Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,546
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Rifat, fikir iyide pratikde yeri pek yok, karavanı güneşin doğuş-batış eksenine parkedeceksin, akşam yatmadan güneşin doğuşuna doğru kaldıracaksın, üğleyin yatıracaksın, öğleden sonra güneşin batışına kaldıracaksın, akşam yine aynı larını tekrarlıyacaksın, herseferinde karavanın tepesine çıkacaksın, ne için 5 amp fazladan enerji ...Bence değmez bir eziyet...ayrıca çift yönlü çift kasa yapmak lazım, bir sürü havale bir sürü teferruat, bir sürü ağırlık...5 amp çok gerekli ise bir panel daha takarım olur biter...Ayrıca panel 15 kg unutma...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atilla,söylediğin gibi fayda 5 amper olacaksa tabiki değmez.
herşeye rağmen hafif bir hareketli sistemin bahar ve kış aylarında(güneş yatay geçer)olmasında fayda var.
opsiyonlu malın olsun kullanma :D ;D

Çift yönlü açılan kapılardaki gibi, bir ana çerçeve yapmak lazım, sonra sağa ve sola kaldıran iç içe iki çerçeve daha ve çerçevelerin yolculuk sırasında kilit mekanizmaları, iş hem kabalaşır hemde ağırlaşır, bana en zor geleni günde üç defa tavana çıkıp yön değiştirmek, ine çıka tavan ne hale gelir bunu düşünmek bile istemiyorum, panelin ağırlığını belirtmiştim, 15 kg...

Atilla ağbi bu paneli tavana koyduk diyelim bunun temizliği nasıl olacak, haftada bir çıkıp üstündeki pisliği almak lazım verimlilik açısından öyle değilmi, yüzey hassasmı
tavanda panel varken otomatik araba yıkıyıcılarına girebilirmiyiz

panelin yüzeyi 3 mm pleksiglass, ortada hücreler altta 2mm yine pleksiglass, vakum ve ısı altında preslenmiş, tek parça haline gelmiş, birde alüminyum çerçeveye oturtmuşlar, bütün dış etkenlere mukavim, otomatik yılamada sorun olmaz, yeterki paneli tavana sağlam bağla..

Otomatik yıkama, kar, yağmur, çamur, dolu, rüzgar ve bilumum olumsuz etkiyi gördü benim panel. Sorun yok. Oldukça sağlam. Ama üzeri biraz tozlandı mı verim konusunda içim rahat etmiyor. Sık sık siliyorum. Bu nedenle arkadan ya da üst havalandırmadan silinebilecek şekilde montajlamakta fayda var.

Toz konusunda haklısın, verimi etkiler, arasıra silmek gerekir, evde cam ve buğu temizliğinde kullanılan çek çeki bir sopaya takıp arka tarafdan uzanarak, aracın tavanına tamamen çıkmadan temizlik yapabileciğim bir düzen kurmak istiyorum......

Uygun bir zamanimda panel taktirmak istiyorum. Biraz daha fiyatlarin dusmesini de arzu ediyorum tabii. Tavani delmek hic isime gelmiyor. Bu nedenle sordum nasil taktiracaksiniz diye? Sadece yapistirmak ne kadar verimli olur acaba?

İnsel hocam, senin orjinal tavanda nasıl bilmiyorum? Tavanı içten saran sac emniyet kuşakları var mı sizinkilerde de? Montajı bu kuşaklara yapmak gerekir. Emniyet kuşağı yoksa tavanı deldirmek çok riskli. Bu durumda yapıştırma daha güvenli olur. Ancak panelin altı boş ve burada devreler falan var. Tüm yüzey temas etmez. Yalnızca çevresinden yapıştırılabilir. Bu da sağlıklı olmaz. En güzeli paneli ayaklarıyla birlikte sağlam sac bir yüzeye vidalayıp, üzerine monte edildiği sacı tavana yapıştırmak.

Atilla bey,

paneleri çok değişik çeşitte araca monte edebilirsiniz.Kullanım amacınıza göre değişmektedir. Hareketli yapıp güneş yönüne göre ayarlayabilir yada direk yüzeye herhangi bir delme işlemi yapmadan sabitleyebilirsiniz. yada portatif taşınabir yapabilirsiniz.
Yazın Çoğu kamp yerinde genellikle araçları güneş olmayan gölgelik(ağaç altı gibi) yerlere park edildiği zaman portatif yapmak mantiklı geliyor.
Tabi bu belittiklerim istek ve kullanım amacına göre değişmektedir.
Anladığım sizin kullanım amacınız aracın üzerine delme işlemi olmadan sabitlemek istediğiniz.
Eğer bu şekilde kullanacaksanız fotolardaki gibi bir apartla bu yapabilirsiniz.

2wnoh2v.jpg

mansurvw, benim panelim 160x80 cm ve 15kg, portatif, yapıştırma veya takmatik montaj olamayacak kadar büyük ve ağır..Benim aracımın tavanında, boydan boya orjinal tavan barı var zaten, ben bu bara bağlayacağım, sabit olacak...Yolda rüzgardan uçup giden 160x80 ebadında 15kg panelin insanlara ne zararlar verebileceğini tahmin edebiliyorum....

atiladi' Alıntı:
mansurvw, benim panelim 160x80 cm ve 15kg, portatif, yapıştırma veya takmatik montaj olamayacak kadar büyük ve ağır..Benim aracımın tavanında, boydan boya orjinal tavan barı var zaten, ben bu bara bağlayacağım, sabit olacak...Yolda rüzgardan uçup giden 160x80 ebadında 15kg panelin insanlara ne zararlar verebileceğini tahmin edebiliyorum....

15kg ciddi ağırlık..
bara bağlamanız en doğrusu..

orsaalabanda' Alıntı:
İnsel hocam, senin orjinal tavanda nasıl bilmiyorum? Tavanı içten saran sac emniyet kuşakları var mı sizinkilerde de? Montajı bu kuşaklara yapmak gerekir. Emniyet kuşağı yoksa tavanı deldirmek çok riskli. Bu durumda yapıştırma daha güvenli olur. Ancak panelin altı boş ve burada devreler falan var. Tüm yüzey temas etmez. Yalnızca çevresinden yapıştırılabilir. Bu da sağlıklı olmaz. En güzeli paneli ayaklarıyla birlikte sağlam sac bir yüzeye vidalayıp, üzerine monte edildiği sacı tavana yapıştırmak.

Evet beni de dusunduren bu. Tesekkurler Cem. Benim camperin tavaninda bar yok maalesef. http://www.vwtr.net/forum/genel/ynt-westfalia-muzesi-t4738.0.html%3Bmsg78481

Tavanı boşver hocam, müze şahaneymiş. ;D Gitsek darı ambarına düşmüş tavuk gibi oluruz herhalde. :D Atilla abi'nin sayfaları da meşgul ettik neyse, sonra düzenleriz olmazsa.. Birileri o fotoları kopyalayıp ayrı bir başlık açsa iyi olurdu valla..

Bu gün Karavanın camlarının tamamını teslim aldım, yatak bölümü yan havalandırma camı, wc havalandırma camı, tavan havalandırması, kayar kapının camı ve yolda seyir halinde sürgülü, kampda ileri doğru açılan panoramik masa grubu camı...Kamplarda kafa göz yarmamak için alt köşeleri oval üst köşeler köşe....
Kalkan camın kolları kilitleri, camların montajında kullanılacak cam yapıştırıcı silikonları hepsi hazır hale geldi, artık iş yağmursuz yakalayacağım günlerde birer birer camların yerlerini dekopajla kesip, camları yapıştırmak kaldı...

Görüntü037.jpg

Görüntü040.jpg

Görüntü042.jpg

Görüntü043.jpg

Görüntü044.jpg

Solar güneş panelininde bütün ekipmanlarını hazırladım, 180watt 12v 5 amp panel, 158x80cm, steca PR 2020 20 amp solar şarz regülatörü, 36-12v converter, solar kabloları, bağlantı pabuçları, ölçüm cihazı, 1000 watt 12-220v inverter ilk etapda denemede kullanacağım akü, paneli tavana bağlama babuşları, her şey hazır...
Pazar günü, önce sistemi balkonda kurup testini yapacağım, testin detaylı fotolarını ve sonuçşarını sizlerle paylaşacağım...
Sonrada hafta içinde paneli tavana montajlayacağım, camlardan önce güneş panelini montajlamak istiyorum, çünkü panel ve geçici akü ile karavanda yapacağım işlerde elektrikli el aletlerini solar panelden elde ettiğim elekriği inverterle 220v a çevirerek, karavanın yapımında faydalanmak niyetindeyim, ufak tefek işler için evden araca elektrik kablosu çekmek istemiyorum...

Görüntü048.jpg

Görüntü023.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR