Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,536
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla abi solar sistemde güzel olmuş cam takma işide ellerine sağlık elektrik hattı çekmeden mevcut araç içi elektrik kullanarak yapılan işin tadı bayağı güzel oluyor ben bu solar işini çok tuttum bir daha araba alıp yapabilecek duruma geldiğimde ilk işim solar paneller olacak ;)

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler, yusuf...
Solar panellerle 6-7 senedir uğraşıyorum, hobi gibi başlayıp sonra takıntı oldu... Eski çalıştığım firmanın ithalat bölümü çinden temel bir ürünü ithal etmek istedi, bende onlara araştırmakda olduğum solar panellerin ithalatını önerdim, beni dinlemediler, motorsiklet ithalatına girdiler ve sonuç hüsran oldu ilk parti ithalattan sonra memleket çin motorlarıyla doldu ve bu işden çekilmek zorunda kaldılar, ama ben araştırmalarıma devam ettim, zaten solar panel konusunda ne olduysa son 3-4 senede oldu, 5 sene önce tüm Türkiyede muhatap alınacak firma sayısı 3-5 taneyi geçmezdi, şimdi ortalık solar üzerine çalışan firma dolu ama %90'ı komisyoncu, firma var mal yok, bunun %50 side dolandırıcı kaptır parayı sonra bekleki gelsin....Bunca yıl uğraşıp kendi karavanımda kurmak da, kısmet bu günlere imiş...Gelecekdeki karavanında ilk yapacağın iş olarak tavsiye ederim...

Atilla abi tavsiyene uyacağımdan emin olabilirsin ;)

Yarın işe gideceğim dönüştede bodrumu toparlayacağım alabileceğim malzemeleri temizleyip kolileyeceğim eğer pazar gününe iş sarkmaz ise pazar günü sana uğramayı düşünüyorum.

Beklerim yusuf....
Bodrumun temizliği için senin yerinde olmak istemem, yıllarca sakladığın malzemelerin hangilerinin çöpe gideceğini ayırmakdan acı bir şey yoktur...Ayrıca, taşınma tarihi belli oldumu?, yeni eve gidecek malzemelerle alakalı arabaya ihtiyaç varsa aracı istediğin zaman alabilirsin....

Atilla Bey,Solar paneliniz çok şık görünüyor. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim, okcular...Sadece görüntüsü deyil, mahareti de gözel, bizede lazım olan mahareti aslında....

Ati, işe hızlı giriş yaptın. Başlanmış iş bitmiş demektir. Devamında kolaylıklar diliyorum senin adına...

Atilla Hocam, bu akü olcer iki aku birbirine bagli iken nasil calisiyor. Bende bir 55 bir 60 amper aku birbirine bagli gecinip gidiyor. Bunlarin arasindaki iliskiyi nasil degerlendirecek bu olcucu acaba? :D

İnsel, bu alet akü ölçer deyil, solar şarz regülatörü, asıl gerçek yaptığı iş akü veya aküleri şarz etmek, bu arada bonus olarak, kendisine şarz edilmek üzere bağlanmış akü veya akü grubunun enerji durumunu da gösteriyor..

Şarz kontralörün LCD Ekranında gösterdiği işlemler, (LED göstergeli olan tipide aynı işlemleri yapıyor, aynı kalite prensibi ile çalışıyor ama sen göremiyorsun)..
1)Güneşin panel üzerine yolladığı enerji miktarı
2)Regülatörün bu enerjinin ne kadarını aküye şarz olarak bastığını
3)Aküdeki voltaj durumu
4)Akünün doluluk yüzdesi
5)Solar regülatörden direkt 12v çıkış alınıyorsa, bu çıkışdan çekile enerji miktarı
6)Sistemin akülerden çekdiği enerji miktarı
7)Regülatörün toplam sağladığı enerji miktarı (günlük tesbit için hergün sıfırlanması gerekir)
8)Akü durum uyarısı, önce %40'a düşüş ikazı (gereksizleri kapat), sonra %10 deşarz uyarısı (tüm harcamaları kapat)..

atiladi' Alıntı:
Beklerim yusuf....
Bodrumun temizliği için senin yerinde olmak istemem, yıllarca sakladığın malzemelerin hangilerinin çöpe gideceğini ayırmakdan acı bir şey yoktur...Ayrıca, taşınma tarihi belli oldumu?, yeni eve gidecek malzemelerle alakalı arabaya ihtiyaç varsa aracı istediğin zaman alabilirsin....

Atilla abi bodrumdaki hiçbir malzemeyi atmayacağım ;) orada duracak sadece bir kenara istif yapacağım sonradan konulanlar ile karışmasın diye,sadece yeni yerde elimin altında olması gereken muhtemel el aletlerini alacağım ev içinde durmasına izin yok :-\ balkona üst kısıma kafa değmeyecek şekilde yapacağım kapaklı dolaplara istifleyeceğim ihtiyacım olduğunda en azından dolapdan alıp kullanabilirim,Beylikdüzünde bir arkadaşın yazlık niyetine kullandıkları denize yakın mustakil bahçeli bir evleri var oranında bir bodrumu var zaten arkadaş geçen dönemden bizim oraya bir gölgelik kamelya yapalım deyip duruyordu bende taşındıktan sonra yakın oluruz yaza yetiştiririz diyordum o vesile ile yatar testereyi kompresör vs.ne varsa büyük aletler onları oraya getireceğim ;)

Araba ile taşıma teklifin için teşekkürler abi aslında ihtiyaç olacak ama bakalım ayın 29'u cumartesi onlar taşınacak aynı gün biz temizliye gideceğiz ve önceden kolileyeceğimiz eşyaları pazar sabahı araba bulup taşımayı düşünüyoruz eleman fazla olduğundan ve giriş kattan giriş kata taşınacağından kendimiz taşımayı düşünüyoruz maliyet hesabı yapıyoruz mecburen ;) bakalım o gün yaklaşsın iyice şekillenir program duruma göre sizi ararım,31 ocak pazartesi kendi evimizde uyanmayı hedefliyoruz ;D

yaybek' Alıntı:
O bit pazarcılık ve hurdalık bendede var ama yeni evde buna müsade yok iç işleri bakanı şimdiden ültümatomu verdi hepsini çöpe atarım dedi o kadar malzemeyi ben ne yapacağım bodrumu olduğu gibi bırakıp gideceğim sadece 2 takım çantası ve matkap türü birkaç alete izin var o da dolaplarda kapalı olmak şartıyla :-\ tez elden yakında bahçeli garajı olan birini bulup karavana ısındırıp hatta zehirlemem lazım ;D belki bu vesileyle yeniden karavan yapımı olursa çalışacak malzemeleri koyacak yerimiz olur ;)
Yusuf benim evde hem bahçe hem de kapalı garaj var, karavana da acayip meraklıyım! aradığın adam benim ;D ;D ;D

atiladi' Alıntı:
İnsel, bu alet akü ölçer deyil, solar şarz regülatörü, asıl gerçek yaptığı iş akü veya aküleri şarz etmek, bu arada bonus olarak, kendisine şarz edilmek üzere bağlanmış akü veya akü grubunun enerji durumunu da gösteriyor..

Şarz kontralörün LCD Ekranında gösterdiği işlemler, (LED göstergeli olan tipide aynı işlemleri yapıyor, aynı kalite prensibi ile çalışıyor ama sen göremiyorsun)..
1)Güneşin panel üzerine yolladığı enerji miktarı
2)Regülatörün bu enerjinin ne kadarını aküye şarz olarak bastığını
3)Aküdeki voltaj durumu
4)Akünün doluluk yüzdesi
5)Solar regülatörden direkt 12v çıkış alınıyorsa, bu çıkışdan çekile enerji miktarı
6)Sistemin akülerden çekdiği enerji miktarı
7)Regülatörün toplam sağladığı enerji miktarı (günlük tesbit için hergün sıfırlanması gerekir)
8)Akü durum uyarısı, önce %40'a düşüş ikazı (gereksizleri kapat), sonra %10 deşarz uyarısı (tüm harcamaları kapat)..
Yani panele iki aküyü de baglarsam bu maddeler halinda yazdigin sonuclari alabilir miyim veya nasil alabilirim, onu merak ediyorum.

drares' Alıntı:
Yusuf benim evde hem bahçe hem de kapalı garaj var, karavana da acayip meraklıyım! aradığın adam benim ;D ;D ;D

;D ;D ;D Haşmet abi keşke yakın olsaydık elimden geleni yapardım ;)

Bugün İlyas59 abi ile Sefaköy'deki ticari oto pazarına gittik arabalara baktık kendisi araba alacak ve benden fikir almak istedi ama pazarda elle tutulur araba yok olanlar ya döküntü ki kullanılabilir hale getirmek için sırf aracın kendisine 5000 lira harcamak lazım adam olsun,yada olan o kadar pahalıki ve modelde yüksek tabi yanına yaklaşılmıyor,bizde İlyas abi ile Atilla abiyi arayıp kendisine ziyarete gittik sağolsun çayınıda içtik,Atilla abi solar paneli bağlamış sisteme ve keyfi gıçır ;D uzunca muhabbet ettik tecrübelerinden yararlandık arabayı ve Atilla abinin uğraşını görünce kanım kaynamaya başladı ;D bakalım bu sevdadan nasıl kurtulacağız.

İnsel, ben bir akü bağlayarak, bütün bu sonuçları alabiliyorum, bir gün gel senin akülerden birinide sisteme bağlayalım, bakalım alet, paralel iki akü bağlanınca ne diyecek, deneyip görelim...

Sevgili arkadaşlar,Yusuf,Atila;
Acaba şaselere hiç bakabildiniz mi ?
Bu günlerde arkadan itişli (Ford,İveco,Mercedes vb.) 2006 temiz şase bakınıyorum. Belki gözünüze çarpmıştır. "sahibinden. com" dan da olabilir.
Bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Selamlar,

Bu gün sabahdan yatak odası havalandırmasını takmak için dünkü wc havalandırması için yapılanların aynısını tekrarlayarak, camın montajını yaptım....İşkenceleri takıp biraz kurumasını beklediğim sırada Yusuf ile İlyas59 ziyarete geldiler, camın silikonu kururken sohbet edip çay içdik...Daha sonra yarın montajını yapacağım panoramik camın menteşesini, kilitlerini ve kaldırma kollarının montajını bitirip, yarın takabileceğim şekle getirdim, yarın camın sac kesim kalıbını çıkarıp, montajı yapacağım....

Görüntü092.jpg

Görüntü095.jpg

Görüntü097.jpg

Görüntü098.jpg

Görüntü101.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri