Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,514
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Doğan 124 benzer bir çalışma yapmıştı hermetik soba için ama bulamadım. Bulabilirseniz fikir almak açısından faydalı olabilir.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atılla bey kardeşimızın sayfa duzenını bozmamak ve kalıcılık prensıbı açısından da konuyun ""havalandırma"" başlıgı altına taşınmasına ne dersınız ?. Çunki daha yazılacagını ve cızılecegını sanıyorum.
Ben beceremem, ılgılı arkadaşların goruşune sunuyorum. Teşekkurler.

Atilla bey arabanız hayırlı uğurlu olsun yeni üye olduğum için resmini yeni gördüm

inanıyorumki çok güzel bir karavan yapıcaksınız bu sene bitirirsiniz inşallah resimleri yayınlarsanız fikir sahibi oluruz

tekrar hayırlı olsun diyorum saygılar kurtaran

Teşekkürler gitarcı, yaza daha çok var bütün kış ne yapacağız, yayaş yavaş yaza kadar biter..

Bu gün aracın cam işlerini hallettim;
** 120x60 cm hem sürgülü ve aynı zamanda ileri doğru açılan panoramik camın siparişini verdim, hafta başı gelecek..
** Yatak tarafındaki 60x25 cm ve banyodaki 40x25 cm havalandırma camlarını aldım..
** Kayar kapının 110x60 cm sürgülü camını aldım..
** 40x50 cm saç tavan havalandırmasını aldım..
Siparişli camım da gelince camları takmaya başlayacağım, takma işlemleri sırasında fotoğrafları paylaşacağım...

Cam ve havalandırmaların hayırlı olsun. Yapılmış halini merakla bekliyorum :smiley: :smiley: :smiley:

Sağol Haşmet, önce camların destek ahşap çerçevelerini eğimlere alıştıracağım (Sen biraz daha şanslısın seninkinde eğimler ya çok az yada yok gibi, seninki kübik bir araç) tavana montajda faydalanmak için biraz ahşap kiriş ilave edeceğim, sonra aydınlatma elektrik kabloları, su tesisatı, cam yünü izolasyon ve zemin, duvar, tavan kontraları ile devam edecek..Aşamaları fotoğraflarla paylaşacağım...

Atilla hayırlı olsun camların eminimki çok güzel olacaklar. Güle güle kullan. Resimleri bekliyoruz.

Atilla ağbi başlamana sevindim, kolay gelsin

Hem yana,hem ileri açılan en çok resmini görmek istediğim ,beklemedeyiz ,diğer işleriniz için birkez daha ..Kolay gelsin.

atilla abi hayırlı olsun camlar. sabırsızlıkla fotoları bekliyoruz

Temennileriniz için teşekkürkürler, evet yolda giderken sürgülü, kamp halindeyken yukarı doğru açılan 120x60 panoramik cam, hemde alt köşeler cam kalkık durumdayken kafa çarpmalarında yaralanmamak için oval, üst köşeler 90 derece...
Ama görebilmek için önümüzdeki haftayı beklemek zorundayız, çerçeve ve cam özel olduğu için perşembe günü çerçevesi bitecek ama eğimli camlara eğim verilmesi için bir cam atölyesine gidecek orada camlara eğim verilecek...

Cam.gif

atilla,aldığın malzemeler hayırlı olsun.güzel uğraşlar olsun.

Teşekkürler rifat, biryerden başlayalım artık..

Bugün sabahdan panoramik çerçeveyi yapan arkadaş aradı, gidip kontrol edip onay vermemi istedi, birde çerçevenin araca sabitlenen kısmında montajın gerçekleşebilmesi için benim yapmam gereken bir çerçeve tadilat işlemi vardı, bu işlemi yapmıyorlar veya amacımızı anlamadıkları için çekiniyorlar, üç tırnaklı çerçevenin çepe çevre iki tırnağını kesip tesfiye edilmesi gerekiyordu, EFEF (faruk) ile beraber, bu işi hallettik, tekrar götürüp camcıya teslim ettik, şimdi boyanıp fitilleri döşenip, eğimli camları takılıp teslim alacağım...
Bu gün bir şey daha öğrendim, demire göre yumuşak sandığımız alüminyumun, demir kesmede kullanılan yatar daire testerede kesilemediği, özel bıçak tablası gerektiği ve avuç içi taşlamada bile özel taş gerektiği, yoksa malzeme sarıyor...

Cam çerçeve.jpg

Atilla bey, çerçeve ve havalandırmaların hayırlı olsun. Hayırlısıyla başlada bizde kopye uyarlama işlemine başlayalım.
Bu arada benim araçda (LT35) banyo sol arka tekerin önünde başlıyor. 100x70 cm. Banyo havalandırması için bir fikir verebilirmisin. Tavan kuşağının altında orta pencereye mi yoksa üstünde daralarak devam eden yan tavana mı?.

Atilla abi işe başlamana sevindim camların hayırlı olsun :smiley:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,809
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR

Geri