Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,854
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 262,541
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Levent dediğin yer çok güzel ama, klimanın egzost çıkışı tam isabet kayar kapı arkasındaki geniş kolona rastlıyor..Aşağıdaki resimlerde klimanın yatak altında geleceği yer konusunda fikrim kesinleşti gibi...

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - Atilla Dinçer (caravan by atiladi)

Bu gün, şöför arkası koltuk içinin havalandırma fanı bağlantısını yaptım, kutu içine girip kablo kanalından elektrik panosuna gidecek kabloların geçiş deliklerini ayarlayıp, koltuğu geçici olarak yere sabitledim, geçici akümü ve inverterimi artık kutunun içine aldım..
Diğer masa grubu koltuğunun yerini belirletyerek ölçüleri netleştirdim, klimanın yatak altında koltuğun arkasında geleceği yeri çalıştım...
Tavan dolaplarından cam üstüne gelen dolap 140 cm eninde idi, içine konulacak malzemelerin ağırlığından dolayı ortasından sarkma yapabileceği endişeleri ile dolabı dikme ile ikiye bölüp ara parçası ile sabitledim..Dolap içlerinin montaj birleşme yerlerini mastikleyerek tam sabitliği sağlandı...
Şöför arkası koltuğun yeri kesinleşince, buzdolabınında yeri kesin olduğu için aracın ön kısmına geçiş aralığıda bu gün kesinleşti, sadece şöför arkası koltuğun geçiş tarafındaki sırt dayaması verevine kesilerek geçişe kolaylık sağlanacak..
Bu günkü fotoğraflar artık karavanın nihayi iç görüntüsü hakkında daha çok bilgi vermeye başladı..

Görüntü286.jpg

Görüntü287.jpg

Görüntü291a.jpg

Atilla abi, artık yapmışsın ama yine de henüz geç değil. Koltuk sırtlıkları 90º dik olursa oldukça rahatsız oluyor biliyorsun. Arka koltuğun sırtını eğimli yapmak arka yatağın sabit kısmının uzunluğunu azaltır farkındayım. Ama eğer şoför koltuğunu engellemeyecekse en azından şoför koltuğunun arkasına gelen koltuğun sırt dayamalığını biraz eğimli yapamaz mıydın?

Atilla Bey, tekrar kolay gelsin diyorum...
Biliyorum , size bir ara çok soru sorup, bir şeyler söyleyip de ,bu son, bir daha bir şey söylemiyeceğim
demiştim ama, dayanamadım, affedin lütfen... ::smiley:
Siz daha iyi bilirsiniz ama, perdeler dikkatimi çekti de, onların yerine uçuşmayan bir şeyler koysanız,
yangın ve sabit olmayan objeleri devirme ihtimali, ortadan kalkar diye düşünüyorum.
Sevgi ile kalın :smiley:

Cem, rahat oturma anlamında haklısın ama hem artık çok geç hemde ölçüler buna pek müsade etmiyor, ayrıca 7 senedir çekme karavanlarda hep böyle oturduk, koltuk yaslanmaları biraz alçak olunca üst kısmı yaslanınca mecburen biraz eziliyor, eğimli gibi his veriyor, bu dik sırtlı koltuk tarzına zaman içinde ayrıca alıştılk...

Teşekkürler, Mehmet Doğan...O perdeler aracın perdeleri deyil, sadece çalışırken içerisi görünmesin diye geçici takıldı, iş bitince çöpe atılacak, yerine asıl tasarlanan perdeler gelecek...araç içindeki herşey ağırlığı ile orantılı civatalarla sabitleniyor, dolap kapaklarıda yolda açılmalara engel olmak için bas-aç kilitli olacak, koltuklar lokma takımı ile sıkılacak şekilde araç taban sacına vidalanıyor, koltuklardan arkadakide gerekdiğinde sökülüp dışarı alınacak basitlikde taban sacına bağlanmış 2cm lik uzun somuna, koltuk içinden civatalanıyor...

Belki koltuğun sırtındaki 90 derece açı süngerin genişten dara doğru kesilmesi ilke biraz daha ergonomik olabilir

Cenk, koltuklardaki dayanma süngerleri, akşam olunca masa koltuk arasına indirilip yatağa dönüştürülürken, yatağın tamamlayıcı parçası olarak kullanıldığı için böyle birşey imkansız..Gerekde yok zaten...

Dar alanda kisa paslasmalarla inanilmazi basariyorsun. Bence fotografta gormedigimiz bir sahne arkasi var. Eve tasinanlar, getirip goturmeler ve ekstra calisanlar. Yoksa gercekten tek kisi o kadarcik kucuk yerde nasil basariyorsun bu isleri valla tebrikler.

İnsel, sahnenin tamamını görüyorsun, eve taşınanlar, getirip götürmeler ve ekstra çalışanlar yok, tek başıma çalışıyorum...Sahne arkasında belki sadece resimlerde ve anlatımlarda "bu gün bunları yaptım" ın ötesinde imalatın anlatılmayan gizli zorluğu var. Göründüğü kadar ve anlatıldığı kadar basıt deyil..

Bu gün, tavan dolaplarının kapaklarının tas menteşelerinin yuvalarını açıp kapaklara takdım, karşılıklarını alınlığa takıp, sonra komple olarak tavana yerleştirdim, bas aç kilitleri, amartisörlü kapak kaldırıcılar vernik sonrası takılacak, montajda hiç bir sorun ve uyumsuzluk çıkmadı, cuk oturdu...
Sonra kontrol panel dolabının kapağındaki delikleri açıp, solar regülatörü, sigorta kontrol panelini, temiz ve atık su göstergelerini montajladım, panoya sonradan 220v sigorta, 220v şebeke-inverter pako şalteri, akü-adaptör 12v pako şalteri ilave edilecek...

Görüntü300.jpg

Görüntü301.jpg

Görüntü297.jpg

Görüntü298.jpg

Görüntü299.jpg

Tas menteşelerin yuvalarının açılması..

Görüntü294.jpg

Görüntü295.jpg

Görüntü293.jpg

Bu gün öğleden sonra çalışmaya başladım, tavan dolaplarının aracın arkasına dönen kısmını tamamladım, dolap böylece banyo duvarına doğru dönüp, duvarada bağlanınca hem banyo duvarı güçlendi, hemde araç köşegenden bağlanınca kupada olabilecek burulmalara karşı durabilecek bir konstrüksiyon oluştu ..
Sonra buzdolabının bulunduğu yere geçici sabitlemek için bağlantı aparatları yaptım, aracın proje ve ruhsat işlemleri sonuna kadar ön tarafda iki kişilik koltuk duracak, muayene sonrası ikili koltuk tekli koltukla değişecek, ikili koltuk sabit olduğu için buzdolabının 4 cm daha geri gitmesine engelliyor, koltuk teke düşünce koltuğun kızaklarından 4 cm ileri alınacak buzdolabı o zaman gerçek yerini bulacak....
Buzdolabının arkasından aracın sağından soluna giden kabloları geçirdim, kanaldan eksik bir kaç kablo daha çekdim, klima yatağın altına girince onun tesisatını aracın soluna çevirdim...

Görüntü303 a.jpg

Görüntü304.jpg

kolay gelsin abi epey yol almışsın.Maltepeye geldiğinizde tam takırken şimdi maşallah.

Teşekkür ederim, karavan dönüşümünde araca ilk kazmayı 12/01/2011 günü tavan havalandırmasını açarak vurmuştum, bu gün 42. gün...

Bence iyi yol almışsınız .Birde bunun tasarım ve proje gecmişi var.pencere ve cam olayını çözdünüzmü(BMW vs vardı ya)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR