Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,779
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Bu gün, kaplama yüzleri değiştirilerek sıfırlanmış koltukların yerlerine montajını yaptım, koltuklarda karavanın arka kısmındaki süngerlerde kullanılan kumaş kullanılarak bütünlük sağlandı... şöför kabini tabanına altı lastikli gerçek halıyı komple koltuk altları dahil döşedim, üzerine lastik paspasları koydum...

Ocak-evye kapak pleksiglasının açık konumda kendi kendine açık olarak durabilmesi için klit mekanizması geliştirdim, kapaklar açılınca mutfak üst dolabının altındaki klipse takılarak kesin olarak açık konumda kalıyor, taki elle tutup kapatılana kadar..Ocağa ayrıca alüminyum gofrajdan bir yanma cephesi yaptım, ocak üzerinde büyük tencere kullanılırken ısı kenarlara doğru aktığı için bir şeylere zarar vermemesi için kullanmakta fayda var..Karavanın büyük boy LPG tüpünüde mutfak tezgahı altına koyup ocaklara gaz verip ilk yanışını gerçekleştirdim..

Temiz su deposuna su dolumunu yapıp, hidrafora ilk enerjiyi verip borularda basınç yapmasını sağladım, tüm tesisat sorunsuzca çalıştı, hiç bir noktada su damlatması gibi bir sorun çıkmadı, banyo ve mutfak musluklarından ilk su akışı gerçekleşti..

Gaz ve su hazır olunca, hermetik şofbene enerjisini verip, suyun sıcak kısmını açtım, şefben sorunsuzca devreye girdi, tüm musluklardan sıcaksu konforu akmaya başladı..

Karavanın akülerinin motajını yaptım, 5x55 amp toplamda 275 amp kuru akü montajı diyagonal bağlantı ile bağlandı..

Banyoda lavabo altına toplanmış olan su dağıtım sistemi sorunsuzca çalışmaya başlayınca, bu karavanda tamir bakım kolaylığı açısından lavabo altınbda perde kullandım, artık sistem doğru olarak çalıştığına göre perdede kapanabilir...

20140418_173023.jpg

20140418_173013.jpg

20140418_173144.jpg

20140418_173116.jpg

Etiketler

275 amp akü dolabı doldurunca, inverter ve 220v şebekeden 25 amp akü şarzını dolabın tavanından aşağı doğru montajladım, inverter ve akü şarzın montajlı olduğu bir üst kat dolabın alt tahtası aynı zamanda zaruret halinde bir çekmece gibi çekilerek dışarı çıkabiliyor, böylece altta akülere üstte çıkan parçada da inverter ve akü şarza müdehale etmek kolaylaşıyor...

20140418_172142.jpg

20140418_172616.jpg

Teşekkür ederim Cengiz, bu ara hastalıkları sorma gitsin, bir yandan gözle uğraşıyorum bir yandan 3 sene önce belimden sakatlanmıştım mutfak tezgahı altında yamuk yumuk çalışırken bel ağrısı tekrar nüksetii, birde üstüne dünden beri grip oldum, evlere şenlik yani, benim için önemli olan belim çabuk iyileşme belirtisi verdi bu iyi haber..

atiladi' Alıntı:
Teşekkür ederim Oral...Masanın altındaki ayak basılan yerin altı 30 cm yüksekliğinde bagaj, ve çok önemli bir bagaj, zodiac botun taban tahtaları, 4 şezlong ve katlanır masa burada duracak, girip çıkacak parçalar büyük olduğu için masa mekanizmasını kesinlikle bu ara platformun üstünde tutmak zorundayım...

Önerdiğim yapıda yatak durumunda arka orta bagaj kapağı açılamaz ama masa durumundayken açılabilir. Kapagı açmak için masa konumuna getirmek gerekir sistemi, zor olur mu bilemiyorum :smiley:

Bu gün, hemen herkes kampta, bir grup pembe kayalarda bir grup erdekte bir grupta maltepede, biz hala çalışmaya devam ediyoruz..
Hafta içinde karavanın iç temizliğini yapmıştık, bugün sabah karavanda son mastikleme işlerini tamamladım, mastik işlerini karavan temizken yapmak gerekiyor, yoksa kuruyuncaya kadar mastiklerin üzerine yapışan tozlar, mastikleri kirletiyor, kıyı bucak bir tüp beyaz bir tüp gri mastik bitecek kadar mastikleme işi varmış..
Sonra elektrikli masa mekanizmasında bir revizyon yaptım, masa mekanizmasında sağ-sol birer lineer araba kullanmıştım, masa kalkık konumunda masaya dirsekler dayanınca sağ-sol eksende oluşan boşlukdan masada esneme oluyordu, masanın lineer araba sayısını çifte çıkardım, sağ ve sol arabaların altına birer araba daha ilave ederek 4 arabalı hale getirdim, böylece masa tabla esnemesi sıfıra indi, tabiki bu ilaveyi yapabilmek için masanın tüm mekanizması komple söküldü gerekli değişiklikler yapılıp yeniden yeni ekipmanlara göre toplandı..
Arka bagaj kapağına zodiac bot motorunun taşıyıcxı bareketinin imalatı bitmiş bekliyordu, bareketin montajınıda bitirdim...
Sonra karavan girişine basamak montajını yaptım böylece gün akşam oldu...

20140419_182501.jpg

20140419_182512.jpg

20140419_182556.jpg

20140419_182625.jpg

20140419_182653.jpg

Bu gün, karavandaki arka masa koltuklarının dayanma süngerinin yolculuk sırasında oradan oraya savrulmaması için arka süngeri duvarlara sabitlediğim cırtlar ile yerinde sabit kalmasını sağladım, oturma süngerleri içinde süngerlerin altına dolap kapağına 3 sıra kaydırmaz merdiven bantı yapıştırdım, bu uygulamayı daha öncede denemiştim süngerler yolculukda yerinden kaymıyor, bu konuda ihtiyacı olanlar, ucuz olsun diye şerit zımparada yapıştırabilirler..
Sonra karavanı komple bir gözden geçirip, unutulan, ertelenen, işleri ve ufat tefek rötüşleride bitirip, karavanın içindeki çalışma ekipmanlarını komple boşalttım, karavn içi temizlendi. şimdi TSE dönüşüm proje onayını beklemeye başladım...
Tabiki bir karavanda iş bitmez, webasto'dan pop-up'a vereceğim sıcak hava için "T" ile havayı yönlendireceğim, hafta içinde elimdeki T borunun içine alüminyumdan bir damper hava yönlendirici perde yapacağım...Birde masanın ayağı kaldı, ayak kargodan gelince masaya montajlanacak...

20140420_151106.jpg

20140420_151307.jpg

20140420_151313.jpg

20140420_151234 a.jpg

Atilla abi herşey güzel gidiyor fakat o kadar aküve kablo ile boğuşacagına bir adet optima alıp işi bitirseydin olmazmıydı?

DCP_1608[1].jpg

Sn.Aslan, keşke bu oyuncaklarla karavanın ihtiyacını karşılayabilseydikçok güzel olurdu ama karavanın günlük akü ihtiyacı 65-70 apm, olunca en az 3 gün yedekli enerji stoğu bulundurmak gerekiyor, ayrıca kaç amp ulursa olsun tam şarzlı bir akünün ancak %70'i kullanılabilir, %70 bantı aküdeki enerjinin 10,5 V'a düştüğünün işaretidir, bu sebeplerden çoklu profesyonel sistemler ile çözmek gerekiyor..

Bu gün, Oral kardeşimin yolladığı teleskopik bacağı masaya adapte ettim, çokta güzel oldu....

20140422_182502.jpg

20140422_103950.jpg

20140422_104033.jpg

20140422_104040.jpg

İşe yaradığına sevindim, güzel gözüküyor. :smiley:

Oynar platform, ayak basma yerinden, masa ve yatak pozisyonlarında kaçar cm yükseklikte duruyor?

Masa yatak pozisyonuna dönüşünce yerden yüksekliğ 35 cm, +10 cm'de sünger, oturma yüksekliği 45cm, bu ölçü altın oran ölçüsü, insanın en uzun zaman oturabileceği, ayak tabanı, diz eklemi, ve kalça kemiği açısı için dünya standartı ölçü..

Masanın Video görüntüsü için...
https://www.facebook.com/photo.php?v=10152380592098482&l=2845529805481160242

20140422_182502.jpg

Bu gün, sabah ducato pop-up'da çalıştım, karavanı komple gözden geçirerek, köşe bucakda unutulmuş ufak tefek müdehaleleri gözden geçirdim, gereken müdehaleler yapıldı, fotoğraflanabilir müdehale karavan girişindeki dolap kapağına file eşyalık montajladım, herşey için karavana girmek zorunda kalınmasın karavana girmeden fileye bırakılabilsin, bu tür fileler çok iş görüyor..
Sonra yine hızlı bir temizlik yaparak, abisi Tahtakuştaki ufak tefek işler işler için tahtakuş'a geçtim...

20140423_190931.jpg

20140423_191138.jpg

Bu gün, yine ufak tefek işlere devam ettim, navigasyon cihazının AV-in kamera girişini kontrolünü ve kameranın görünyü yön ayarını yaptım, navigasyon konumunda araç geri vitese takılınca, navigasyon ekranı kamera datasını alıp kameranın monitörü olarak devreye giriyor...
Masa grubu tavan havalandırmasının altına sineklik taktım, kahrolsun sivrisinekler...

20140424_121345.jpg

20140424_121631.jpg

20140424_121648.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR