Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,820
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Atilla abi, marka ve modeli nedir?

Etiketler

Haşmet, kutusu ve yakın plan montajını gör..

20140410_172459.jpg

20140410_202248.jpg

Bu gün, Sabah önce gidip vıp perdelerimi teslim aldım, sonra karavana dönüp, perde raylarının montajlanacağı yerlere göre kesimlerini yaptım, montaj deliklerini delip rayları montaja hazırladım...
Sonra arka merdivenin kesimini yapıp merdiven kısmını arka kapıya montajladım, sol kapıya montajlanacak zodiac bot motoru askı bareketininde imalatını yaptım, montaja hazır hale geldi...İstanbulda yağmur yağmaya başladı bende karavan içinde çalışmaya geçtim..
Karavan içinde LED TV montajı vardı, hemen tv arkasına çekmece raylarının montajını yapıp rayları buzdolabı üst dolabının yanına montajladım, TV aşağı konumda 40 cm kadar aşağı iniyor, böylece kafayı kalşdırıp yukarı bakmak gerekmiyor, tv'yi montajladıktan sonra TV ve antran yükselticisine 12v besleme verdim, antenden kabloyu yükselticiye, yükselticiden çıkan kabloda tv'nin anten girişine girildi, birde araya enerji kesici düğme taktım, çünkü anten yükselticilerin aç-kapa düğmesi yok, sürekli akım altında kalınca ısınma yapıyor, düğme ile tv ve yükseltici aynı anda kontrol ediliyor..TV, Multimedya LED tv 20 inch, HDMI girişli, darici hard disc'den ve usb taşıyıcıdan film izlenebiliyor...

20140410_172438.jpg

20140410_172425.jpg

20140410_190800.jpg

20140410_190745.jpg

20140410_172411.jpg

Güzel gidiyor, bilgilendirme için teşekkürler :smiley:

Bu gün öğleye kadar karavanda, eksik gedikleri tamamladım, perde kornişlerinin montajlarını yaptım, işi biten ekipmanların bir kısmını daha depoya transfer ettim...
Öğleden sonra atilyede çalışdım, önce elektrikli lineer masanın profil karkasını kurmak için gerkli profilleri ölçülerine göre kesip tesfiyelerini yaptım, yarın masa karkasının elektrik kaynaklarını yaptırabilirsen, lineer masanın mekanik montajına geçeceğim...
Masa tablasının kesimini yaptım, köşelerine Radius verdim, kenar bantrlamaya hazır hale getirdim, yine masa yatak konumuna geçirilirken ilave edilecek parçanında kesimini yapıp bantlamaya hazırladım...Kayar kapı iç kontrasınında kesimini yaptım boyasını yapıp montaja hazır hale getirdim.....
Arka kapı bot motoru bareketinin bareket kısmının boyasını yapıp yerine montajlanacak hale getirdim...Son olarak da pop-up çıkış tüneli ön köşelerindeki sağ-sol kutucukların kapaklarını kesip montajlanacak hale getirdim, sağ kutucuğun içinden Webastonun üfleme hortumu çıkacak, yerine montajlanınca, hava borusu için delik açıp kapak yüzeyine arabalardaki gibi hava yönlendirme plastiği takarak, webastonun üflediği havanın kısılması veya yönlendirilmesini sağlayacağım...

20140411_182804.jpg

20140411_182751.jpg

20140411_182838.jpg

Bu gün, sabah elektrikli lineer masanın kaynaklalanacak parçalarını gaz altı argon kaynağına götürdüm, kaynakçıdan sonra tornacıda masa motorunun çıkışından, gijon dişlisine adaptasyon (sonsuz dişli) kaplin yaptırdım, karavana dönünce elektrikli masanın imalatına başladım, parçaları bir araya getirdim arge çalışmaları ile gerçek montaj genelde bir biriyle örtüşmez birsürü aksilikler çıkar, ama bu kez şansda benden yana idi, tasarım gerçek montaj ile örtüştü ve sistem sorunsuz çalıştı, yarın elektrikli masa aparatını gerçek yerine tam montaj yapacağım, sonrada masa tablasının montajı yapılacak..Masa 1-0-2 kontrollü bir düğme ile kontrol ediliyor, masa tablasının yatağa dönüşümde koltuk kotuna indirilmesinin yanında sistemin bir avantajıda masa tabla yüksekliğinin masada oturanlarareın isteklerine göre istenilen cm'e ayarlanabile avantajı mükemmel, masa tabla yüksekliği 35-75 cm arasında arzu edilen yükseklik seçilebiliyor...masanın tam montajı bittiğinde fotoğraflara ek masanın çalışmasının video görüntüsünüde yayınlayacağım, ilgi ile izleyenlere duyurulur....

20140412_184844.jpg

20140412_184718.jpg

20140412_184710.jpg

Bu gün, yine günlerden pazar, 10'uncu pazardır tam gaz işe devam...
Sabah lineer masanın gerçek yerine montajı ile işe başladım, masayı kendi yerine bağladım, sonra masa bagaja arka taraftan bir kapak yaparak arka tarafın işini bitirdim, masa altının .pvc kaplamasını ve kenar mastiklemesini yapıp bitirdim, sadece masanın motorunun ve elektrik düğmesinin bağlanması kaldı..
Daha sonra banyo kapısının ayara ihtiyacı vardı, gerekli operasyonları yapıp banyo kapısını çalışır vaziyete getirip, banyo kapı kilidininde montajını yapıp işi bitirdim...

20140413_180150.jpg

20140413_180221.jpg

20140413_180252.jpg

20140413_190933.jpg

20140413_191001.jpg

Teşekkür ederim, Oral...Bu model TR için 12m3'de ilk defa uygulanan bir model, gerçek kullanım sonuçlarını bilmiyoruz ama görünen köy'de klavuz istemediğine göre, rahat ve kullanışlı bir karavan olacağına inanıyorum..

Bu gün, lineer masa motorunu ve RF uzakdan kumandasının montajını yaptım, masa tablasız olarak sistem doğru bir şekilde çalışmaya başladı, masa tablası montajı yarın, masanın tam teçizatla çalışması yarına kaldı...
Sonra mutfak tezgahı iklil ocak ve evye için ayrı ayrı pleksi kapak çalışması yaptım...

Lineer masanın ilk çalışma videosu...
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152360988393482&set=vb.653048481&type=2&theater

20140414_193333.jpg

20140414_193344.jpg

20140414_193506.jpg

20140414_193456.jpg

Atilla abi karavanını bayağı kolaylamışsın ,hızına yetişmek için yürümek yetmiyor .Masanın sistemi kesinlikle örnek, sana keyifli finaller dilerim.

Evet, pop-up olmasa bile farklı ferah bir tasarım zevkle izliyoruz.
Gerçi sabredip nasıl olsa göreceğiz ama, masanın diğer tarafına açılır kapanır bir ayak mı koyuyorsun?

Oral, tabiki masanın ön ucunda bir ayak olacak, yoksa sadece arkadan tutunması ile üzerine kol dayayıp yemek yemek mümkün deyil.... Masa istenilen yükseklikte kullanabilme imkanından dolayı, ön ayak olarak bu sefer, sabit yükseklikte ayak kullanmayacağım, ön ayak arka taraf gibi her cm'e ayarlanabilir olmalı, örneğin mandallı kilitli kalınca sayılabilecek fotoğraf makinası tripotu kullanmayı düşünüyorum, bakalım bulabilecekmiyim...

atilla abi kolay gelsin,masanın çalışma videosu linki çalışmıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR