Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,817
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Gözlerin için geçmiş olsun hocam, umarım sıkıntı yaratacak sonuç çıkmaz...

Etiketler

Atilla ağabey geçmiş olsun bende bugün yanına gelecektim iyiki gelmemişim isabet olmuş.Belki yarın uğrarım görüşmek üzere. geçmiş olsun tekrar.

Selamlar.

Kolay gelsin, kontra kaplamasını yaptıktan sonra üzerine ne düşünüyorsunuz ?

Arkadaşlar sağlık dilekleriniz için teşekkür ederim.....

Turan beklerim gel....

Sn. Firkat, duvar kaplamalarının %99'u görünmeyecek bu yüzden ne ile kaplanacağının hiç bir önemi yok aslında... Hemen hepsi dolapların içinde kalacak, açıkta görünür kalacak sadece cam içlerindeki epediyen kaplı bölgelerin bir kısmı çünkü cam altlarınada koltukların dayanma süngerleri geliyor, camlarada perde takılınca, nerede ise duvar kaplamalarının görünürlüğü "0" gibi...

Bu gün, karavanın, şöför mahalli ile arka bölümü ayıran sacını nihayet söktüm, artık karavan tek hacim olarak görünmeye başladı..
Sabah, önce temiz su deposunun yüksekliğine göre dış temiz su dolum ağzı için aracın sacını delip dolum ağzının montajını bitirdim...
sonra, duvar kontralarının montajına başladım, en büyük parça tam boy kontra, buzdolabı, banyo ve şöför koltuğu arkası dolabı komple kapatıyor, kontra tam boy olunca tabiki yerleştirmeside zor oluyor, önce camın yerini kesip çıkarttım sonra dış duş banyo içi bağlantısını sonra buzdolabı fanlarını deldim, gerekli kablolarıda kontranın iç kısmına geçirip, kontrayı komple yapıştırdım..Böylece karavanın sol büyük duvarının işi bitmiş oldu..
Daha sonra kayar kapı girişi sağ sağır duvarın kaplanmasına geçtim, onunda öncxe akü kutusu fan havalandırma çıkışının deldim, dış şebeke 220v besleme ve gösterge paneli akü bağlantı kablolarının geçeceği delikleri delip, plakayı yerine yapıştırdım, sonra yine geçici olarak inverteri duvara bağladım..

20140301_175410.jpg

20140301_175238.jpg

20140301_175348.jpg

20140301_175306.jpg

Ve bütün bunları Atilla Bey evden 220 volt almadan
Araçtaki invertörden elde ettiği 220 ile yapıyor -du

Atilla bey yanılıyormuyum?

Kesinlikle haklısın, imalatını yaptığım karavanların tümünde imalatı güneş panellerinden elde ettiğim enerji ile yapıyorum, sadece kompresör (1500 watt) kullanırken ve genel toz temizliği için elektrik süpürgesi (1600watt) çalıştırırken evden enerji alıyorum çünkü kullandığım inverter 1000 watt ama kompresör 1500 watt olduğu için inverteri pik durumunda zorlayıp yakmak istemiyorum, yani imalat enerjisi bedava, imalatlar sırasında kullandığım aküde standart sulu dediğimiz tipde 105 amp akü, aküde bizim servis minibüslerinden çıkma miyadını doldurmuş diye değiştirdiğimiz aküler, bu güne kadar, günlük kullandığım enerjiden ötürü akü seviyesi düşüpde işe ara verdiğim hiç bir gün olmadı, böyle kısa günlerde belli bir vakitten sonra birde aydınlatma için seyyar lamba kullanıyorum, solar sistemde kullanılmaya başlayan eski aküler bile her gün sürekli şarz-deşarj derken her halde toparlanıp kendine geliyor...

Bu gün pazar sabahı trt 1'de kovboy filmimi seyrettikden sonra, öğleye doğru karavana çıktım, bu günkü programım sağ-sol arka camların iç kaplamalarını kesip montajlamak, camların bulunduğu bölgelerde içeri doğru ölçü kazanmak için yaptığım girişim, şimdi iç kontrasını kesip montajlarken, bilimum sorun olarak karşıma çıkacağını başından tahmin edebiliyorum, böyle sabit bir çukura ortasında cam boşluğu açarak kaplama yapmak bu işin en zorlarından biri, çünkü montajlanacak yerin sağ-sol ve üstünde tırnak var büyük bir parçayı kastırarak tırnaklardan kurtarıp yerine alıştırmak, ve bunu bir kaç deneme ile yapmak bu işin en sorunlu kısmı..
Cam kaplama kontralarını sağ sol olarak önce yerleşeceği çukura göre ölçüsünü çıkartıp kestim, sonra camın neresine geldiği hesabını yapıp cam deliğini delip tesfiyesini yaptıktan sonra bir kaç deneme ve küçük tesfiyeler ile kontraları yerleşecekleri çukurlara alıştırdım, en sonunda çerçevelere mastiklerini sürüp kontraları kastırarak çukurlara iteleyip yerlerine yerleştirdim, ikinci etapda ise araçlar hem yukarı doğru hemde arkaya doğru daraldığı için tam yumurta gibi kontranın yerine oturtulabilmesi için mantık ile bir ittirme sistemi kurmak gerekiyor, sonra iyice kuruyuncaya kadar iş paydos..
Dikkat ederseniz bu bölüme dikkatinizi çekmek istedim, bu tip şeyler yapmak isteyenler sakın işi küçümsemesin, camlarda yatak boyunu uzatmak adına bu işe kalkışmasaydım, kontralar önce camlara çerçeve yapılıp bütün yüzeye 15 dakikada montajlanacak bir işti ama, camlarda girintili kontra montajı "ideal montaj kalitesi" ararsanız zor iştir....

20140302_143612.jpg

20140302_143636.jpg

20140302_170350.jpg

Bu gün, arka yan camların alt bölümlerinin ve mutfak duvarı izolasyon kaplamalarını tamamlayarak, karavanın tüm iç kontra kaplamasını böylece bitirmiş oldum, arka yatakta son ölçü 194x120 cm olarak sonuçlandı..Kapı içi pandzot kapaklarında eksik ve çatlaklar vardı hepsini yenilemek adına kontralarını kestim, hazırladım...İç izolasyon sonrası son toparlamaları yapınca iç mobilyaların ölçülerini çalışmaya başlayacağım...

20140303_150742.jpg

20140303_170004.jpg

20140303_170321.jpg

20140303_150938.jpg

ZİRVE nin bir üstü varsa oda sensin abi..ellerine sağlık.. ;) ;) ;)

Bu gün, sabah önce karavanın içini biraz toparladım, kendime iş yapabilecek yer açmak için, önce ikili koltuğu söküp depoya koydum, eşyalarımı ikili koltuğun durduğu yere taşıyıp, işe başladım..
Önce arka tarafdaki cam içlerini ve tavan-duvar birleşim noktalarını oto çelik macunu ile bir güzel macunladım, bu işlere yaklaşık 1kg macun harcadım, tabiki bu kadar macunun birde zımparası var, macunlamak 1 saat, kuruması 1 saat ama zımparası 6 saat sürdü, akşam macunu az gelmiş bir kaç noktayı macunlayıp bırakdım, kısmet olursa yarın yine zımpara yapıp, karavanın içini elektrik süpürgesi ile temizleyip tozdan arındırıp, sonrada arabanın orijinal çift kompadentli boyası ile gereken yerleri kompresör ile boyayacağım...

20140304_174033.jpg

Bu gün sabah, yine zımpara ile işe başladım, zımpara işi bitince, önce karavanın içindeki zımpara tozunu komple temizlemek gerekiyor, yoksa kompresör ile boya atarken, tüm tozlar uçuşarak taze boya üzerine yapışır....
Sonra camları maskeleyip, cam çerçevesinin mat siyahlarını boyadım, sonrada mat siyahları ve camları komple maskeledim, arka bagaj kapılarını maskeleyip, arka bölümü cam içleri, cam altları ve tavan köşelerinin boyasını kompresör ile bitirdim...Daha sonra karavanın sol iç duvarını komple boyadım, bu duvarda hiç bir yer görünmeyecek, buzdolabı, buzdolabı üst eşya dolabı, banyo ve şöför koltuğu arkası temiz su deposu ve üst dolapları duvarı komple kapatacak ama yinede dolap içlerinden görüntü bütünlüğü için duvar komple boyandı..

20140305_160135.jpg

20140305_160054.jpg

20140305_160101.jpg

20140305_160125.jpg

Atilla Abi, ellerinize sağlık, çok iyi gidiyorsunuz, titizliğinize ve becerinize hayranım, tüm forum sayfalarını okuyorum ve sindiriyorum, bizlere yol gösterici oluyorsunuz, elleriniz dert görmesin.

vetborn' Alıntı:
Atilla Abi, ellerinize sağlık, çok iyi gidiyorsunuz, titizliğinize ve becerinize hayranım, tüm forum sayfalarını okuyorum ve sindiriyorum, bizlere yol gösterici oluyorsunuz, elleriniz dert görmesin.

Teşekkür ederim..Bende aynı şekilde yıllar önce, ilk camperi yapmaya başlamadan önce 2 sene gezenbilirdeki imalatları inceleyerek imalata başlamıştım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.