Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,668
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Oğuz bey, geçen yıl hızlı bir başlangıç yaptınız ancak uzun zamandır aracınızı bu haliyle satılık ilanlarında görüyor, yolunda gitmeyen birşeyler olduğunu sezinliyorduk. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim. Öncelikle sormak istediğim konu şu: Tamam araç artık model yılı itibarı ile karavan ruhsatı almaya hak kazanıyor. Ancak biliyorsunuz yeni trafik yönetmeliği nedeniyle araçlarda artık bu tür radikal değişiklikler yapmak imkansız hale geldi. Proje onay işlemlerini nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz?

Etiketler

Merak edenler bu aracın şu ana kadar olan yapım aşamalarını eski sayfalarımızdan takip edebilirler. Bu konuda yazılanlar aynen olduğu gibi muhafaza ediliyor. Eski sayfaları birazcık karıştırmak yeterli.

Cem Bey evet bu süreç beni o kadar bıktırmıştı kii uzun bir süre ara verdim.Bu ARADA KARAVAN OLMAYA MÜSAİT MİNİBÜS başlığıyla satılığa da çıkarmıştım.Zaten şu aşamaya kadar da satılık olarak duruyordu.Fakat şu aralar karavan iç dizayn konusunda deneyimli bir arkadaşla A dan Z ye sağlam bir bağlantı kurma aşaması oluştu.Proje vs. konusunda bazı irtibatlarım oldu.Bu araçta bir sorun olmayacağı söylendi.Aaraç minibüstür.Şu anda trafikte değil.Vergi vs. konulardan uzak kalmak ve araç yaşını 5 e tamamlamak için trafikten çekmiştim.Bakalım bu ay içinde sanırım bir ilerleme kaydedeceğiz.Selamlar.

Evet eski sayfalar izlendiğinde aşama aşama izlenebilir.Aracın o kadar gündemde kalmasına rağmen,imalat aşamaların onca yüreklendirmeme rağmen,İmalata gerek madden gerek manen o kadar gaz vermeme rağmen sonuç bıktırıcı oldu.Bu moral destek ve yüreklendirmeye rağmen süreç çok ağır işledi.İmalat sürecinden bahsediyorum.Araç zamanında bitse de 2009 temmuzunda 5 yaşını dolduracaktı.Fakat yine de bu maazeret karavanın yapılıp bir köşede hazır beklemesine engel değildi.

Oğuz bey bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum. Sanıyorum konuya mesleğiminde vermiş olduğu avantaj ile az çok vakıf oldum.Umarım bundan sonraki aşamalar ve çalışmalarınız herşey yolunda gider zira bütün güzellikler,yeni yerler hepimizi bekliyor.

seyyah-34' Alıntı:
Oğuz bey bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum. Sanıyorum konuya mesleğiminde vermiş olduğu avantaj ile az çok vakıf oldum.Umarım bundan sonraki aşamalar ve çalışmalarınız herşey yolunda gider zira bütün güzellikler,yeni yerler hepimizi bekliyor.
Teşekkür ederim.

Madem yeniniden hızvermeye karar verdiniz sabırlar ve kolaylıklar diliyorum.

Yukarıdaki başlık altında açmış olduğum bölüm bilmediğim bir nedenle daha değişik başlık altında karşıma çıkmış olduğundan ilk başta yazdığım şekliyle düzeltilmiştir.Başlık (Bu da;Benim "YANIMDAKİ" Karavanım dır.Eğer tırnak işareti vb. gibi sembolleri forum teknik olarak otomatik olarak iptal ediyorsa bilelim de yazımızı ona göre yazalım.Sanırım sayın orsalabanda moderatör bu konuda bilgilendirmede bulunur.Teknik bir neden mi var bilmem.Fakat yazım olarak ben bu başlığı tercih ettim.Noktasına virgülüne kadar.Varsa forum kurallarına mugayyir bir durum belirtilirse tarafımızdan gerekli önlemler alınır.Çünkü kurallara uygun ifade eğer olumsuz bir durum içermiyorsa kişiye özeldir ve özel bir üsluptur değişemez.Fakat teknik açıdan bir durum varsa forum kurallarına aykırı bir mesele varsa amenna.Sayın moderatör orsalabanda sanırım bu konuya açıklık getirir.Herkese karavancılıık uğraşında başarılar ...

Oğuz bey, konu başlıkları ile ilgili olarak forum kurallarımızdaki açıklamalar açık ve net.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=208.0

Konu başlıklarında her kelimenin ilk harfi büyük, diğerleri küçük olmak zorunda. Bunun dışında yönetim tarafından ''Konu başlıklarının konu içeriğini mümkün olan en açıklayıcı şekilde yansıtmasına'' ve (), '', / gibi göz yoran ve arama motorlarında karışıklığa sebep olan işaretlerin mümkün olduğunca kullanılmamasına özen gösteriliyor. Başlıkları düzeltmediğimiz takdirde biz moderatörler de uyarı alıyoruz. Başlığınızı ben değiştirmiştim.
İstediğiniz şekile en uygun ve kabul edilebilir başlık düzeni son yapmış olduğum düzenlemedir. Saygılarımla...

karavan1' Alıntı:
Evet eski sayfalar izlendiğinde aşama aşama izlenebilir.Aracın o kadar gündemde kalmasına rağmen,imalat aşamaların onca yüreklendirmeme rağmen,İmalata gerek madden gerek manen o kadar gaz vermeme rağmen sonuç bıktırıcı oldu.Bu moral destek ve yüreklendirmeye rağmen süreç çok ağır işledi.İmalat sürecinden bahsediyorum.Araç zamanında bitse de 2009 temmuzunda 5 yaşını dolduracaktı.Fakat yine de bu maazeret karavanın yapılıp bir köşede hazır beklemesine engel değildi.

Kolay gelsin, eski sayfaların linkini vermeniz mumkun mu?

orsaalabanda' Alıntı:
Oğuz bey, konu başlıkları ile ilgili olarak forum kurallarımızdaki açıklamalar açık ve net.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=208.0

Konu başlıklarında her kelimenin ilk harfi büyük, diğerleri küçük olmak zorunda. Bunun dışında yönetim tarafından ''Konu başlıklarının konu içeriğini mümkün olan en açıklayıcı şekilde yansıtmasına'' ve (), '', / gibi göz yoran ve arama motorlarında karışıklığa sebep olan işaretlerin mümkün olduğunca kullanılmamasına özen gösteriliyor. Başlıkları düzeltmediğimiz takdirde biz moderatörler de uyarı alıyoruz. Başlığınızı ben değiştirmiştim.
İstediğiniz şekile en uygun ve kabul edilebilir başlık düzeni son yapmış olduğum düzenlemedir. Saygılarımla...
Sayın orsaalabanda bu başlık konusundaki tadilat konusunda demek ki yanılmamışım.Mesajların akış sırasından anladığm kadarıyla konu başlığı tarafınızdan değiştirilmişti.Ben başlıkta frum kurallarına aykırı gelen bir yan görmedim ve yine aynı başlıkta israrla durdum.Yazdığım her kelimenin, sembolün tarafımdan titizlikle ve seçilerek kullanıldığı bilinmelidir.)Ben bu forumda kelimelerin ya da sembollerin üzerinde durarak yazdım.Kanımca ne bir görüntü bozukluğu ne de bir okumaya engel olacak bir kalıp kullanılnmadı.Hatta ben bu başlığı açtıkdan sonra sağolsunlar gerek telefon ve gerek özel mesajla benim düşüncelerimi ve üslubu çok akıcı ve güzel bulanlar bunu belirttiler.Fakat başlığın değiştiğni görünce inanın şaşırdım.tekrar incelediğimde ben şahsen bunun müdahele edilecek bir başlık olmadığını;bilakis konuyu daha anlamlı ve cazip kılan okunulur kılan bir yapıda olduğunu gördüm.Çoğu konuda müdahil olunacak o kadar alan olabilecekken açıkcası bu müdahele bence anlamsız yersiz gibi geldi bana.Çoğu yerde imla üslup ve yazım kuralları çalakalem ihlal edilirken,çalakalem bir üslupla yer yer yazılar sıkıcı -bunaltıcı olurken benim .bu başlığım üslup ve konu içerikleri bu gibi olumsuzlukları kaygısızlıkları içermediğinden belirttiğm gibi başlığınl değiştirilmesi anlamsız ve yersizdir adamcağazın biri başka bir forumda "Wan wilüt"yazmış.Aslında ona öylen denmez ya...Onun adı aslında ONE MİNUTE...EVET ONE MİNUTE...Neyse yanlışlıklara güreşecek halimiz yok da güzelliklerin güzel anlatımIın ve eskilerin deyimiyle "bedii duygu ve anlatımların" galip gelmesi çok önemlidir.Burada uzun zamandır yazmıyordum çünkü karavan imali henüz hareket kazanmıştı.Ben de burada bu başlık altında yazmıştım.AÇIKCASI TEKRAR VURGULUYORUM bu konu başlığına müdaheleniz yersizdir.Mod. olmak doğru olanı değil daha ziyade yanlış olanı izlemektir.BÜTÜN AKSAKLIKLARI YANLIŞLARI DÜZELTTİNİZ de bir bu konu mu yanlış kaldı?bırakın ALLAH aşkına....burada konu ve diğer başlıklar ve kullanılan parantez tırnak tire vs.vs.işaretleri konu başlıklarında izleyin.O ZAMAN SİZİN İŞİNİZ BU OLMALI.Hem de durup dinlenmeden.BENİM YAZDIĞIM YAZINI BAŞLIĞIYLA BİRLİKTE BU BAŞLIKTAKİ TÜM yazılarım belli bir konsept oluşturur.VE DEĞİŞTİRİLMESİ gereksizdir...Ben başlığı yine eski halinde yazdım ve düzelttim.FORUMDA paylaşım içinde olmakta akitleştiğimiz arkadaşlarla bu konularda gerek telefonla gerek özel mesaj olarak görüşürüz.Fakat bu konuda noktayı koyuyorum ve burada yazmayayı sonlandırıyorum.BU KONUDA ZATEN DEĞERLİ DOSTLARLA TELEFON VE MESAJ aracılğıyla irtibattayız.HEPSİNE SELAM VE SAYGILARIMLA...KONU TARAFIMDAN KAPATILMIŞTIR....

