Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,820
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Atilla, senin dekopajı Youtube'da izledim; hiç talaş çıkmıyor, şahane.Ancak ,bu cihazın o kadar çok ayarı var ki , herhalde helikopter kullanmayı daha çabuk öğrenirim :smiley:

Etiketler

Kesme sırasında testere sadece aşağı yukarı gidip gelmiyor sanki, ileri doğru dairesel bir hareket yaptığı için çapaksız kesim yapıyor, birde en önemli özelliği düz ahşap plakaya dalma özelliği, eski nesil dekopajlar ile levha ortasından boşaltma yaparken ilk giriş için matkap ile testerenin sığacağı bir başlangıç deliği açıyorduk, böyle olunca deldiğimiz plakanın ortasından çıkan parçayı dolap kapağı olarak kullanamıyor atıyorduk, ortadan çıkan bu parçalar bazen oldukca büyük parçalar olmasına rağmen ziyan oluyordu, bu alet açılı olarak kendi dalıyor böyle olunca plaka ortasından çıkan parça kapak olarak kullanılabilecek....

Bu gün, pop-up Ducato'nun TÜV randevusu vardı, TSE'den pazartesi günü pop-up ducatoya onay gelmişti, bu günde TÜV'de pop-up ducato'yu onayladı ve ilk yüksek tavan pop-up ducato'nun karavan dönüşümü tamamlanmış oldu, 2 gün içinde trafik tescilden yeni ruhsatınıda alınca, dönüşüm tamamen tamamlanmış olacak...
Yaklaşık 2 aydır karavanı imalat sırasında yerinden kımıldatmamıştım, bu gün Tüv'e giderken önce karavan boş halında kantara girdim, kantarda 2980 KG çıktı (büyük LPC tüp tam dolu, temizsu 25 lt, mazot 20 lt), bu üzerinde 400 watt güneş paneli olan pop-up'lı bir model için mükemmel bir ağırlık, bundan çıkan sonuç, karavana yüklenebilecek Tatil yükü için tam 500 KG yükleme hakkı var demek, süper bir sonuç...İmalata devam ederken tuttuğum excel listesine göre 80 kg yanılmışım, benim kağıt üstünde tuttuğum hesaba göre 2900 kg idi, gerçekde 2980 KG çıktı, ben istediğimi yakaladım...
Bu gün 2014 yılı trafik cezalarınıda inceledim, bizleri en çok ilgilendiren tabiki ağırlıklar, üzülerek sizlerle paylaşıyorum, trafik cezaları 2014 olarak arayıp tüm cezaları ve TL karşılıklarını görebilirsiniz, karavan alacak arkadaşlar, ağırlıklar ve cezaları iyi anlayarak yeni karavanlarını almaya dikkat etsinler......

20140506_174343.jpg

20140506_114015.jpg

Ağırlık cezası.jpg

Atilla ağbi hayırlı olsun,

projede pop-up tavanı belirttinmi ?

80kg hesaba göre fazla çıkması normal,
çünki hesap edilemeyen vida,köşebent,mastik,kulp vb. malzeme ağırlıkları
''evdeki hesap çarşıya uymaz'' sözümüz çuk oturuyor, özellikle senin gibi tecrübeli bir insan dahi yanılabiliyorsa bu durum yeni karavan yapacak veya yapmak isteyen arkadaşlarımızın kulağına küpe olsun,
selamlar :smiley:

Teşekkür ederim, Levent...
Aynen dediğin gibi, hanım ile bende 80 kg sapmanın vida, köşebent gibi metal lerden kaynaklandığına karar vermiştik...Projede tavan temiz, çünkü patron TÜV...

Bu gün, Yeni ruhsat için trafik tescilden yarın sabah için randevu alıp, doğruca, Webastocuya gittim...Webasto yine yenilenmiş, eskiden AT2000 diye takılıyordu şimdi AT2000ST olmuş, kızdırma bujisi değişmiş, ateşleme sırasındaki enerji sarfiyatı düşürülmüş, yakıt miktarı azaltılmış, daha ekonomik olmuş," öyle diyorlar"....
Sonra eve dönüp, webastodan pop-up'a vereceğim sıcak hava damperinin webastoya adaptasyonunu yaptım, webasto döner kafalı sıcak hava dağıtım çıkışından 1 adet fazla istedim, onuda pop-up içindeki çıkışa taktım, Webasto kontrol düğmesi önceden ayarladığım gibi gösterge panelinde rezerv ettiğim yere takıldı, ilgilenenler için webastonun enerjisi yaşam akülerinden alındı, aracın kendi aküsüne kesinlikle dokunulmadı, her şartta karavanı çalıştırsın yeter...

20140507_170643.jpg

20140507_171627.jpg

20140507_171615.jpg

20140507_170041.jpg

20140507_174954.jpg

Tekrar hayırlı olsun, desene yola çıkmaya hazır,

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=102994.0;topicseen

Bekliyoruz.

Teşekkür ederim, ilhan abi, gelebileceğimiz bir karavanımız kalırsa gelmeye çalışacağız, netleşince hemen bilgi vereceğim...

Bu gün sabah trafik tescile evrakları verdim, öğleden sonrada pop-up ducato'nun trafik tescilden yeni ruhsatlarını "motor karavan" olarak teslim aldım, pop-up ducato artık motor karavan...Yarın sabah taşıtlar vergi dairesine gidip tescilden aldığım dönüşüm evraklarının ikinci nüshalarını vergi dairesine verip, vergi dairesinde de "motor karavan" olarak işleteceğim...
Bu bürokratik işler ile uğraşırken, aralarda yine karavan ile uğraşmaya devam ettim, Webastonun pop-up damperinin kesin montajını bitirdim, webastoyu çalıştırıp sıcak havanın damperden pop-up'a, aşağı karavan içine ve %50-50 paylaştırılmasını test ettim, sistem gayet güzel çalışıyor, hava damper musluğundan yönlendirilince, çıkış ağızları bu yönlendirmeye doğru ve tam tepki veriyor, musluk aşağı yukarı olarak istenilen yüzdede yönlendirilebiliyor, yönlendirildiği nisbette hava aktarımı net olarak tesbit edilebiliyor..

20140508_105158.jpg

20140508_105211.jpg

Geçmiş olsun abi. 10 numara araç oldu maşallah.
Yalnız webasto ve boruları şık bir tahta kutu içine alsan, üstüne de vana kolunu yerlestirsen daha güzel duracak gibi.

;)

Hasan

Karavan bitti ; çok güzel bir eser ortaya çıktı. Üzerinde her kim olacaksa , iyi günlerde kullanmasını temenni ederim ;D

Abi hayırlısı olsun.
Alan güle güle kullansın.

Atilla abi hayirli olsun. Ben bu araci kendine yaptigini saniyordum. Yanilmiyorsam forumda en baslarda oyle belirtmistin. Yaniliyormuyum? Umarim kotu giden birsey yoktur.

Doğrudur Melih, ilk karavan zebrayı verdiğim arkadaşın ikinci isteğini kıramadım...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR