Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Bu sabah güne, aracın akü sisteminden yaşam aküsü kısmına tesisat çektirerek başladım, şimdilik 60amp yedek akümü yaşam aküsü gibi kullanıyorum, inverterle 220v çıkış alıp araç içinde kullanacağım elektrikli el aletlerini çalıştıracağım, akü kesicisi veya boat şalter takarak yedek akümü seyir halinde güneş panelinden ayrı şarz edilir hale getireceğim....
Sonra tavan havalandırmasını takdım, daysonla yapıştırıp kurumaya bırakdım, havalandırmanın iç çerçevesi, tavan kontraplağı kaplandıkdan sonra takılacak..Havalandırma 50 x 40 cm camsız sac olanını tercih ettim, camlı olanların açıp kapama mekanizması çok büyük olduğu için içeri hava girişini engellediğini düşünüyorum, ayrıca tavandan içeri giren direkt güneş ışınlarıda bazen ortamı çok ısıtıyor, kırılma riskinin olmamasıda bence avanyaj oldu, tek eksisi, cam tavan içeriyi biraz daha aydınlık yapıyordu...
Geçen gün hazıladığım panel bağlama barlarını tavana bağladım, panelin kablolarını içeri sokmak için aldığım kabloya tam sıfır özel silikon saç geçiş contalarını dün tavanı delip takmıştım, sonrada emniyet açısından silikonlamıştım, önce kabloları içeri aldım, sonrada güneş panelini montajladım, solar şarz regülatörünü şimdilik geçici olarak en müsait yere montajladım, yarın paneli regülatöre ve aküye bağlayarak, yedek akümün panel enerjisi ile şarz olmasını gerçekleştireceğim...
Tavan havalandırmasını ve paneli takmak, 4 saatimi aldı bunun 2 ssati arabanın tavanında geçti, hem dizlerim çok ağrıdı hemde oldukca üşüdüm, merdivenim kısa olduğu için, tavana çıkıp inmek zor oldu...