Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)
Bu gün, detay sonlandırmalara devam ettim...Önce pop-up'a çıkış merdiveninin herzaman duracağı yeri kesinleştirdim, merdiven kayar kapı girişi sağ boy dolabının iç kısmında elektrik kontrol panosunun önünde duracak...Dolabın bu yönünde pano kapağından başka açılan bir kapak yok, sağır duvar..Merdivenin üst basamak boşluğunu tam panoya getirecek şekilde ayarladım, zaten pano dizaynıda merdiven boşluğu düşünülerek tasarlanmıştı...Merdivenin seyehat halında sağlamca durabilmesi için iki basamağından cırt ile kolayca sabitleniyor, kullanılacağı zaman cırtlar açılıp pop-up'ın diğer tarafına dayanarak yukarı çıkış sağlanacak..
Sonra mutfak tezgahının rüzgarlıklarınıda bitirdim, ilk fırsatta ocak ve evye üzeri dekoratif kapağın pleksilerini kestirince özel menteşe ile montajını bitireceğim....
Sonra geri vites kamerasının önce tasarım sonra montajını yaptım, kamerayı 20 cm kadar ileri taşımak gerekiyor, yoksa arkadaki merdiven kameranın artisti oluyor, montaj bitince data kablo bağlantısını ve geri vitesden elektrik alarak enerjisini verdim, araç geri vitese takıldığı anda, Av-in girişli navigasyon cihazının ekranı arka kameranın monitörü olrak çalışmaya başlayacak...
Kamera işi bitince arka kapılarda işe devam ettim, güneş panellerinin temizliği için takılacak merdiven ve zodiac bot motorunun takılacağı bareketin bağlanacağı ayakların montajını yaptım, yarın merdiveni ve bareketi montajlayacağım..
Gün biterken karavanın içini biraz dizayn ettim, görevi biten eve geri dönecek bazı malzemeleri ayırdım, bu arada buzdolabının yolculuk sırasında kapağının açılmaması için son karavanlarda uyguladığım ve iyi netice aldığım yöntem ile seyehat emniyet bağlamasını montajladım...
Son olarakda oturma grubu masasını elektrikli ve motorlu uzakdan kumandalı yapacaımı daha önceden yazmıştım, lineer ray ve araba kullanacağım bu projenin son ölçülerini teyit ettim, lineerlerin montajlanacağı profillerin kaynaklarını yaptırdıkdan sonra sistemin montajını yapacağım...