Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,551
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Teşekkür ederim..Geçerken aracı görüp uğrayan dostlar olmasa hayat çekilmez olur, işe ara verip biraz soluklanıp sohbet etmek, insanı daha çok motive ediyor, her zaman beklerim...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Atilla bey kolay gelsin,iyi çalışmalar.Bu arada bizde dersimizi çalışıyoruz.Sınava girersek ceçelim diye. Mobilye 15 cm ne kontraplak? ve dolap açma bas aç kilit ve damaklarını nerden aldınız ? ve kaç tl sorabilirmiyim?Bölüm bölüm alınan parçaların fiyatlarınıda ;.Tam maliyet tablosu olarak listelerseniz sevinirim. SEVGİ ve SAYGILAR.

Teşekkürler Metin...
Mobilyalarda kullanılan 15mm kontraplaklar ve iç kaplamada kullanılan 6mm kontraplaklar kayın kontraplak...

Kontraplak deyip geçiyoruz ama bu konuda bir şeyler yazmak istiyorum; Kontaplakların yüzeyleri benim kullandıklarımda gördüğünüz gibi pürüzsüz düz deyil, bir çok lekeler var, levhalar arasında çok büyük ağaç ve desen farkları oluyor, direkt olarak verniklenik kullanılacak kadar uygun olmayan budaklar ve farklı renk izleri var kontraplaklar genelde mobilya sektöründe üzerine extra pva film kaplama yapılarak veya macunlanıp boyanarak kullanılır..Ham kayın kontraplakları ham olarak verinkleyip kullanabilmek için ben özel olarak aynı serideki bir birine ikiz görüntüdeki kontraplakları seçerek alıyorum, yinede izler oluyor, bir kısmını kesim sırasında çıkarıp atıyorum, bir kısmını görünmeyen yerlere kaydırıyorum, kontraplakların ters ve düzü var sadece bir yüzü kullanılabiliyor, birde damarların akış yönünü takip edilmek zorunda, damarlar hep yukarıdan aşağıya doğru olmak zorunda, damarları bir enine bir boyuna kullanılmaz, anlatmak istediğim, burada yapılanları anlatıyorum ama buz dağının görünmeyen asıl alt kısmında çok daha fazla iş var, kontraplakların en düzgün yerlerini kullanıyorum, firesi yüksek tahmini %25-30, en düzgün görünen parçaları yan yana getirmek ise çok daha fazla mesai gerektiriyor..İş kestirip vidalamak gibi anlatılacak kadar basit deyil..En rahatı bir çok imalatcının yaptığı gibi kontraplakların üzerine desenli pva film yapıştırıp kullanmak, bu suni görüntüde bana ahşap hissini vermediği için kontraplaklara özen gösteriyorum, beğenmediğim parçaları atıp yeniden kesiyorum...
Bas aç kilitler tekne malzemesi satan bir çok internet sitesinde var, zaten bu tip malzemeleri yurt dışından getiren ithalatcı bir veya iki firma, herkes onlardan alıp satıyor, bas aç kilitler 10€ adedi, adedi 15€ olanlarıda var..

Bu gün dün bitirdiğim mutfak dolabını ve verniklenmemiş ikinci koltuğun vernik işlerini bitirmek için tezgahı ve dolabını komple söküp, 3 kat dolgu verniği atıp sonra zımpara ve 2 kat ,son kat mat vernik atarak tekrar yerine montajlanacak hale getirdim..Yarın mutfak tezgahı tekrar yerine montajlayıp, kapaklarını, menteşelerini yeniden toplayacağım...
Bu gün iki misafirimde geldi, öğleden sonra "yasiko" uğradı kahve içip karavan sohbeti yaptık, akşam üstü "tatar" uğradı tabiki sohbet konusu yine ağırlıklı olarak karavandı...Bu gün yeni yapılan bir şey yok, fotoğrafda yok...

atilla bey, bir şey dikkatimi çekti, bilmediğim için soruyorum; vernik işleri için yerine alıştırıp montajladığınız parçaları söküp dolgu ve son kat verniklerini atıp yeniden yerine monte ediyoruz, forumda kendi karavanını yapan herkes aynı işlemleri yapıyor... neden böyle yapıyoruz, elimizdeki kontra parçalarının önce bütün vernik ve zımpara işlerini halledip sonrasında yerine alıştırıp montajını yapsak, ne sakıncalar olabilir, uygulamada böyle bir yöntem mümkün müdür ? cevabınız için teşekkür ederim kolay gelsin...

Burak söylediğin yöntem uygun deyil, önce vernik işlemlerini yaparsak montaj sırasında parçaların sağından solundan planya ile almak gerekirse vernikler bozulur yeniden verniklemek gerekir, bunun için once montaj bitiriliyor sonra tamamen sökülüp vernilklenip yeniden montajlanıyor, doğru yöntem bu...

Bu gün, dünden tüm vernik işleri komple biten mutfak dolabının kapakları menşeleri yeniden toplandı, yerine kalıcı olarak sabitlemeden önce, mutfak lavobo giderinin araç altındaki atık deposuna giden hortumunun geçeceği delik araç tabanına açılkdı, sonra banyo giderinin deliği araç tabanına açılda, sonra mutfak dolap ve tezgahı kalıcı olarak yerine sabitlendi..Pazar günü çalışmaları yardıma gelen unaka2 ( ünal türemen) ile birlikde gerçekleştirdik..

Görüntü354.jpg

Görüntü355.jpg

Görüntü356.jpg

Görüntü357.jpg

Görüntü358.jpg

Bu gün karavanın eksik kalan son, buzdolabı üstü dolabına ve banyo bölümüne 3 kat dolgu verniği sürüp, zımparasını yapıp, son kat mat verniğinide sürüp aracın içindeki zımpara vernik işlerini tamamen bitirdim....gerekdiğinde yerinden sökülüp dışarı alınabilecek oturma grubunun arka koltuğunun bağlantı aparatlarını ayarladım...Artık masa grubunun masasının duvara monte edilecek alüminyum parçasının montajlanacağı yeri çalışıp montaj noktasını belirleyerek günü bitirdim...

Sökülebilir koltuk bağlantı aparatı; Aracın zeminindeki kontraplak ve üstündki laminat parke, panç delik delme ile delinip, kafasına uzun somun kaynatılmış civata bu delikden aşağıya yollanacak, somun ile aracın altından taban sacına bağlanacak..Bu şekilde içeride laminatla aynı seviyede boş bir somun olmuş olacak, koltuğun içinden L profile kısa bir civata ile gerekdiğinde bağlanıp gerekdiğinde sökülerek koltuk araç dışına alınabilecek..

Koltuk baglanti.jpg

Masa bağlantısı.jpg

Atila bey teşekkürler.İzlerken çok keyif aldığım gibi bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum.İyi çalışmalar.SEVGİ ve SAYGILAR.

Bu gün karavanın eksik kalan son, buzdolabı üstü dolabına ve banyo bölümüne 3 kat dolgu verniği sürüp, zımparasını yapıp, son kat mat verniğinide sürüp aracın içindeki zımpara vernik işlerini tamamen bitirdim...

Atila nerede ise bitti. Masada güzel olmuş Allah tamamına erdirsin.

Atilla abi detaylı anlatımınla hepimize karavan imalatı dersi veriyorsun, imalatında güzel gidiyor. teşekkürler...

Teşekkürler Metin, adım adım neler yaşandığını bire bir yaşatmaya çalışıyorum, tereddütleri olanlara yol göstersin diye...

Teşekkürler Ümit, ahşap işi olarak bir tek mutfak tezgahı üstü dolap kaldı, birde klimanın yatak altına yerleştirilip yatak alt kontrasının konulması...Duvara masa bağlantı resmi benim montaj resmim deyil, malzemenin satış resmi, masa aparatının yerini ayarladım ama henüz montajlamadım...

Teşekkürler Haşmet, tabiki imalatta herkesin tarzı ve kriterleri farklıdır, benim yolum böyle, ayrıntılarıda paylaşıyorum, yaptıklarımın, anlatımının bu işe soyunanlara faydası olaksa ne mutlu bana...

Bu gün, karavanın mutfak üstü tavan dolabının imalatını tasarlayıp, çalışıp, tamamladım ve yerine montajladım..Dolabın kapak ölçüsü konusunda tereddütlerim olduğu için kestirmemiştim, şimdi eksik kalan diğer buzdolabı üstü dolap kapağı ve yan tavan dolabının aracın arkasına dönen kısmının kapağını yatak ve masa kontrasını kesirince karavanın inşaat kısmı bitmiş olacak, sonra banyo ve elektrik, su, gaz tesisatları ile devam edeceğiz...

Görüntü361.jpg

Görüntü367.jpg

Görüntü366.jpg

Görüntü365.jpg

Görüntü368.jpg

Bu gün işe dünden biten mutfak tezgah üstü tavan dolabının vernik işlerini bitirmekle başladım...
Klima; Sonra portatif klimanın sıcak egzost çıkışını araç dışına ataccağım yeri belirledim, klimanın arkasında 90derece çıkan boruda hava karşıya direkt çarparak geri tepmesin diye kavisli bir çıkış tüneli parçası yaptım, sıcak egzost 10cm'lik pvc boru ile araç dışına atılacak..
Duvara masa sabitleme aparatı; daha sonra masa grubunun masasının panoramik cam altına takılacağı orjinal alüminyum aparatını yerine montajladım, henüz masa tablasını kestirmediğim için denemeyi küçük bir kontraplak parçası ile yapdım...
Stor banyo kapısı; Stor banyo kapısında sorunlar var, birincisi malzemeyi lamel olarak parekende satmıyorlar, en az 300mt alacaksın diyorlar (3-4 kapıya yetecek malzeme), ölçüye göre parekende yapanlar astronomik rakamlar çıkarıyor, birde yenitip bir stor lameli kullanmaya başlamışlar, bunu beğenmedim, eski tip stor lameli arıyorum bulamıyorum, herkes yeni tip satmak istiyor...Projede tadilat yaparak B planına göre pencerelerde kullanılan monoblok ve takma stor panjurlara bakmaya başladım, bunlarda stor kapıya uygun, henüz fiyat almadım ama bir C planı hazırladım, bunu ahşap plofillerden kendim yapmam gerekiyor, bir adet prototip hazırladım, görenler çok beğendi, ahşabın sıcaklığı bir başka...Şimdi pencere panjuru stor lamelleri ile ahşap storun fiyatlarını karşılaştırarak birini uygulayacağım...

Görüntü369.jpg

Görüntü371.jpg

Görüntü374.jpg

Görüntü375.jpg

Görüntü377.jpg

Atilla abi kolay gelsin.

Bu pazar Avcılar'da işim vardı saat 10.45 gibi uğradım arabanın etrafında bir tur attım fakat kızım sbs sınavına gireceğinden bekleyemedim çalışıyor olsaydınız bir merhaba deyip gidecektim,aramak istedim ama pazar günü etrafa rahatsızlık vermemek için geç başlayacağınızı düşünerek uyuyor olabileceğinizi hesaba katarak aramadım ama havaların biraz düzeldiği bir gün uzunca bir ziyarette bulunacağım ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri