Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,548
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkürler Yusuf, aynen dediğin gibi, pazar günleri ortalık genelde sessiz oluyor sabah sabah milleti dekopaj ve jet sesiyle uyandımamak için saat 11.00 da işe başlıyorum, havanın kötüsü iyisi artık beni ilgilendirmiyor, arabanın içinde radyan başlıklı küçük tüp gaz sobamı yakıp çalışıyorum, fazla sıcak oluncada kapatmak zorunda kalıyorum, her zaman beklerim...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla kolay gelsin.Banyo kapısında kullanacağın ahşap parçalar ince olursa daha iyi olur kanaatindeyim.
Bir öneri:banyo kapısı koridora doğru tekparça veya iki parça kayar kapı şeklinde (duşakabin kapıları gibi ) olabilirmi?

Teşekkürler Rifat..Stor için ahşap parçaların eni 2.5 cm, ön arka çift sıra eni 1 cm, yani dönüş için ideal ölçüde..Banyo kapısında stor konusunda sorun yok, onun için başka bir alternatif gerekmiyor..
* stor dolap kapağı lameli
* pencere panjur stor lameli
* ahşap profil lamel, arasında tercih yapamamam, fiyat olarak en uygunu ahşap çıkıyor, imalat ve montaj tüm işcilik yine bana kalıyor..

Atilla usta, Kolay gelsin, klima için ayırdığın ölçüleri öğrenecektim.
Ben klimayı henüz almadım derinlik 47cm. en 48 cm. boy 90 cm. bıraktım, ölçüler makul mü?.

Teşekkürler Yücel...

Teşekkürler İlhan abi...Benim klimam Haier 9000btu ölçüleri, en:32cm derinlik:42cm yükseklik:74cm...Mobil klimalar markalarına göre büyüklükleri çok farklı oluyor..

Büyük işler bitti, hava şartlarından eksik olan 1 plaka 15mm kontraplağımı kestirmeyi geciktirdiğim için bu gün toparlama işleri ile uğraştım..
*Önce şöför mahalli üstü dolabın kapak ve bas-aç kilidini montajlayıp işi bitirdim...
*Kapı girişindeki mutfak dolabının köşesine alışık olmayanlar fazlaca kafalarını çarpmaya başlayınca dolabın köşesine Eva poliüretan parçası yapıtırarak çarpmalarda hasarları asgariye indirmeye çalıştım...
*Mutfak üstü dolabın tavan çıtalarını döndüm...
*Klimanın arkasına tasarladığım egzost çıkış tünelini klimaya bağlayacak flanşını yaptım, eksik 10cm çap borusunu alınca montajını yapacağım..
*En son banyo lavabosunun yüksekliğini ayarlayarak günü bitirdim...
Akşam kahvemi içerken uzunca bir eksikler listesi hazırladım, yarın bu listeyi temin etmeye çalışıp hafta sonuna yapacak bir şeyler yaratacağım...

Görüntü382.jpg

Görüntü383.jpg

Görüntü384.jpg

Görüntü385.jpg

Görüntü386.jpg

atilla abi gayet iyi gidiyor.Elinize sağlık bitince görmeye geliriz inşaallah.Hep izliyorum birden şekillendi.Tabiiki tasarım ve teminat sürelerini hesaba katmıyorum,yani birden hızlandınız ve maşallah neredey se bitecek.Kolay gelsin ,selamlar.

Teşekkürler, aslında kaba kısmı bitti sayılır, bundan sonrası, özel malzemelere bağlı detay ve sonlandırma çalışmaları, ama uzunca bir müddet sürecek bir devreye giriyorum....

Detayların sonu gelmez,zaruri olanları hal ettikten sonra ufak uafak ilerler herhalde diye düşünüyorum.Ama sizin program nasıl gider, onu artık izlemeye koyulup göreceğiz.tekrar kolay gelsin.

Atilla,eline sağlık ince işler daha çok zaman alır fakat yapılan iş hiç görünmez.

Atilla abi merakla takip ediyorum. Eline sağlık, karavan şekillendi farkınızı detaylardada hissedeceğiz herhalde merakla bekliyoruz. :smiley:

Teşekkürler Rifat, her ince iş için artık özel bir malzeme gerekiyor, önce malzemeyi bulmak gerekiyor..

Teşekkürler Ramazan, daha ne fark bekliyorsun, iç mekan pvc kaplamalı kontra yerine zımparalı dolgu vernikli son kat mat vernikli gerçek ahşap, hem sürgülü hem ileri açılan panoramik cam..

Bu gün sabahdan malzeme temini peşine koştum, şebeke-inverter 220v seçimi için pako şalter, 220v'dan akü şarzı için aküleri tek tek seçebilmek için 0-1 anahtar aldım, klimanın egzost çıkış borusunu aldım, gösterge ve kontrol panelleri 12v'a göre dizayn edildiği için aktiflik ledlerine 1k direnç takmışlar oysa ben 12'li panonun 4 anahtarını 220v için kullanacağımdan 4 tanesinin dirençlerini 64k ile değiştirmek için dirençleri aldım...
Klima egzost borusunun araç dışına atılması için yine bir delik açıp, sonlandırıcı parçayı montajladım, araç dışından ızgarasını montajladım, kllimayı bağlanabilecek duruma getirdim...

Görüntü389.jpg

Görüntü390.jpg

Görüntü391.jpg

Görüntü392.jpg

Cumartesi günü, mobil klimanın sıcak egzost çıkışının montajını komple bitirdim, sonra arka yatak bölümünün yatma kontrasının basacağı ayakların imalatına başladım....
Pazar günü, işi komple elektriğe ayırdım, unaka2 (ünal türemen) de lehim için yardıma geldi , kumanda panosuna 220v şebeke ve inverterden gelen 220v seçimi için pako şalter takıldı, panoya ayrıca iki adet aç kapa takıldı aç kapalar, 220v şehir şebekeden aküler şarz aleti ile şarz edilirken şarza akülerin teker teker sırayla verilmesi için birinin kapatılması için kullanılacak.....Sigorta kontrol panelindeki 12 düğmenin 8'i 12v kontrole, 4 tanesi 220v kontrole verildi, aktif ledlerinin çalışabilmesi için 220v'a verilen düğmelerin dirençleri 1 k iken 64k ile değiştirildi.....Paneldeki 4 düğmeye 220v besleme verildi, 8 düğmeye 12v besleme verildi...şehir şebeke ceryanı ve inverter ceryanı seçici pako şaltere girilip, çıkış alındı, artık kontrol panelinden şehir şebeke ceryanı ve inverter istendiği şekilde seçilebiliyor, armatürleri tamamlanmış 12v led lambalar panele bağlandı ve düğme kontrolleri çalışmaya başladı...önümüzdeki günlerde diğer aydınlatmalar, buzdolabı, klima, prizler tamamlandıkca panodaki düğmelere bağlanarak kullanıma açılacaklar...

Görüntü394.jpg

Görüntü396.jpg

Görüntü397.jpg

Görüntü398.jpg

Görüntü399.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri