Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,837
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Kilitler paslanmaz, menşei bauhouse, iki parçalı karavan kapılarında kullanılabilir... Birde plastik pencere emniyet kilitleri var, kolu daha büyük, bas-çevir-aç, daha yalışıklı, lazımsa onları kullanmayı öneririm...

EMNIYET-PENCERE-KILIDI.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

atiladi' Alıntı:
Sen şanslısın, senin robotik çırak süper, bizim çırak yok artık, tek başına zor işler, bana el-kol versin diye aldım, onlar 4, 2'de bande var etti 6....

valla Ağbimden Allah razı olsun, adamcağız sırf bana destek olmak için bayrampaşadan kalkıp geliyor nereden baksan 30-40km arası yol, birde adamcağızı makaraya sarıyoruz :-\
yardımcı olmadan zor, malzemeyi hem tutup hemde montajını yapmak maharet ister, tek kişi yapılacak işler olduğu gibi ucundan tutulması gereken bir sürü işde mevcut

Atilla bey,benim Bauhaustan aldıklarım pas yapmıştı bunlar yeni ürün gibi geldi,plastikler kolay kırılabiliyor daha güzel görünmelerine rağmen metal tercihim.Teşekkür ederim.

Ciddi misin birader gerçekden bayrampaşadanmı geliyor.? o zaman sen onun hakkını artık hiç ödeyemezsin...

buralpdi' Alıntı:
valla Ağbimden Allah razı olsun, adamcağız sırf bana destek olmak için bayrampaşadan kalkıp geliyor nereden baksan 30-40km arası yol, birde adamcağızı makaraya sarıyoruz :-\yardımcı olmadan zor, malzemeyi hem tutup hemde montajını yapmak maharet ister, tek kişi yapılacak işler olduğu gibi ucundan tutulması gereken bir sürü işde mevcut

Murat abiye en çok ilişen benim onuda yakınen tanıdığım sevdiyimden ve saydığımdan hatta kendisi tarafından sevildiğimi bildiğim için yapıyorum ;) alınacağınıda sanmıyorum,hakkı gerçekten ödenmez ancak bir Antalya daha ısmarlarsan biraz gönlünü hoş etmiş olursun ;D.

Çalışırken bir yardımcının yetmediği üçüncü kişiyede ihtiyaç olduğu anlar oluyor o sebeple tek kişinin harcı değil,birde yaptığınız plan program bazen yapım sırasında değişebiliyor ani manevralar gerekiyor pratik bir zekaya ihtiyaç duyuluyor tek kişi bazen altından kalkamıyor en az 2 kişinin karşılıklı danışarak yeni çözümler üretmesi gerekiyor.

atiladi' Alıntı:
Ciddi misin birader gerçekden bayrampaşadanmı geliyor.? o zaman sen onun hakkını artık hiç ödeyemezsin...

hemde hiç üşenmeden :smiley:

yaybek' Alıntı:
Murat abiye en çok ilişen benim onuda yakınen tanıdığım sevdiyimden ve saydığımdan hatta kendisi tarafından sevildiğimi bildiğim için yapıyorum ;) alınacağınıda sanmıyorum,hakkı gerçekten ödenmez ancak bir Antalya daha ısmarlarsan biraz gönlünü hoş etmiş olursun ;D.

Çalışırken bir yardımcının yetmediği üçüncü kişiyede ihtiyaç olduğu anlar oluyor o sebeple tek kişinin harcı değil,birde yaptığınız plan program bazen yapım sırasında değişebiliyor ani manevralar gerekiyor pratik bir zekaya ihtiyaç duyuluyor tek kişi bazen altından kalkamıyor en az 2 kişinin karşılıklı danışarak yeni çözümler üretmesi gerekiyor.

ağbim zaten foruma üye okuyor ama yazmayanlardan, alınsa merak etme sana geri dönüşü olur elektrik,yol,su ;D ;D ;D ;D
karavanı bitirince inşaallah bol bol gezeceğiz :smiley:, görmediği yerlere gideriz yavaş yavaş

Sizin tünelin ucunda ışık göründü, ama biz tünele yeni girdik daha..

atiladi' Alıntı:

başlayınca arkası geliyor, sen daha şanslısın vaktini tamamiyle karavana verebilirsin, bak ben iki hafta cumartesi işe gidince bir aydır doğru dürüst bir iş yapamadım

Levent, karavanın içinde lkullanılacak tüm kontraları, kullanılacağı kalınlık farklarına göre, ayrı ayrı, ahşap levha kesim programında bilgisayar ortamında otomatik firesiz yerleştirmede hazırladım (bazı eğimli parçalarda pay vererek), program verilerini lazer kesim yapacak yere vereceğim, bütün parçalarım kesilmiş olarak gelecek, bir kaç parçada hata yapmış olsamda onları yenilerim, zaten tereddüt olan şeylerde biraz pay verdim... İşi montaj yapılacak bir hale getirmeye çalıştım...Tabiki tavan taban ve yan duvarları bizzat yapacağım...Bu yöntem beni hızlandırabilir ve tek başıma çalışmamda fayda sağlayabilir..dediğin gibi günlerinmin tamamını bu işe verebilecek vaktim var, şu anda bile tüm vaktim ön hazırlık çalışmalarında..

Görüntü021.jpg

mobilyalarını kaplamalımı yapacaksın yoksa direk kontraplaklamı

Direkt, kontra bulabilirsem, huş veya egzotik kontra tercihim olacak, 2-3 kat dolgu verniği bol zımpara, sonra son kat vernik...şimdilik renklendirici hiç kullanmamayı düşüyorum, bir parçada deneme yapacağım..

atiladi' Alıntı:
Levent, karavanın içinde lkullanılacak tüm kontraları, kullanılacağı kalınlık farklarına göre, ayrı ayrı, ahşap levha kesim programında bilgisayar ortamında otomatik firesiz yerleştirmede hazırladım (bazı eğimli parçalarda pay vererek), program verilerini lazer kesim yapacak yere vereceğim, bütün parçalarım kesilmiş olarak gelecek, bir kaç parçada hata yapmış olsamda onları yenilerim, zaten tereddüt olan şeylerde biraz pay verdim... İşi montaj yapılacak bir hale getirmeye çalıştım...Tabiki tavan taban ve yan duvarları bizzat yapacağım...Bu yöntem beni hızlandırabilir ve tek başıma çalışmamda fayda sağlayabilir..dediğin gibi günlerinmin tamamını bu işe verebilecek vaktim var, şu anda bile tüm vaktim ön hazırlık çalışmalarında..

Atilla bey,teknoloji yardımıyla bayağı açık kapatacağınız görülüyor.Lazer kesim birçok mobilya atölyesinin cankurtaranı gibi,onlar sizin kadar bile uğraşmayıp,sadece ölçüleri verip kesim planını bile lazer kesimcilere çıkarttırıyor,ağırlıklı suntalam çalıştıklarından bantlarınıda yapıştırtıp,vidalarla montaj..Sizinde kesilen parçaları aldıktan sonra montajlamanız bir hayli zaman kazandıracaktır umarım.

Bu yolu seçmem çok teknolojik biri olmamdan deyil, yatar daire testereyi rahat rahat kullanabileceğim ortam olmadığı için, 220x170 cm'lik kontra plakalarını en azından parçalatmış olacağım, yatar daire testere işi, biraz dekopaj, biraz planya istedğim ölçüler ve tesfiye temizliğine geleceklerdir, tabiki bazı hatalı parçalar olacak, onada katlanıp yeniden keseceğim artık...

atiladi' Alıntı:
bende nerede tünel var onu arıyorum. ;)

Tünele en hızlı girenlerdensin, temiz su, atık su, döner koltuklar, hepsini tamamladın...

atilla,renk düşünmediğini söylüyorsun ama kafanın bir köşesinde renk olayını tut.
bir parçada verniği deneyip güzel bir görüntü elde edebilirsin,o parçadaki güzellik karavanın bütününe nasıl yansır?demem oki hiçmi renk düşünmüyorsun? tavandı,duvardı vs.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri