atiladi' Alıntı:Bu gün sabah, yeni taktığım tavan havalandırmasını önce ahşap çıtalar ile destekledim, tavanın açılan kısmı kazık gibi sağlamlaştı, takılan tavan havalandırması ahşap çubuklar ile desteklenmez ise havalandırma açılıp kapanırken havalandırmaların mekanizmaları sert olduğu için tavan sacında esneme yapıyor, havalandırmaya atılan destekler bu esnemeyi yok ediyor..
atiladi' Alıntı:Süleyman bey, benim genel tercihim 1000 watt inverter + 25amp şarz cihazıdır, bu kombinasyonu yıllardır kullanıyoruz...Dediğiniz inverter+şarz ikisi bir arada cihazları kullananlar tarafından açıklanmış bir sorun bilgisine sahip deyilim, sadece bildiğim küçük kapasiteli kombine cihazlarda şarz amp'i düşük olduğu için şarz zamanı uzuyor, profesyonel kombine cihazlarda şarz 60 amp olduğundan uzun şarz sorunuda olmuyor, profesyonel kombine cihaz kullanan bir çok arkadaşımız var, özellikle araç içinde buzdolabı+mobil klima kullanmak için takıyorlar, bu güne kadar sorun bilgisi almadım....
atiladi' Alıntı:Ahşap yerine demir profil kullanılması gereken işleri iyi ayırt etmek gerekir, ahşap veya alüminyumun yapabileceği yerlerde sağlamcılık adına demir profil kullanmak sadece karavanın ağırlığını artırır, unutmayın, tatil yükü ile seyir halindeki resmi istiab haddi 3500 kg, karavanın ağırlığı ne kadar az olursa bu size tatillerde yanınızda taşıyacağınız gereksinmelerin çeşitlenmesini ve extra luksler taşımanıza imkan verir, örneğin 3 mt bir zodiac+5 hp motoru 80kg, 125cc bir motorsiklet 90-100 kg, karavancılıkda kg'ları hoyratça harcama lüksü yok, bekir bey bunu karavanınınz bittiğinde kantara çekince anlayacaksınız, kg'ınız tatilde yollardaki huzurunuzuda etkiliyor...