Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,539
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

sağol faruk, bugün sanada uğrayacakdım, kurtişe üğradım, orada çok oyalanınca, eve döndüm...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla.. Camların ve diğer parçaların hayırlı olsun. Uzun bir sessizlikten sonra emin ve kararlı adımlarla olaya giriş yaptın. Sıra montaja geldi... Devamının problemsiz devam etmesi dileği ile... Kolay gelsin.

Sağol ünal, cam yerlerini dekopajla kesebilmek için, kayar kapı camının, kalıbını camcıdan aldım, yani kopyaladım, küçük camlar zaten kolay iş, sorun panoramik camda ölçüsü özel olduğu için sacı delme kalıbı yok, onuda artık ben, önce mukavvadan sonra kontraplakdan çıkaracağım, nasıl olsa ileridede lazım olacak....

Atilla abi homeofisler var ama buralarda genelde ufak tefek işler yürütülür evrak falan işleri ama senin homeofis direk atölye oldu yenge hanım bu iş ne diyor merak ediyorum ;D

merhaba Atilla Bey,
cam cerceve calismaniz guzel olmus elinize saglik.
aku, solar sarz cihazi olan fotodaki konvertorun markasi nedir?

Solar güneş enerji testi, sürüyor;
Saat 13:29 itibari ile, istanbulun bu günkü hava durumuna göre panelin şarz amperi 2.2 amp/h (panel 5 amp)...
180watt, 36v, 5 amp güneş paneli ile 12v akü şarz testi devan ediyor....

Görüntü059.jpg

Görüntü061 B.jpg

Atilla bey, sizi ilgi ile izliyorum. Solar test'inizin sonuçlarınıda merakla beklemekteyim. Bu arada pencerelerinizi çok beğendim. Hem açılır hemde sürgülü oluşu çok güzel. Allah kolaylık versin.

Şeref abi, test ortada, istanbulun bu az güneşli soğuk gününde panel azami şarz edebileceği 5amp'in %40 gibi bir gücünü 2.2 amp/saat olarak şarz ediyor, göstergedeki 10 hanenin 4 tanesi aktif...
Kış güneşine göre daha iyisi şamda kayısı, demekki haziran-temmuz-ağustos aylarında ibre full basıp net 5 amp/saat şarz sağlayacak..
Unutulmasınki buzdolabı bile saatte 3.2 amp/h enerji tüketiyor, neredeyse kış güneşi ile birebir bunu karşılayacak....

Yusuf, denemelerde testlerde hanım benden meraklı, bire bir yardımda eder, ama tek sorun, iş bittikden sonra ortalıkda hiç bir şey görünmeyecek şekilde toplanmasını istemesi, koskoca camları panelleri görünmeyecek şekilde nereye koyayım şaşırıyorum, tabiki sonunda hanım kazanıyor, oraya buraya sokuşturuyoruz...

Ergun, bu converter özel birşey, standardın dışında benim için, içine özel devre eklendi, sana ne için lazım söyle, converter konusunda yardımcı olayım...

Atilla abi camlar güzel gözüküyor. Güle güle kullan.

demek ki elo'yu photosoplamaktan fazlasini yapmissiniz. elo konverter 24 volttan 12 ye dusurur siz onu modifiye ederek 36 dan 12 ye dusurur hale getirmissiniz.tebrik ederim benim aklima gelmemisti tamamen yeni bir devre dizayn etmistik.

Atilla ağbi kolay gelsin, cam çok güzel olmuş yerinde nasıl duracak merak ettim, inşaallah problemsiz montajı olur,
solar panel için senin test sonuçlarını bekliyorum :smiley:

Sağol Levent, camı bende çok beğendim, önceden gerekli araştırmaları yaptığım için, montajda sorun çoıkmayacak sanırım...Solar panelin Testi tamamlandı, bu gün 13:30 itibari ile istanbulun kış güneşinin üretebildiği enerji 2.2 amp/saat, yazın tek panel full 5,3 amper/saat basar....

Ergun, çıkış voltajıyla da oynandı, standart dışına çıktığı için, bizim memlekette meraklı çok, cihazlar zarar görebilir diye buna gerek duydum...

Test sonuçlarından memnun kalmanıza sevindim.
Selamlar,

atilla,solar regülatörün yanındaki fan hangi test için oradaydı ?
kolay gelsin.

Fanın görevi, regülatörün DC direkt çıkışının, enerji verip vermediğinin kontrol edilmesi içindi, başka bir görevi yokdu, 12v DC lambada bu işi görürdü, elime önce fan geçti onu kullandım...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri