Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,548
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

buralpdi' Alıntı:
valla Ağbimden Allah razı olsun, adamcağız sırf bana destek olmak için bayrampaşadan kalkıp geliyor nereden baksan 30-40km arası yol, birde adamcağızı makaraya sarıyoruz :-\
yardımcı olmadan zor, malzemeyi hem tutup hemde montajını yapmak maharet ister, tek kişi yapılacak işler olduğu gibi ucundan tutulması gereken bir sürü işde mevcut

Levent bey abiniz hic degilse haftada bir yada iki gun geliyor. Ben Istanbul'da iken her sabah Goztepe'den kurtkoye sirkete ordan Istanbul'un diger ucu esenyurt'a santiyeye giderdim. Aksamlarida Esenyurt'tan kurtkoye ve ordan Goztepe'ye evime. Gunde en az 7-8 saatim yollarda gecerdi. Istanbul cok guzelde su trafik olmasa. :smiley:

Konuyu biraz saptirdim kusura bakmayin affedin. :smiley:

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

rıfat, renk düşünmüyorum derken, zaten kontranın kalitesine göre kaç kat dolgu verniği gerektiğini anlayabilmek için yapacağım denemede, iki şey deneyeceğim;
1) ham kontraya 2-3 kat dolgu ve şeffaf sonkat,
2) ham kontraya açık renk pinotex (fırça ile hızlıca sür kurula tekniği) sonra yine 2-3 kat dolgu ve şeffaf son kat...

Atilla Abi,
Ne kadar geleneksel kesim yollarını kullanacaksam da,
Çok güzel kullanışlı bir yol, Teşekkürler paylaşım için,

Program nasıl çalışıyor? Yani sadece ölçüleri girip size en uygun kesim planını kendisi mi çiziyor? Ben öyleymiş gibi bir izlenime vardım programın yapısından? Yani yerleşimi tamamen kendisi mi yapıyor? Eğer öyleyse daha da bir güzel...

atiladi' Alıntı:
rıfat, renk düşünmüyorum derken, zaten kontranın kalitesine göre kaç kat dolgu verniği gerektiğini anlayabilmek için yapacağım denemede, iki şey deneyeceğim;
1) ham kontraya 2-3 kat dolgu ve şeffaf sonkat,
2) ham kontraya açık renk pinotex (fırça ile hızlıca sür kurula tekniği) sonra yine 2-3 kat dolgu ve şeffaf son kat...
denemelerin bizlerede yol açacaktır.
kolay gelsin.

durun daha mobilyaları bitirmediniz renk tartışması yapıyorsunuz ;D ;D ;D

yücel; tüm parçaların ölçüleri fiziki duruş yönlerine göre boyutları en-boy olarak tüm parçalar programa yazılıyor, damarlarda yön varsa bu belirtiliyor, kalın kenar bandı çekilecekse hangi yönlerde olduğu belirtiliyor, sistem bant kalınlıklarını çıkarak çizimi tamamlıyor, bant ve yön yoksa sadece ölçüler girilip en ekonomik yerleşim seçiliyor, yön varsa bu seçeneğe göre işlem yapıyor, program parçaları en uygun şekilde diziyor, istersen bu hesaba göre kendin yatar daire testerede manuel olarakda kesebilirsin, USB taşıyıcı ile kesime götürüp lazerlede kestirebilirsin, kullanılacak her kalınlık için ayrı ayrı yazım yapmak gerekiyor..oldukça teferruatlı bir program, demonte mobilyacılar için tasarlanmış, bir ay kadar sadece programı kendi kendime çözebilmek için çalıştım, program istenirse parçalara numaralamada yapabiliyor etiket yaştırabiliyor, levha bilgileri girilerek fiyat çıkarabiliyor...Yaptıklarının bir kısmı bunlar..Ben merakdan boş vakitten uğraştım programı çözdüm ama pekde gerekli deyil bence....

Yapma levent usta, gezi programı yapmıyoruzki, renk konuşuyoruz sadece...

Levent, son kat mat, yarımat, parlak vernik hakkında ne düşünüyorsun...

atiladi' Alıntı:
Levent, son kat mat, yarımat, parlak vernik hakkında ne düşünüyorsun...

bu bir tercih ve zevk meselesi, ben tam mat vernikten hoşlanıyorum ve öyle yaptım

Karavanımda kullanacağım 180 watt, 5 amp, 158x80cm monocristal güneş panelim, günlük ihtiyaca birebir belki sadece temmuz-ağustos aylarında yetebilir, diğer zamanlar akülere ne derece katkı sağlayabilirse kardır, karavanımda 2x200 amp akü kullanmayı düşünüdüğüm için aküler zaten bana 3 tam gün rahat rahat yetecek, bu üç gündede 180watt panel bana 1-1.5 günlük katkı sağlarsa başka bir enerji kaynağına ihtiyaç duymadan benim kamp süremi 3 günden 4-4.5 güne çıkarır...Şimdi panelin bağlantı ayaklarını yapıp, izolasyon ve iç kaplamadan önce, bir an evvel kablolarını araçdan içeri girmem gerekiyorki sonradan bu işlerle uğraşmayayım...

Görüntü023.jpg

Görüntü026.jpg

Görüntü025.jpg

Teşekkür ederim yusuf, bu aşamada olması iyi oldu, kabloları daha işin başında rahat rahat istediğim şekilde içeri alabileceğim....

Atilla Bey, fotoğrafını gördüğüm düzenek sahibinden. com da satılıklar listesinde de var.

Elinizde fazla miktarda mı var acaba.

Selamlar, kolaylıklar.

Evet satışınıda ben yapıyorum, sınırlı sayıda var, devamı yok...

Çok güzelmiş Atilla Abi,
Panelinizin gelmesine sevindim,
bunlarla yapacağınız çalışmaları görmeyi bekliyorum.
Selamlar.

Atilla ağbi panelin hayırlı olsun,
bu panel saattemi 5amp veriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri