Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,792
Ynt: Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

Ya senin bu gezini, her yeni yazı yazdığında,ya kahvaltı ediyorum yada öğlen kahvaltısı ediyorum.Şimdi İstanbul da eşimin annanesi tekrar rahatsızlandığı için apar topar geldiğimiz günün sabahında (aslında artık öğlen olmuş),okumayı bitirdim,aslında evlerine yakın olan pastanelerinde kahvaltı ederken(ben erken kalkıp orada yapıyorum genelde)tlf dan yazına,fotoğraflarına imrenerek bakmaya başladım sonra 'ya bu beni kesmiyor' diyerek eve geldim balkondan hafif denizi görerek(sırf balkonada bu yüzden çıktım güzel bir yazıyı okumak için ortamı ayarladım)

[attachment=1]

ve keyifli bir çay içimiyle gezi yazını bitirdim.İlk önce yağmura çok üzüldüm, önümüzde ki yaz yada nasip bu sonbaharda veya kışta oralara gidersem bakalım kediler gerçekten dokuz canlı mı hep beraber göreceğiz.
Son sitenin önünde hazırlanmış kahvaltı sofrası muhteşem olmuş tıpkı Orsaalabanda'nın yakarışı gibi.İlk olmasına rağmen ve bu kadar güzel geçmesi çok büyük bir mutluluk olmalı,dilerim diğerleri de bu kadar keyifli geçer.

IMG_0233.jpg

Etiketler

Ynt: Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

Cem Bey,

Güzel bir gezi olmuş. Yaşadığınız güzellikleri vakit ayırıp akıcı üslubunuzla bizimle de paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bu sıcak günlerde biz de sizinle gezmiş gibi olduk. Bu arada kızınıza da geçmiş olsun. Geçen yıl Datça Özil mokampta çadırımızda kalırken bizim ufaklık da bizi telaşlandırmıştı. İlk aklımıza gelen apandisit olmuştu (kulaktan dolma ve ER dizisinden edindiğimiz bilgilerle) ama sonra Datça Hastanesinde bizim adamın kum döktüğünü öğrenmiştik. Hiçbir şey olmaz inşallah, canınızı sıkmayın.

Umarım istediğiniz gibi bir tatil geçirmişsinizdir.Anlatım ve resimler gerçekten güzeldi. Mangaldaki balıklara bakılırsa başarılı bir avcı olduğun belli oluyor. Köpekbalığı macerası ise gerçekten beni çok şaşırttı ve oldukça da tedirgin etti. Bin de bir ihtimal denk gelecek birşey yaşamıssın. Karşılaştığınız derinlik ve dip yapısını öğrenmek isterim, burunmuydu, koy içimiydi, birden derinleşen bir yermiydi yoksa aynı derinlikte giden bir bölgemiydi?Umarım birlikte dalma ve balığa gitme fırsatı bulabiliriz(bundan sonraki uzun kamplarda ;)).

Bu geziyle ilgili benim merak ettiğim başka şeyler var;
Yaşadığınız zorluklar, şu da söyle olsaydı dediğiniz şeyler var mı? (daha çok araç için soruyorum)
Sanırım alt tarafta çekyatta yatmışsınız, bu durumda eşyalar nerede? Benim gibi her seferinde bütün bagajı arkadan öne mi taşıyorsun yoksa dolaplar yetiyormu? Sonuçta 1 aylık bir tatil için hatırı sayılır miktarda eşya almışsınızdır. İşin içine dalış, balık filan girince benim arkada çektiğim yarım vosvos bile ağzına kadar doluyor. Tabii içinde şişme bot ve deniz motoru da oluyor ama olmasa bile böyle uzun bir tatil için T2'nin içine tıkışırsak gerçekten benim için eziyetli olur, uzun süreli konaklamaları tercih etmek zorunda kalırdım.

O sıcaklarda geceleri araç içi nasıldı? Rahat uyuyabildiniz mi?
İç düzenle ilgili resimler var mı?
Buzdolabı performansı nasıldı?(marka ve tipi nedir?)
Bu gibi konularda da birşeyler karalarsan sevinirim.

Cem kardesım.
Başıdan berı yazdıklarını zevkle okuduk cektıgın fotolar da ıfadelerın ıle baglantılı tamamlayıcılıgı sankı uzaktan takıp eden canlı gozlerle ızler gıbı olmanın zevkını tadtırdın bıze. Sagol. Okurken sıkılmamamız ıcın elınden gelenı yaptıgına ınanmıyorum. Çunkı senın tavrın bu olmalı. Yazdıkların dusuncelerıne ardı ardına boyle sıralanıyor gıbıme gelıyor.(hanı bısıklet kullanmak gıbı) . Huseyın (ruzgar) beyın dusuncelerıne de katılmamak olmaz hanı. Yıne de dıyorum kı ; Her seferınde fazladan bır ılmek daha atarak cok begendıgım harıka bır uslup cıkartmıssın ortaya. :D Olmuş kardesım olmuş , hem de pek guzel olmuş
Teşekkur ederız. . . Bolca

melihbozkurt' Alıntı:
Gezinizin sonu biraz buruk bitsede genel anlamda haz almaniz ve mutlu olmaniz cok guzel. Bu arada o ismini hatirlayamadigin iassos un icinde bulundugu koyun adi Kiyikislacik. Kayinpederimin yazligi koyu gectikten sonraki sitelerin birinde oldugu icin gecen sene bende oradaydim. Babama ait olan ve o siralar daha yeni alinmis sifir kilometre skoda octavia ile o yollarda ilerlerken ettigim kufurleri bir tek sen tahmin edebilirsin. Ve o yollardan milasa kadar toplamda kac kere gidip geldim hatirlamiyorum.

O bolgede cok bir guzellik bulamamanizin sebebi sizin moralinizin bozuk olmasi degil. Kullandiginiz yol bir cok yerde sahilin biraz ustunden gectigi icin bunu firsat bilen yurdum insanida yol ile deniz arasina hemen bir site kondurmus, koylarin etrafini dikenli tel ile cevirip kendilerine mal etmisler. Bu yuzden yoldan giderken gormeniz zaten imkansizdi. Gecen sene bu zihniyetle cok kavga ettim.

Adamlara

"Denizler halkin ortak malidi bu sahili kullanmak benim hakkim polis jandarma cagiririm" diyorum

"Istedigini cagir seni sokmam plaja (Aslinda siteye diyor ama siteye giremeden plaja ulasmak imkansiz)" diyor.

Ben bunun gibi bir kac konusmadan sonra farkli bir takdik belirlemistim. Sitenin kapisina gelince kornaya basiyorum bekci amcam kapiyi aciyor iceri dogru kim bu der gibi bakarken hemen bir selam cakiyorum el ile devam edip gidiyorum. Bir kac gun girip cikinca zaten adamin gozu arabaya alisiyor ve bizi siteden sanmaya basliyor. :smiley:

Bu arada bir daha oralara dusme ihtimalinize karsi kiyi yolunu degilde 1-2 kilometre geri gidip dag yolundan gittiginiz zaman yaklasik 38 kilometre sonra Akbuk' de bulursunuz kendinizi.

Melih vallahi ben de ''buralardan hangi akıllı yazlık alır?'' diye düşünmüştüm. Demek ki talibi çokmuş :D Ama görebildiğimiz sitelerin plajları diğer yerlere göre daha güzel gerçekten. Ama o Milas-Bodrum arasından girilen yol öldürür adamı. O yol korkusuna geri dönüşte tepedeki asfalt yola girdik. Milas'ın köylerini de görmedik demeyeceğiz. Yine adı aklımda kalmayan bir köy, kuş uçmaz kervan geçmez o yoldan geçenler köye girmesin diye çevre yolu yapmış. Çevre yolu geniş bir yarım daire çizerek köyün atrafından dolaşıyor. Çok gülmüştük bu çevre yoluna :smiley: Belki sen köyün ismini de bilirsin.

mayıstosböce' Alıntı:
Ya senin bu gezini, her yeni yazı yazdığında,ya kahvaltı ediyorum yada öğlen kahvaltısı ediyorum.Şimdi İstanbul da eşimin annanesi tekrar rahatsızlandığı için apar topar geldiğimiz günün sabahında (aslında artık öğlen olmuş),okumayı bitirdim,aslında evlerine yakın olan pastanelerinde kahvaltı ederken(ben erken kalkıp orada yapıyorum genelde)tlf dan yazına,fotoğraflarına imrenerek bakmaya başladım sonra 'ya bu beni kesmiyor' diyerek eve geldim balkondan hafif denizi görerek(sırf balkonada bu yüzden çıktım güzel bir yazıyı okumak için ortamı ayarladım)

[attachment=1]

ve keyifli bir çay içimiyle gezi yazını bitirdim.İlk önce yağmura çok üzüldüm, önümüzde ki yaz yada nasip bu sonbaharda veya kışta oralara gidersem bakalım kediler gerçekten dokuz canlı mı hep beraber göreceğiz.
Son sitenin önünde hazırlanmış kahvaltı sofrası muhteşem olmuş tıpkı Orsaalabanda'nın yakarışı gibi.İlk olmasına rağmen ve bu kadar güzel geçmesi çok büyük bir mutluluk olmalı,dilerim diğerleri de bu kadar keyifli geçer.

Bülent, güzel dileklerin ve iltifatların için teşekkür ederim. Ama kediyi lütfen bana bırak. Bu onunla aramızda özel bir mesele. Seneye katlayıp kedi merdiveni yapacağım onu. Karavanımın tentesini süsleyecek ;D

RÜZGAR' Alıntı:
Eveeet işte böyle...Bir "ilk" den izlenimler...Heyecan,merak,endişe,mutluluk,yorgunluk,karamsarlık,sevinç...32 kısımı bir arada yaşatan karavancılığın ilk izlenimleri.
Cem'in kaleminden karavancılığı özendiren bir gezi anısı okuduk.Okuduk hafif kalır.Yudumladık..demlendik.

Fotoğraflar da güzel ama bana göre Cem bir zoru başarabilen, kalbini yazıya dökebilen, ender rastlanan bir karavancı olma yolunda hızla ilerliyor.
Teşekkürler "orsaalabanda".Eline sağlık.

RÜZGAR

hiç' Alıntı:
Fotoğraflar da güzel ama bana göre Cem bir zoru başarabilen, kalbini yazıya dökebilen, ender rastlanan bir karavancı olma yolunda hızla ilerliyor.

Hüseyin ağabeyin ( rüzgar ) bu değerlendirmesine yürekten katılıyorum. Hemen herkes bir yerlere gider, gezer tozar, yer içer, bakar eder de; o ettiğinin içini nasıl doldurur.

Hani çok bilinen ve içi dolu bir söz vardır... Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu.

Haldun ve Hüseyin abicim,

Özellikle sizlerin bu konudaki değerlendirmeleriniz benim için çok önemli. Gerçekten çok onurlandım. Yüreklendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Sizin kalemleriniz dörtnala uçarcasına giden bir kısrak... Benim ise henüz nereye koşacağını bile bilmeyen, hoplaya zıplaya, oradan oraya savrulan tay... İleride daha da oturacak inşallah... Düşe kalka öğreneceğiz.

Şu anki en büyük sermayem yüreğimin coşkusu... Şimdilik sadece onun sesini dinliyorum yazarken. Övgülerinize layık olmaya çalışacağım.

orsaalabanda' Alıntı:
Efes’i gezerken tatlı bir sürpriz bizi bekliyordu. Evet hiç şaşırmayın. Tamay, Aytül ve Tamer’den oluşan Çetin ailesi tesadüfen Efes’i bizimle aynı tarihte gezmeye karar vermişler. Önceden planlasak olmazdı böylesi. Ne demişler? Dağ dağa kavuşmaz, karavancı karavancıya kavuşur.

[attachment=1]

Tamay'ı ben 2007 yılında İstanbul'da Atatürk Arboretumunda tanımıştım. Büyümüş halini görmek çok güzel bir sürpriz oldu benim için.

tamay.jpg

Cem,
Bize uğrayamadığınız tarihte Ben Ankara'daydım. İnternet erişim sıkıntısı ve katıldığım kursun yoğun temposu nedeniyle pek bakamadım. ilk defa paylaşımlarını görüyorum.
Çok güzel bir gezi ve çok güzel fotoğraflar.
Hayırlı yolculuklar, Umarım başkaca aksilik yaşamazsınız.
Selamlar,

Cem bey,güzel geçen ilk karavanlı geziniz bizide fazlasıyla memnun etti.Kedi olayını da fazla kafaya takmayın tatilini boşuna zehir etmişsin diyeceğim ama neyse olmuş birkere.Aynı olay Bursa da da olabilirdi.İnşallah birşey çıkmayacaktır.Mikrokamperini bir numara büyütmenin seni ve aileni ne kadar memnun ettiği yazılarından belli oluyor.Armudun sapı,üzümün çöpü diyerek karavan beğenmeyip,karavanı bir yatırım aracı olarak görenler çıtır çıtır çıtlasın. ;)Yazdığın yazılarıda kaybolmayacak bir yere kopyalamanı tavsiye ediyorum.ileriki yıllarda biriktirip kitaplaştırmak için gerekli olacaktır.Saygılar.

Bilbo' Alıntı:
Umarım istediğiniz gibi bir tatil geçirmişsinizdir.Anlatım ve resimler gerçekten güzeldi. Mangaldaki balıklara bakılırsa başarılı bir avcı olduğun belli oluyor. Köpekbalığı macerası ise gerçekten beni çok şaşırttı ve oldukça da tedirgin etti. Bin de bir ihtimal denk gelecek birşey yaşamıssın. Karşılaştığınız derinlik ve dip yapısını öğrenmek isterim, burunmuydu, koy içimiydi, birden derinleşen bir yermiydi yoksa aynı derinlikte giden bir bölgemiydi?Umarım birlikte dalma ve balığa gitme fırsatı bulabiliriz(bundan sonraki uzun kamplarda ;)).

Bu geziyle ilgili benim merak ettiğim başka şeyler var;
Yaşadığınız zorluklar, şu da söyle olsaydı dediğiniz şeyler var mı? (daha çok araç için soruyorum)
Sanırım alt tarafta çekyatta yatmışsınız, bu durumda eşyalar nerede? Benim gibi her seferinde bütün bagajı arkadan öne mi taşıyorsun yoksa dolaplar yetiyormu? Sonuçta 1 aylık bir tatil için hatırı sayılır miktarda eşya almışsınızdır. İşin içine dalış, balık filan girince benim arkada çektiğim yarım vosvos bile ağzına kadar doluyor. Tabii içinde şişme bot ve deniz motoru da oluyor ama olmasa bile böyle uzun bir tatil için T2'nin içine tıkışırsak gerçekten benim için eziyetli olur, uzun süreli konaklamaları tercih etmek zorunda kalırdım.

O sıcaklarda geceleri araç içi nasıldı? Rahat uyuyabildiniz mi?
İç düzenle ilgili resimler var mı?
Buzdolabı performansı nasıldı?(marka ve tipi nedir?)
Bu gibi konularda da birşeyler karalarsan sevinirim.

Batu, inşallah Bodrum yakınlarda karşılaşma şansı buluruz da birlikte gideriz oraya dalmaya. Daldığım yer güçlü akıntıların ve dipte büyük kayalık resiflerin olduğu bir bölge. Kıyıdan 150 m. kadar açıkta, oradakilerin meteor çukuru dedikleri bir yer. Av için çok bereketli bir bölge. Genelde orada agaşona yatarım. Ortalama derinlik 8-10 m. O sabah akıntı her zamankinden daha güçlüydü. Dipte bir yerlere tutunmadan sabit kalmak imkansız. Ürkütücü bir yer. Kıyıdan da çok uzak olduğu için orada tek başıma dalmaya hep korkmuşumdur. Bahsettiğim sesleri orada da duymuştum. Balıklar çılgın gibi kıyıya kaçıyordu. Ama köpoğlusunu orada görmedim. Orada görsem altıma ederdim herhalde. Balığı gördüğüm yerde dik durduğumda paletlerin ucu dibe dokunuyordu. Bu kadar sığlığa sokulması beni de çok şaşırttı. Biz köpekbalıklarını hep derin mavilerde biliriz ya... Öyle olmadığını anladım :smiley: İnternette çok araştırma yaptım. Fotoğrafını da koyduğum hayvan Gökova'da Boncuk Koyu'na çiftleşmek için gelen kum köpekbalığı. İnsana kesinlikle zararsız, çok uysal bir hayvanmış. Hatta Boncuk koyu sırf bu yüzden koruma altına alınmış. Benim gördüğümün ise bu olmadığına eminim. Kafası üçgen formlu, burnu havaya kalkık olan türlerdendi. Ancak kuyruğu biraz benziyordu. Aslında köpekbalığı ile karşılaşmak düşündüğün kadar ürkütücü bir durum değil. Ama belimde balık olacağı ve bunun arkadan yaklaşabileceği paranoyası bitirdi beni. Arkama bakmaktan balık falan da vuramazdım zaten. :D

Araç konusunda ''şurası da şöyle olsaydı'' dediğim hiç bir şey yoktu. Şu an için tek eksiğimiz Tv, Lap-top, netbook, mobil internet vs. Ama çok da dert etmiyorum. Televizyonu daha çok kızım çizgi film falan seyredip oyalanır diye istemiştim ama anladım ki onun da fazla önemi yok. Evde zaten televizyonun ve bilgisayarın başından ayrılmıyor. Gezilerde ne kadar uzak kalırsa bizim için kardır. Onun yerine taşla, kumla, börtü böcekle oynuyor. Bir diğer eksiğimiz araç içinde kapalı duş/wc kabini. Ama o kalıcı olarak eksik kalacak çünkü zaten araç büyüklüğü buna müsaade etmiyor. Eksikliğini de hiç hissetmedik. Bazıları kamptayken porta pottiyi falan kullanmaz. Biz kampta bile daha çok tercih ettik.

Altta 160x185 cm. büyük yatağımız var. Burada 3 kişi yatabiliyoruz. Ama kızım genellikle yukarıda yatmayı tercih ediyor, biz de aşağıda geniş geniş yatıyoruz. Yukarıda zorunlu durumlarda çaprazlamasına yetişkin de yatabiliyor.
Yatağın altındaki bagaj alanım göze çok büyük görünmese de oldukça kullanışlı. İstersen içine aldıklarını sayayım: 49 lt.'lik temiz su deposu, 2 adet 10 lt.'lik yedek su bidonu, ocağın bağlı olduğu piknik tüp + 1 adet de yedek piknik tüp, bijon anahtarı, çekme halatı, akü takviye kablosu vs. araç için gerekli bir sürü ıvır zıvır, dalış elbiselerim, ağırlık kemeri, paletletler, maske ve şnorkel, webasto + yedek 220v. fanlı yedek ısıtıcı, şişme çocuk havuzu, saç kurutma makinası, 3 adet katlanır sandalye, katlanır masa+aracın içine koyulan orjinal masası, elektrik kablosu, hortum, kamp lambası, büyük boy ayakkabı torbası, ilaç çantası (İlkyardım değil büyükçe bir torba ilaç), deterjanlar, katlanır çamaşır askısı, zıpkın, kamış ve olta çantası, en az 5 adet 1,5 lt.'lik emergency içme suyu ve 3 adet emergency kutu bira, balta, eldiven, mangal, mangal kömürü, 3-5 paket makarna, kızımın topu ve plastik salıncağı. Şimdi yazınca ben de çok şaşırdım bu kadar çok şeyi nasıl aldığına :D Dağınık görünüyor ama hepsinin bir düzeni var tabi. Gecenin zifir karanlığında elimi uzatıp istediğim şeyi çekebilirim aradan :D

Aracın yüksek tavan olmasının faydası çok büyük. Sürücü bölümünün üzerindeki dolaba giysilerimizin tamamı sığıyor. Hatta fotoğraf mak., kamera, telefon şarjları ve kişisel temizlik malzemelerimizi de alıyor. Mutfak dolaplarımız gayet yeterli. Mutfağı full performans kullanabiliyoruz. Tabi bunda mutfak tezgahının üzerine sonradan yaptırdığım ilave erzak dolabının etkisi büyük. Geziye çıkmadan önce eşyalarımızı dolaba yerleştirip, valizleri de katlayıp bagaja koyduk mu ortada bir şey kalmıyor. Gündüz kullanmadığımız yastık, çarşaf, battaniye vs., plaj çantaları ve plaj havluları üst yatakta. Gece yatarken de küçük çantaları ve havluları ön koltuğa alıveriyorum. Büyük valizleri oradan oraya taşıma derdi yok.

Buzdolabım 12v. kompresörlü waeco. Genelde 3. kademede çalıştırmamıza rağmen (1-den 7-ye kadar ayarı var) en sıcak günde bile içindeki suyu biraz ısınmasını beklemeden içemedik. 1,9 amp. ortalama tüketimi var. -18 derece buzluğu var. Bursa'dan çıkmadan tüm kasap alışverişimizi yapıp buzluğa attık. En son Selçuk'tan yarım kilo kıyma takviyesi yapmıştım. Ama 10. günde etlerin tamamını bitirememiştik. 120 amp. akü ile normalde buzdolabı 2 gün ancak çalışıyor. 100 watt solar panelim var. Panelin desteği ile bu süre sık kapağının açıldığı koşullarda 3 - 3,5 güne çıkıyor. Ama kapağı hiç açılmazsa güneşi de full alıyorsa neredeyse sonsuz döngü yakalanıyor. Yazlıktaki 6 gün boyunca hiç 220v. ile şarj etmedim aküleri. 6. günde hala 13,1 volt gösteriyordu akü. Kapatıp içini temizledim, karlanan buzluğun erimesi için güneşin altına çektim, bu arada dışarıda ısınan suları falan yeniden doldurup çalıştıdım, o akşam 11,9 volta düştü. Ertesi gün öğlene doğru yeniden 12,5 volt olmuştu.

Sıcakla ilgili büyük sıkıntılarımız olmadı. Aracın izolasyonu gayet başarılı. Güneşin altında cayır cayır yansa bile içeriye esinti aldığı sürece gölgedeymiş gibi oturup yatılabiliyor. Hatta ben öğlen güneşinin altında içeride makarna haşlarken eşim yatakta uyuyordu. Tavanın sac değil de polyester olmasının da etkisi büyük diye düşünüyorum. Sac gibi kızmıyor polyester. Ancak esinti kesilince problem başlıyor. Şu anda da esinti yok ve şu anda evimde bile sıcaklıyorum.

yugun' Alıntı:
Cem,
Bize uğrayamadığınız tarihte Ben Ankara'daydım. İnternet erişim sıkıntısı ve katıldığım kursun yoğun temposu nedeniyle pek bakamadım. ilk defa paylaşımlarını görüyorum.
Çok güzel bir gezi ve çok güzel fotoğraflar.
Hayırlı yolculuklar, Umarım başkaca aksilik yaşamazsınız.
Selamlar,

Yücel teşekkür ederim. O zaman boşuna üzülmüşüm. Zaten buluşamayacakmışız...

Cem Bey Tatilinizini mutlu bitirmenize sevindim.Meslektaşıma sevgi ve saygılar .
Kızımızı öperim.Selamlar.İki ileti oldu.Özür dilerim.

Cem Bey mutlu olarak döndüğünüze çok sevindim.Meslektaşıma sevgi ve saygılar.Tanıştığımıza çok memnun oldum.
Kızımızı öperim. Selamlar.

"Bundan iyisi, Şam'da kayısı"
Özendirici yazı ve fotoğraflar; araçla ilgili son açıklamalar, kısaca herkes için birşeyler var. Sağolasın Cem.

Cavid Sezen

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR