Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)
Teşekkür ederim Murat....
Bu gün, sabah kadıköye geçip trafik tescilden ttr Bike'nin yeni ruhsatını aldım, sonra karaköye geçip, elektrik tesisatı için 55mt 2X2,5 (220v tesisat için) , 100 mt 2x0,75 (led aydınlatma için) , 30+30 mt 6 mm2 (güneş paneli akü bağlantıları için), kablo aldım..Bu sefer, önce camları açmayacağım, camlar biraz gecikecek gibi görünüyor boş durmamak için, siparişdeki camlar gelinceye kadar elektrik tesisatını çekeceğim..
Su deposu için yeni bir çözüm;
Bu arada uğradığım bir dostumun dükkanında mevzu mevzuyu açtı, konu su deposuna geldi, bizim için ilginç bir bilgi aldım, PVA levhalardan krom sanayiine asit tavası, yatch'lara yakıt ve su deposu yapan birinden bahsettiler, hemen gidip tanıştım, kenarları oval olmayan köşe yapıştırma herşey yapabildiklerini söylediler, kullanılan PVA 5mm'den 10 mm'ye kadar çeşitli kalınlıklarda var...İlginç birşeyde, istenilen ölçüde su deposu yaptıkları gibi, depolara giriş çikiış ve şamandıra için delikleride açıp buraya dikkat, "direkt malzemeye diş açıp" verebiliyorlarmış, yani depo giriş çıkışlarına artık sarı depo çıkışları takmayada gerek kalmıyor, zaten yaptıkları işleri bizzat gördüm, malzeme bej ve koyu gri renkde... Gelelim zurnanın zırt dediği yere, fiyata, fiyat çok uygun deyil, yamuk yumuk her şeyi yapabiliyorlar ama fiyat bana biraz yüksek geldi, tabanı 60x50 cm yüksekliği 50 cm 150 litrelik bir su deposunu hesaplattım, giriş çıkış tüm delikleri açılıp diş çekilmiş vaziyette 350 tl istediler, belki bu karavanda zamanı gelince denemeyi düşünüp sizlerede bilgi verebilirim...
Sonra eve dönüp, karavanda çalışmaya başladım, aracın içi frigofrik kaplı olduğu için yavaş yavaş iç kaplamalarını sökmeye başladım, açılan herşeyin altı aracın fabrikadan çıktığı gün gibi pırıl pırıl çıkıyor, ama yapıştırmada kullandıkları silikonları temizlemek zor olacak herhalde...