Bir önceki yazımda belirttiğim üzere bu bölümde karavan imalat aşamaları konusunu kapattığımı söylemiştim.Fakat karavanın imal aşamalarının bundan sonraki bölümü öylesine programlı ve hızla vede işi rastlantıya bırakmayacak şekilde ele alındı ki bunu değerli karavan dostları ile paylaşmayı yeniden uygun gördüm.İstişare ve bilgi alışverişi,güzel deneyimlerin paylaşımı hem bu karavanın imalinde hem de karavanını kendi imal eden arkadaşların çalışmalarında mutlaka yararlı olur diye düşündüm.Forumun ilgili bölümlerinde izlenirse ve araştırılırsa görüleceği üzere karavan imalata alınalı aradan epey bir zaman geçmişti.Çeşitli teknik vb. aksaklıklar nedeniyle bıktırıcı hale gelen bu imalat eski deneyim aksaklık ve eksiklikler ışığında yeniden değerlendirildi.Bu değerlendirmede sürüncemede kalan her türlü aksaklık ve eksiklik değerlendirilerek işi tesadüfe bırakmayan ve katı ve bağlayıcı bir program ile ve çalışma düzeni içinde geri kalan işler bir takvime bağlandı.Maksimum 1 ay içinde araç kampa gidecek düzeye gelip trafikte karavan olarak seyredecek şekilde imalat sürecine katılan arkadaşla protokol düzenlendi.(Aksi halde eğer verilen söz yerine getirilmezse tazminat hükümleri uygulanacak.Laf aramızda bu tazminatın içeriği bir tepsi baklava.)İş bir ayda ya bitecek , ya da bitecek halde çalışmaya başlandı.Bugün itibarıyla straforlama işlemi (yüksek dansisite strafor) yarılandı.Bundan 3 gün önce de aracın iç pütür kaplaması üzerine 2 kat boya tılmış ve kurumuştu.Bu işlemlere başlayış tarihi 17 Mart .3 günde boya ,kuruma zamanı,strafor derken hızlı bir aşama kaydedildi.Bu aracın kaderi önceden yavaş gitmekti.Şimdi o deneyimlerin birikimiyle uygulanan imalat şartları işe oldukça ivme verdi.Bu arada işe başlayan arkadaş karavan imalatı konusunda ismi lazım değil bir firmada birkaç karavan imaline katılmış deneyimde bir kişidir.Kendisine daha önceki aşamalar teferruatlı anlatıldı,ona göre maddi ve iş disiplini ve sürekliliği konusunda anlaşıldı ve olumlu taahütlerde bulunduğu için de imalata başlandı.İlk gün benim taleplerim ve işi takibim kendisine ağı gelecek gibi oldu.Fakat gerekli izahat ve açıklamalar yapılarak arz-talep dengeleri oluşturuldu.Yani bu iş olacak hale getirildi.Şu an itibarıyla çalışmalar çok verimli ,beklenen hızda devam etmekte.Aşamaları zaten burada resimleyeceğim ve gidişat burada izlenecek.İlk fotoğraflar şöyle:

Bu aracın iç mekanına pütür atılmış hali.(Geçen yıldan)

S4031307.jpg

Bu araç iç mekanına iki kat akrilik boya atılmış hali.(17 Mart)

S4031361.jpg

Bu boyadan üç gün sonra iç mekanın strafor kaplama aşaması.Bülent usta tüm gayretiyle çalışırken.

S4031374.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,632
Kaydolan Son Üyemiz
Seiko5

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR