Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,539
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Camlar güzel olacak, solarda öyle. Araştırmacı karavan imalatı, yoğunlaşma,malzeme temini ,teknik detay ve anlatım harika. Teşekkürler. Malesef ikonlar içinde buraya koymak için "alkış" efekti göremedim.

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Solar paneli bağlamak için aracın tavanındaki oluklara göre bar yaptırmak gerekiyordu, dün aldığım ülçüye göre 3 adet bar yaptırdım, bu gün montajı yapmaya kalkınca, iş fiyasko oldu şok oldum, çünkü bar takılan kanal aracaın tavanında her santimde farklı ölçüymüş, bu gün Faruk(EFEF) ile birlikde, barları yeniden kesdik takılacağı yerler tam olarak belirlenip yaniden ölçü alındı, ve barlar tamamlandı, boyandı, Gerçek montaj yarına kaldı...Barları tavan oluğuna sabitlemek için yeni bir bağlama sistemi geliştirdik...Paneli tavana asimetrik takmaya karar verdik, aracın sol tarafına yaklaştırdık, sağ tarafa ileride 80watt bir panel daha sığabilecek yer kaldı, o zamana kadar, bu bölüm tavanda uzun birşeyleri bağlamak anlamındada kullanılabilir..
Aklınızda olsun barları kendiniz yapmayı düşünüyorsanız takacağınız yere göre her bir bar için ayrı ölçü çıkyor...

Görüntü065.jpg

Görüntü068.jpg

Görüntü064.jpg

solar paneli ortalamayıp kenara kaydırman isabetli olmuş.kolay gelsin.

Evet, paneli sola kaydırmak iyi oldu, ikinci bir panel takılıncaya kadar, boydan boya ızgaralı bir yürüme platformu yapıp 55cm olan bu boşluğa takacağım, aracın tavanına çıkıldığında tavana zarar vermeden üzerinde yürünebilir, kamlarda oygun ağaç dalı odun taşımak için kullanılabilir, çok amaçlı bir platform olur aslında...... Barları 2.5 mm et kalınlığında 4x2 profil kullandık, faruk ve ben 95 kg olarak barların üzerinde rahatlıkla yürüyebiliyoruz, hemde tam ortasına basarak...

Tavan Bar.jpg

kırmızı ile çizdiğin bar ayakları tavana baskı yaparmı?

Tavandaki oluğa, dış tarafdan takılan parça ile sıkıldığı için bastığı noktaya direkt olarak baskı uygulamıyor, baskının yarısını oluk taşıyor, ayrıca ayağın bastığı noktada ve dışdan takılan aparatın uçlarında lastik pabuçlar var, boyaya da zarar vermiyor...
Ducato-boxser-jumper tavanına orjinal olarak üretilmiş barlardan ancak üç firmanınki uyuyor, fiyatları oldukca uçuk, 350-600 TL arası, işlevsellik olarak bizimkinden hiç bir üstünlükleride yok, sadece biraz daha estetikler ve yakışıklılar, ama üzerine çıkamazsınız, bizimki tam ortasına basarak 95 kg insanı taşıyabiliyor, bizim üç adet barın maliyeti profil+kaynak işleri+boya+bağlantı civataları 65 TL...

Atilla abi hayirli olsun gunes paneliniz ve diger ekipmanlar. Herkesin olmaz dedigi cami yapmissin gercekten guzel bir tasarim.

Teşekkürler, melih....Evet cam sıra dışı bir şey oldu, bu gün camın kaldırma kollarınıda revize ederek adaptasyonunu sağladım, çünkü standart kollarda bu sisteme uymadı, yine camı kilitleyen cam kilitleri ilede oynamak gerekdi, panelin montajını bitireyim, camın montajına geçeceğim, önce paneli bitirmek istiyorum, çünkü araç içindeki çalışmalarımda solar panelden akü vasıtası ile inverter üzerinden elde edeceğim (tabiki bu kış günlerinde araç alternatöründende destekleyerek) 220v elektrik ile aracın içinde çalışmalarıma devam etmek istiyorum, her seferinde evden 25mt kablo çekmek istemiyorum, canım istediği yerde çalışmak istiyorum, hatta bauhaus'un bahçesinde bile tüm bauhaus malzemeleri elimin aldındaymış gibi...

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler, melih....Evet cam sıra dışı bir şey oldu, bu gün camın kaldırma kollarınıda revize ederek adaptasyonunu sağladım, çünkü standart kollarda bu sisteme uymadı, yine camı kilitleyen cam kilitleri ilede oynamak gerekdi, panelin montajını bitireyim, camın montajına geçeceğim, önce paneli bitirmek istiyorum, çünkü araç içindeki çalışmalarımda solar panelden akü vasıtası ile inverter üzerinden elde edeceğim (tabiki bu kış günlerinde araç alternatöründende destekleyerek) 220v elektrik ile aracın içinde çalışmalarıma devam etmek istiyorum, her seferinde evden 25mt kablo çekmek istemiyorum, canım istediği yerde çalışmak istiyorum, hatta bauhaus'un bahçesinde bile tüm bauhaus malzemeleri elimin aldındaymış gibi...
Bauhausun bahçesinde olduğunuz gün benide çağırın,sizi seyredeyim :smiley:

Tabiki herzaman beklerim, Şu yağışsız havalarda cam açma işleri, taban, tavan, duvar izolasyonu kontralaması gibi kirli ve büyük parçalarla uğraşma işini bir atlatıp iç bölme ve detaylara bir gelsem çalışma daha zevkli olacak..Karavanın içine kapağı bir atsam şakır şakır yağmur yağsada farketmeyecek, içeride detaylara daha özenerek çalışmaya devam edeceğim..

atiladi' Alıntı:

Vallaha Atilla abi sen zaten herseyi dusunup, planlayarak emin adimlarla ilerliyorsun. Bauhaus'un bahcesinde yada yakin bir yerde calismak gercekten akillica olur. Hem komsular rahatsiz olmaz, hem her gelen gecen garip garip bakmaz, hemde birsey lazim oldugunda 2 dakika icinde gider alirsin. Oteki turlu gercekten zor oluyor ufak bir vida lazim olsa aldim geldim diyene kadar yarim gunun gidiyor.

Atilla bey kolay gelsin bahaus bahçesinde çalışırken haber verin bende gelirim :smiley: zevkle yardımda ederim.

Bu sabah güne, aracın akü sisteminden yaşam aküsü kısmına tesisat çektirerek başladım, şimdilik 60amp yedek akümü yaşam aküsü gibi kullanıyorum, inverterle 220v çıkış alıp araç içinde kullanacağım elektrikli el aletlerini çalıştıracağım, akü kesicisi veya boat şalter takarak yedek akümü seyir halinde güneş panelinden ayrı şarz edilir hale getireceğim....
Sonra tavan havalandırmasını takdım, daysonla yapıştırıp kurumaya bırakdım, havalandırmanın iç çerçevesi, tavan kontraplağı kaplandıkdan sonra takılacak..Havalandırma 50 x 40 cm camsız sac olanını tercih ettim, camlı olanların açıp kapama mekanizması çok büyük olduğu için içeri hava girişini engellediğini düşünüyorum, ayrıca tavandan içeri giren direkt güneş ışınlarıda bazen ortamı çok ısıtıyor, kırılma riskinin olmamasıda bence avanyaj oldu, tek eksisi, cam tavan içeriyi biraz daha aydınlık yapıyordu...
Geçen gün hazıladığım panel bağlama barlarını tavana bağladım, panelin kablolarını içeri sokmak için aldığım kabloya tam sıfır özel silikon saç geçiş contalarını dün tavanı delip takmıştım, sonrada emniyet açısından silikonlamıştım, önce kabloları içeri aldım, sonrada güneş panelini montajladım, solar şarz regülatörünü şimdilik geçici olarak en müsait yere montajladım, yarın paneli regülatöre ve aküye bağlayarak, yedek akümün panel enerjisi ile şarz olmasını gerçekleştireceğim...
Tavan havalandırmasını ve paneli takmak, 4 saatimi aldı bunun 2 ssati arabanın tavanında geçti, hem dizlerim çok ağrıdı hemde oldukca üşüdüm, merdivenim kısa olduğu için, tavana çıkıp inmek zor oldu...

Akü şarz kablosu çekimi.jpg

Görüntü070.jpg

Görüntü075.jpg

Görüntü073.jpg

Atilla,eline sağlık emek vermişsin ancak 1.resimde göründüğü gibi taşıyıcı profiller aşağı doğru eğilmiş belliki panel ağır gelmiş.
Araç yolda esnedikçe tavana vuracak. Profilleri alttan lastik takozla destekleyerekte çözümleyebilirsin.
Levent

Teşekkürler, Levent..Görüntü gözü yanıltıyor, barlarda eğrilik yok, tavandaki hafif bombe, barları eğilmiş gibi algılanmasına sebep oluyorr, barlar 2.5mm et kalınlıklı 2x4 cm profil, barların üzerine basarak dolaşabiliyorum, ben 95 kiloyum, 3 adet bara basan panel toplam 15kg, barlar için panelin ağırlığı tüy kadar hafif yani...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri