Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,781
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Atilla ,muhteşem olmuş ;D

Bir sualim var : Aracın içini boyarken kompresör mü ,yoksa sprey boya gibi pratik bir şey mi kullandın ? Şayet sprey ise bunların boya koduna göre hazırlanmış olanlarını bulmak kabil mi ? Selâmlar ;D

Etiketler

Arkadaşlar temennilerinize teşekkür ederim..

**** Sn. Ufuk, konunun ilk sayfalarında karavan dönüşümü planı var, pop-up'ı önden sıfırlama mecburiyeti görünüyor olması lazım, çünkü çıkış tüneli ile arka yatak arasında wc ve buzdolabı var, iç yerleşime en uygun yer olarak önden sıfırlamaya mecburdum..Pop-up arkasında kalan tavan bölümüne tavan havalandırması takılacak, hatta, pop-up'ın tavanında bile güneş panelleri arka tarafa sıfırlandı, gereklilik duyulursa pop-up tavanına da 40x40 tavan havalandırması takılabilecek..

**** Yücel abi, boyayı kompresör ile yaptım, ama istanbulda istediğiniz numaralı boyayı 1 dakika içinde sprey tüpe önünüzde makina ile sadece boya kısmını basıp veriyorlar, hatta bütün tüpü bir seferde bitirecekseniz, tüpe basarken içine hardener sertleştiricinide koyabiliyorlar, içine hardener eklenmiş tüpü kullanıp bekletirseniz, önce tüpün sprey kafasında sonrada tüp içinde sertleşme başladığı için hardener eklenmiş tüp 2-3 gün sonraki kullanımlada spreylerken tükürme yapıyor...

Atilla ağbi ellerine sağlık süper.He birde turanında eli deymiş bu işin olmazsa olmazı.

Teşekkür ederim....

Bu gün, güne önce güneş panellerini sisteme bağlama işi ile başladım, çünkü imalat için gerekli enerji yine karavanın kendi ürettiği enerji ile yapılacak, tüm cihazlar akü üzerinden çalışacak..Panellerden gelen eneji kabloları önce regülatöre sonrada imalat aküsüne bağlandı, 1000 watt inverterde bağlanınca, sistem kendi 220 v enerjisini üretmeye başladı..Öğle saatlerinde panel yüzeyinde 8.5 amp enerji vardı (aylardan temmuz olasaydı tam güç 24amp olabilirdi, şubat ortası olmasına rağmen tam güce göre verim %30), pop-up tavanında 4 adet 100 watt panel bağlı..
Enerji işi halledilince hemen harcamaya başlayıp önce pop-up'a çıkış tünelinin saç taşlama temizliğini yapıp, çıkışın 4 köşe ahşabını döndüm, böylece yukarı çıkış hem kolaylaştı hemde çıkarken sac kıymıklarına takılma riski ortan kalktı..
Sonra karavan tabanında ölçü çalışması yaptım, bire bir sanal olarak objeleri yerleştirip, kontrolleri yaptım, böyle çalışmakda fayda var, bir kaç gün yerdeki bu plana bakarak gerekli görülen ufak tefek değişiklikler için faydalı oluyor..
Sonrada karavanın 220v, 12v, gaz, soğok su, sıcaksu, tv anteni gibi tesisatların duvarlardan çıkış yerlerini işaretledim, elektrik panosunu kapı girişinde sağdaki dolabın üstüne koyacağım için panoya gelen giden kablo listesini çıkardım, hafta sonu tesisat çekeceğim..
Böylece gün biterken camcıdan telefon geldi, karavanın tüm camları hazırmış, 2 adet 90x55 sürgülü, 1 adet 90x55 sürgülü ve ileri doğru açılabilen ve 1 adet sürgülü banyo camı 50x25 cm..

20140214_122043.A.jpg

20140214_153620 A.jpg

20140214_153714.jpg

20140214_153654.jpg

Ben mi yanlış görüyorum? Son fotoğrafta aracın kapı ön hizasına gelen kiriş kesilmiş mi görünüyor?

Doğru görüyorsun, kirişi kendi eni kadar arkaya doğru kaydırmak gerekti, ancak kirişin sağ tarafı bulunduğu yer itibari ile yerinden sökülerek kaydırılamayacağı için orta kısmı kesildi, şimdi yeni profil kirişe arkaya doğru değecek şekilde yeniden kaynaklanacak, bu arada diğer kirişlerin aralarınada yeni kirişler ilave edilerek tavan mukavameti artırılacak...

Biraz önce gidip pop-up ducato'nun camlarını teslim aldım, artık çalışmamak için hiç bir sebep yok..

20140215_120643.jpg

Bu gün öğleden sonra, camların takılacak yerlerini belirledim, camların takılabilmesi için enine kuşakları yerlerinden söktüm, camlar takıldıktan sonra camlara göre yeni ahşap kuşaklar takılarak yan sacların mukavemeti artırılacak...
Banyonunda sürgülü havalandırma camının takılacağı yer belirlendi, camların kesim çizgileri çizildi..
Ardından buzdolabı havalandırma menfezi ve havalandırma tahliye fanının takılacağı yer belirlendi...
Sıcak soğuk dış duş'un yeri belirlendi, dış duşun su beslemeleri banyo içinden lavabonun altından yapılacak...Dış temiz su dolum ağzının takılacağı yerde belirlendi...
Aküler kapı girişindeki dolabın en altında duracağı için akü grubunun dışına Dış şebeke besleme giriş noktası ve akü kutu havalandırma fanının takılacağı yerde belirlendi...
Belirlenen yerler sırası ile delinerek gerekli ekipmanlar yerlerine takılacak...

20140215_152145.jpg

20140215_145925.jpg

20140215_145617.jpg

20140215_160253.jpg

Bu gün günlerden pazar, komşuları pancere için sac keserek rahatsız etmemek için, sessiz işlere yöneldim..Önce pop-up tavanı kapatırken çekilecek ip sistemini değiştirdim, kilit sistemi içinde karar verdim, kilit için gerekli malzemeleri alınca direkt motajlayabileceğim...Sonra çalışmaya elektrik tesisatı çekerek devam ettim, elektrik panosundan karavanın sol tarafına, hidrafor ve wc maceratörü için 6'lık kablo ile 12v tesisatı, buzdolabı ve sıcak su şefbeni için 220v tesisatı çektim, sol taraf led'leri için 0,75 tesisatı daha sonra çekeceğim..Daha sonra kayar kapıyı aşıp arka tarafta mutfak 220v priz beslemesi ve mutfak 12v ocak çakmağı tesisatını çektim, yine sağ taraf led aydınlatma tesisatını sonraya bırakdım..

20140216_171604.jpg

20140216_171614.jpg

20140216_171625.jpg

Çok keyifli izlemesi ,umarım sende bizim gibi keyif alıyorsundur Atilla.Kolay gelsin.

Teşekkür ederim...

Doğrudur Bülent, hem keyifle hem de keyfim için karavan yapıyorum, açık havada rehabilitasyon +plus ekomomi.....

Bu gün, buzdolabı, akü fan menfez ve fanları, şebeke elektrik girişi, sıcak-soğuk dış duş, temiz su dolum ağzı gibi kupa delinerek takılacak malzemeleri almak için alış verişe çıktım, buzdolabı havalandırması olarak Dometic orijinal takacaktım ama dolabın arkası dikey kirişe geldiği için elimdeki orjinalden vazgeçip yine bazı uygulamalarda yaptığım modele döndüm...
Şebeke elektrik girişini bu sefer kendim klasik duş kutusundan yaptım, çünkü bir kaç günlük izlenimlerim, ithalatçı firmalar Fiyat listelerini öyle bir güncellemişlerki, aklınız durur, iğneden ipliğe zam gelmiş...Pop-up içinde yeni kilit sistemini aldım ana camları montajlarken aralarda kilidide takacağım..Dış şebeke elektrik girişini kendi yapmak isteyenler rahatlıkla yapabilir...

20140217_185312.jpg

20140217_185304.jpg

20140217_185240.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR