Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,796
Ynt: Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

Selçuk – Gökova arası otoyol, yoğun kamyon trafiği nedeniyle biraz sıkıntılı. Önümüzde 680 m. rakımlı ‘’Sakar Geçidi’’ ve yılansı kıvrımlarıyla Gökova’ya inen dik rampaları var. Üzerimde, büyük bir araçla ilk kez böyle bir yoldan geçecek olmanın tedirginliği de var. Ancak şu ana kadar yollarda bizi hiç üzemeyen sevgili Rocinante’miz tırmanışta olduğu kadar inişte de oldukça başarılı. Aracın yüksekliğinden dolayı virajlara biraz temkinli girmem gerekiyor. Ancak dört tekerlekte disk fren ve bağımsız amortisör sistemi burada da rahatlığını hissettiriyor. Bu yoldan öğlen sıcağında otomobille indiğimde bile frenler hafifçe şişerdi. Hiç öyle bir sorun yaşamıyoruz.

İnişin sonlarına doğru Tamer’leri arıyor ve konakladıkları yerin tarifini alıyorum. Tamer’ler bu konularda bize göre çok daha deneyimli oldukları için, bir önceki yıl keşfettikleri, Gökova’nın en keyifli yerine bir gün öncesinden gelip yerleşmişler bile. Hiç ısrar etmeyin. Herkes tarafından öğrenilmesini istemediğim için bu yerin ayrıntılı tarifini vermeyeceğim. Gizli saklı bir yer değil. Bilenler zaten bilir. Onlar da kendilerine saklasınlar artık.

Öğlen sıcağında yapılan yolculuğun ardından buz gibi bir banyo gerçekten çok iyi geliyor. Tamer hocamla konuşuyoruz: ‘’Yahu ne iyi etmişiz de sizin ardınıza takılmışız.’’

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

Bu yazın sıcağında kemiklerimizi sızlatan buz gibi sular nereden geliyor diye baktığımızda kamperi parkettiğimiz yerin altından oluk oluk kaynadığını görüyoruz. Hem de içilebilir berraklıkta.

[attachment=4]

[attachment=5]

İşte burada ‘’mayıstosböce’’ ve ‘’ibiş’’ isimli arkadaşının kulaklarını çınlattık bolca. Eğer orada olsaydı, kendisini bir şekilde derenin üzerine kurduğu hamakta yatar, hasır şapkasını önüne eğmiş, ağzında bir saman çöpü, elinde gitar ve sol ayak başparmağının ucunu dereye sokmuş vaziyette hayalimizde canlandırmak hiç de zor değil.

PIC_0214.jpg

PIC_0216.jpg

PIC_0215.jpg

PIC_0226.jpg

PIC_0227.jpg

Etiketler
Ynt: Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

Karavancı usulü pratik bir akşam yemeğinin ardından kasaba merkezine küçük bir yolculuk, dondurma ziyafeti ve çocuk parkında çocukların da gönlünü yaptıktan sonra konaklayacağımız yere geri dönüyoruz. Akarsuyun içine masaları kurup keyif çatan yöre insanları da evlerine çekilmiş. Rahat bir uyku bizi bekliyor. Aralarında ne tür bir anlaşmazlık oluyorsa artık, bilemiyorum, her saat başı bağıra çağıra birbirini kovalayıp derede anarşi yaratan kazlar ve ördekler arada sırada uykumuzu bölüyor. Kızımın sonradan söylediğine göre, hepsinin doğum günü aynı güne denk gelmiş. Her saat başı bağıra çağıra şarkı söyleyerek birinin doğum gününü kutluyorlarmış meğer. (Hepsinin aynı günde yumurtadan çıkma olasılığı olduğuna göre çok da mantıksız sayılmaz) O gün de bize denk gelmiş. Çok şanslıyız.

[attachment=1]

Sabah erkenden uyanıp derenin buz gibi sularına girince ne uyku mahmurluğu kalıyor, ne sersemlik… İştah desen o biçim… Yeniden doğmuş gibi oluyor insan. ‘’Carpe Diem’’ cuk diye yerine oturuyor burada. Ekstra çaba sarf etmeye gerek yok yani.

[attachment=2]

Kahvaltıda, Tamer’lere bir gün öncesinde hibe edilen bahçe domatesleri, hıyar ve biberlerin üzerine gezdirilen halis sızma Bergama zeytinyağı ve hafif sarımsak eşliğinde karavanların altından kaynayan sularda soğutulmuş karpuz yüzünden, gözümüz ne reçel, bal, kaymak görüyor ne de peynir. Tamer hocam tarafından az ilerideki markete gelen tazecik ekmekler de alınmış… Daha ne olsun?

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

Burada fazladan bir iki gün daha geçirebilmek için ömrümün iki ayını rahatlıkla feda edebilirim. Ancak daha gezilecek, görülecek çok yer var. Denk gelirse gezinin ilerleyen bölümlerinde yeniden buluşmak üzere Çetin ailesi ve şirin karavanlarıyla vedalaşıp yola koyuluyoruz… Hedefimizde, Marmaris’e varmadan ‘’Çamlık’’ köyüne uğrayıp, oradan bir Sedir Adası turu yapmak var.

PIC_0218.jpg

PIC_0219.jpg

PIC_0223.jpg

PIC_0222.jpg

PIC_0224.jpg

Yine guzel bir usupla anlatmissin. Parmaklarina saglik. Hele su dereye kendini tamamen atmis fotograf bitirdi beni. Icimden bende orda olmak istiyorum diye gecirdim. Bu arada bu muhtesem yer akyaka olabilir mi? Derenin adini hatirlamasamda akyaka yakinlarinda 5-6 sene kadar once gitmistim. Akyaka nin kendiside sessiz sakin guzel bir yer.

Vay anasını sayın seyirciler, gibi düşük bir cümle kurmak zorunda kaldığım için çok özür dilerim arkadaşlar, ne diyeyim şimdi,kahvaltım gelsin çabukkkkkkkkkkk...

Dostum çok güzel anlatmışsın...harika bir gezi oluyor Allah içine sindirsin.Neyse bizim karavanında eksiklerini giderecez en kısa zamanda ve ilk yolculuğumuza çıkacağız nasipse...Devamını dört gözle bekliyoruz.

Her türlü yüksek merciye müracaat ederek bu karavan denilen illetin memleketimizde yasaklanmasını isteyeceğim. Bu illet yüzünden insanların aklı başından gidiyor, karavanı olanlar bir daha kendilerine gelemiyor. Karavansızlarsa sokaklara dökülmüş "karavan isterüüük!" diye eylem yapıyorlar. Memleketin hali no'olacak bilmem?
:D :D :D

Şimdi evde ,morrissey in melankolik müziklerini dinlerken yazılarını okudum(dün hoyratça hiçbir yetkiliden izin almadan dereye yattığı ve çevreye kötü örnek olduğunu düşündüğüm için özellikle de karavancıları yanlış tanıtacağından) ve bu ne düşüncesizliktir diye düşünüyorum hala.
Bak şimdi de need for speed de oyun müziği olmuş Doors un ''riders on the strom'' u çalıyor ,kıllığına mı çıkıyor bu müzikler kardeşim.Bence de ''Carpe Diem''.

drares' Alıntı:
Her türlü yüksek merciye müracaat ederek bu karavan denilen illetin memleketimizde yasaklanmasını isteyeceğim. Bu illet yüzünden insanların aklı başından gidiyor, karavanı olanlar bir daha kendilerine gelemiyor. Karavansızlarsa sokaklara dökülmüş "karavan isterüüük!" diye eylem yapıyorlar. Memleketin hali no'olacak bilmem?
:D :D :D

Çook uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum. (zaten chrome'u ayarlardığım için internete her girdiğimde otomatik açılan 3 yerli forum sitesinden biri. Hiç mesaj yazmadım çünkü cidden bir sürü bilirkişinin olduğu yerde boş konuşmak istemedim. İzninizle yine aynı şekilde okumaya ve izlemeye dönmeden önce bu resimlere bu geziye bu manzaralara baktıktan ve delirdikten sonra bu mesaja AYNEN KATILIYORUM demeden geçemedim..böldüysem özür dilerim (ama öldük yahu...ne yapacağız bilmem.... ) Saygılarımla SUat DURAN

orca_as' Alıntı:
Çook uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum. (zaten chrome'u ayarlardığım için internete her girdiğimde otomatik açılan 3 yerli forum sitesinden biri. Hiç mesaj yazmadım çünkü cidden bir sürü bilirkişinin olduğu yerde boş konuşmak istemedim. İzninizle yine aynı şekilde okumaya ve izlemeye dönmeden önce bu resimlere bu geziye bu manzaralara baktıktan ve delirdikten sonra bu mesaja AYNEN KATILIYORUM demeden geçemedim..böldüysem özür dilerim (ama öldük yahu...ne yapacağız bilmem.... ) Saygılarımla SUat DURAN
Suat bey gelin bu karavancılara karşı bir dernek kuralım; eylemler yapıp, sokaklara dökülelim. Bizim karavanımız yokken nispet yaparcasına gezip sonra da bizi çatlatamasınlar :D :D

drares' Alıntı:
Suat bey gelin bu karavancılara karşı bir dernek kuralım; eylemler yapıp, sokaklara dökülelim. Bizim karavanımız yokken nispet yaparcasına gezip sonra da bizi çatlatamasınlar :D :D

Haşmet Bey aslında kesinlikle yapmak lazım ama KIYAMAAAAAM... :D HEle Yusuf Bey'e (daha onlarca isim sayabilirim ama herkes Yusuf Bey'i bilir nasılsa diye onu yazdım) karşı nasıl eylem yaparız???? vallahi kıyamam.. Elimizde bir selpak ( ağzımızdan akan suları silmek için) seyretmeye devam edeceğiz..Elden ne gelir...

orca_as' Alıntı:
Haşmet Bey aslında kesinlikle yapmak lazım ama KIYAMAAAAAM... :D HEle Yusuf Bey'e (daha onlarca isim sayabilirim ama herkes Yusuf Bey'i bilir nasılsa diye onu yazdım) karşı nasıl eylem yaparız???? vallahi kıyamam.. Elimizde bir selpak ( ağzımızdan akan suları silmek için) seyretmeye devam edeceğiz..Elden ne gelir...
;D ;D ;D

Satırlarını okudukça şunlar yüreğimden geçti çocuk.

Ne kadar da çok, ama, çok istiyordu. Bir an önce. Hemen şimdi. Şimdi.

Debriyaj, birinci vites ve hafif gaz, kavrama noktası, sonra iki ve asfaltın geriye doğru kayan çizgileri, lastiklerin yumuşak sesi, motorun nefesi, hiç bu kadar keyifli gelmemiştir ona, diye düşündüm.

Yan gözle çekirdek ailesini süzmüştür bir ara, " onlar da benim kadar keyif alıyorlar mı acaba?.." O anı yakaladıysa eğer, uçmuştur kerata.

Tentesinin pırpırı altında o ilk akşam üstü dolaptan çıkan soğukça bira, nasıl da buz gibi gelmiştir. O ilk gece yatağa girip de yapılacak nice yolculuk hayallerinin keyfini uzatabilmek için, hemen aracının yanı başında yıldızların uzaklığına kanat açmış mutluluk cigaralarını peşpeşe ve anları birbirine ekleyerek " ya mutluluk galiba böyle birşey işte..." diye kafasından geçirmiştir.

" Dün sanki ben başka bir insandım, ya da, hayat başka bir hayattı..." da demiş olabilir.

Ne bileyim be çocuk, işte böyle şeyler geçti yüreğimden. Sevgiyle.

sevgili cem kardeşim

yazılarını ve tailinizi ilk gününden itibaren heyecanla takip ettim güzel bir tatil olduğu kesin önceden planlanmış bir güzergahta gectiğide belli güzel yazılarınız ve anlatımınızla bizleri mutlu ettiniz teşekkürler devamını beklemedeyim!

Biz de yollardayiz. Yinede okurken yolda degilmis gibi hissettirdin kendimi bana. Tesekkurler. Tamerlerle biz de karsilastik. Belki sizle de karsilasiriz diye dusunurken sizin dondugunuzu ogrendik. Su an biz Bodrum tarafindayiz. Daha cok asagi inmeyecegiz. Bizim gecen seneki turumuzu yapmissiniz siz. Sevgiler.

Güzel bir gezi.
Mutluluğunuz gözlerinizden okunuyor.
DAİM OLSUN !.

Haşmet ve Suat bey'ler, ilginiz ve iltifatlarınız için çok teşekkürler... Sizlerin çok daha iyi karavanlarınız olsun inşallah...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR