Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,781
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Atilla bey kolay gelsin. Maşallah istim üstünde ilerliyor proje.

Hasan

Etiketler

Bu gün sabah işe biraz geç başladım, çünkü camlar için dekopaj ile sac kesme işlemi çok fazla ses yapıyor..Öncekayar kapı arkası sağ cam için aracın sacını kesip camı montajladım, işkenceler ile sabitleyip kurumaya bıraktım, sonra banyo camı için sacı kestim, yine işkence ile montajı yaptım, ardından sol arka cam için sacı kesip camın montajını yaptım, elimde bütün camlara yetecek işkence olmadığı için camı sabitlerken alternatif imkanlar kullanıldı...Cam montajları bitince uzun bir kuruma beklemesi gerekiyor, beklerken buzdolabı havalandırmasının fanını yapıştırdım, dün gece yaptığım şebeke elektrik girişinin son mastiklemelerinide yaptım, 100 mm'lik HSS panç ile sacı delip havalandırmaları takacakdımki, matkap dişli sıyırdı, havalandırma montajları kaldı...

20140218_113406.jpg

20140218_113424.jpg

20140218_170950.jpg

20140218_120909.jpg

20140218_120838.jpg

Atilla Bey; yeni işinizde başarılar, kolaylıklar diliyorum. Sizin verdiğiniz bilgiler doğrultusunda aldığım buzdolabını iade etmeye karar verdim. Ancak baktığım tüm dolapların derinliği 60cm, internette dolaşırken bulduğum Simfer BZ serisi 2501-2502-2504-2510 tipi dolaplarda ise 497*847*497 ve sanıyorum kapalı evaporatör, sizin bilginiz varmı, varsa hangisini önerirsiniz, (zira 10cm yer kazandırıyor) selamlar...

Teşekkür ederim...
Simfer marka buzdolabı 96 lt, benim 3-4 karavanda kullandığım ve memnun olduğum bir ürün...Son karavanda çift kapılı Midea-Buses kullandım, şu anda imalatını yapmakta olduğum karavanda da midea-buses kullanacağım, eğer tek kapılı buzdolabı kullanacak olsaydım, yine simfer kullanacak idim...

20121122_152512.jpg

Bu gün, sabah karavanın buzdolabı havalandırma, akü kutusu havalanndırma, dış şebeke besleme girişi ve dış duş girişinin deliklerini açıp montajlarını yaptım..
Sağ sol karavan arka camlarının ön kısımlarına yeni dikey kirişlerini yerlerine alıştırdım, cam tarafında kalan kısma biraz daha ince izolasyon yaparak, pencere bölümlerini içeri doğru girintili yapıp enine yatak boyunu 182 cm'den 193 cm'e çıkarmış olacağım..Eski kasa PSA'larda yan duvarlar yeni kasalara göre daha eyimli olduğu için kayık omurgası gibi kirişler yapmak gerekiyor..
Daha sonra tavan kaplama destek çıtalarının montajlarını yaptım, destek çıtalarından biri dikey banyo duvarının montajlanacağı ve dikeyde taşıyıcı olarak görev yapabileceği şekilde planlandı bazı tavan kirişlerinin aralarına destek çıtaları atılarak, pop-up tavan yatağının altı desteklenmiş olacak, ayrıca mutfak tavan dolabının tavana montajında kullanılacak tavan takviye çıtasıda montajlandı..

20140220_120524.jpg

20140220_120538.jpg

20140220_123950.jpg

20140220_123939.jpg

Bu gün, önce banyo havalandırma camının çerçevesini imal edip yerine montajladım...Sonra tavan izolasyon kontraplağının tavana montajlanırken kenarlarının basacağı ahşap çerçeveyi komple araç tavanına döndüm, tavan duvar kontraları araç tavanında bir noktada kesişmek zorunda her marka araçdaki tavan kirişlerinin farklılığı bu birleşim noktası için ayrı ayrı çözümler üretmek gerekiyor...
Bu işler bitince tekrardan elektrik tesisatına döndüm, karavanın sol va sağ yanının tüm aydınlatma ve enerji gereksinimi duyulan tüm noktalara elektrik tesisatı 12v ve 220v olarakçekildi, tüm noktalardan gelen kablolar kayar kapı girişindeki dolabın en üstünde olacak olan kontrol panel noktasına getirildi..Önümüzdeki günlerde elektrik kontrol paneli ile panelin en alt noktasında duracak olan aküler, inverter, şebeke şarz, cihazlarının yukarıdaki kontrol paneli ile 12v ve 220v bağlantıları yapılacak, sadece kontrol panelinin dizaynı kalacak...

20140221_134853.jpg

20140221_134917.jpg

20140221_171625.jpg

20140221_171715.jpg

Bu gün, sabah önce 50x40 tavan havalandırmasını karavanın en arka kısmına oturma grubunun üzerine montajladım, gerektiğinde yatağa dönüştürülecek (193x120cm) arka bölümü yol kenarlarında kalma durumunda havalanmasını sağlayacak...
Sonra anolog yönsüz mobil TV anteninin montajı için alt takozunu araç tavanına montajladım, anten kablosunu aşağı indirip TV'nin konulacağı yere kadar getirdim, antenin yükselticisinin ve tv'nin 12v elektrik beslemelerinide çektim...
Daha sonra navigasyon cihazından izlenecek olan geri vites kamera sisteminin data kablosunu karavanın şöför mahalline kadar getirdim, kameranın 12v elektrik beslemesini çektim, 12v besleme geri vites lambasından alınacak, araç geri vitese takıldığı anda navigasyon ekranı geri vites kamerasının görüntüsünü aktarır konuma geçecek..
Yarın genişletilmiş arka tarafın cam içlerinin epediyen sünger ile izolasyonunu yapınca, hafta içinde tavan duvar iç kontraplak kaplamasını montajlanabilecek duruma geldi...

20140222_155225.jpg

20140222_124900.jpg

20140222_155038.jpg

Bu gün sabah, yeni taktığım tavan havalandırmasını önce ahşap çıtalar ile destekledim, tavanın açılan kısmı kazık gibi sağlamlaştı, takılan tavan havalandırması ahşap çubuklar ile desteklenmez ise havalandırma açılıp kapanırken havalandırmaların mekanizmaları sert olduğu için tavan sacında esneme yapıyor, havalandırmaya atılan destekler bu esnemeyi yok ediyor..
Tavan havalandırma destek çıtalarının yapıştırma mastiklerinin kuruması için 2 saat kadar bekledim, bu arada, tavan izolasyon plaka kaplamalarını tavan ölçülerine göre kestim, kenarlarındaki kırtık noktalarını ölçüp minik kesilerini yaptım, ardından araçdan çıkan frigo izolasyon malzemesini tekrar tavana parça parça yapıştırıp, kesip hazırlamış olduğum tavan kaplama parçalarını tavana montajlamaya başladım, önce birinci parçayı sonrada ikinci parçayı montajlayıp, göbek kısmından esmene yapmaması için mastiklediğim için tavan baskı çıtaları takarak kurumaya bıraktım, böylece tavanın 3/2'si tamamlanmış oldu yarın geri kalan yeride tamamlayınca yanduvar iç kaplamalarına geçeceğim...

20140224_164937.jpg

20140224_184725.jpg

atiladi' Alıntı:
Bu gün sabah, yeni taktığım tavan havalandırmasını önce ahşap çıtalar ile destekledim, tavanın açılan kısmı kazık gibi sağlamlaştı, takılan tavan havalandırması ahşap çubuklar ile desteklenmez ise havalandırma açılıp kapanırken havalandırmaların mekanizmaları sert olduğu için tavan sacında esneme yapıyor, havalandırmaya atılan destekler bu esnemeyi yok ediyor..

Keşke bu destekleri metal profil kaynatarak yapsaydınız. O zaman kazık gibi değil, demir gibi sağlam olurdu :smiley:

Ahşap yerine demir profil kullanılması gereken işleri iyi ayırt etmek gerekir, ahşap veya alüminyumun yapabileceği yerlerde sağlamcılık adına demir profil kullanmak sadece karavanın ağırlığını artırır, unutmayın, tatil yükü ile seyir halindeki resmi istiab haddi 3500 kg, karavanın ağırlığı ne kadar az olursa bu size tatillerde yanınızda taşıyacağınız gereksinmelerin çeşitlenmesini ve extra luksler taşımanıza imkan verir, örneğin 3 mt bir zodiac+5 hp motoru 80kg, 125cc bir motorsiklet 90-100 kg, karavancılıkda kg'ları hoyratça harcama lüksü yok, bekir bey bunu karavanınınz bittiğinde kantara çekince anlayacaksınız, kg'ınız tatilde yollardaki huzurunuzuda etkiliyor...

Atilla Bey,
Kolaylıklar diliyorum keyifli bir serüveninizi daha takip ediyoruz.....
Henüz erken olmakla birlikte bu araçta inverter ve şarj aletini kombinemi kullanacaksınız daha önceki deneyimlerinizden yola çıkarak ikisi bir arada cihazların kullanımında arıza halinde herikisi devre dışı kalırsa ciddi bir olumsuzluk değilmidir? Özellikle şarj periyotlarının tek veya en fazla iki kademeli olması batarya ömürlerine olumsuz etki eder diye endişe duyuyorum.....
paylaşımlarınız için teşekkürler....
Süleyman

Süleyman bey, benim genel tercihim 1000 watt inverter + 25amp şarz cihazıdır, bu kombinasyonu yıllardır kullanıyoruz...Dediğiniz inverter+şarz ikisi bir arada cihazları kullananlar tarafından açıklanmış bir sorun bilgisine sahip deyilim, sadece bildiğim küçük kapasiteli kombine cihazlarda şarz amp'i düşük olduğu için şarz zamanı uzuyor, profesyonel kombine cihazlarda şarz 60 amp olduğundan uzun şarz sorunuda olmuyor, profesyonel kombine cihaz kullanan bir çok arkadaşımız var, özellikle araç içinde buzdolabı+mobil klima kullanmak için takıyorlar, bu güne kadar sorun bilgisi almadım....

atiladi' Alıntı:
Süleyman bey, benim genel tercihim 1000 watt inverter + 25amp şarz cihazıdır, bu kombinasyonu yıllardır kullanıyoruz...Dediğiniz inverter+şarz ikisi bir arada cihazları kullananlar tarafından açıklanmış bir sorun bilgisine sahip deyilim, sadece bildiğim küçük kapasiteli kombine cihazlarda şarz amp'i düşük olduğu için şarz zamanı uzuyor, profesyonel kombine cihazlarda şarz 60 amp olduğundan uzun şarz sorunuda olmuyor, profesyonel kombine cihaz kullanan bir çok arkadaşımız var, özellikle araç içinde buzdolabı+mobil klima kullanmak için takıyorlar, bu güne kadar sorun bilgisi almadım....

Bilgilendirme için teşekkür ederim, Daha önce Evliya Çelebi (mesut Bey)'in önerdiği CTEK marka cihazlar teknik olarak cazip ancak fiyatları çok tuzlu sanırım YEDPA 'da Türkiye distribütörü de var fiyat ve stok bilgisi için biraz kurcalamak lazım......:smiley:

atiladi' Alıntı:
Ahşap yerine demir profil kullanılması gereken işleri iyi ayırt etmek gerekir, ahşap veya alüminyumun yapabileceği yerlerde sağlamcılık adına demir profil kullanmak sadece karavanın ağırlığını artırır, unutmayın, tatil yükü ile seyir halindeki resmi istiab haddi 3500 kg, karavanın ağırlığı ne kadar az olursa bu size tatillerde yanınızda taşıyacağınız gereksinmelerin çeşitlenmesini ve extra luksler taşımanıza imkan verir, örneğin 3 mt bir zodiac+5 hp motoru 80kg, 125cc bir motorsiklet 90-100 kg, karavancılıkda kg'ları hoyratça harcama lüksü yok, bekir bey bunu karavanınınz bittiğinde kantara çekince anlayacaksınız, kg'ınız tatilde yollardaki huzurunuzuda etkiliyor...

Benim aracımda havalandırma penceresinin etrafına yapılan metal profil desteğin ağırlığı taş çatlasın 2 kg.dır. Hoyratça harcama derken bundan mı bahsediyorsunuz?

Hele ki tavanda birisinin yattığı bir uygulamada, ahşap çerçevenin (hiç olmayan haline kıyasla az da olsa) esnemesi sonucu oluşabilecek huzursuzluk kaynakları bana daha korkutucu geliyor, açıkçası.

Ben bu iki kg'lık farkı, örneğin bir ziyafet sırasında yediklerimle bir oturuşta alabiliyorum. N'apçaz şimdi?

Zodiac bot ve motosiklet yüklenmeyi düşünmediğim için ben kafadan 180 kg kardayım demek ki! Bu 90 tane daha metal çerçeveli havalandırma açabileceğim anlamına mı geliyor, bu durumda?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR