Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,777
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Benim kastım, Atasözündeki gibi, "damlaya damlaya göl olur", son 5-6 karavanda imalata başladığım anda taktığım herşeyin ağırlıklarını excell tablosunda tutuyorum, hatta tablonun yanında da takılacak malzemeler listesi var, bu iki tablo aracın dara ağırlığı ile istiab haddi tablosuna bağlı olarak çalışıyor, vede ortak sonuç kutucuklarında montajlanan herşey gr olarak tabloya girildiğinde makro çalışıp aracın bitiş KG'ına kadar görebiliyorum, tablo böyle çalışınca, alınacak ve takılacak malzemeleri tercih ederken listedeki toplam sonuca göre gerekirse malzeme cinslerinde oynayarak karavanı istediğim kg'da bitirebilme imkanı ortaya çıkıyor..Tabiki anlaşılacağı üzere aynı tabloda fiyatlarda kayıtlı, ekonomiyide adım adım görebiliyorum..

Etiketler

Bu gün karavanda çalışmadım, malzeme toparlamaya çıktım, birazda kaytarınca gün akşam oldu...
Dün tavanın yarısının kaplamasını bitirmiştim, kontrolünü yaptım tavan güzelce montajlanmış, destek çıtalarını söktüm, yarın kalan kısmına devam edeceğim..
Bu gün birde TV için analog mobil yönsüz anten aldım, yarın onuda takarım ...En önemlisi temiz su deposunu aldım, bu seferki projede temiz su deposu dikey olacak, bu yüzden varil tipi bir depo aldım..

20140225_170937.jpg

20140225_170956.jpg

20140225_172011.jpg

Atilla abi antenin hayirli olsun. Fakat kafama takilan birseyi soylemek istiyorum. Eger antende "Analog" tanimi analog yayin icinse belki seninde bildigin gibi 2015 de analog karasal yayin kalkacak. Yani onumuzdeki yildan itibaren digital karasal yayin devreye girecek ve analog yayin antenleri ve cihazlarinin hepsi cop olacak. Benzer bir degisil Ingiltere'de gectigimiz yillarda oldu. Bu yuzden eger degistirme imkanin varsa, digital anten ile degistirmen uzun sokulu faydali olacaktir.

Eger "analog" dan kasit farkli birseyse yukadarkileri dikkate almana gerek yok.

Iyi calismalar.

Melih, aynen tahminin gibi anologtan kasıt karasal yayın, uydu alıcı deyil yani, değişecek sistemi biliyorum, evlerdeki çanak antenlerin sonu geliyor, çevre görüntü kirliğine engel olmak için, çanak yerine küçük yakışıklı jop antenler devreye girecek, bir çok yerde çanak yasaklanacak, aman herkes heyecanlanmasın, çünkü jop antenle uydu izlecek tv'lerde özel olacak, yani jop anten TV'si diye yeni bir TV çeşidi ortaya çıkacak, tabiki çıkışta pahalı olacağı kesin, biz yine karasal antenler ile devam edeceğiz gibi görünüyor..

Melih bey Atilla ağabeyin yaptığına ben katılıyorum, Türkiye,de 2015 yılında neler olacak kimse bilmez veya bilemez gereken karasal antenleri takmamız şart oluyor. Uydu antenleri çok pahalı. Konuya katıldığım için kusura bakmayın .

Selamlar.

Kolay gelsin...Yorucu ama bir o kadar da zevkli bir iş...

atiladi' Alıntı:
Melih, aynen tahminin gibi anologtan kasıt karasal yayın, uydu alıcı deyil yani, değişecek sistemi biliyorum, evlerdeki çanak antenlerin sonu geliyor, çevre görüntü kirliğine engel olmak için, çanak yerine küçük yakışıklı jop antenler devreye girecek, bir çok yerde çanak yasaklanacak, aman herkes heyecanlanmasın, çünkü jop antenle uydu izlecek tv'lerde özel olacak, yani jop anten TV'si diye yeni bir TV çeşidi ortaya çıkacak, tabiki çıkışta pahalı olacağı kesin, biz yine karasal antenler ile devam edeceğiz gibi görünüyor..

Atilla abi dedigim gibi bu degisim bir kac yil once Ingilterede gerceklesti. Antenler digital karasal anten olarak satiliyor. Senin antenin benzer seklinde yada ufak uydu anteni benzeri oluyor. Bu anteni kullanan TV ler ozel degil fakat kendine ozel alicisi (reciever) var. bu alici araciligi ile butun TV lete baglaniyor. Ilerleyen yillarda TV ye entegre alicilarda cikti, aynen bizim TV lere uydu alisinin artik entegre gelmesi gibi. Bu alicilar ilk etapta pahali olabilir fakat zamanla uygunlasir. Yanliz senin soylediklerinde katilmadigim birsey var o da su ki analog karasal yayin bittiginde bu antenle idare edemezsin gibime geliyor cunku burada karasal yayin bittiginde bu antenler, anten girisi disinda girisi olmayan eski TV ler hepsi cop oldu. Yayin o frekansta olmadigindan hicbirsey yakalayamiyorlar.

Sent from my iPad using Tapatalk

atiladi' Alıntı:
Benim kastım, Atasözündeki gibi, "damlaya damlaya göl olur", son 5-6 karavanda imalata başladığım anda taktığım herşeyin ağırlıklarını excell tablosunda tutuyorum, hatta tablonun yanında da takılacak malzemeler listesi var, bu iki tablo aracın dara ağırlığı ile istiab haddi tablosuna bağlı olarak çalışıyor, vede ortak sonuç kutucuklarında montajlanan herşey gr olarak tabloya girildiğinde makro çalışıp aracın bitiş KG'ına kadar görebiliyorum, tablo böyle çalışınca, alınacak ve takılacak malzemeleri tercih ederken listedeki toplam sonuca göre gerekirse malzeme cinslerinde oynayarak karavanı istediğim kg'da bitirebilme imkanı ortaya çıkıyor..Tabiki anlaşılacağı üzere aynı tabloda fiyatlarda kayıtlı, ekonomiyide adım adım görebiliyorum..

Güzel bir uygulama.

Bu gün, karavanın tüm tavan kaplamasını bitirdim, tavan havalandırmasının alt kapak montajınıda yaptım...
Sonra TV anteninin montajını bitirdim, Dün almış olduğum varil şeklindeki 110 lt'lik temiz su deposunu duracağı yerde kontrolünü yaptım, su deposu için düşündüğüm şöför arkası dolabın alt bölümüne sorunsuz şekilde yerleşek sanırım...

20140226_165712.jpg

20140226_165516.jpg

20140226_165725.jpg

20140226_162228.jpg

Bu gün, karavanın oturma-yatak grubunun cam içi izolasyonlarını yaptım, izolasyonda kendinden yapışkanlı epediyen sünger kullandım, eski kasa psa'ların 181cm yatağa müsaade eden arka bölümünde yatak boyunu böylece 194 cm çıkartmış oldum...Diğer duvar kaplamaları ve kapı içi pandzotlar için almam gereken kontraplak miktarının tesbitini yaptım, diğer işler için 170x220 3 plaka gerekiyor, aldıkdan sonra iç kaplamaları montajlayacağım...

20140227_120907.jpg

20140227_113738.jpg

20140227_120946.jpg

Atilla Bey,

Karavan taban ve motor kısmına ses izolasyonu yapıyormusun

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=95939.new#new

bu linkte bir arkadaş aracına yapmış. İlgimi çekti. Ben ducato nun sesinden bazen rahatsız oluyorum
Bahar gelsin kupayı boyatacağım, girmişken ses izolasyonu da yaptırayım diyorum. önerin nedir?

Söylemek istediğinizi anladım.. Ben eski motorsikletciyim, motorun hemen altımda çalışması severim, horozların siboplara vurus seslerini duymak bana zevk verir..Sonuç olarak motor sesini duymamak icin ses izolasyonu yapmak hic aklıma gelmemişti, ama böyle bir şey yapmayıda düşünmüyorum, motor sesini ve yürüyüş takımlarından gelen sesleri duymak zevk verdigi gibi, olası arızalarıda duyulan sesleri analiz aderek bulduğumuz için şimdilik aklımda ses izolasyonu gibi bir çalışma yok..

Kolayliklar diliyorum.
Cok yakınım, ihtiyaç olursa seve seve yardima gelirim.

Gültekin' Alıntı:
Kolayliklar diliyorum.
Cok yakınım, ihtiyaç olursa seve seve yardima gelirim.

Teşekkür ederim...Hemen hemen her gün, iş üzerindeyim, istediğin zaman ziyaret edebilirsin...

Bu gün, sabah göz anjiyosu randevu günümdü, anjiyo oldum, sonuçlar 10 gün sonraya çıkacak, ona göre ilaç veya lazer tedavilerinden biri seçilecek..Göz bebeklerini büyütmek için damlatılan ilaçlardan dolayı gözler bu gün ışığa çok duyarlı hale geldi, anjiyo sonrası çalışmadım, ama bir kaç saat sonra göz bebekleribiraz normale dönünce, duramayıp yine işe saldırdım..
Öğleden sonra, kerestecileri gidip, duvar kaplamamalarını aldım, duş teknesini alacakdım ama 110x80 cm ellerinde kalmamış siparişini verdim, bir iki güne gelir, bu karavanda yine tahtakuş'da olduğu gibi çift kapılı deepfreez'li buzdolabı kullanacağım, dondurucu bölümünün ayrı olması oldukça verimli bir seçenek, alt kısım 120 lt dondurucu bölümü 21 lt boyutları 47x47x132cm, uzun ve kalabalık faaliyetlerde iyi çözüm oluyor, bu gün buzdolabınında siparişini verdim..Arada tamircimede uğrayıp, arka bagaj kapılarına baktırdım, merkezi kilit sisteminin elektrik kablosunda kopukluk olmuş arka kapılar sistem dışı kalmıştı, kablusu değiştirilerek sorun giderildi, böylece yarım günü değerlendirip, önemli işleri halletmiş oldum...

20140228_163710.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.