Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,675
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Sayin Dostlar;
Yazismalarinizi alakayla okudum.ABS konusunda size soylemek istedigim husus,son aldigim M.Karavan 2002 modeli idi ve ABS standart olarak konulmustu,su anki M.Karavanimi Nisan 2008 de yeni olarak aldim ve onda ABS daha da ilerletilerek,kapi iclerine on torpitoya kadar her yere takilmisti.Anlatmak istedigim bu ABS mecburiyeti Avrupa'da oldugu gibi aynen bizde tatbik edilecektir.TUV denilen arac muayene istasyonlari Alman sistemi olup ileride bizde de aynen onlardaki gibi calisacaktir,lacka olacagina inanmiyorum.Kolay gelsin der,
Slml.

Etiketler

mrb.YAYBEK arkadaşım ben parentez içine aldıgın kısımın oguz abinin yazısı oldugunu farketmedim sende belirtmemeişsin sanırım ama genede abs konusunda kesin bi bilgiyede ulaşamışsın daha, benim demek istedigim bu gibi durumlarda olay net olmadıkça idda olarak yazalım yani böle bişey duydum dogrulugu nedir bilen varmı gibi kesin olursa ya bişeyleri belgelemek yada kanıtlamak gerekir benim dedigim bu sonra gereksiz panıkler yaşanıyo genede istemeden kalbini kırdıysam kusura bakma
ben son yorum olarak oguz abinin yorumunu merak ediyorum çünkü biz alkovenli camper sayfasında enson onun aracını degelediriyoduk konu çok saptı ben bu konu halkında bu sayfaya artık bişeyler yazmak istemiyorum eger elime kesin veriler alırsam tüvtürk sayfasına yada yaybek arkadaşımın abs sayfasına yazıcam son olarak ercüment bey abs konusunda.abs olmasını bizde isteriz fakat herşeyin sonu madiyata dayanıyo tüvtürk işini yapsın ama önce insanlarımıza bi bakın durumuna sonra araçlarımıza baksın adama 4 lastik al gel deseler kredi kartı limiti bile yok hep borç içinde yaşıyoruz biçok neden sayarım size burda ve ister kabul edin ister etmeyin bunlar gerçek bende bu yüzden araçı geçemiyenlerin tüvtürküde bozucana eminim çünkü adam kapısınınönunde sırf lastig kötü die geçemediyse bu aracı kapıda yatırmaz, bence orda çalışanların bilearabaları düzgün oldugunu zanetmiyorum çünkü tüvtürktekilerde genel olarak lise mezunu ve 1milyar maaşla çalışıyo bunu intneten bakmıştım ee ortada böle bi sonuç varken türkiyede öyle 4-4lük bi uygulama olsa almanyadakı gibi %70geçemez zaten ve size şunu sölim bizim şuan sizinki gibi bi motokaravan almamız hayal sadece bu yüzden zaten abs konusunun filan tartışıyoz durumuz çok iyi olsa zaten son model bi karavan alırım ne tüvtürkü ne abs nede bilmem neyi düşünürüm ama biz orta direk bi ailleyiz bu konularda hatta yapma şasımız yok yaybek arkadaşım gibi 3 milyar zarar etsem veya 5milyar bubenim bütcemi sarsar bana göre büyük para neyse lafın özü ben artık bu sayfada bu konuya deginmek istemiyorum kalın saglıcakla görüşürz herkeze selamlar

merhaba ilyas kardeşim,
yukarıdaki yazına cevaben şunu söylemek isterim, biz ''alkovanlı camper yapımı-ducato'' başlıklı bu konuyu açarken, her nekadarda kendi imkanlarımızla yaptığımız bu aracın yapım aşamasını sizlerle paylaşmak olsa da,amaç, diğer yandan sizler gibi kendi karavanını yapmak isteyen dostlara, bir ölçüde yapacakları işlere ışık tutmaktı.
karavan yapımı ne yazıkki sacece emek vermek ve masraf yapmakla kalmıyor, birde bürokratik yönü var ki asıl bizleri zora sokan kısım işte budur. bu bağlamda abs, projelendirme gibi konuların da tartışılmasında yarar vardır. karavan yapmaya niyeti olan dostların bizlerin yaşadığı olumlu ve olumsuz olaylardan haberdar olmaları ve atacakları adımları ona göre atmalarında yarar vardır.
merhaba yusuf kardeşim, gün içinde yaptığımız telefon görüşmelerinden sonra, bende ilgili büroyu aradım.ve görüştüm. aracınla ilgili gelişmeleri haber ver. kolay gelsin, umarım bu sıkıntılı dönem geçtikten sonra, elbet birgün karavanlarımızla yurdun bir köşesinde ,ateş başında çaylarımızı yudumlarken doğanın tadını çıkarırız.

mrb arkadaşlar bu başlık adındaki son yazım bu başka bişey yazmıcam tüv konsundan sıkıldım valla hemde bu sayfa amacından saptı baya alkovenli camper için yazıcam BÜGÜN İTİBATİYLE YOK TÜV ŞÖLE STANDARTLI YOK ALMANYADAKİ GİBİ OLCAK FALAN FİLANN DİYEN BAZI MOTOKARAVANI OLAN ARKADAŞLAR YAZILARIMI TAKİP ETİYSENİZ BEN NEDEDİM TÜVTÜRKÜDE TÜRKLEŞTİRİRİZ DEDİMMİ DEMEDİMİ Bİ BAKIN NEDENLERİNİDE AÇIK AÇIK YAZDIM TAHMİN ETİGİM GİBİDE OLDU DÜN MOTOKARAVANI OLAN VE FORM SAYFALARINA KATILMAYAN Bİ ABİM MOTOKARAVANINI HİÇ MUAYNEYE GÖTÜRMEDEN TÜV TÜRKTEN KARAVANINI GEÇİRMİŞ VE SADECE( 250YTL)İŞCİLİK İLE 110YTLDE MUAYNE MASRAFI HARİÇ BÜGÜNDE ARAŞTIRMAM SONUCUNDA BAŞKA Bİ SIGORTACI ARKADAŞIN VASITASIYLA MOTORSİKLETİNİ GEÇİRMİŞ ODA 175 YTL VERMİŞ BUYRUN TÜVTÜRKÜ ÖVEN ARKADAŞLAR SONUÇ BU İSTEYENLEREDE SORAR ULAŞTIRIRIM SİGORTACIYA ESKİDEN 100YTL Dİ ABİ ŞİMDİ 250RİSK ALIYOZ SONUÇTA CEZASI BÜYÜK DİYOLAR FARKDA ORDAN GELİYOMUŞ CANIM ÜLKEMDE BÖYLE Bİ SONUCUN OLCAGINI ZATEN BELİRTMİŞTİMKİ BUDA NORMAL ÇÜNKÜ İNSANALARI BUNA TEŞVİK EDİYOLAR BUNUN NEDENLERİNİDE ÜSTEKİ YAZILARIMDA BELİRTİM TÜV TÜRK TE ARTIK TÜRK OLDU VATANA MİLETE HAYIRLI OLSUN!!!!! BİLGİLERİNİZE SUNARIMMMMM

Konu karavan meselesini aştı ve artık BÜROKRASİ ve VATAN MİLLET SAKARYA MESELESİNE vardı.Hey BÜROKRASİ sen nemenem şeysin ki karavanın seyir defterine yeni sayfalar açtın.Öyle bir sayfa ki; bir sürü açıklamayla dolu hangisi nereye kadar ve ne derece doğru VE NE DERECE UYGULAMA ALANI VAR,NELER GETİRİR NELER GETİREMEZ 2009 gelsin hele.Her şeyin bir çıkar yolu vardır elbette.

Kiymetli Arkadaslar;
Bu arkadaslar M.Karavanini TUV den,rusvet sayesinde gecirdi.Cok guzel muvaffak oldu,savas kazandi.Simdi ne olacak.Bu M.Karavan trafik icin emniyetlimi? Yanina hanimini cocuklarini alacak yola cikacak,ya fireni bozuk,ya rotlar iyi degil,mazallah eleride herhangi bir cukuru dolduracak veya kaza yapacak,o zaman zavalli kimseler,Allah boyle istedi,kader falan filan,anlatilacak.Iftihar edelim Turk Tuvu de turklestirdik,diye.Bayler kendimizi kandiriyoruz.Bu sistem yurt disinda nasil isliyor de bizde islemez.Insanlarimizin ne karakterde,ne kalitede oldugunu iyi dusunmenizi rica ederim. Kim kimi kandiriyor.????? Slml.

Sayın özbek,TÜV denilen şey gerekli,hem de ne kadar gerekli . Ülkemizde henüz son zamanlarda başlamış ithal sistem ülkemiz şartlarında gün geçtikçe boy verip salınacak.Dileriz iyi işlere imza atılır da trafik terörünün önüne geçecek her türlü teknik denetimi hakkıyla yapar.Bu konuda kimsenin teredütü olmaması gerek.FAKAT İŞİN BU CEPHESİNDEN BAŞKA ço değişik koordinatları da var.Ben şahsen onlardan bahsetmeyi de uygun buluyorum.Hatta bu forumdsa TÜV TURK üzerine başlıklı bir konu da aaçmıştım.Orada demek istediklerimi,KAYGULARIMI ÇOK AÇIK BELİRTTİM.Elbet GEREKLİ HEM DE ÇOK GEREKLİ TEKNİK DENETİM.Hatta o bölümdeki yazımı okursanız orada bir yabancının izlenimiyle konuyu espirili bir biçimde anlatmıştım.Yollarda farı asfalta şaşı bakan sağa sola kaykılmış ve daha nice korkunç eksiği aksağı olan aracın trafikte seyretmesi ne büyük terördür.Siz hanımınızla çocuğunuzla,aile efradınızla güvenli nizami bira arçla seyrederken karşıdan gelen bir takanın fırlayan lastiği ,tutmayan freni vs .vs.vs.nasıl hayati tehlike yaratır bun bilmek gerek.FAKAT gelelim uygulamaların ne olabileceğine.Olay tek taraflı değil.Bu konuda kaeşılıklı oluşacak arz ve talepler dengesindeki kantarın topuzunu sağa sola kaydıracak bir potansiyel varken neler olur yada neler olmaz.Fakat bilinen odur ki medenice ,tehlikesizce bir trafik seyrini ve nizamını bozmaya yönelik o kadar kişi var ki endişe burada başlıyor.Diyelim çok duyarlısınız,kurallara uyansınız, fakat kurallara uymayanla yanyana trafiktesiniz,aracıyla ,zihniyetiyle,iyi niyetiyle suistimaliyle.Kural yıkmaya çalışan o kadar kişi var ki bu zsihniyeti değiştirmek daha çok uzun bir zaman işi.Dileriz her şey güzellikler adına yapıcı ve ollumlu kurallar adına yürür ve bu işin de suyunu çıkartmaya çalışan işlemler dizisi olmaz.Çıkar,maddiyat,nüfuz kullanma,ahbab -çavuş ilişkisi,kılıfına uydurulan işlemler vs. vs. vs.... olmaz da iş amacına ulaşır.Yoksa pratik zekasıyla(?) cambazlığıyla ,sağdan sollama ve kuralsız u dönüşü ve mecburi istikamet menfaat gibi daha bir sürü faktörle bu işe parazitler dadanırsa sonuç yine aynı sonuç.Fakat olayın gerek altyapısıyla gerek örgütleniş biçimiyle adı ALAMAN adı ya tesadüfü az olur.Bir de TÜV TURK derken TURK ismi üzerindeki U nun NOKTALARINI KOYARAK Ü yapsalardı GÜZEL TÜRKÇEMİZ adına iyi olurdu.Kimbilir belki de onu bilinçli yaptılar olay TÜRKLEŞMESİN, alman kalsın diye.

Arkadaşlar sizin imalat ne oldu?

Sayin Oguz,
Konumuz Alkofenli M.Karavan'di,konunun disina ciktiniz,belli ki iciniz yaniyor,adaletsizlik ve hortumlasmanin bol oldugu bir ulkede yasiyorsunuz,
ben size bir kac misal vereyim,ben 50 deneye yakin bir zamandir yurt didinda yasiyorum.Buralarda da bir kac istisna olmakla beraber,arabalarin
farlari sasi bakan vasitalar,veya tekerligi cikan arabalar az olmaktadir,zira sebebi son derece siki olan konturollardir.Gece ve gunduz yapilan
konturollarda,vasitalarda tesbit edilen arizadan sonra,size ceza yazilip veya uc bes rusvet verip,yolunuza devam edeceginizi sanarsaniz aldanirsiniz
arabaniza derhal el korlar ve hurdaya gonderilir.Cezalar o kadar agirdir ki,korkudan hepimiz vakti gelince vasitalarimizi servise goturup,yaptirip
veya Almanya'da TUV-Hollanda'da APK denilen,arabanin 100 de yuz olduguna dair verilen sertifikalari,yanimizda bulundurmaya mecburuz.
Polis o sertifakiyi gordumu,arabanin hic bir tarafina bakmaz,yani her sey OKEY'dir.Bu bizim memlekette yapilamadigi muddetce,yasamamiz
tam kismet isidir.Gecenler bu Turk TUV'e de gidilmeden,konturoldan gecirilip kafa kagitlarinin verildigini de okudum,Ne diyelim Allah tardim etsin
selamlarla

merhaba haşmet bey,
konuyla ilgili uzun zamandır işlerin yoğunluğundan dolayı yazamadım. ducatonun dışı tamamen bitti,bir süre mola verdik,sanırım yakında iç kaplamalara başlayacağız.
şu aralar kendi aracım olan m23 otoyol aracımın gövde imalatını bitirmek üzereyim, fotoğraflar için bir süre beklemek gerekiyor.
ayrıca kamyoınet üzeri portatif karavan ile ilgili çalışmalarımız sürmekte.
selamlar.

:smiley: herkese merhaba,
son zamanlarda, T.S.E projelendirme-tadilat yönetmeliğindeki mevzuat değişikliği ve TUV Türkdeki bazı olumsuz uygulamaların, kendi karavanını imal eden yada etmek isteyen karavan dostlarına keyifsizlik getirmesi ile forumdaki tartışmalar,bizlere, asıl konumuz olan işin imalat yönünü unutturmuştu.
ben buradan tüm karavan dostlarına, canlarını fazla sıkmadan , bir süre yeni uygulamaların rayına oturmasını önererek, yeniden asıl konumuz olan: karavan imalatı ile ilgili teknik bilgi ve gelişmelere dönmek istiyorum.
oğuz beyin karavanının yapımı sırasında gerçekten ikimizde yorulmuştuk. aracın karoser tadilatının bitmesi, aracın boyanması ve camlarının takılması ile ikimizde rahat bir nefes alarak, bir süre dinlenmeye çekilmiştik. tabiki her nekadar bedenen dinlensekte, kafamızın içindeki çalışmalar hiç bitmedi.
oğuz beyin karavanın yapımına başlarken ara verdiğim kendi motorkaravanımın imalatına yeni projeler ekleyerek devam etmeye başladık.
MOTORKAVAVANDA BİR İLK DAHA GERCEKLEŞTİRİYORUZ!!!!
oldukça devasa bir motorkaravan olan KALE ismini verdiğim aracımın, dubleks ev misali merdivenle rahatça çıkılan alkovanının tavanına dev bir kapak yaparak, karavanda TERAS keyfini başlatıyoruz.
konu ile ilgili resimler çok yakında belki başka bir başlık altında yayınlanacaktır.
selamlar.

Sn. Semih Bey(İmpesa) karavanınızın görüntülerini ve detaylarını merakla bekliyoruz

http://www.sahibinden.com/motokaravan_altyapili_9_1-89WQQaXQQ12542523WQQpXQQdisplayitem

Hic anlamam. Ilgilenirsiniz diye gonderdim. Sevgiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR