Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,783
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Bu arada dün gece pop-up ducato'nun iç planlarını gözden geçirdim, ufak tefek değişiklikler olmaz ise iç plan aşağıda...

TTR BÄ°KE  12m3.jpg

Etiketler

Hayırlı uğrulu olsun abi..kazasız belasız kullanırsın inşallah :smiley:

Abi kolay gelsin.
Sana hayranım nereden buluyorsun böyle temiz araçları. Bir tane araca denk geldik adam yeni kasadan fazla para istiyor. Arkama dönüp bakmadan kaçtım fiyatını duyunca :smiley:)
Servis özel servis mi?

Hasan

Hekese teşekkür ederim....

Sn. Hasan, yaklaşık 3-4 aydır araç aradığımı biliyorsun, araç bulmak uzun bir süreç...Aslında temiz araç bulmak kolay ama galerilerin arasından sıyrılıp araca sahip olmak çok zor...
Birde son yıllarda araçlar konusunda algı değişikliğimiz oldu, 20 yıl önce kaporta işleri ucuz motor mekanik pahalı idi, herkes motor mekaniğe dikkat ederdi, sonra kaportacılarda gün geçirirdi, günümüzde ise (bana göre) motor mekanik kolay ve ucuz ama kaporta işleri pahalı, uzun ve oyalayıcı işler, durum böyle olunca düzgün kaportalı bir aracı uzun süre aramak zorunda kalıyoruz...Mantık dışı ama hala "düşük fiyat, düzgün araç, iyi motor, hasarsız araç" bu dörtlüyü bir arada arayan arkadaşlarımız var, asıl hayat onlar için zor..

Bize yine takip etmek düşüyor.Kolay gelsin abi.

Atilla abi hayirli olsun yeni aracin. Yine merakla takip edilecek bir konu.

Temennileriniz için teşekkür ederim...

Bu gün sabah önce aracın zorunlu trafik sigortasını yaptırdım AXA 300 TL...Sonra aracı alt ve motor yıkamaya yaptırdım, araç bir yıldır yattığı için motor toz içinde idi, motor bu kadar tozlu iken Tüv kirli motora hafif kusur yazıyor, sizinde aklınızda olsun...Tüm elektrik aksamı ikaz lambaları kontrol edildi, aracın çalınmış olan istepnesi yenilendi, mecburen jant-lastik alındı..Elimde inverter kalmamıştı, pop-up montaj sonrası imalatta kullanılacak el aletlerini güneş panellerinden sağlayacak sistemin devreye girebilmesi için inverterinide aldım, birazda sanayide dolaşıp iç donanımda kullanılabilecek yeni ithal ürünler gelmişmi diye vip donanım marketlerini dolaştım...

20140205_170024.jpg

Teşekkür ederim Murat....

Bu gün, sabah kadıköye geçip trafik tescilden ttr Bike'nin yeni ruhsatını aldım, sonra karaköye geçip, elektrik tesisatı için 55mt 2X2,5 (220v tesisat için) , 100 mt 2x0,75 (led aydınlatma için) , 30+30 mt 6 mm2 (güneş paneli akü bağlantıları için), kablo aldım..Bu sefer, önce camları açmayacağım, camlar biraz gecikecek gibi görünüyor boş durmamak için, siparişdeki camlar gelinceye kadar elektrik tesisatını çekeceğim..

Su deposu için yeni bir çözüm;
Bu arada uğradığım bir dostumun dükkanında mevzu mevzuyu açtı, konu su deposuna geldi, bizim için ilginç bir bilgi aldım, PVA levhalardan krom sanayiine asit tavası, yatch'lara yakıt ve su deposu yapan birinden bahsettiler, hemen gidip tanıştım, kenarları oval olmayan köşe yapıştırma herşey yapabildiklerini söylediler, kullanılan PVA 5mm'den 10 mm'ye kadar çeşitli kalınlıklarda var...İlginç birşeyde, istenilen ölçüde su deposu yaptıkları gibi, depolara giriş çikiış ve şamandıra için delikleride açıp buraya dikkat, "direkt malzemeye diş açıp" verebiliyorlarmış, yani depo giriş çıkışlarına artık sarı depo çıkışları takmayada gerek kalmıyor, zaten yaptıkları işleri bizzat gördüm, malzeme bej ve koyu gri renkde... Gelelim zurnanın zırt dediği yere, fiyata, fiyat çok uygun deyil, yamuk yumuk her şeyi yapabiliyorlar ama fiyat bana biraz yüksek geldi, tabanı 60x50 cm yüksekliği 50 cm 150 litrelik bir su deposunu hesaplattım, giriş çıkış tüm delikleri açılıp diş çekilmiş vaziyette 350 tl istediler, belki bu karavanda zamanı gelince denemeyi düşünüp sizlerede bilgi verebilirim...

Sonra eve dönüp, karavanda çalışmaya başladım, aracın içi frigofrik kaplı olduğu için yavaş yavaş iç kaplamalarını sökmeye başladım, açılan herşeyin altı aracın fabrikadan çıktığı gün gibi pırıl pırıl çıkıyor, ama yapıştırmada kullandıkları silikonları temizlemek zor olacak herhalde...

20140206_184053.jpg

Atilla, ruhsat almak için Kadıköy'e geçme konusunu anlamadım. Her yerden alınamıyor mu ?

Şimdi , araçlarda moda olan bir şey var : Gündüz ledi... Takmayı düşünür müsün ? ;D Selâmlar.

Satış sonrası yeni ruhsatın posta yolu ile gelmesini beklersen 15-30 gün içinde, araçda logo giydirme yoksa geliyor, logo giydirme varsa 1 sene bekleşende gelmez, yeni ruhsatı vermeden önce, tüv'den sökülmüştür tesbiti istiyor, bu arada logolu araç bilgisinide vermiş oldum...
Benim niye gidip aldığım ise; aracın satışı hangi ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı noterde satış yapılırsa ruhsatı elden almak için o noterin semtinin bağlı olduğu trafik şubeden almak gerekiyor, tabiki bu büyük şehirlerin sorunu İstanbul 39 ilçeden oluşan bir şehir olduğu için her satış kendi bölgesinden veriliyor, tabiki bu bir seferlik geçerli , sonraki satış veya tadilatlarda istediğiniz trafik bölgesinden işlem yaptırabiliyorsun..Benim muayenem pazartesi günü biteceği için en mantıklısı 15-30 gün beklemeden gidip alarak, hem muayenesiz kalmamak, hemde tüv'e muayeneye girip bir an evvel aracın kaportasında artık geri dönüşü olmayan cam deliklerini açabilmek içindi..

Pazartesi sabahına tüv muayenesi için randevu aldım, bu gün sabah gidip aracın egzost muayenesini yenilettim, far ayarlarını yaptırdım, tüm aydınlatma, ikaz ve sinyallerin kontrolleri yapıldı, gerekli ampuller değiştirildi, araç muayeneye hazır hale geldi..
Sonra takım taklavatı depodan çıkarıp yani araca taşıyıp, aracın frigofrik iç izolasyonunu sökmeye başladım, frigoyu sökmek aşırı mastiklemeden dolayı oldukça zor oldu, daha zoru ise içinden çıkan malzemeleri atacak çöp bulmak oldu...
Son olarakda aracın eteklerinde takılı olan geniş plastiklerin eksik olanları tamamlandı, kırık olanları yenileri ile değiştirildi...

20140207_171655.jpg

20140207_171816.jpg

20140207_171742.jpg

20140207_171832.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR