Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,771
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Bu gün, sabah duş teknem geldi, bende dışarı çıkıp alt zemin için pvc yer kaplaması aldım, pvc tercihim, ağırlığının laminata göre az olması idi, çünkü karavanda sürekli zodiac+dıştan takma motor taşınacağı için ağırlık konusunda oldukça titiz davranmam gerekiyor..
Bu gün karavanın içinde kalan ufak tefek eksikleri tamamladım, cam içlerine son bir kat daha kompedentli akrilik boya ile son bir kat daha attım, davlumbazların boyalarını yapıp pvc kaplamanın döşenebileceği pozisyona geldim, yarın zemin pvc kaplamasını yapacağım...

20140306_170849.jpg

Etiketler

Bu gün sabah işe bir kaç eksik işi tamamlayarak işe başladım, tüm kapı içi pandzotları takılabilecek hale getirdim, yani talaş toz çıkarabilecek tüm eksik kalmış işleri bitirip, karavanın içini önce boşalttım sonra zemini iyice temizleyip, pvc yer kaplamasının yere montajlanmasını bitirdim, kayar kapı ve arka kapılar eşiğine yeni alüminyum eşiklerini montajladım....
Oturma grubu camlarının duvarında oluşturduğum genişletmede genişleyen bölgeye fitil dönerek estetik gförüntüyü sağlamaya çalıştım..
En sonunda da banyo duş teknesinin extra ekipmanlarını söküp yalın olarak tekne kalacak şekilde soydum, tekne ölçüsü 110x80 cm...
Yarın buzdolabınıda durması gereken yere koyarak, banyo duvar ölçülerini çalışmaya başlıyacağım, ona göre tekne gideri, elektrikli wc gideri gibi giderlerin araç tabanındaki delinecek noktalarını bulmaya çalışacağım, inşallah bir aksilik olup altta şaselere isabet etmez, böyle bir durum ortaya çıkarsa küvet deliğinin yönünü değiştirmek gibi B ve C planlarına geçilecek..

20140307_153622.jpg

20140307_153642.jpg

20140307_153721.jpg

20140307_153737.jpg

20140307_153758.jpg

Bu gün, arka kapılara montajlanacak merdiven ve zodiac bot motorunun takılacağı taşıyıcının montajı için gerekli kanalları ayarladım, hava yağışlı olunca montajı yapamadım...Bende karavan içine tezgahımı kurup, iç mobilya kesim planlarının çalışmasını yaptım, ahşap kesim programına yüklemeleri yapıp kaç plaka malzeme kullanılacağının hesabını çıkarttım, malzeme boyutu 170x220 cm ama laminat kaplama eni 140 cm olunca 170 cm enindeki plakaların hepsinin 30 cm'i ıskartaya çıkıyor, 7 plaka malzeme kullanacağım kesinleşti, tüm parçaları bir kez daha gözden geçirip, kenar bantlamalarınıda bilgisayarda işaretleyip, hafta içinde malzemeleri alıp, önce kaplamalarını presletip, sonra kesimlerini yaptıracağım
Bu arada sıcak su için LPG'li şofbenin doğalgazdan, LPG'ye dönüşümü yapılmış olarak geldi...

20140308_123244.jpg

20140308_123606.jpg

20140308_123518.jpg

20131208_181434.jpg

kesim.jpg

Bu gün, yine hava yağışlı yapacağım işleri havanın durumu etkiliyor, ama bu sefer kararlıyım, önce kayar kapı üzerine yağmur kanalı montajlayacağım, çünkü kayar kapı hafif açıkken tavandan süzülen su damlaları içeri damlıyor, önce yağmur kanalını yapıştıracağım yeri yağmurdan korumak için tedbir aldım sonra alüminyum yağmur kanalını kayar kapı üzerine mastikledim, alüminyum kanalı birazda aşağı doğu mastikledimki kayar kapının üzerindeki boşluğuda yarı yarıya azaltmış oldum, artık tavandan süzülen yağmur suları kanala akıyor, karavan ön veya arkaya doğru ne tarafa eğimli duruyorsa kanalın o tarafından akarak tahliye oluyor...
Yağmur kanalı kururken, kayar kapı girişindeki alüminyum eşiğin mastiklemesini yapıp işkenceler ile sabitledim, alüinyum eşiği montajlarken vida kullanmayı sevmiyorum, hem estetik olarak hemde görüntüsü ile beni rahatsız ediyor..
Bu gün iş kayar kapı etrafında dönüyor, hava yağişli olmasına rağmen kapıyı kapatamıyorum, madem durum böyle bende kayar kapı fitilinin bakımını temizliğini, fitil kanalının bakımını yaptım, mastikler kuruyuncaya kadar kapı açık kalınca oldukcada üşüdüm bugün....
Bekleme sırasında arka kapı kanallarının bağlantı deliklerini açarak, özel kanal cıvatalarını ayarlayarak, ısınmayı deniyorum ama olmuyor..

