Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,771

Etiketler

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Dün çalışmamıştım, ikili yolcu koltuğu yerine tekli koltuk alıp, iki koltuğu birden döşemeciye vermiştim, birazda alış veriş yapınca gün bitmişti..
Bu gün, karavandaki ağır son işide bitireyim dedim, mutfak tezgahına direkt daldım, bu sefer mutfak tezgahının altında LPG tüp yuvası haricinde tüm tezgah dolabını çekmecelerden oluşturdum, irili ufaklı çekmeceler...Önce tüm çekmece kutularını imal edip, sonra teleskopik raylarını montajladım sonrada çekmece ön kapağını montajlayıp tezgahın çoğunu bitirdim, yarın tezgahda çalışmaya devam, lpg tüp yuva kapağı, menteşeler, bas-aç kilitler yarınki iş belli...

20140404_192746.jpg

20140404_192822.jpg

20140404_192810.jpg

Bu gün, dünden yarım kalan mutfak tezgah altı dolabın imalat ve montajına devam ettim, dolabın tüm çekmece ve kapakları tamamlandı, bas-aç kilitleri montajlandı, tezgahın gider hortumu araç tabanı panç ile delinerek atık deposuna doğru yönlendirildi, tezgahın üst laminat ve ocak, evye, musluk montajı kaldı..
Arka koltuk masa grubu, zemin yükseltilmesi profl olarak yapılmıştı, bu gün, üzerinin kontrapalk kaplaması yapıldı, elektrikli masa aşağı-yukarı sistemi montajlandıktan sonra yükseltilmiş zeminin üzeri pvc kaplanacak...
Sonra elektrik kontrol panosuna döndüm, pano kapağının dizaynını tamamladım, gösterge delikleri delinip, kontrol ekipmanları montajlandı, sonra ekipmanların temel bağlantıları yapıldı, 0-1-2 kutup seçici pako şalterin giriş ve çıkışları bağlandı, yarın detay ince bağlantılar yapılacak, şamandıralar, göstergeler, 220v otomatik sigortalar...Şu anda sisteme 12v enerji verilmiş durumda yarında 220v'ları verip buzdolabınında ilk çalışması sağlanacak...

20140405_183133.jpg

20140405_183102.jpg

20140405_183202.jpg

20140405_183214.jpg

Atilla Abi sizin gibi üstadları (karavan yapanları) okuya okuya ben de gaza geldim. Bir kamper alıp ufak ufak başladım. Ama sitede nasıl yayınlayacağımı bilmediğim için sizlerle paylaşamadım. Yaptığım işleri fotoğraflıyorum. Öğrenirsem yayınlayacağım. "Sizin gibi üstadlar var olduğu sürece benim gibi acmiler bu işin üstesinden gelir." Düşünüyorum. Bilgi paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim, Kıpçak70...
Önce karavan sevdasını aşılayıp, sonrada alarak veya imal ederek karavan sahibi yapabilirsek, ne mutlu bize, keyifli gezileri size....
Yaptıklarını yayınlayabilmek için, ana sayfada motokaravan butonuna basınca açılan sayfanın sayfa başında "yeni konu" butonuna basıp açılan yeni sayfada önce yayınlamak istediğin konu başlığını yazıp, altındaki bölümde yazılarını yazıp, fotoğraflarını ekleyerek "sayfa sahibi" olabilirsin...

Bu gün günlerden pazar, gürültüsüz iş günüm, bu gün elektrik kontrol panel kutusunun 12v ve 220v bağlantı, dağıtım tüm işlerini bitirdim, güneş panellerinden genel enerji sigortadan geçirilip akülere verildi, akülerden gelen 12v sigortalardan geçirilerek panoya verildi, trifaze 0-1-2 kutup seçici "kraus naimer" pako şalter bağlandı akü-şebeke seçimi başladı, göstergeler dahil her şey çalışır duruma geldi... demesi kolay tabi, bu iş yaklaşık 5 saat sürdü, ilgililer için detay....
Sonra, banyoya geçtim, banyo lavabo ve alt bağlantılarını tamamen bitirdim, wc'nin taharet musluğuda montajlandı, hidrafora enerji verildi, banyo bölümüne su verilebilir duruma geldi, lavabo altı dolap için bu sefer başka bir çözüm uyguladım, lavabo altında hidrafor dahil çok fazla ekipman bulunmakda, olası arıza ve su damlatmalarında, rahat ulaşabilmek için lavaboyu kutu içine sokup sonra eziyet çekmektense, perdeyi aç işini gör çözümü uyguladım....
Gün sonunda karavanın şöför koltuğunu söküp Tahtakuşa yükledim, cuma günü tekli yeni bir koltuk alıp döşemeye bırakmıştım, döşemeci iki takım kılıf dikti, birini bıraktığım koltuğa takdı, diğerinide yarın götüreceğim yarım saatte yeni dikilen döşemeyi diğer koltuğada giydirecekler...

20140406_155838.jpg

20140406_155901.jpg

20140406_180611.jpg

20140406_200319.jpg

20140406_200510.jpg

Bu gün, sabah kılıfları yenilenen koltukları almaya gittim, koltuklar karavanın içindeki oturma grubunda kullanılan kumaş ile kaplanarak ortak bir görüntü oluşturuldu...
Kaplanan koltukları aldıktan sonra dönerken mutfak tezgah laminatınıda aldım, dönünce önce tezgahı yere tam olarak sabitledim, mutfak sıcak -soğuk su hortumlarını tezgahın altına getirip, kontrol alt vanalarını montajladım sonrada tezgahta kullanacağım ikili ocak ve evye için tezgahtaki gerekli hesaplamaları yapıp dekopaj ile tezgah laminatının kesimini yaptım....Tezgah çevresine döneceğim ahşabın kesim ve zımpara işlerini ve ardından boyasını yaptım, yarın çıtanın son boyasını yapıp, tezgah çevresine dönüp, tezgahıda sabitleyeceğim...
Bu karavanda ocak ve evyeyi standart kullandım, ocağın kafaları yolculukda oynamaması için bekleri vidalı olarak sabitleyeceğim, ocak ve evyeyi birbirine bitişik olarak montajladım, tezgahta bulaşıklık sığmasını ve yemek hazırlığında kesme işlerinde çalışacak alan kalmasını sağlamaya çalıştım, musluğu evyenin arkasına deyil sağ yanına gelecek şekilde ayarladım, çünkü ocak ve evyenin füme pleksiglastan orijinal ocak-evyelerde olduğu gibi kapak olacak, kapak açıldığında aynı zamanda rüzgarlık olarak görev yapacak, ocak ve evye pleksi kapağı için özel menteşe aldım, ilerleyen günlerde ekonomik seri ocak evyenin orijinal ekipman haline geleceğini göreceksiniz...

20140407_190656.jpg

20140407_190708.jpg

20140407_161845.jpg

20140407_190037.jpg

20140407_190056.jpg

Bu gün, karavanın detay toparlama işlerine devam ettim..Önce mutfak tezgah altı sıcak-soğuk su tesisatını musluğa bağladım, gaz tesisatını ocağa bağladım, LPG tüp dedantörünü takıp, ocağın manyetosunuda 220v verince mutfak tezgah altı sistemi hazır duruma geldi...Tezgahın çevresine montajlayacağım ahşap rüzgarlığın boyasını yapıp tezgah çevresine montajınıda yaptım...İkili domino ocağın bekleri ve üst ızgarasının yolculuk sırasında ses yapmaması için bekleri 2 adet sac vidası ile bağladım, üst ızgarayıda alüminyum klips ile bağlayarak ocağı çalışır vaziyete getirdim...Mutfak tezgah altı çekmeceleri çıkarıp sağlamlık ve dekoratiflik adına mastiklemelerinide yapıp bitirdim, yarın tecgah üstünü alt dolaba kesin bağlamasını yapıp bitireceğim...
Sonra arka oturma grubunun tavan aydınlatma ledlerinin montajını yapıp bitirdim..Ardından Dış güneşlik tentenin ön ucuna dış mekan silikonlu led montajlayarak elektrik tesisatını kol üzerindsen içeri taşıyıp, panoya getirdim, tente altında otururken masa aydınlatması halledilmiş oldu...Daha sonra alta şase aralarına montajlanacak, atık su depolarını bağlamakda kullanacağım askı aparatlarının montajlarını yapıp hazırladım, atık depo montajına hazır hale getirdim...

20140408_165127.jpg

20140408_165202.jpg

20140408_165226.jpg

20140408_165237.jpg

Atilla bey kolay gelsin. İş disiplininize hayranım.
Kolay gelsin.

Hasan

Teşekkür ederim, Hasan...Hayatta sevdiğiniz işi yapın, lafı varya, işte mesele bu...

Bu gün, detay sonlandırmalara devam ettim...Önce pop-up'a çıkış merdiveninin herzaman duracağı yeri kesinleştirdim, merdiven kayar kapı girişi sağ boy dolabının iç kısmında elektrik kontrol panosunun önünde duracak...Dolabın bu yönünde pano kapağından başka açılan bir kapak yok, sağır duvar..Merdivenin üst basamak boşluğunu tam panoya getirecek şekilde ayarladım, zaten pano dizaynıda merdiven boşluğu düşünülerek tasarlanmıştı...Merdivenin seyehat halında sağlamca durabilmesi için iki basamağından cırt ile kolayca sabitleniyor, kullanılacağı zaman cırtlar açılıp pop-up'ın diğer tarafına dayanarak yukarı çıkış sağlanacak..
Sonra mutfak tezgahının rüzgarlıklarınıda bitirdim, ilk fırsatta ocak ve evye üzeri dekoratif kapağın pleksilerini kestirince özel menteşe ile montajını bitireceğim....
Sonra geri vites kamerasının önce tasarım sonra montajını yaptım, kamerayı 20 cm kadar ileri taşımak gerekiyor, yoksa arkadaki merdiven kameranın artisti oluyor, montaj bitince data kablo bağlantısını ve geri vitesden elektrik alarak enerjisini verdim, araç geri vitese takıldığı anda, Av-in girişli navigasyon cihazının ekranı arka kameranın monitörü olrak çalışmaya başlayacak...
Kamera işi bitince arka kapılarda işe devam ettim, güneş panellerinin temizliği için takılacak merdiven ve zodiac bot motorunun takılacağı bareketin bağlanacağı ayakların montajını yaptım, yarın merdiveni ve bareketi montajlayacağım..
Gün biterken karavanın içini biraz dizayn ettim, görevi biten eve geri dönecek bazı malzemeleri ayırdım, bu arada buzdolabının yolculuk sırasında kapağının açılmaması için son karavanlarda uyguladığım ve iyi netice aldığım yöntem ile seyehat emniyet bağlamasını montajladım...
Son olarakda oturma grubu masasını elektrikli ve motorlu uzakdan kumandalı yapacaımı daha önceden yazmıştım, lineer ray ve araba kullanacağım bu projenin son ölçülerini teyit ettim, lineerlerin montajlanacağı profillerin kaynaklarını yaptırdıkdan sonra sistemin montajını yapacağım...

20140409_172056.jpg

20140409_175926.jpg

20140409_175851.jpg

20140409_175758.jpg

20140409_175742.jpg

Kolay gelsin, geri görüş kamerasının daha ayrıntılı fotosu var mı?

Haşmet, kamera bu, ben yukarıdan aşağı doğru kullandığım için "yaklaşma ikaz çizgisiz" modelini kullanıyorum...

Geri vites kamera.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR