Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 263,424
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

gaz tesisatını,metalmi yoksa bildiğimiz plastik borudanmı döşeyeceksin.bende tüpü yatak altındaki depoya koyacağım.yaklaşık 2 veya 3m boru kullanacağım. plastik kullanırsam sakıncası varmı?

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Cavid abi, fırını internette buldum...

İlhan abi, ebatları ve fiyat hakkında mail attım hala geri dönen yok, muhtemel ebetler, 50x50x25 gibi ama net olmasdığı için mutfak tezgahının yapımını geciktiriyorum...
http://www.ercelikmangal.com/2007/urunler.asp#

Rifat, tüpü bagaja koyunca tesisatı yine bagajda olan temiz su deposunun su tesisatı ile birlikde plastik kanal içinden plastik boru çekeceğim, gaz için 4 mt kadar boru gerekiyor, kaliteli orjinal hortum kullanırsan plastikde çekebilirsin, tabiki araç içinden olmak şartıyla, aracın altından düşünüyorsan bakır boru çekmen lazım, aklında olsun 10mm bakır borunun 4mt'si 1 kg geliyor kg fiyatı 26TL artı bağlantı barçaları...

Rıfat Bey,
Atilla Bey,
Gaz bağlantılarını bir ara araştırmıştım.

Almanya da karavanlardaki gaz bağlantıları DVGW kurumu tarafından denetleniyor her iki senede bir. Tüpün bağlandığı bölümdeki en fazla 40cm olarak önerilen esnek kısım hariç iletim hatlarının metal olması şart koşuluyordu.
Bizim karavanlarımızda da (Euramobil ve Knaus) tüm gaz hatları metal, üstelik bakır bile değil, çelik.

Bence hareketli bir araçta plastik gaz borularından uzak durulmalı...

Teşekkürler, Serdar..yurt dışınada çıkılabileceği var sayılarak bakır boru döşemekde fayda görünüyor, benim için sorun deyil, LPG için bakır boru tesisatı çekerim..

Atilla bey sizi takip etmek büyük zevk ve deneyim veriyor.

Teşekkürler, Tanju...Kendi karavanını yapmak,sanıldığı kadar zor deyil, ama görüldüğü kadarda kolay deyil...Sadece herşeyden biraz anlamak gerekiyor o kadar.....

Bu gün, güne mutfak dolabının yapımıyla başladım, biraz hesap kitap, biraz projeye uyumluluk, montaja başladım, tezgahın dolap kısmının montajı tamamlandı... mutfak tezgahı üst ölçüsüde bu şekilde belirlenmiş oldu, 118 x 48 cm... Kapaklar ayarlandı, tezgah laminatı ayarlanıp, kapakların tas menteşe delikleri delinip montajlanacak, sonrada zemine sabitleme işlemi var...

Görüntü336.jpg

Görüntü338.jpg

Görüntü341.jpg

Görüntü340.jpg

Görüntü343.jpg

Atilla Bey iyi akşamlar kolay gelsin. Hemem hemen her akşam merakla ekleyeceğiniz yeni bir bilgi veya fotoğrafı dört gözle bekler oldum. Gerçekten çok güzel bir çalışma çıkarıyorsunuz. Bu arada adı geçen erçelik ürünü o tüplü fırınla ilgili bende bir araştırma yaprken şu bilgilereulaşmıştım paylaşmak istedim.
http://www.ercelikmangal.com/2007/katalog/sayfa4.bmp

Teşekkürler Oktay, bende hergün akşamı bekleyenler için kesintisiz bir şekilde bir şeyler yapmaya çalışıyorum...Erçelik'ile bu gün görüştüm, standart üretimleri malesef büyük olduğu için tezgaha sığmıyor, benim için 50x45 cm özel bir tane üretip yollayacaklar..Bende tezgah altı dolabın enini 52cm olarak montajladım, fırın gelince denemesini yapıp uygun bulursam, dolap kapaklarının üstünden 33 cm kesip tezgahta bir raf oluşturup fırını bu rafa koyacağım..

Valla çok güzel düşünmüşünüz. Acaba fiyatı ile ilgi bir bilgi edinebildiniz mi? Şunun için soruyorum. "smev" marka avrupa malı gazlı fırınlar da var ancak fiyatları bayağı bi pahalı gibi geldi bana.
http://www.chmarine.com/acatalog/SMEV_Marine_Cookers.html

Fırın bana özel ölçülerde yapılacağı için fiyatı bilahare bildirecekler..

Atilla,eline sağlık.parçalar oldukça temiz ve düzgün görünüyor.Birleştirme anında iki parça arasına yapıştırıcı sürüyormusun?

Teşekkürler Rifat..
Tabiki parçalar arasına masif yapıştırma tutkalı sürüyorum, üzerine yük binmeyecek yerlerde sadece tutkallayıp içeriden L profil vidalıyorum, yük binecek yerlerde, özellikle mutfak tezgahında, hem tutkalladım hemde derin havşa açıp vidaladım...
Sonra süpürüp biriktirdiğim kontraplak talaşlarını azar azar sellozik vernik içine karıştırıp macun yapıp, havşa deliklerini sıfırlıyorum, bu yöntem ile aynı ürünün talaş tozundan macun yaptığım için ahşap tamir macunları gibi ton farkı yapmıyor, daha uyumlu oluyor...

Bu güne dişci ile randevum ile başladım, sağ alt çene küçük azı dişinin dolgusu açılarak kanal tedavisi oldum, sonra eve dönüp karavandaki işe dünden kalan mutfak dolabı kapak tas menteşe yuvalarını açarak başladım, sonra kapakları montajladım...Sonra mutfak dolabını dikeyde kayar kapı arkası kolona yatayda zemine L profillerle sabitledim....Tezgah laminatını tezgah ölçüsüne keserek yerine alıştırdırdım, her yer inanılmaz derecede talaş oldu, işi bırakıp, aracın içindeki talaşları komple temizleyerek günü bitirdim...

Görüntü344.jpg

Görüntü346.jpg

Görüntü345.jpg

Görüntü347.jpg

Görüntü349.jpg

Atila bey geçmiş olsun ve kolay gelsin.
Bugün sürekli uzaktan takip ettiğim çalışmalarınızı yakından görme şansını yakalamış oldum. İlginize teşkürler, tekrar kolay gelsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,640
Kaydolan Son Üyemiz
Emirkktn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri