Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,817
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Dün bütün günü malzeme toplama ile geçirmiştim, bu gün tekrar karavanda işe dönüyoruz..
Bu gün, havayı güzel yakalayınca önce arka kapılara merdiven ve zodiac bot motoru taşıyıcılarını motajlayacağım, taşıyıcı rayların montajını bitirdim...
Sonra banyo içinin su yalıtımı için önce tüm banyo içi köşeleri mastik ile komple mastikledim, bu sefer 280 gr/m2'lik pvc vinil duvar kağıdı ile kapladım..Artık banyo içi tesisat ve ekipman montajlarını bitirebilirim..

20140326_142845.jpg

20140326_184925.jpg

20140326_184323.jpg

Etiketler

Bu gün, tüm gün banyoda idim, önce banyo sıcak-soğuk su tesisatını ve dağıtım sistemini çektim..Bu sefer yine bir ilk dağıtım kollektörü kullandım, bunun iki amacı var, birincisi görsel düzen, asıl önemli olan ikincisi, karavanda su tesisatı karavanda her nekadar dağılsada, döşenen toplam boru içerisindeki sabit su litresi toplamda 1 lt civarında oluyor, bu miktar su hidrafor için az geliyor, musluğu açtığımız anda boru içi basınç anında düşüyor ve hidrafor patinaj çekerek basıncı tamamlamak için ani olarak çalışmaya başlıyor, bu durum uzun vadede hidraforlar için sorun çıkarır, doğrusu karavanın bir yerinde 1lt'lik bir basıç rezerv tankı montajlamak, böylece musluk açıldığı zaman, akan suyun basınç tankından gelmesi, basın düşerken hidraforun daha sakin olarak devreye girmesi, işin doğrusudur..İşte bu karavanda su dağıtımında denediğim kollektör sistemin amacıda bu, örneğin soğuk su kollektörü, 5 çıkışlı ve kollktörün içi 0,5 lt kapasiteli, kollktörler hem dağıtım yapacak hemde basit anlamda basınç tankı görevi görecek...
Evdeki hesap çarşıya uymadı hidrafor, temiz su deposunun yanına sığmadı, bende hemen sistemi banyo lavabo altına aktardım, su tesisatı komple çekilde, sıcak-soğuk su ve LPG hortumu lavabo altından çıkarılarak buzdolabının arkasından, koltukların içinden mutfak tezgahına geçecek, tüm borular sol koltuğun içine kadar çekildi..
Lavabo olarakda bu sefer 31cm'lik lavabo yerine 41 cm'lik lavabo kullandım, buda el yüz yıkarken kolaylıklar getirecektir..
Daha sonra, elektrikli yatch wc'nin montajına geçtim, su girişi ve atık tahlıye çıkışlarının deliklerini daha önceden delmiştim, wc'nin zemine montajını yapıp, hortumlarını bağladım, elektrik sisteminide bağlayıp, maceratör düğmesinide sisteme bağlayıp, montajı bitirdim...
Sonra LPG şofbenin montajını yapıp, gaz çıkış borusunun montajı, su giriş çıkışları ve lpg bağlasntısını yapıp, atık gaz tahliye fanı için gerekli 220v enerji için pirizinide bağlayıp LPG şofbeni çalışır vaziyete getirdim..

20140327_143017.jpg

20140325_180841.jpg

20140327_173700.jpg

20140327_173605.jpg

20140327_173625.jpg

Bu gün, sabah önce karavanın koltuklarının ve pop-up yatağın, döşemelik kumaşlarını ve süngerlerini aldım, tentenin araç tavanına bağlantı aparatlarını yaptırdım, bu sefer tavandaki pop-up'dan ötürü tente bağlantıları için yeni tasarım çalışması yapmak gerekti farklı bir bağlantı şekli geliştirmek zorunda kaldım, ayrıca tentenin içine gireceği plastik kutuyuda alıp , tekrar karavana çalışmaya döndüm..
Banyo lavabosunun duvara bağlanmasında kolaylık sağlayan değişiklikleri yaptım, bu arka bağlantı parçaları montajı kolaylaştırdığı gibi, gerektiğinde lavabonun kolaylıkla sökülmesinede olanak sağlıyor, normalde lavabonun kırtığından duvara montajlamak zor olduğu gibi , gerektiğinde sökülmeside sorunlu oluyor, banyodaki sistemin onarımlarda rahatlıkla sökülür takılır olması benim tercihim..

20140328_182419.jpg

20140328_150217.jpg

Bu gün, işe tente bağlantı aparatlarını montaja hazırlamak ile başladım, tesfiyelerini yapıp, gerekli deliklerini açıp, boyadım ve tavana montajıa hazır hale geldi, tentenin borusu kanala atılıp, sadece 3 adet cıvatası sıkılacak..
Webasto'yu pop-up ile paylaştırarak, kış aylarında bile pop-up'ı kullanabilmek için, webastonun çıkışından "T" yönlendirici ile ısı aktarımı için kullanılan özel alüminyum folyolu Kraft akordion boruyu kayarkapı girişi sağ boy dolabının içinden pop-up içerisine çıkardım, "T" yönlendiricinin içine "damper" yapacağım böylece webastodan gelen sıcak havayı yalnız karavana, yalnız pop-up' veya %50 paylaştırabileceğim..
Banyo lavabosunun kademeli montaj hazırlığı devam ediyor, spiralli musluğun montajınıda yaptım, hem lavabo olarak hemde duş başlığı olarak kullanılacak..
Karavan içi arka oturma grubu ve yatağın orta bölümündeki bagaj yükseltme kodunu ayarladım, profil konstrüksiyonunu montajladım, önce mutfağa gidecek sıcak-soğuk su ve LPG hortumlarının kodun altından geçişini bitireyim, üzerine kontrapak ve onunda üzerine zemin kaplama PVC'si yapıştırılacak...
Bu gün son olarakda banyo aydınlatma LED'ini montajladım, sonrada mutfak tezgah üstü tavan dolabının altına LED aydınlatmasını montajlayarak günü bitirdim...

20140329_162150.jpg

20140329_170630.jpg

20140329_170725.jpg

20140329_170738.jpg

20140329_170804.jpg

Bu gün, rey verme sonrası, karavanda işe devam ettim...Önce oturma-yatak grubu döşeme ve pop-up yatak süngerlerinin kesimlerini yaptım, kumaşları ayarlanmıştı, döşemeciye verilecek hale getirdim..
Sonra havanın güzelliğinden faydalanarak, pop-up'ı açıp, pop-up'ın tavana oturduğu yerdeki çerçeveyi ve kenar mastiklerinin boyalarını yaptım, zaten tavanda açık olarak çok az yer kaldığı için pop-up harici tavanı aracın numaralı boyası ile komple boyadım, böylece tente bağlantılarını montajlamadan önce tavan bakımıda yapılmış oldu..
Daha sonra biraz elektrik deyip, akü grup kutusundaki, dizayna biraz el attım, inverter ve 25amp şebeke şarz cihazının montajını yaptım, inverterin uzakdan kumanda düğmesini akü grubundan en üstteki elektrik kontrol dolabına çektim, dış şebeke beslemesinin bağlantılarını yaptım, inverter 220v'unu yukarı panoya taşıdım, en alttaki akü grup kutusu ile yukarıdaki elektrik kontol kutusunun tüm bağlantılarını tamamladım, alk tarafta sadece yeni akülerin montajı kaldı, üst tarafda ise atrık kontrol kapağının tasarım ve kapağa montajlanacak göstergelere sıra geldi...
Banyo kapısı iç kapı stoper çubuklarını mantajlayıp, günü gitirdim..

20140330_155425.jpg

20140330_174427.jpg

Bu gün sabah önce süngerleri döşemeciye götürdüm, dikiş talimatları ile siparişi verdim, sonra karavana geri dönüp, günü tente montajına ayırmaya karar verdim, daha önceden imalatını yapmış olduğum tente bağlantı elemanlarının montajını yaptım sonrada tenteyi bağlantı elemanlarına bağladım, ardından tentenin PVC muhafazasının imalatını yaptım ve pvc tente kutusunun montajınıda yaptım, yarın tentenin ön muhafazasınında takınca tentenin işi bitmiş olacak...

20140331_165651.jpg

20140331_194359.jpg

20140331_194413.jpg

20140331_194456.jpg

20140331_194901.jpg

Atilla abi ellerin dert görmesin
Şöför kısmından arka karavan kısmına geçiş yokmu?

Teori ve pratiği beraber görmek büyük şans,sağol Atilla.

Hepinize teşekkür ederim...
Şöför mahallinden arka kısma geçiş tabiki var, geçiş olmasa karavanı yapmakdan vazgeçerim, benim için arkaya geçiş ve wc olmazsa olmaz......

Bu gün, tentenin makyaj toparlamalarını yaptım, mafsal kollarını kapatan ön parça takıldı, fitiller takıldı ve tente tamamen bitti...
Sonra pop-up kilit mekanizmasının montajını yaptım, birde kapatma ve açma işlemleri için tutamak taktım, pop-up'ın tavanından birde ip sarkacak, bu pop-up'ın yukarı hiç çıkmadan aşağıdan ipden çekilerek kapatılmasında faydalanılacak..Pop-up kısmına aydınlatma için LED takdım, böylece pop-up artık yatak süngerlerini beklemeye başladı...
Karavan içinde fazlalık malzemeleri artık depoya taşımaya başladım, banyo tarafındaki sıcak su, soğuk su ve LPG hortumunu mutfak tarafına taşıdım..

20140401_183833.jpg

20140401_183845.jpg

20140401_184005.jpg

20140401_183754.jpg

Bu gün sabah bas-aç kilit tezgahını kurup, bütün dolapların kapaklarına bas-aç kilitlerin montaj işlemini bitirip ayarlarını yaptım...
Sonra karavan içindeki tüm aydınlatma tesisatını, LED'lerin ve açma-kapama düğmelerinin montajlarını bitirdim, 12v sisteme enerji vererek tüm aydınlatmanın kontrolünüde yaptım, ardından elektrik ve gösterge kontrol panelinin gösterge yerleştirme dizaynını yaptım, kontrol dolabı içindeki 220v sigortaların konumlarını belirledim, yarın kontrol dolabının kapak delmelerini yapıp göstergelerin montajına geçeceğim....

20140402_103257.jpg

20140402_104332.jpg

20140402_185710.jpg

20140402_185736.jpg

20140402_185748.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.