Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,777
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Atilla, seni Sanayi ve Teknoloji Bakanı yapmalı...

Etiketler

Son yönlendirme süper ama Atilla Bey...

Bizim şanssızlığımız, bu ülkede yaşamak, örneğin yönlendirme damperine avrupada ihtiyacımız olsa kesin, alfabedeki tüm harflere uygun olanını bulabilirdik belki, "T, F, E, Y, L" ama bizde sadece soba borusu damperi var sadece "I" damper, durum böyle olunca kafayı tamamlayıcı ürünleri imal etmekle yormak zorunda kalıyoruz, detaylarla çok uğraşıyoruz....
Tasarımları destekleyen tamamlayıcı ürün eksikliklerinden dolayı, her tasarımı tamamlayıcı tasarımları ile birlikte uygulamak vakit ve yanılgıları, denemeleri, prototipleri ise nakit alıyor.... Aynı projede bikaç yeni tasarımı birlikte kullanarak insanları yormamak için yeni tasarımları azar azar ortaya çıkarmak gerekiyor.... ;D ;D ;D

Atilla abi ducatoları çok sevdiğini biliyoruz ama bir sonraki projede volkswagenlere el atsan?

Murat, mevzu ducatoları sevmek deyil, iç ölçülerinin özellikle iç eninin genişliği, aracın iç eğrilerinin dekorasyona uygunluğu, aracın bakım masraflarının düşüklüğü, yaygın servis ve parça ağı, köylerde bile tamircini bulabilme imkanı, şöför kabin konforu ve sürüş konforunun, araç fiyatı ile ilişikli olarak ortanın üzerinde özelliklere sahip olması bakımından, karavan yapmaya en elverişli araç olduğunu düşündüğüm için PSA grubunu tercih ediyorum....
Tabiki VWde yapabilirim, hatta projem hazır sadece harekete geçmek için eşref saatimi bekliyor, fazla adet yapmayacağım için yapacağım projenin eksiksiz olması için araştırmalara, teknolojik bazı ekleri geliştirmeye devam ediyorum.... Ama VW'i de piknik aracından ziyade karavan gibi yapacağım, çünkü benim çok yolcu taşımak için yolcu taşıma izinli yatar koltuk gibi bir düşüncem yok, banyo-wc'den büro tipi buzdolabından vazgeçmem, daha doğrusu kendim kullanmayı düşünmediğim bir projeyi yapmam, yapacağım proje VW bekleyenleri memnun edecek bir proje olmaz yapacağım proje " VW by atiladi" projesi olur......

Atilla, VW'nin hangi modelinde uygulama yapmayı düşünürsün?

Atilla Bey Karakoy Tophaneden Italyan yokusuna cikarken solda iki tane egzoz spiralcisi var. Bir de galvanizden havalandirma kanallari yapanlar var. Belki onlar size #T# kivirabilirler.
Size katılmadığim tek sey büro tipi buzdolabi ve sürekli çalışan invertör. Siz de onu cok seviyosunuz:smiley:

Transporter günlük binek araç gibi kullanılabildiği için cazip geliyor,tabiiki banyo-wc,sıcak duş,3-4 kişilik yatma ve oturma alanı,buzdolabı,mutfak,gaardrop sığdırılabilse tadından yenmez
Çalışmalarında başarılar,sevgiler

Yücel abi, tabiki tek seçenek var oda seninki gibi T5 tüksek tavan, başkasıyla uğraşmam...

Sn. Bartek, mesele yaptıracak yer deyil, adamlar meraklı, yapılacak şeyin önce önemini anlamaya çalışıyorlar sonra uçuk kaçık bir rakam çıkıyor ortaya, ben buna benzer şeyleri yaptırmakdan ziyade kendim yapmaya gayret ediyorum...
Buzdolabı kişisel bir tecih durumuna döndü, ben bütün dünyanın kabul ettiği gibi 220v motorun %17 daha fazla olan soğutma verimini tercih ediyorum, inverterin 24 saatte kendisi için harcayacağı 6 amp enerjiden tasarruf etmek için 12v 140 lt buzdolabına 3-4000 TL verebilecek durumda deyilim...
Yeterli güneş paneli olan karavanlar için 6 amp'in hiç bir önemi yok, 10 dakika önce karavanda idim, solar şarz regülatörüne baktım, an itibari ile 400 watt sistemde 24 amp max kapasite varken panel yüzeyinden 18.7 amp giriş gösteriyordu, difrizli çift kapı 142 lt buzdolabı bunun 7.6 amp'ini çekiyor (termostat açık iken, ayrıca buzdolabının termostatı doğru ayarlanır, içide doğru doldurulursa 15 dakika çalışıp 5 dakika stop ettiğini unutmayalım ), anlayacağınız 11-12 amp üretilmiş enerji aküler ( toplam 275 amp) tam dolu 13.8v olduğu için boşa gidiyor, karavanda fazla enerji üretimi var ben kullanacak yer bulamıyorum boşa akıp gidiyor yani, ben şimdi 6 amp inverter harcamasının peşinemi düşeyim..
Sorun inverterin yarım saatte bir devreye giren soğutma fanının sesi ise haklısın, gerçi bu karavanda onuda hallettim, inverter özel bir yerde duruyor, fan sesi ilede hiç bir ilgimiz yok, ayrıca fan seside 1000 TL'ye alınacak 220v buzdolabı (inverter dahil) yerine 12v buzdolabına 4000 TL verecek kadar katlanılamacak bir ses deyil, tabiki bu tercihler benim tercihim, her kes istediği sistemi kullanmakda özgürdür, yeterki kendi kararlarına bizi de ortak etmeye çalışmasınlar...

Murat, tabiki bir T5'e 4 büyük insana uzun süreli kalma adına, saydığın tüm konforu yaşatmak mümkün deyil, ama 2 büyük, 1 veya 2 çocuk için herşey yapılabilir, ayrıca 4 büyük bile olsa 2 büyük bir kaç günlüğüne misafir anlamında ise bir kaç günde biraz sıkışık ortamda yatmaya katlanıversinler canım, zaten karavan alıp tüm sülaleye veya arkadaşlara kamp ve tatil hizmeti vermek gibi bir misyonumuzda yok, son yıllarda karavanı tanıtmak adına çok işler başardık artık, herkes kendi karavanının sahibi olmaya çaba serfetsin artık..

omnitemporal' Alıntı:
Transporter günlük binek araç gibi kullanılabildiği için cazip geliyor,tabiiki banyo-wc,sıcak duş,3-4 kişilik yatma ve oturma alanı,buzdolabı,mutfak,gaardrop sığdırılabilse tadından yenmez
Çalışmalarında başarılar,sevgiler

Muray Bey;

Daha once bir kac farkli baslikta da belirttigim gibi bende sizin gibi kucuk arac seviyorum. Fakat is cocuklu bir aileyi rahat ettirmeye geldiginde VW olculeri bunu tam karsilamiyor. Ornegin yukari dogru cok kavis yaptigi icin problem olusturuyor. Hem 2 yetiskin, 1-2 cocuk icin olsun, hem dus tuvalet olsun derseniz gercekten zor bence. Bunun icin bu noktada Atilla abiye katiliyorum. Ayrica yuksek tavan arac aldiktan sonra T5 in sehir icinde kullanim rahatligida kalmiyor. Cunku gorunum olarak buyuk gibi durmasina ragmen 10m3 Ducato (5099mm), T5 uzun sasi yuksek (5292mm)tavan aracdan 20 cm daha kisa. Ducato sadece en olarak biraz daha genis ki bu durum park ve yol acisindan bence bir sorun yaratmazken, genis en ve daha dik cikan duvarlar ducatoda daha rahat bir ic hacim sagliyor.

Ducatolara ısınamadığım için T5 ten çok şey bekliyorum,ama hacim dar,yeni fikirler ve araçlar çıkar zamanla,

sevgiler

Bisiklet taşıyının bar gergileri, jant bağlayıcı klitli perlonları, tek ve çift bisiklet sabitleyici kilitleri hazırlandı....Sistem 18 no anahtar ile sıkıştırılarak bisikletler sabitleniyor, 1000 km kımpaşmadan bağlandıkları yerde duruyorlar, sistem ek olarak üzerine hortum geçirilmiş kısa bir zincir ve bir adet asma kilit ile güvenliği artırılabilir...

20140502_160849.jpg

Hafta içi yeni bir dekopaj almak için Bosch Türkiye'de çalışan bir arkadaştan rica etmiştim, bu gün Bosch'un 1 numarası "Bosch GST 160 BCE professional" dekopajımı getirdi, amatör dekopajlar ile hem işi bozuyormuşuz hemde gerçekden eziyet çekiyormuşuz onu anladım..Profesyonel bir makinanın extra özellikleri hem hoş hemde diğerleri ile yapılamayan işleri yapabilmesi çok güzel, dekopaj deyil sanki dikiş makinası...

20140503_191224.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.