Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 123
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,792
Ynt: Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

Tekrar teşekkürler. Bizler için bilgilendirici keyif verici bir yazı oldu. Yağmur için üzüldüm. Korkulu anlar yaşamıştır ama onun için bir tecrübe olmuştur. Her hayvana güvenilmeyeceğini öğrenmiştir. Senin yaşadığın köpekbalığı tecrübesi de ayrı bir şans. Her insana nasip olmaz.

Etiketler
Ynt: Karavanlı İlk Uzun Gezimiz; Edremit Körfezi'nden Marmaris Hisarönü'ne Ege Turu

Cem tecrübe ile sabittir. Şile'deki bahçemizde heryaz büyüttüğümüz sayısız ördek,kaz,doğurup nasıl olsa bakarlar diye başımıza bırakılan
kedi ve köpek yavrularından sonra 3 yıl önce büyük kızımın parmağındaki köpek ısırığı nedeniyle soluğu hastanede almamız nedeniyle
yapılan aşılar etkili oldu herhaldeki ne buzdolabından süt şişeleri eksiliyor,nede yemeklerini tabakta bırakma bahanesiyle kedi köpek
besleniyor. Yağmur'a geçmiş olsun,tatil yazını bende yazabilsem türünden hayıflanmalarla bitirdim.
Levent

Cem Bey güzel geziniz akıcı anlatımınızla çok zevkli bir hikaye gibi ilgiyle izlememizi sağlıyor. Teşekkür ederiz.

orsaalabanda' Alıntı:
Melih vallahi ben de ''buralardan hangi akıllı yazlık alır?'' diye düşünmüştüm. Demek ki talibi çokmuş :D Ama görebildiğimiz sitelerin plajları diğer yerlere göre daha güzel gerçekten. Ama o Milas-Bodrum arasından girilen yol öldürür adamı. O yol korkusuna geri dönüşte tepedeki asfalt yola girdik. Milas'ın köylerini de görmedik demeyeceğiz. Yine adı aklımda kalmayan bir köy, kuş uçmaz kervan geçmez o yoldan geçenler köye girmesin diye çevre yolu yapmış. Çevre yolu geniş bir yarım daire çizerek köyün atrafından dolaşıyor. Çok gülmüştük bu çevre yoluna :smiley: Belki sen köyün ismini de bilirsin.

Vallaha cem ben o bozuk yolara daha fazla dayanamayarak kiyikislacikdan otesine gecmedim. :smiley: Senin dedigin o koyude gormedim o yuzden. Oranin yore halki ulasim olayini cozmus. Haftanin bir kac gunu tekne geliyor ve insanlari karisaya Gulluk'e goturuyor. Boylece Insanlar o kotu yolu kullanmamis oluyorlar. Rahat rahat alisveris vs. yapip geliyorlar. Kaldiki zaten koy pazari kuruluyor cumalari oradada hersey var. Tabii cok ucuk isteklerin olmayacak. Ben gecen sene bir akillilik yaptim dedim bir kosu kori aliyim geliyim. Bakkal bakllak dolastim hepsi benim suratima bon bon bakarak ' Koride nedir ki yenir mi icilir mi dediler'. :smiley:

Bu arada kayinpederin yazlikta bir Ingiliz var. Gecen sene muhabbet etmistim. Adamcagiz kendini tabii Ingiltere'de sandigi icin sokak kedilerini beslemek icin kedi mamasi almak istemis. Tabii bizim bakkallar onada bon bon bakmislar. O bozuk yollardan ta milasa gitmis bir poset kedi mamasi icin. Adamcagiz bilmiyor ki bizim sokak kedileri aliskin mangaldan baliktan artanlari versen yeter onlara. :smiley: Adam bunu anlatinca ben cok gulmustum. Tabii adamcagiz sasirdi bu niye siritiyor diyerek. :smiley: Hangimiz oyle bir yoldan 36km bozuk tas yol ve toplamda 100 km yol gider kedi mamasi icin. :smiley:

Cem sana bu güzel anlatımın için çok teşekkür ederim.
Kızın için kuduzdan değil ama tetanozdan kork! (ama çocuklar doğumdan itibaren düzenli periyotlarla aşılandığından böyle bir tehlike de yok merak etme!)
Geçerken uğrayacağını düşünüyordum ama sanırım denk gelmedi, ben de diğerleri gibi "bir dahaki sefere" diyorum...
:smiley: :smiley: :smiley:

Öff, sizin yatak altı iyi malzeme alıyormuş, benim römork gibi nerdeyse :smiley: . Tabii ben onu atlamışım, senin bagaj olarak kullandığın yerde bizimkinde motor var, senin aracı da bizim westy gibi düşündüm birden, aklıma gelmedi orası. Ekstra birşeye ihtiyaç duymaman sevindirici, kampta televizyonu , interneti ihtiyaç olarak görmüyorum. En azından kamp süresince onlardan uzaklaşmak dediğin gibi daha iyi. Ben zaten televizyondan uzağım en son seyredeli kaç ay oldu hatırlamıyorum.

8-10 metrede agaşona yatabiliyorsan sen bana bir kaç gömlek büyük gelirsin, be o derinliklerde herhalde en fazla 20 sn filan bekleyebilirim ;D O sırada anca ispariler gelir.

Karşılaştığın köpoğlu cinsini gerçekten merak ettim. Bilinenin tersine neredeyse bütün köpoğlu cinsleri denizlerimizde geziniyor, hepsi kayıtlara geçmiş ,buna filmlere konu olan büyük beyaz dahil, üstelik Marmara'da...

Merhabalar Cem bey,hadi hayirlisi olsun.Bir sefer bulasdimi bu gezme hevesi artik birakmiyor adami.Her yeri görmek icin meraki artiyor.Güzel bir anlatim ve güzel Fotograflar.
Tesekkürler. :smiley:

Cem Bey,

Hoş anlatımlınızı güzel fotoğraflarla süslemişsiniz. Biz de keyifle okuduk, teşekkürler.

Mutlu nice gezilere...

Selamlar,

Doğan

Tatil sonrası iş yoğunluğu, bir de ''tatilat'' sonrası evde üzerine ''tadilat'' eklenince bir süre forumdan uzak kaldım. Şükür kavuşturana :smiley: Nasıl olsa Cem internete giremiyor deyip forumu da 2-3 günlüğüne tatil etmişler... :D Umarım fazla bir şey kaçırmamışımdır.

drares' Alıntı:
Cem sana bu güzel anlatımın için çok teşekkür ederim.
Kızın için kuduzdan değil ama tetanozdan kork! (ama çocuklar doğumdan itibaren düzenli periyotlarla aşılandığından böyle bir tehlike de yok merak etme!)
Geçerken uğrayacağını düşünüyordum ama sanırım denk gelmedi, ben de diğerleri gibi "bir dahaki sefere" diyorum...
:smiley: :smiley: :smiley:

Haşmet hocam size uğramayı çok istemiştim ama Aydın yakınlarındaki sıcak hava dalgası şehir içine girmek konusunda epeyce ürküttü bizleri... Ziyaretimizin de pek öyle Aydın havası kıvamında olamayacağını düşününce çevre yolundan dolanmak mantıklı geldi. Bir de sizin o saatlerde çalışma ortamında belki de hastanede olacağınızı tahmin ettim. Bu yüzden de rahatsız etmek istemedim. Kısmet bir dahaki sefere... Yolunuz buralara düşerse biz de bekleriz...

Bilbo' Alıntı:
Öff, sizin yatak altı iyi malzeme alıyormuş, benim römork gibi nerdeyse :smiley: . Tabii ben onu atlamışım, senin bagaj olarak kullandığın yerde bizimkinde motor var, senin aracı da bizim westy gibi düşündüm birden, aklıma gelmedi orası. Ekstra birşeye ihtiyaç duymaman sevindirici, kampta televizyonu , interneti ihtiyaç olarak görmüyorum. En azından kamp süresince onlardan uzaklaşmak dediğin gibi daha iyi. Ben zaten televizyondan uzağım en son seyredeli kaç ay oldu hatırlamıyorum.

8-10 metrede agaşona yatabiliyorsan sen bana bir kaç gömlek büyük gelirsin, be o derinliklerde herhalde en fazla 20 sn filan bekleyebilirim ;D O sırada anca ispariler gelir.

Karşılaştığın köpoğlu cinsini gerçekten merak ettim. Bilinenin tersine neredeyse bütün köpoğlu cinsleri denizlerimizde geziniyor, hepsi kayıtlara geçmiş ,buna filmlere konu olan büyük beyaz dahil, üstelik Marmara'da...

Batu, doğru anlatamamışım sanırım. Ortalama derinliğin 8-10 metre olduğundan bahsetmiştim. Ama sürekli o derinliklerde agaşon yapamıyorum. Bir kaç başarısız denemem oldu o kadar. Eskiden yapardım o işi ama artık beceremiyorum. Antremansız ve bodysiz yapmamak gerekir zaten. Bu yüzden büyük falan gelmem sana, aldırma. Ayrıca biz bu işi zevk için yapıyoruz. Balık vur(a)madan çıktığım zamanlarda bile denizde etrafı seyretmek beni çok rahatlatıyor. O yüzden çok da önemli değil. Sen bakma o forumlardaki 30-40 kiloluk akyaları, sinaritleri vurup poz verenlere. Forumda atıp tutsalar bile bir çoğu bu işi yasak olmasına rağmen para için yapıyor. Bu yüzden de hırs yapıp ölüme davetiye çıkarıyorlar. Biz onlardan değiliz.

Yazdıklarımı gözden geçirince Gökova ile ilgili olan bölümde yanlış bir terim kullandığımı farkettim. Benim devreler karışmış. :D Onca işin arasında çalakalem yazıp kontrol etmeden gönderirsem, bildiğim beş tane latince kelime ile hava atmaya kalkışırsam olacağı budur. :D

''Carpe Diem'' - Anı yakala (Anı yaşa anlamında) yerine,

''Cogito Ergo Sum'' - (Düşünüyorum, öyleyse varım...) yazıvermişim. Ne alakaysa, sonradan çok güldüm. :D Okuyanlar bağlantıyı kurmakta zorlanmıştır eminim. :D Orada var olduğunu gerçekten anlıyor insan. Ama bunun için çok fazla düşünmek gerekmiyor. Tek düşündüğüm bir an önce Azmak'ın buz gibi sularına kendimi atmak olmuştu. Zaten daha fazlasına da gerek yok. :D

Konunun ayırdına varanlar da nezaketlerinden dolayı saçmalığımı yüzüme vurmamışlar, sağolsunlar... :D

Kendiniz gezdiğiniz gibi bize de gezdirdiğiniz için teşekkürler.Gezmek narkotik gibi bir şey , bir kere başladınızmı sonu yok . Bundan sonra
cuma akşamından pazar akşamına kadar sizi görebilen dostlara aşkolsun. :D :D
Sayenizde gezmek için , yeni gezilerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz ;D ;D ;D

Artık gezmek için haftasonunu da beklemiyoruz. Dün gece saat 9 gibi Haldun dostumdan çat telefon:

''Muhtar, bu gece meteor yağmuru varmış. Astronomi grubu M.kemalpaşa'da Tırnova'da buluşuyormuş. Var mısın?''

Hiç bir hazırlığımız olmamasına rağmen gece yarısı oradaydık. Yüzlerce kayan yıldız gördük... Gökcisimlerini fotoğraflayabilmek ya da kamp ortamında gece çekimi yapabilmek için çok profesyonel makinalara ihtiyaç olduğu için maalesef hiç fotoğraf yok. bu kez ben anlatayım, siz gözünüzde canlandırıverin. :smiley:

Karavanımın penceresinden yattığım yerden kuyruklu yıldızları izleyerek uykuya dalmak gerçekten çok ama çok keyifliydi...

Not: Yüzlerce dilek hakkımız olduğu için bunlardan birini de çok isteyen arkadaşlarımızın karavan sahibi olabilmesi için harcamaktan çekinmedim. ;) :smiley:

Dileklerinizin tutmasını diliyorum. Teşekkürler

CEM kardesim umarım dileklerinin hepsi tutar

bizleride düşündüğün için tesekkurler

ALP

Bir dilek de benim için alalım :D :D :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR