Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,675
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Bide 2009 temmuzda karavan olmaya müsait deniyor demekki dışı yapıldı içi duruyor daha ruhsatı alınmamış temmuzda karavan olma vasfına sahip olacaksa yeni yönetmeliğe uygun bir araç olsa gerek mesela ABS problemi yok demek vatandaşdaki şansa bak ;)

Etiketler

mrb ilan dakı karavan oguz abinin karavanı neden niçin satıyor bilmiyorum ama en son 1 yılıgına aracı uyutucagını sölemişti bana ama bayada bu işten yoruldugunu görmüştüm oguz abi daha net bi cvp verir sanırım bize herkeze selamlar

Bazı vatandaşlar hangi araçların karavan olup olmayacağı ABS nin hangi arçlarda istenip istenmediğini ilgili yönetmelikleri araştırarak bulabilirler.Şanslı vatantaş olmak için de bu tip araçlar alabilirler.Sanayi bakanlığı ile
illgil site ve araç tadilatı ile ilgili bölümlerde vatandaşlara ilgili açıklama yapılmıştır.

İlyas evet araç şimdilik 1 yıllığına kızağa alındı.İşin yorgunluğu bir yana bu arada yasal prosedürlere uygun olması için beklemede.Tabi bu arada daha değişik bir proje için araç aynı zamanda bu haliyle de satılık.Satılmasının acelesi yok.Beklemede.2004 model 22000 kmde itinayla hazırlanmış ve masraf edilmiş bir araç olduğunu biliyorsun.İç dizayn beklemede.Değeri çerçevesinde değerlendireceğiz.Yoksa yavaş yavaş bir yıllık yorgunluk aşaması bitince ve ötv müddeti gelince devam .Ben de çoktandır yazmıyorum.Sen de sanırım ortalıkta yoktun.Seilamlar.Bu arada karavan işiine çok güzel dizayn edilmiş bir çekme karavan ve 4x4 araçla hem of-rood hem de karavan anlamında devam.Bu iş amatörce atölyelerarası koşuşturmacanın verdiği moral bozukluğu ve yorgunluktan ve işin gereğinden fazla ağır gitmesinden kaynaklandı .Biliyorsun kağnı hızıyla giden bir çalışmaydı.Fakat karavandan geçmek yok .Buradan alınan tecrübeyle İnşallah dah güzel karavanlara koşacağız.Bu iş de böylelikle bir anektot olarak kalacak.Bazı vatandaşlar doğal olarak internetten ve diğer iletişim kaynaklarından edindikleri bilgiler çerçevesinde sözde hobi karavancılarının uzaktan uzağa lafla peynir gemisi yürütmelerine rağbet ediyorlar yada ister istemez inanıyorlar ve iştiyakle ve büyük özveriyle hobi atölyelerinde sazlı sözlü sohbetli harikalar üretiliyor sanabilirler.Fakat ben bilirim ki bir karavandan aylardır çıkamadık.Neyse herkesin fikri görüşü kendisine göre makbuldür.Bir olay dışarıdan görüldüğü lanse edildiği şekilde değildir.Bunu bu sürecin içinde olan bilir.Mutlaka böyle süreçleri sen de bilirsin.İnan bu şekiildeki karavan sohbetlerini bilmeyen kişilere izah etmek zordur.Davulun sesi uzaktan hoş gelir.Sen de Ankaradaki sektörü ve işleyişini iyi biliyorsun.Bırak herkes bildiği gibi bilsin.İş görüldüğü ve yaşandığı zaman daha başkadır.Sonra ben bu işe en az 30 yıldır gönül vermiş bir kişiyim.Laftan öte olayı birebir yaşamak teorik ve afaki düşünmekten çok ötedir.Uzun lafın kısası durmak yok karavan işine bir başka şekilde devam.Hem de deneyimlerin ışığında.Sen karavan işini ne yaptın.

Prosedürleri iyi takip etmek lazım.Belirtilen DUCATO panelvan olmayıp M 1 Grubu bir araçtır.Yönetmeliklerde de karavan diye tabir edilen araç da M grubu araçtır. Dolayısıyla M grubu aracın karavan olarak M grubunda tescil ve tadilinde ABS aranması diye bir konu olmadığı yetkililer tarafından açıkllanmıştır.Ancak panelven gibi araçlar M grubuna geçerken ABS aranma şartı vardır.Yoksa aracın minibüs ve M grubunda olmasında yasal bir engel görünmemektedir.Karavan için araç temininde panelvan yerine M grubu araçların temini işi kolaylaştıran unsurdur.

mrb.oguz abi evet bi süredir bende siteye pek giremiyorum ankara dışına filan çıkmam gerekti karavan duruyo abi abuk subuk biton teklif geliyo bende yazın istedigim fiyata tekrar yükseltim bu arkadaşların önünü kesmek için acelesi yok yazı beklicez artık yazında satmaya kıyamayız gezektende vakıt olmaz ama bilmiyom artık :D abi bi ara gene görüşelim yerimi biliyosun hemde sen karavanın içini tamamladın sanırım ben bi görmek istiyorum son halını müsait oldugun zaman görüşmek üzere selamlar İLYAS

Karavanımın resmini koymadan önce şu aşağıdaki ÖZ'lü sözleri ve anlayışı iletmeyi uygun gördüm:Belki başlıktaki "YANIMDAKİ" karavan tabiriyle sonraki sayfalarda neyin kasdedildiği anlaşılmayabilir,ya da anlamsız görülebilir.Fakat bu kelimeyle çok güzel,anlamlı bir aidiyet duygusunu belirtmek istedim...Eveeeet bu açıklamadan sonra gelelim benim " YANIMDAKİ" karavana.Karavan forumda yeni değil.Fakat bir dizi aksaklık ve presedürler hazretleri karmaşası nedeniyle askıya alınmıştı.Fakat en kısa zamanda(bu yaz sezonuna kadar) Eski deneyim ve aksaklıklardan da alınan dersler ışığında EMİN ADIMLARLA , ehil vede İŞİNİ SEVEN elemanlarla çalışmaya başlanacak.İmalat başladığı andan itibaren de burada aşama aşama resimleri gösterilecek.Bundan amaç ; karavan dostlarından ve deneyimlerinden karşılıklı istişare ile olumlu çalışmalara yönlenmek ve yönlendirmek.Burada dostane paylaşım içerisinde olan değerli kardeşlerimizin önerileri de bize ışık tutacağı gibi,bizim çalışmalarımız ve katetdiğimiz yol da belki onlara faydalı olacak.Bu anlamda öneri,görüş,tavsiyelerinizi beklerken bizler de nacizane görüşlerimizi faydalı olabilir umuduyla belirteceğiz.Şu aşamada tam olarak faaliyetler başlamak için biraz daha zaman var.(Bir ay kadar) En kısa zamanda bu bölümde buluşmak dileğiyle herkese saygılar,selamlar.İmalatı devam eden arkadaşlara da başarılar ve kolaylıklar...

dostluk.jpg

"VİRA BİSMİLLAH"....Konunun denizcilikle ilgisi olmasa bile bir işe başlarken söylenilen güzel bir söylem,dilek olduğu için böyle söyledim.Haydi "VİRA BİSMİLLAH".......(Fakat demir almaya ve tam yol ileri demeye bir çeyrek daha var..Olsun yine de şimdiden "VİRA BİSMİLLAH"........[attachment=1]

S4030669.jpg

Belirttiğm gibi iç tasarım ve imalata başlayınca safha safha resimlenecek.

Peki s.n Oğuz bey sizi pür dikkat izleyeceğiz vede ilk hayırlı olsun sözünü ben söylemiş olayım.Allah kolaylıklar versin.

Teşekkür ederim sn. seyyah-34 iyi dilekleriniz için.

Allah yardımcın, yolun açık olsun.

S.n Oğuz bey bu güzel ve oldukça manalı başlayan karavan konusuna yine ilk soru ile devam edelim. Bu aracın üstünü sizmi yaptırdınız ve yapımında ne kullanıldı yani fibermi? yapan yer ile ilgili bilgi varmı.
saygılarımla

seyyah-34' Alıntı:
S.n Oğuz bey bu güzel ve oldukça manalı başlayan karavan konusuna yine ilk soru ile devam edelim. Bu aracın üstünü sizmi yaptırdınız ve yapımında ne kullanıldı yani fibermi? yapan yer ili ilgili bilgi varmı.
saygılarımla
Sayın Kemal Bey,aracın üstü fiber değil sac .Üstünün imalat aşaması çok yorucu,bıktırıcı ve eziyetli bir süreç oldu.Onun için çok şey söylemektense bir şey söylememeyi tercih ediyorum.Evet fena olmadı çok yönüyle üst yapı.(Bana göre eksik ve yanlış yönleri var .)Hatta iyi oldu bazı yönleriyle de diyebiliriz.Fakat bilseydim bu imalatta çok ağır ,hantal ve araca zarar verici yönleri çok olan bir çalışma olacağını bu işe aynı yerde başlamayı tercih etmezdim.Onun için ben işin bu yönünü unuttum.Bundan sonraki bölümüyle ilgili paylaşım daha olumlu ve verimli olacak.Ben tavsiye edilecekleri tavsiye etmeyi de öğrendim bu deneyimle.İşi değil de çalışma tarzı kayda değer olmayan bir yeri tavsiye de etmem ,artık sözünü de etmek istemem.İleriye bakalım.Çevrenizde çok güzel çalışma temposu olan amatör ve profesyonel arkadaşlar vardır mutlaka.Bu aracın üst yapı macerasını anlatmaya değmez.İyi olmadı anlamında söylemiyorum.Fakat araç çok sürüncemede kaldı ve eziyet çekti bu arada.Onun için böyle bıktıcı bir süreç adresini ben defterden sildim.Yeni adreste eski deneyimler ışığında yeni ufuklara doğru gitmek lazım.Ötesini ne sen sor ne ben söyleyim.Bundan sonraki aşamalarda paylaşımlar dileğiyle.Selamlar,saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR