Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,776
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Bu gün, masanın tabla aparat montajlarını bitirdim, gece yatak konumuna dönüşte tablanın önüne konularak 120cm'i tamamlayacak ek parçanın uyumluluğunuda bitirdim, masa tablasının yatak konumunda üzerine basacağı, koltuk ön kenarındaki çıta stoperleride montajladım, masanın işi şimdilik bitti...
Sonra atık su depoları dedim, önce wc ve mutfak-banyo duş-banyo lavabo atık depolarının önce şamandıra montajlarını yaptım sonra boşaltma vanalarını ve atık giriş deliklerini delip, montaj malzemelerinide bir araya getirip, günün en pis işi için karavanın altına yattım, yaklaşık 3-4 saat kadat karavanın altında çalıştım, dışarı çıktığımda şamandıraların elektrik bağlantıları dahil alt taraftaki tüm işler bitmiş olarak dışarı çıktım...
Akşam üzeri karavanın içini komple boşalttım, yarın tam temizlik yapılıp, koltuklar montajlanacak, perdeler takılacak, döşemeler ve pop-up yataklarıda döşemeciden geldi, artık karavanın son bir kaç günü kaldı...

20140415_184119.jpg

20140415_184224.jpg

20140415_153154.jpg

20140415_182122.jpg

Etiketler

Çok güzel oluyor, eline sağlık Atilla. Geçen aylarda benzer bir problemi çözmek için 30x3 lük 6063 alüminyum boru içine 25x4 lük boruyu 24 e düşürerek ve iki tarafına frezede oluk açarak halletmiştim, sıkıştırma aparatı olarak bisiklet sele quick release inin mekanizmasını kullandım, 150 kg da test ettik, kaydırmıyor. belki işine yarayabilir?

dış boru kilit detayı yeni.jpg

Tabi, daha düşük kilolarda kayabilen bir stanley tripot ayağı çok daha kolay olabilir. :smiley: aşağıda dağıtmış olduğum bir tripotun tek ayağı var, kullanmıyorum, hurdaların arasında duruyor. İşini görürse gönderebilirim.

20140416_142026.jpg

Oral, teşekkür ederim...Ayak işimi görür, özelden adres yazayım..Yukarıdaki barda özel mesajlarına gelecek...

Bu gün, göz hastanesinde muayene günümdü, sağ gözüme sonunda Lazer müdehale yaparak oluşan ödemi yok etme yolunu seçtiler, 29 nisana lazer için gün verdiler..
Durum böyle olunca karavanda çalışmaya ancak öğleden sonra başlayabildim..Bu gün, Karavan Vip perdelerinin önce raylarını montajlayarak işe başladım, sonra perdeleri taktım...Masa grubundaki sağ-sol camlara vip perdelere ilave olarak birde vip perde tasarımında Tül perde de taktım, aslında vip perdelerde Tül perde diye bir şey yok, eski karavanlarda bir perdeciyi ite kaka zorlayarak vip tül perde dikmeye zorlayıp diktirmiştim, Vip tül perde normal vip perde gibi ölçülendirilmiyor, tül esnemediği için özel hesap yapmak gerekiyor....Arka kapı camlarına perde , ve arka tavan üst köşesine pergola dikildi...Masa grubunu gece karavandan ayıracak bir perde, şöför kabinini karavandan ayıran bir perdede dikilmişti, tüm perdelerin motaj ve yerlerine takılması tamamlandı
Masa grubu oturma süngerleride yerlerine yerleştiridi, otrma grubu koltukları 120X60 cm, 6 kişi rahatlıkla akşam yemeği yiyebileceği konforda.... Pop-up'ın yatak süngerleride pop-up'a yerleştiridi, pop-up yatağı 197X125 cm ...Karavan tam bir kalabalık aile karavı oldu, arka masa grubu 120x194 ck 2 kişi, pop-up 197x125 cm 2 kişi (aralarında 1 çocuk da yatabilir), ön şöför ve yolcu koltuğu ara boşluğuna bir tabura ve üzerine sünger koyarak 180x45 cm 1 kişi, Toplamda 5 büyük insan için konforlu yatak sistemi ve yine 5-6 kişinin aynı anda uzun süreli oturabileceği ve yemek yiyebileceği masa grubu..

20140417_173555.jpg

20140417_173424.jpg

20140417_173415.jpg

20140417_173436.jpg

Eline sağlık abi. Bi araç daha tamamlanmış gözüküyor.
On taraftaki alkoven kısmı yukarı taşınmış , daha aerodinamik bir araç projesi oldu.

Kolay gelsin.

Hasan

Geçmiş olsun Atilla; çok yorma kendini.Bize lâzımsın ;D

Teşekkür ederim, komutanım, sağlık işaretleri yaşlanmanın işareti, iyiki karavancılığı bir yaşam şekli olarak seçmişiz, belki hayatın olumsuzluklarıyla bu şekilde şavaşabiliriz..

nasah' Alıntı:
Eline sağlık abi. Bi araç daha tamamlanmış gözüküyor.
On taraftaki alkoven kısmı yukarı taşınmış , daha aerodinamik bir araç projesi oldu.
Kolay gelsin.
Hasan

Teşekkür ederim, Hasan...Pop-up'a alkoven bakışın ilginç..Alkovenin motokaravanlara getirdiği yatak kapasitesi herkesçe malum, pop-up'da aynı soruna çözüm getirip, extra olarak seyahatlerde kapalı konumda olmasından dolayı aerodinamik olması doğru...

Pop-up tavanlar bir bakıma araç üstü çadırlara benziyor, hiç kullanmadığım için soruyorum, acaba olumsuz hava şartlarında sıkıntı yaratır mı? şiddetli rüzgar ve yağış durumunda nasıl olur?
Isıtma karavandan alınacağına göre sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ???

Kargoya verdim Atilla, sarı ayak yerine belki bir plastik geçme tapa bulunabilir?. Geçmiş olsun bu arada. Arkadaki kaydırma mekanizması kafama takıldı, muhtemelen denemişsindir ama yine de merakımı hoş gör, masaya bağladığın kısımı alttaki sete bağlayıp yataklamanın en üstüne masayı bağlasan, tüm yatak masa ile birlikte yukarı aşağı kaysa, ayak basılan yer ile araç tabanı arası mesafesi yatak/masa pozisyonu farkını kurtarmıyor mu? Aslında kurtarmasa da belki ayak platformundan yatak pozisyonuna kadar sabit bir ara parça yapılarak ve mekanizmanın boyu kısaltılarak çözülebilir. Mekanizma hiç ortada gözükmeyebilir.

Teşekkür ederim Oral...Masanın altındaki ayak basılan yerin altı 30 cm yüksekliğinde bagaj, ve çok önemli bir bagaj, zodiac botun taban tahtaları, 4 şezlong ve katlanır masa burada duracak, girip çıkacak parçalar büyük olduğu için masa mekanizmasını kesinlikle bu ara platformun üstünde tutmak zorundayım...

Haşmet, orijinal pop-up'lar kötü havalarda neler yaşıyorsa buda aynı şeyleri yaşayacaktır muhtemelen..Bizzat bende hiç kullanmadığım için herhangi bir kötü hava bilgim yok..Mekanizma orijinal pop-up'ın aynısı, rüzgarda sorun çıkaracağını sanmıyorum, çünkü çalışma sırasında açık olduğu zamanlarda sert rüzgarlarada maruz kaldı ama, yayla gibi bir ortamın rüzgarlarını bilemiyorum...İmpertexinin yağmurdan etkileneceğini sanmıyorum, çünkü branda olarak, omuz askılı çanta impertexi kullandım, çantacı bu brandanın suyu kaydsırdığını söyledi, bunun için brandaya bir ton fiyat farkı ödedim...Aşağı süzülen yağmur suyu birşeyi etkilemez, çünkü montaj sistemi kiremit dizilimi gibi birbirinin üstüne basarak sıralanıyor...Isıtma konusu ise pop-up dünyasında bir ilk, webastodan çift yollu olarak beslenecek, belki kullanılacak yorgan üzerine bir battaniye ilavesi ile karlı ortamda bile işe yarayacağından eminim, benim derdim, yazın karavan içine göre bir nebze daha serin olursa yenede yanında yat...

Atilla geçmiş olsun,kendini fazla yorma diyeceğim ancak pop-up'unda sonucunuda merakla beklemekteyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR