Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,779
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Atilla, sineklik özel imalat mı? Ölçüleri nedir?Nasıl ve kaça temin edilir? Selamlar :smiley:

Etiketler

Abi, plastik pencere yapanların hepsi yapıyor, bekliyorsun 10 dakikada yapıp veriyorlar, benim havalandırmaya göre 50x50 cm yaptırdım, 15 TL...

Bu gün, sabah pop-up Ducato'nun bisiklet taşıyıcısını imal etmek için gerekli malzemeleri aldım, çift bisiklet taşıyıcısı olarak imal edeceğim...Malzeme araştırırken, banyo dolabı konusunda sıkıntı yaşıyordum, bütün banyo dolapları yerine büyük geliyordu, şofben banyo dolabının takılacağı yeri kısıtlamıştı, istediğim ölçüde banyo dolabı olmayan bir banyo dolabı buldum, yerinede tam oturdu...Yine araştırma sırasında, yatch banyo aksesuarları buldum, banyo için şampuanlık olarak kullanmak üzere alıp banyoya montajladım...

20140425_181713.jpg

20140425_181735.jpg

20140425_181906.jpg

20140425_185343.jpg

Öncelikle kolay gelsin. Yaşım forumun en genclerinden sanırım henüz 18 :smiley: Kullandıgınız Fiat ducatonun ölcülerini verme sansınız varmı acaba.Simdiden tesekkürler (Daha önce verdiyseniz özür dilerim)

Bu tip araçlarda tek ölçü vermek mümkün deyil, 3 boyutlu olarak araçların her cm'indeki ölçü farklıdır, ve bu farklar ciddi problemler çıkarabilecek farklılıklardadır, aracın hiç hiç bir yeri hiç bir yerine paralel deyildir, araçların içi amorf bir yumurta gibidir, her yöne eğim vardır...Eski kasa 12m3 PSA'lar için iç kargo ölçüsü 336 x 181 x 192 cm diyebiliriz..

Sizin yaptıgınız arabalar bana biraz yüksek gözükuyorda birazda ondan sormustum :smiley: Kolay gelsin :D

Elektrikli masayı yapabilmekten ziyade düşünceyi tebrik ediyorum.

Bu gün, pop-up ducato'ya bisiklet taşıyıcısının montajını yaptım, taşıyıcı çift bisiklet kapasiteli..Bu taşıyıcı 9-10 karavana montajlandı binlerce km tek veya çift bisiklet taşıdı, ayrıca her seferinde geliştirme devam etti, inanıyorumki bu sefer bile gelişmenin sonu deyil gelişerek devam edecek...

20140429_181357.jpg

20140429_181345.jpg

20140429_181336.jpg

20140429_181406.jpg

20140429_181225.jpg

Atilla , yakında bunun gibi bir şey de yaparsın :smiley: Not : Ürgüp'te görüp resimledim.

20140427_121832.jpg

Abi, onu yapmışlar, yapılmamış bir şey olursa yaparım....Hayalim karavanın dışında deyil, hayalim karavanın içinde, Romanya'da snai şehrinde bir park içerisinde bir saraya gitmiştim, ahşap saray demek daha doğru olur, içi ahşap oyma işliğinde son nokta bir şahaserdi, yapım yılı 1500'ler, tarz folk, 365 odasından bir çoğunu farklı ülkelerin kendi folk kültürleriyle dizayn edilmişti, odalardan biride osmanlı tarafından dizayn edilmiş, Romanya giden olursa tavsiye ederim, kaçırmasın.... Benim hayalim snai sarayının içinden bir kesiti karavana işlemek, ama bize kullanmak nasip olmayacağı belli, doğruca kuveyt yada dubai yolcusu olur.....

Karavanın bir yandan TSE proje onayını bekliyorum bir yandan ufak tefek işler devam ediyor, zaten bir karavanın eksikleri asla bitmez...
Bu gün, banyo dolabına ayna yapıştırdım, kullandığım alternatif dolabın kapağında tabii olarak ayna yoktu, Depomda eski karavanların aynalanmasından artmış aynalar buldun, banyo dolabının kapağına yapıştırıp, traş işinide halletmiş oldum, aynı dolaptan Tahtakuşa da aynı zanamda takmıştım, aynı aynadan Tahtakuşun banyo dolabınada yapıştırdım...
Pop-up ducatonun arkasına montajladığım çift bisiklet taşıyıcısının barlarının sürekli olarak arka kapıda takılı kalması arka kapının kullanımında doğal olarak engel oluşturuyor, bu karavanda barları bisiklet taşınmadığı zamanlar basitce sökülerek barların karavanda muhafaza edilmesini düşünmüştüm, barlara ancak banyoda yer bulabildim, banyo duvarına 2 adet çırt ile kullanılmadıkları zaman asılacak şekilde ayarladım..
Aynı şeklide mafsallı güneşlik tenteninde açma koluna uygun bir bulamıyordum, açma kolunuda banyada cırtlar ile asılarak muhafaza edilecek bir sistem yaptım...

20140501_190301.jpg

20140501_190216.jpg

20140501_190413.jpg

Atilla ağabey kolay gelsin masadaki sistemi arkada motosiklet taşıyıcı için kullanabilir miyim? sizce?

Tabiki kullanılabilir, özellikle motoru taşıyıcıya bindirmek için rampa kullanmak yerine, asansörlü olarak motor aracın arkasına yüklenebilir..
Benim masada kullandığım sistem 16mm alttan yataklı sistem, dediğin iş için 20mm sütunlu hatveli mil sistemi, kullanmak gerekir...Ama unutulmaması gereken lineer sistemlerin tümü pahalı sistemlerdir, idealist düşüncelere uygundur, cebe pek uymaz, hatta dudak uçuklatabilirler...

Bu gün sabah, son önemli operasyonuda bitirdim, pop-up'ın gerektiği zaman ısıtılabilmesi için webasto çıkışına Damperli Bir "T" koyarak, sıcak havanın istenildiği zaman %100 karavan içine, istenildiği zaman %100 pop-up'a, istenildiği zamanda %50-50 paylaştırılarak yönlendirilmesini sağlayacağım...Damper şimdilik pvc'den imal edildi, webastonun sıcağının dampere zarar verip vermeyeceğini bilemiyorum, şimdilik önemli olan hava yönlendirmesinde başarılı olup olamayacağı, ilerleyen zamanda pvc damperde sıcak hava geçişinden dolayı sorun başlarsa, gerekli son revizlonlar ile birlikde, galvanizden tekrar imal edilebilir, şimdilik önce sıcak hava yönlendirmesi bir görelim..

20140502_104740 Damper.jpg

20140502_104838 A.jpg

20140502_104802 Y.jpg

20140502_104823 AY.jpg

Valla bravo Atilla Abi. Ne denebilir ki?
Hayırlı uğurlu olsun. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR