Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)
Teşekkür ederim....
Bu gün, güne önce güneş panellerini sisteme bağlama işi ile başladım, çünkü imalat için gerekli enerji yine karavanın kendi ürettiği enerji ile yapılacak, tüm cihazlar akü üzerinden çalışacak..Panellerden gelen eneji kabloları önce regülatöre sonrada imalat aküsüne bağlandı, 1000 watt inverterde bağlanınca, sistem kendi 220 v enerjisini üretmeye başladı..Öğle saatlerinde panel yüzeyinde 8.5 amp enerji vardı (aylardan temmuz olasaydı tam güç 24amp olabilirdi, şubat ortası olmasına rağmen tam güce göre verim %30), pop-up tavanında 4 adet 100 watt panel bağlı..
Enerji işi halledilince hemen harcamaya başlayıp önce pop-up'a çıkış tünelinin saç taşlama temizliğini yapıp, çıkışın 4 köşe ahşabını döndüm, böylece yukarı çıkış hem kolaylaştı hemde çıkarken sac kıymıklarına takılma riski ortan kalktı..
Sonra karavan tabanında ölçü çalışması yaptım, bire bir sanal olarak objeleri yerleştirip, kontrolleri yaptım, böyle çalışmakda fayda var, bir kaç gün yerdeki bu plana bakarak gerekli görülen ufak tefek değişiklikler için faydalı oluyor..
Sonrada karavanın 220v, 12v, gaz, soğok su, sıcaksu, tv anteni gibi tesisatların duvarlardan çıkış yerlerini işaretledim, elektrik panosunu kapı girişinde sağdaki dolabın üstüne koyacağım için panoya gelen giden kablo listesini çıkardım, hafta sonu tesisat çekeceğim..
Böylece gün biterken camcıdan telefon geldi, karavanın tüm camları hazırmış, 2 adet 90x55 sürgülü, 1 adet 90x55 sürgülü ve ileri doğru açılabilen ve 1 adet sürgülü banyo camı 50x25 cm..