20140309_135457.jpg

20140309_135540.jpg

20140309_135421.jpg

İlhan abi, banyo içi bitmiş 76x110 cm olacak, ama banyo dış ölçüsü 114x78 cm, bu iç-dış ölçü hatasını bir çok arkadaş yapıyor, ölçüyü içden alınıp banyo duvarları eklenince banyo dışa doğru büyüyüp, koridoru daraltıyor, ölçülendirme dar alanda çok önemli, duş teknesinin bir kenarından 4 cm kadar keseceğimki koridor ve mutfak tezgahında sorun yaşamayayım..Dar araçlarda benim arka camlarda yaptığım gibi indirme yapılarak banyoda 5-6 cm genişlik kazandırılabilir...

Karavanın Buzdolabıda geldi...Yarın İç bölmeler için kontraplaklar alınıp laminat kaplamaya verilip, sonra ebat kesime girecek..

20140310_205213.jpg

Bu gün, sabah iç dekorasyon için 7 plaka kontrapalk aldım, 33 mt'de laminat kaplama, kontraları önce laminat kaplamaya verdim, arkasından ebat kesime kesilecek ölçüleri verdim, zaten ebatlamada kesilecek parçalar bilgisayara işlenince kaç plaka kontra ve kaç mt laminat gerekeceği hesaplanıyor..Laminat kaplama, ebatlama ve kenar bantlama için önümde muhtemelen 7 günlük bir süre var, parçalar gelince logo gibi montaj başlayacak, önümdeki 1 haftayı bende elektrik tesisat sonlandırması, su tesisatı, temiz ve atık su depolarının giriş çıkışlarının, şamandıralarının montajları, arka kapı merdiven ve zodiac bot motor taşıyıcı aparatının imalatı ve montajı ile geçireceğim, ölçüler artık çıktığı için tavan yatağı ve alt oturma grubu süngerlerinin alımı döşemelerinin dikiminide yaptırabilirim, elektrikli wc alımı, banyo lavabosu ve alt dolabı imalatı, bas aç kiltler, kapak amartisörleri, menteşeler bunların hep tedariki gerekli, ahşapları 1 hafta bekleyeceğim ama muhtemel yapılacak işlerden,sanırım yine hiç boş vakit kalmayacak..Detayları özellikle yazıyorum, kendi karavanını yapmak isteyenler bütün bunları yaşamak zorundalar, ara vermeye hiç fırsat yok, işten ancak 1-2 gün kaytarabilirsiniz, bu tempo ile imalat en az 2 ay sürer, kaytardıkça süre uzar...

Bu arada, sizler hatırlatmıyorsunuz ben hatırlatayım, dik pop-up için yeni motorlu kaldırma-indirme sistemi için yeni malzemelerim geldi, bir yandanda dik pop-up'ın imalatına çalışıyorum, tornada bazı parçalar yapılması gerekiyor, onlarında yapımı devam ediyor, karavanın bitimine yakın, yeni dik pop-up'da çalışmaya, otomatik olarak açılıp-kapanmaya başlar sanırım..

20140311_173612.jpg

Atila Abi kolay gelsin yeni fark ettim çalışmanızı. Ellerinize sağlık.

Teşekkür ederim, sn. Kıpçak...

Bu gün sabah yine malzeme toparlamaya çıktım, bu arada ahşapların laminat kaplama ve kesimlerinin yapıldığı yere uğradım, kontraların laminat kaplamaları başlamış, bu iyi haber oldu..
Sonra karavana dönüp ıvır zıvır işleri toparlamaya devam ettim, önce pop-up'a çıkış tünelinin çevresini kenarları oval alüminyum "L" profil ile dönmeye başladım, yarın tünelin boya işlerini yapıp yukarı çıkışın işini bitireceğim...Daha sonra karavan zeminin şöför kabinine geçişinde 12cm'lik bir kot farkı var, bu kot farkıgeçişini estetik görünecek şekilde çözmek gerekiyor, bu sefer bu geçişi sağlamak için zemine kapladığım PVC'yi biraz uzun bırakıp oval olarak üst kota geçişi gerçekleştirmeye çalıştım..Yarında ıvır zıvır işlere devam edilecek...
Bu gün ilginç bir şey de satın aldım, aletin adı "mastik çekici" imalatta mastik çektiğimiz yerlerde genelde yayma işini parmal ile yapıyoruz, biraz sorunlar oluştuğu gibi ellerimizde mastikleniyor, el temizliği sorun oluyor, hele siyah mastik çekiyorsak ellerdeki kara günlerce çıkmıyor, mastik çekerken hissetmek gerektiği için eldivende kullanamıyoruz, her köşesi farklı açılarda farklı süpürme yapabilen özel bir plastikden mastik çekici yapmışlar, ilginç olan ürüne mastiğin bulaşmaması, kuruduğu zamanda ürünün üzerinden eldiven çıkartır gibi kuru mastiğin sökülüp atılabilmesi, yeni mastik çekici, karavancının yardımcısı olmuş...

20140313_180314.jpg

20140313_180328.jpg

20140313_183934.jpg

20140313_183953.jpg

20140313_184110.jpg

Bu gün sabah, nasıl olsa ıvır zıvır işler ile uğraşacağım diye keyifli keyifli kahvaltı yaparken, birden telefon çaldı, telefondaki ses işleriniz hazır dedince inanamadım çünkü salı gününe randevu vermişlerdi, doğruca siteye gidip kesilmiş hazırlanmış parçaları karavana yükledim, gece vardiyasındaki işte sorun çıkınca, hesapta olmadığı halde benim işi ebatlayıp, kenar bantlarını yapıp hazırlamışlar, sağolsunlar bolca teşekkürleri sundum..Tam eve geri dönüyordumki, malzemeciden telefon geldi, elektrikli yatch WC, temizsu şamandırası, plastik hatch kapaklar, su göstergeleri ve yeni model otomatik sigortalı elektrik kontrol paneli gelmiş, sorun şamandıradaydı kısa şamandıralar her dükkanda var ama, 65 cm şamandıra hiç kimsenin tezgahında hazır olarak satılmıyor, ana depodan gelmesini bekliyordum, karavanı tranvay durağının arkasındaki marketin otoparkına parkedip, tranvaya atlayıp doğruca Karaköy yapıp malzemelerimi alıp yine tranvay ile karavana döndüm, doğruca eve...Sabah sakin geçeceği sanılan gün birde cuma haftanın son günü olunca, beni şehrin trafiğinde koşturdu bu gün...
Eve 15:00 gibi döndüm, önce kesilmiş parçaları sınıflarına göre gruplara ayırdım, banyo, koltuk, mutfak, ön sağ-sol dolaplar gibi, sonra depodan alüminyum profillerimi çıkartıp, işe arka oturma grubu koltuklardan başladım...Bu karavanda koltuk altı bağaz içlerine arka kapılardan ulaşılacak kapaklar için orijinal plastik hatch kullanacağım, önce hatchleri koltukların yan duvarlarını delip montajladım, kapaları içe doğru asimetrik montajlamak gerekiyor, çünkü arka kapıların dikme kolonları 15 cm kadar kapıyı daraltacak şekilde içe dönüyor, zamanında arkaya kapak yaparken kapakların açılamadığı tecrüler ışığında arka bagaj kapakları konusunda dikkatliyim..Sonra sol koltuğun montajını bitirdim, yarın sağ koltuğu da bitirip, ortada masa çalışacak şekilde birbirlerine paralelliklerini konrtol ederek, gerçek yerlerine sabitleyeceğim...

20140314_164707.jpg

20140314_164733.jpg

20140314_180002.jpg

20140314_180027.jpg

Bu gün, sabah işe sağ koltuğum imalatı ile başladım, sonra dün yaptığım koltuğu komple dağıtıp, sonrada sağ-sol koltuğun mastikli montajını yapıp, sonrada kesin yer sabitlemesini bitirdim...
Arkasından buzdolabını ayarlayıp kesin yerini belirledim, buzdolabını yerden 13 cm yukarı kaldırdım, buzdolabının altına bir çekmece koyacağım, çekmecenin içi üstten kapak ile kutu olarak kullanılacak, ama çekmecenin asıl işlevi, 30 cm kodundaki arka koltuk gurubuna, açık konumda 11 cm'lik basamak olarak kullanılacak...
Buzdolabıda kesinleşince, banyo duvarına başladım, önce sol duvarını sabitledim, sağ duvar mecburi olarak pop-up çıkış tüneline göre ayarlanmak zorunda, böylece sağ duvarıda sabitleyince banyonun kesin ölçüsüde çıkmış oldu, sonra banyonun ön duvarlarınında geçici montajlarını yapıp, kapı sisteminin doğruluğundan emin olduktan sonra, ön duvarları söküp, duş teknesinin montajı için ölçü aldım, duş teknesinin gider deliğini aracın önüne doğru düşünüyordum ama gider çıkışı egzosta isabet edeceği belli olunca, tekneyi ters çevirip, gideri arka tarafa doğru verdim, duş teknesinin kenar bantlarından keserek, banyo taban ölçüsüne getirdim...Sonra elektrikli yatch wc'sinin konumunu belirlemek için çalışmaya başladım, wc yeride belirlendi...Yarın duş teknesinin gideri, lavabosunun gideri ve wc gider deliklerini delip duş teknesinin de işini bitirip banyonun ön duvarınıda sabitleyerek banyonun ilk etap işini bitireceğim...

20140315_122613.jpg

20140315_122538.jpg

20140315_142142.jpg

20140315_142200.jpg

20140315_174111.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR