Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,278
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Pencere mevzusunda, çelik pop perçin ile bağlamakdan vaz geçdim, çerçeve menteşe ile birlikde 17 adet krom civata ile araca, bağlandı, yine aynı şekilde 17 krom civata ilede pencerenin açılan kısmına bağlandı, hiç aksilik çıkmadı..

Görüntü103.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

hocam iyi olmuş eliinize sağlık. bitince sanırım epey ziyaretciniz olacak.bence turnike koyun.kolay gelsin.

Zevkle izlemeye devam,kolay gelsin Atilla abi.

Sürekli aracın içinde çalışıyor olmam ve kış günlerinin kısa olmasından hava erken kararınca, aydınlatma ve elektrik tesisatına bir kez daha eğilmek zorunda kaldım, bu sefer işi kökünden çözdüm, önce tüm tesisatı panoya topladım, şöför arkası koltuğu tamamen sabitleyebilmek için önce koltuğa 3 kat dolgu verniği atıp, zımparalayıp son kat mat verniğinide atıp koltukla işimi bitirdim, sonra yerine sabitleyip, elektrik kablolarını koltukdan geçirerek panoya ulaştırdım, bana kolaylık olması için koltuk içine gelecekde döşeyeceğim tesisatıda döşeyerek çalışır hale getirdim, sonra buzdolabınıda sabitledim, artık karavan kısmından şöför mahalline geçişde son şeklini almış oldu geçiş yolu 33 cm olarak kesinleşti...

Görüntü306.jpg

Görüntü307.jpg

Görüntü309.jpg

Görüntü310.jpg

Görüntü311.jpg

Atill bey ;
temponuz oldukça yüksek .. ne güzel.
Ama sizin öceki mesajınızda belirttiğiniz, oturma grupları kolay de monte olacak gibi görünmüyor. Özellikle şöför koltuğunun arkasındaki.
Kolaylıklar diliyorum..
Rıza

Teşekkürler Rıza... Şöför koltuğu arkasındaki koltuk için söylemedim, o içinde elektrik sistemlerinin bulunduğu sabit koltuk, araçda yer açmak için sökülüp takılacak koltuk diğeri, akülü vidalamaya lokma kafası takıldığında koltuğun araçdan sökülüp eve gitmesi 60 saniye, yerine yeniden takılmasıda aynı süre...

Bu gün, buzdolabı üstüne gelen kullanımı muftak malzemeleri olan, tavan dolabını bitirip montajladım..Buzdolabı ile tavan dolabı arasındaki boşluğu LCD televizyon gelecek, buzdolabının üst düzlüğüde mutfağa yardımcı alan olarak kullanılabilir..
Sonra dünden kalan araç arkası tavan dolabının arka yüzey kapatmasını yapıp, mastiklerini çekerek tam sabitledim..Bu dolap ve buzdolabı üstü dolabın kapakları kestirmemişdim, 15mm kontralar kesilirken bazı parçalar yarım kontra tutmuştu, kontranın diğer yarısı işime yaramadığı için arka yatak büyük kontası ve bir kaç parçayı daha sonradan kestirmek üzere iptal etmiştim, bazı parçalarıda ben bozarım sonra yenilerim diye düşünmüştüm, bilahare kesitirip takacağım...

Görüntü312.jpg

Görüntü315.jpg

Görüntü317.jpg

Atilla abi tebrikler. Aracin icinin butun hatlari belli oldu nerdeyse. Eminim daha cok ufak tefek is var ama Insallah onlarida en kisa zamanda bitirirsin. Insallah bu hizla mart sonu yollarda olursun. :smiley:

Teşekkürler, Melih..İşin tamamını bir çırpıda bitirmek mümkün deyil, şimdi amacım ahşap ve vernik gibi ortalığı kirleten işleri bitirmek, sonra keyifle detaylarla uğraşmak..

Atilla abi zaten o kisim bittikten sonra birde dus bolumunu cozersen zaten geri kalanlari hem gezer hem yaparsin gerekirse. Cunku buyuk isler bitince arac karavan benzeyince insanda kendini iyi hisseder daha bir seckle calisir zaten.

Bu gün, aracın koltuklarına, evde balkon mobilyalarının süngerleri koyup bitmiş görüntü denemesi yaptım, hem artık dinlenirken yumuşak bir yere oturabiliyorum...
Tavan dolaplarına ve bir takım gerekli yerlere köşe çıtaları döndüm, çıtaları kesebilmek içinde önce pratik bir 45 derece sağ sol kesecek aparat yapıp, rahatlıkla çıtaları kesip döndüm..Aracın yan duvarlarındaki kontra eklerinide dikey çıtalar ile kapattım...Çıtalar şu anda kontralara göre açık renk kaldığı için küçük bir kutu renkli vervik alıp çıtaları koyulaştırarak diğerleri ile ton farkını en aza indirmeye çalışacağım...

Görüntü318.jpg

Görüntü319.jpg

Görüntü326.jpg

Görüntü325.jpg

Atilla ağbi burada ufak bir sorunun olacak, iki kapağı çalıştırmak için başüstü dolabın kapağını ya yüzeyle aynı yapacaksın yada kayar kapı bitişindeki üst dolabın kapağını kısa yapacaksın

[attachment=1]

en kestirmesi buraya bir parça koymak

Görüntü315.jpg

Görüntü315.jpg

Levent, iş bittikden sonra bende farkettim, elektrik panosu beni yanılttı, panonun kapağının tamamen açılması gerekmiyor ama dolabın kapağı bu şartlarda 70-80 derece kadar açılabiliyor...Senin verdiğin örneğin haricinde bir çözümde, kabin üstü dolabın kapağının yuvasının içine sokmak, şimdi üç yol var;
birincisi bu hali ile 80 derece açılmaya razı olmak senin
ikincisi senin ikinci resimde söylediğin gibi 5cm'lik sağır bir dikme koymak
üçüncüsü üst dolabın kapağını içinden çıkma yapmak, sen hangisini tercih edersin....

Atilla abi levent abinin dedigi sekilde yapmak hem daha kolay hemde kullanimda uygun olacaktir. Yanilmiyorsam bu dolabi mutfak malzemelerini koymak icin kullanacaktin. Bu tarz bir dolabin komple acilmasi tabak canak gibi seyler koyacaksan rahatlik olur.

ben sana önerdiğim işlemi yaptım, 5cm.e gerek yok kapak açılması için 3cm yeter

DSC01723.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri