Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,783
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;2006 Pop-up Ducato Camper(atiladi)

Teşekkür ederim...Google amcaya sorup çıkan sonuçlara göre, dünyadaki 3.PSA pop-up, ama home made olarak dünyadaki ilk PSA pop-up, site sınırlarını aştık artık...

İspanyol takipçim 17m3 karavanını bitirmiş, YAK'ı kopyalamıştı...

1 ve2  PSA pop up.jpg

espanol.jpg

Etiketler

Bu gün günlerden pazar ama dinlenme yok, işe devam...Sabah aracın altına yatarak işe başladım, istepnenin takıldığı mekanizmanın cıvataları zamanla paslanmış durum böyle oluncada istepneyi aracın içinde taşımışlar, tabiki bizim böyle lüksümüz olamayacağı için VD40 ile speyleyip kilitlenmiş mekanizma cıvatalarını önce çalıştırdım sonra gresleleyip şıkır şıkır çalışır hale getirip, istepneyi olması gereken yere takdım..
Sonra günün pis işi başladı, frigo izolasyonunda ctp'leri tuttururken kayar kapı ve arka iki kapının iç kısmına bol bol vida kullanmışlar, frigo sökülünce vida delikleri rahatsız edecek şekilde ortaya çıktı, sonuç olarak, tüm vida deliklerini fiberli çelik macun ile önce doldurdum sonra saatlerce zımpara vakti geldi, kayar kapının zımparalarını bitirdim, arka kapı içlerinin zımparaları hafta içine kaldı...
Sabah Tüv muayenesi var...

20140209_155554.jpg

20140209_155628.jpg

20140209_155538.jpg

Bu gün sabah Tüv randevusuna gittim, araç muayeneden geçti, artık karavan dönüşümü işin kupayı kesşp biçme ve delme işlerine başlayabilirim...
Muayeneden dönünce, pazar günü kaldığım yerden işe devam ettim, tabiki zımpara işi, arka kapıların kapı içi zımparalarını bitirdim, kapının tüm lastik fitillerini ve boyarken korunması gereken yerlerini bantlayarak koruma altına aldım, sırada kapı içlerinin son kat boyası var...

ÖNEMLİ NOT: Bu gün tüv muayenesinde duvarda iki adet duyuru vardı ilgilenenlerin bilgisine;
I) 01/02/2014 tarihinden sonra, karavan dönüşümleri ve tadilat muayenelerinde, eskiden öncelikli olan muayene sırası kaldırılarak, Randevu almak mecburi olmuş...
II) Normal tüv muayene Tekrarında daha önceden aynı gün içinde kusuru düzeltip tekrar muayene olmak için randevu almaya gerek yoktu, direkt numaratörden tekrar randevusu alınıyordu, buda kalkmış, muayene tekrarında yine internetten yeni randevu almak zorunlu hale getirilmiş...

Bu gün kapılara verdiğim mesainin 3.üncü günü ve akşam itibari ile arka bagaj kapıları ve kayar kapının iç kısımlarının boya işlemleri nihayet bitti...
Kapıların macun ve zımpara işleri ilk iki günde bitirilip son kat boyaya hazı hale gelmişti, sabah önce kayar kapıyı yerinden sökerek işe başladım, sonra kapı üzerindeki tüm plastik malzemeyi ve kilitleri söktüm, boya için Fiat'ın orijinal boyasını kullanıyorum 249/0 sertleştiricili akrilik boya, kapının içe bakan kısmını güzelce boyadıktan sonra 4 saat kadar kurumaya bırakdım sonra kapıdan söktüğüm tüm malzemeyi güzelce temizleyip, kayar kapı alt mekanizma ve kilit mekanizmalarını temizledikten sonra yağlamalarınıda yapıp kapıyı tekrar topladım, en sonunda da kapıyı yerine montajlayıp gerekli ayarlarını yapıp kayar kapının işini bitirdim..
Kayar kapı kururken, arka bagaj kapılarına geçtim, aynı şekilde kapılardaki tüm, kilit ve mekanizmaları, lastik fitilleri komple söküp hepsini güzelce temizleyip yağlamalarını yaptım, kapıların camlarını maskeledikten sonra boyasını yaptım, sonra yine kapılardan sökülen herşey teker teker yerlerine takıldı, kapı fitillerinin klipslerini komple değiştirdim, arka kapıları boyarken, kupa içinde arka kapı köşe kolonlarınıda boyadım, çünkü bu kolonların üzerleri karavan dönüşümünde kapanmıyor açıkda kalıyor, böylece arka kısımda tertemiz oldu..zaten gün bitti akşam oldu...

20140212_134550.jpg

20140212_163744.jpg

20140212_163756.jpg

20140212_163807.jpg

20140212_163954.jpg

Abi kolay gelsin.

Maşallah son sürat sahalara dönmüşsün.

Hasan

Atilla Bey,
Kolay gelsin paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkürler.....
pop up 'ı yerleştirmek için tavan kesildikten sonra burulma direncini arttıran atkılarda doğal olarak kaldırılmış olacak bu durum aracın mukavemetini olumsuz etkilemezmi veya popup'ın ana kasası tavana entegrasyon sonrasında yeterli direnci araca kazandırırmı?
Kalın sağlıcakla

teşekkür ederim..
Pop-up PSA'ya montajlanırken, tavan kesilmiyor, her karavanda bulunan 40x50 cm'lik tavan havalandırması biraz daha büyük açılıyor bende 50x90 cm açacağım, bu delik üst pop-up'a çıkış için kullanılacak...Sadece alçak tavanlı araçlara pop-up takılırken, tavan kesiliyor, pop-up alçak tavanda hem yükseklik kazanmak gecede alt tahtaları dizilerek yatma pozisyonu yaratılıyor...sonuç olarak aracın kupa mukavametinin bozulması gibi bir müdehale yapılmayacak, yanyana iki tavan havalandırması gibi yukarı çıkış için aracın tavanını destekleyen kirişlerin arasına delik açılacak...

Kolay gelsin Atilla abi ,baştan beri takip etmeme rağmen sistemi anlamamıştım,bu son mesaj çok açıklayıcı oldu,bu aracın üstüne yerleştirilen bir kabin gibi,girişi içeriden olacak,çok akıllıca,eline sağlık,transporterlarda tavan kesilerek yapılan pop-up tavanda aracın mukavemeti bozulmuş oluyor o zaman

Bu gün sabah havayı güzel görünce, akşama kadar pop-up montajını bitirebileceğime kani olunca, sabah hemen Turan Yüceli aradım, bir kaç dakika sonra bana geldi, beraberce, pop-up tavanı araca taşıyıp içine koyduk doğruca, Turanın karavanlarını yaptığı yere gittik, çünkü orada gelen giden bol adam oluyor, önce tavana çıkış deliğinin yerini belirledik, sonra çıkışı kesip çıkardık, ardından da el birliği ile pop-up'ı aracın tavanına çıkarıp deliğin üzerine montajlanacak yere yerleştirdik, ardından, cıvata ile montaj tamamlandı, pop-up'ın tavana basan alt kasası dıştan ve içden güzelce mastiklenerek montaj tamamlandı, günün en güzel hediyesi, hiç bir aksiliğin çıkmaması, işin sorunsuz ve zamanında bitirilmesini sağladı...Pop-up sorunsuz bir şekilde çalışmaya başladı...Bundan sonra, çıkış tünelinin dekoratif sonlandırılması yapılacak, pop-up kapatılırken brandanın içeri doğru toparlanması için lastik gergileri takılıp, pop-up'a bir klit sistemi seçilerek montajlanacak...

20140213_120445.jpg

20140213_121946.jpg

20140213_122525.jpg

20140213_171024.jpg

20140213_170952.jpg

Harika görünüyor, ellerinize sağlık :smiley: İlk denemede sorunsuzca yerleştirmeniz ayrıca takdire şayan. Bir şeyi merak ettim, pop-up tavanın arkasında özellikle bırakılmış alana tavan havalandırması mı gelecek? Veya başka bir deyişle pop-up tavanın arkaya değil de öne dayanmasının özel bir sebebi var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR