Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,260
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Cengiz, aslında zor görünen bir iş ama basit bir aparat ile çözümleniyor...

Burak, tavan dolaplarının yüksekliği 34cm, derinliği tabanda 32cm ama yukarı doğru daralıyor..Bence olabilecek maksimum dolap büyüklüğü bu olabilir, daha büyük yapılırsa rahatsız edici olabilir..

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün, dünden yarım kalan, banyo-wc'nin arka duvarı araç yan eğimine alışıtılıp yerine montajlandı sonra wc bölümünün yan duvarı montajlanarak, banyo-wc bölümünün hücresi tamamlanmış oldu, şimdi sıra stor kapısında...Sonra yine dünden yarım kalan, koltukların oturma platformunu kasa içinde sabitleyen iç çıtası dönülüp, menteşeleri takılarak, koltukların işi tamamen bitti...

DSCF0637.jpg

DSCF0638.jpg

DSCF0639.jpg

DSCF0640.jpg

Kolay gelsin Atilla Abi,
İçinden içinden oluyor, yavaş yavaş :smiley:
Selamlar,

Atilla bey;
Dirayet ile gidiyorsunuz .. Tebrikler, ancak koltuk ile yan kaplama arasına zamanla giren toz konusunda hanımefendi biraz kızabilir gibi geldi. ;D Firini almak nasıl olur diye düşünmeden edemedim....
Saygılarımla

Rıza

Teşekkürler Yücel, banyonun büyük parçalarından kurtuldumya gerisi kolay...

Teşekkürler Marlon, koltukları yan duvarlara sabit yapsaydım dediğin gibi yan duvarla koltuklar arasında tozlanma hiç olmayabilirdi ama çok yönlü düşününce mecburen koltukları kendi içinde tek parça yapmak zorunda kaldım, çünkü bizler bazen karavanları, fotoğraf ve film çekimlerine ve birtakım aktivitelere kiralıyoruz, koltuklar zemine lokma takımıyla basitce sökülebilecek bir şekilde montajlanacak, mankenlere elbise değişimi için gerekli geniş alanı yaratabilmek için koltukların birinin sökülüp depoya kaldırılması gerekiyor, masada ortalıkdan kaldırılınca, böylece içeride rahat hareket edilebilecek büyük bir ortam yaratılıyor, ayrıca banyo duvarının yatak kısmına aydınlatması üzerinde menteşeli hareketli bir ayna gelecek, gerektiğinde açılarak önünde makyaj yapılabilir bir ortam yaratılacak..İşte bu sebeplerden dolayı koltuklarla yan duvarlar arasında olabilecek tozlanmayıda aradabir koltukları sökerek çekip temizlememiz gerekecek...

Atilla ağbi kolay gelsin, işler kendini göstermeye başladı, yaza hazır olacak bu hızla gidersen :smiley:

Teşekkürler, Levent.....Böyle herşey karma karışık, büyük parçalar bir yerini bulsun ortam olarakda kafa olarakda rahatlayacağım, onun için şimdi tam gaz gidiyorum....

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler, Levent.....Böyle herşey karma karışık, büyük parçalar bir yerini bulsun ortam olarakda kafa olarakda rahatlayacağım, onun için şimdi tam gaz gidiyorum....

iyi gidiyor iyi :smiley:, ilerleyebildiğin kadar devam

Atilla abi kolay gelsin. Bu hafta sonu bir sürpriz yapıp seni ziyaret edecektim ama programda boşluk bulamadığımdan gerçekleştiremedim.

Teşekkürler Haşmet....Gerçekden güzel sürpriz olurdu, hava biraz bozuk olunca bu gün ziyaretcimiz yoktu, ama hafta sonu hanımı ile birlikde yardımına gelen çocukluk arkadaşım unak2 (Ünal Türemen), ile tüm pazar günü birlikde çalıştık, hanımlarda bir sürpriz yapıp tatar işi, çatlayıncaya kadar yenen çiğbörek yapmışlardı, çiğ böreği kaçırdığına üzüldüm...

Dün öğleden sonra bir tıbbi toplantı için geldim İstanbul'a ama o kadar yoğun bir program vardı ki nefes almadan koşturmacayla geçti. Bugün öğleye de dönüş uçağına bindim. Yani anlayacağın toplam 23 saat süren kısacık bir İstanbul ziyareti oldu, böreği de başka zaman yeriz artık :smiley: :smiley: :smiley:

atiladi' Alıntı:
Teşekkürler Haşmet....Gerçekden güzel sürpriz olurdu, hava biraz bozuk olunca bu gün ziyaretcimiz yoktu, ama hafta sonu hanımı ile birlikde yardımına gelen çocukluk arkadaşım unak2 (Ünal Türemen), ile tüm pazar günü birlikde çalıştık, hanımlarda bir sürpriz yapıp tatar işi, çatlayıncaya kadar yenen çiğbörek yapmışlardı, çiğ böreği kaçırdığına üzüldüm...

valla öyle çiğ börek felan varsa ben çalışmaya gelirim ağbi ;D

Aracın içi yavaş yavaş şekillenmeye başladıkça, diğer tasarımların dezavantajlarını düşündükçe, üzerine kış koşullarında çoğunluk zamanımızı karavanın içinde geçirdiğimiz tecrübeler de eklenince; "Bu tasarımı ciddi ciddi beğenmeye başladım ben."

İtiraf ediyorum, başlangıçta tasarıma mesafeli yaklaşmıştım. Ama şu an çok akılcı görünüyor gözüme. Üstelik aracın içini tıkış tıkış doldurup ferahlık hissini de azaltmıyor. Belki tek dezavantajı boy gardrobu olmamasıdır. Ama üstlerdeki dolaplar ve sürücü kabininin üzeri fazla fazla yeter sanırım. Bu araçta ağırlık merkezi de biraz öne doğru kaydırılırsa mükemmel olur.

Eline sağlık ve de kolay gelsin Atilla abi...

Atilla ağbi klimayı buraya oturtamıyormusun, en azından egsoz çıkışlarını buradan verebilirsin

Görüntü277.jpg

Teşekkürler Cem, evet sadece askıya bir gömlek asacak gardop malesef yok, ama tavan dolapları anlamında sıkıntı yok..Diğer tasarımlardaki gibi banyo karavanı ortadan ikiye bölmeyince space van araçlar gibi tek büyük mekan hissini alabiliyorsun..Ağırlık merkezi için şöfer arkası koltuğun içine 2x200 amp akü 2500wat inverter girince birde buzdolabı gerçek yükünü alınca dengeleme oluşacağını umuyorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri