Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)
Teşekkürler Metin...
Mobilyalarda kullanılan 15mm kontraplaklar ve iç kaplamada kullanılan 6mm kontraplaklar kayın kontraplak...
Kontraplak deyip geçiyoruz ama bu konuda bir şeyler yazmak istiyorum; Kontaplakların yüzeyleri benim kullandıklarımda gördüğünüz gibi pürüzsüz düz deyil, bir çok lekeler var, levhalar arasında çok büyük ağaç ve desen farkları oluyor, direkt olarak verniklenik kullanılacak kadar uygun olmayan budaklar ve farklı renk izleri var kontraplaklar genelde mobilya sektöründe üzerine extra pva film kaplama yapılarak veya macunlanıp boyanarak kullanılır..Ham kayın kontraplakları ham olarak verinkleyip kullanabilmek için ben özel olarak aynı serideki bir birine ikiz görüntüdeki kontraplakları seçerek alıyorum, yinede izler oluyor, bir kısmını kesim sırasında çıkarıp atıyorum, bir kısmını görünmeyen yerlere kaydırıyorum, kontraplakların ters ve düzü var sadece bir yüzü kullanılabiliyor, birde damarların akış yönünü takip edilmek zorunda, damarlar hep yukarıdan aşağıya doğru olmak zorunda, damarları bir enine bir boyuna kullanılmaz, anlatmak istediğim, burada yapılanları anlatıyorum ama buz dağının görünmeyen asıl alt kısmında çok daha fazla iş var, kontraplakların en düzgün yerlerini kullanıyorum, firesi yüksek tahmini %25-30, en düzgün görünen parçaları yan yana getirmek ise çok daha fazla mesai gerektiriyor..İş kestirip vidalamak gibi anlatılacak kadar basit deyil..En rahatı bir çok imalatcının yaptığı gibi kontraplakların üzerine desenli pva film yapıştırıp kullanmak, bu suni görüntüde bana ahşap hissini vermediği için kontraplaklara özen gösteriyorum, beğenmediğim parçaları atıp yeniden kesiyorum...
Bas aç kilitler tekne malzemesi satan bir çok internet sitesinde var, zaten bu tip malzemeleri yurt dışından getiren ithalatcı bir veya iki firma, herkes onlardan alıp satıyor, bas aç kilitler 10€ adedi, adedi 15€ olanlarıda var..