Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,679
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

bahsettiğin durumlar konusunda semih beyle bayağı düşündük,Çeşitli botutlarıyla değerlendirildiğinde en uygun çözüm ve dizayn olarak bilerek seçtik.Ebette değişik varyasyonları vardı işin.FAKAT SEÇİM RASGELE OLMADI.CAMLARIN YERİ TEKNİK OLARAK KONSTRÜKSİYONDAKİ PROFİLLERİN K kesişimleriden etkilenmesin diye öyle yerleştirildi.Profiller önceden şekillendiğinden ve cam ilaveleri de ardından eksta olarak düşünülünce öyle oldu.BAŞ hizasında olmaması sorun yaratmayacak.ÖN KISIMDA HEM YUKARI HEM DE ÖNE PANORAMİK GÖRÜŞ SAĞŞAYAN BİR PENCERE DAHA var.Ayrıca tavan camlı havalandırma da alkovene hepsiyle birlikte bir ferahlık ve görüş veriyor.Elbette aksayan yanları var.Mesela alkoven çıkıntısı aracın dış sınırlarında olmasını isterdim.ARAÇTA FİBER AKSAM KILLANILMAMASI(KALIP VS. MASRAFLARI AÇISINDAN) DURUMU BİRAZ DA BU YÖNE ÇEKTİ.Ayrıca araca dış kaplama olarak kendim dizayn ettiğim figüratif şekillere ilerleyen zamanda yer vereceğim.HAZIRLAR.RENK VE FİGÜR OLARAK BASKILARINI HAZIRLADIM.aDAha birkaç aşama daha var.BU ŞEJKİLDE bir aya yakın zaman alacak gibi.GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN.Dinlenir devam ederiz.Senin karavanı da kızağa koyalım artık.Selamlar.

Etiketler

Evet sadece sac kesip cam yapıştırıp uygun olan yada olmayan malzemeyle izolasyon yetmiyor.

mrb.sevgili abilerim (oguz ve semih)abim ben sizleri hiçbir zaman kırmak istemem yapılan işe ve emege saygım büyük çünkü kendimde gördüm canlı şekilde yapım aşamasını semih abinin degrlendirmesinden sonra gırafiker bi arkadaş makına müh.bi arkadaş ayriyeten(torna tesviye bölümü mezunu traktör fabrikasının birçok hattın bizat italyadakinden daha düzgün kurmuş 65 yaşındaki babamada sordum)bide onların fikrini almak istedim onların görüşlerinide işallah bi ara görüştümüzde belirtirim ama bana daha yakın fikileri sölim :smiley:ben çıkan sonucun kötü oldugunu düşünmüyorum ama daha iyiside çıkabilecegini düşünüyorum semih abide el becerisi iyi durumda oguz abininde yaratıcılıgına güveniyorum ama esnetik ve görselik derseniz buda benim işim galiba :smiley: bu konuda mutavazi olamıcam fazla kusura bakmayın 8) bu yanız araba için degil tasarım ve dizayn konusunda 2 maza vitrini 1büro 3 ev dizaynı ve dekerasyonu ve 2 araba dizaynı son olarakta 1 karavan dizaynı yaptım şuana kadar tüm işleirmden aldıgım tepkilerde begenmiyen görmedim(tabi bu göreceli bi kavram ama olmamış dicek kadarda dürst arkadaşlarımda varken yani sonuçta uzlaşılacak noktalarda var ) bunları ukalalık gibi algılamayın lütfen dogru bildigim yapabilecegime inandıgım projeyi sonuna kadar götürüm ve işlerimi ustalara tamami ile bırakmam çünkü kendim gibi titiz çalışmaz biliyorum(SİZİNDE MADDİYATI DÜŞÜNMENİZ DOGAL BU KONUDA HAK VERİYORUM BENİMDE İMKANLARIM KISITLI ÇÜNKÜ) ama degişik süslemelerle bu eksiklikler kapatılablir bence son olarak şunu diim sevgili abilerim ben projenizi %80 iti bari ile begendim dürüst olmak gerekirse dobra dobra yani bence gerçekleri konuşmak daha güzel kıvırmadan ve bu konuda bende sizlerden bi çok şey ögrendim deneyimlerim oldu işalah sizleri kırmamışımdır ama mademki bana bişey soruldu bende kendi fikrimi düzgünce sölemeyip oo çok süper olmuş bilmem ne diipde yalakalık yapar gibi interneti kapatıncada farklı konuşsam bu kimin düşüncesi olurdu o yüzden her zaman dürst olmakta fayda var işallah kabul ederseniz benim bi moto karavan hayalım var bi takas durumum var eger olursa sizlerle birer bardak çay alarak elimize şöle karşısına oturup nerler yapabilecegim konusunda yardımcı olursanız çok mutlu olurum sizler benim burda tanıdıgım degerli abileirmsiniz acizane fikirlerim oldu benide bi kardeşiniz gibi bi çırak gibi görürde olaya oşekilde bakıp hatamızla günahımızla cvp yazarsanız sevinirim hepinizi seviyorum iyi geceler

Elbette şimdi yeni bir karavan yapılsa mutlaka bir öncekinden alınan sonuçlar değerlendirilerek daha değişik bir dizayn ve teknik kullanılabilir.İlyas senin karavanda bu yönler değerlendirilip daha uygun bir şekil oluşturulabilir.Hele sen önce çekme karavan durumunu bir çöz,Bir de uygun araç bul.Gerisi zaten kolay.Kolaylıklar dilerim.

mrb abi bakalım işallah kısmet olurda alırsam zaten ilk size heber vercem arkadaş zaten hazır almak için fakat benim kafamda prüzlr var tüvtürk ten olsun eski olmasıdan olsun sorun çıkarımı die halen düşünüyorum sizinde fikrinizi alım(ayriyeten ÖZDAL abininde bu konuda bana baya yardımı oldu kendisnede burdan teşekür ediyorum tekrar herhalde işleri yogun bu ara bana pek dönüş yapamadıama gende saolsun :smiley: ) karavanın detayını özel msj olarka gönderiyorum görüşürüz

arkadaşlar abiler karavan yaptıracaksanız bu yıl sonuna kadar mutlaka yaptırın yoksa yeni yılda çok fazla kural var başta abs ve aracın dayanıklılık testi nasıl olacaksa arabayıda yeni almışdım ve 2004 model şimdi yapsam ötv çıkıyor karşıma 2009 da yapsam abs ve diğer sorunlar şimdi arabayı satabilirsem ve daha düşük bir model alabilirsem ve yıldırım hızıyla yapabilirsem ancak karavana sahip olabilirim buda bayağı zarar demek ne yapacağım bilemiyorum el imdatttttt.

Dediğn karavanı izledim.Aracın yenisi her zaman daha az promlem çıkaranıdır diye düşünürüm.Senin aracın ve çekme karavanın bence daha avantajlı.Kendin bilirsin.Selamlar.

mrb.oguz abi bu konudaki yanıtlarımı özel mail olarak attım arkadaşlar kendi şahsi meselelerimden dolayı burayı meşgul etmek istemedim konuyla alakasız oldugu için yanış anlamayın görüşmek üzere

İlyas o karavan konusundaki detaylı düşüncelerimi e mail adresine yazdım.

bakıcam abi saol acıl çıkmam gerek.
sayın YAYBEK bence bu çok büyük bi sorun degil başoglu firmasıyla bi baglantıya geçseniz size yardımcı olurlar arabanızı satmanızıda tavsiye etmem zaten aldın sattın yeni aldıgını elden geçir 3milyar zarar en aşagı zaten, başoglu firması 7-8binytl ye herşeyi ile yapıyo dizaynını bana yazın pazarlık etmeden bu fiyat söylendin pazarlık yap 3milyar zararın olcagına 3daha ver onlar sistemi biliyo zaten abs filan onlarıda halederler yani çözerler sıkıntını diye düşünüyorum kaldıkı hiçbirini yapamadın 1-2milyara iç dizaynı içeri duvar izalasyonunu ve alt zemini sabit yapizlastonuda yap gerisini portatif bi sistemle çokda güzel bi dizayn yapablirsin ilerliyen zamndada kanunu şeyler daha belirgin olur bence o abs sitemi konusundada konuştugun kişininde çok bilgisi oldugunu düşünmüyorum çünkü bu tüv daha oturmadı herkez bişey dio ki ben çekme karavan alırken 20tane polis amir şube müdürü vs vs birçok makamla konuştum bi çocu hem blimiyo hemde bişey söylemek için söylüyo bu konuyu iyi araştırıp yani üretici firma olsun tüv olsun eniyet olsun karayoları olsun bi araştırma yapmakta fayda var şahsen ben inanmıyorum abs testinin yapılcagına filan yaptı dielim iner altına abs beynine filan bakar fren testi dayanılıklık testi de yapcagını düşünmüyorum hangisi ile ugraşcaklar hepsinin bi çözümüde var yani ufak oynamalarla genede sen bilirsin ha binek istiyosan benim aracı verim istiyosan ;D ;Dbide kendine çekme karavan al kafan rahat olsun ;D ;D şaka biyana tercih senin selamlar

İlyas kardeş çok teşekkürler verdiğin bilgiler için zaten siz karavansever dostlar olmasanız halimizden kim anlar bu sitede yazan paylaşan tüm karavansever dostlara abilere çok teşekkür ederim saygı ve selamlarımı sunarım.

M.Karavan yapan bir arkadasdan aldim,bilgilerinize sunulur.
Selamlar. www.mijnalbum.nl/Album=WWIQGMTS
Insallah dogru cikar.

İlyas tüv müf gibi birşeyler gündemde ve devamlı konuşuluyor.Sanırım çok şey de kulaktan kulağa değişerek yankılanuyor ve hatta yanlış anlaşılıyor gibi geliyor bana.Pek vaktim olmadı araştırmaya fakat şöyle kısa olarak ulaştırma bakanlığı,karayolları,sanayi bakanlığı vs. gibi sitelerde ilgili kanunlar yönetmelikler derken mevzuata şöyle bir kuş uçuşu baktım yürürlük tarihi vb. konularında söylentilerde olduğunca kesin bir kanıta ulaşamadım.buBUU SÖYLENTİLERE ESAS OLN YÜRÜRLÜK TARİHİNİ belirleyen bir maddeyi ve no sunu bilen ve bulan varsa yazarsa konuya bir açıklık gelir.TÜV MÜF kendi başına kural koyan başına buyruk bir sistem değil ki tüv şunu arar bunu ister deniliyor.Fkat yeni işlerliğe geçmiş bir kurumun da ne isteyip ne istemeyeceği konusunda TAM olarak hazır olduğunu da sanmıyorum.Fakat zorluklar münferit de olsa çıkabilir.örneğin ben bugün bu tÜV NEYİN NESİ diye bir ilçede istasyona gittim.Tüvün mavilere bürünmüş elemanları,security apuletli güvenlik görevlileri,modern donanımlı ve uçak hangarı görünümlü otomatik kapılı muayene bölümü,vs.vs. olarak örgütlendiğni gördüm.Hatta bir muayene sürecini izledim.Herkes de merakla tepeden inen kapaklı kapının ardına giren aracı uzaya gitmiiş bir araç gibi mereklı gözlerle izliyordu.Kısacası iş belli operasyonlar dizisiyle teferruatlı bir süreçti.Fakat ne de olsa bu süreç belli kanun ,yönetmelikler çerçevesinde.KEYFİYETLE değil.HAAA keyfiyet our mu olmaz mı oda zaman işi.GÖRİCİYİZZZZZ.fAKAT BEN ÇIKAN vay karavanda abs 2009 da başlayacak 31 aralığa kadar tamamsa tamam sözlerine ilşişkin kesin bir yürürlük tarihi bulamadım.Bulan varsa tarihiyle maddesiyle caddesiyle yazsın da milleti paniğe düşürmeyelim.Bence panik yapacak bir durum yok.Varsa kesin maddesi caddesi aqraştırıp bulalım ve açıklıyalım.Sonra her şeyin çözümünü üreten milletiz biz yasa masa da olsa yasayı bir kere delmekle birşey olmaz diyen böyüklerimiz var.YASALARI BİR ŞEKİLDE KENDİMİZE ADAPTE EDERİZ..Yasal mağduriyetlerin olu8şmaması ve açıklığa kavuşması dileklerimle ilgililere selamlar.

(fAKAT BEN ÇIKAN vay karavanda abs 2009 da başlayacak 31 aralığa kadar tamamsa tamam sözlerine ilşişkin kesin bir yürürlük tarihi bulamadım.Bulan varsa tarihiyle maddesiyle caddesiyle yazsın da milleti paniğe düşürmeyelim.Bence panik yapacak bir durum yok.Varsa kesin maddesi caddesi aqraştırıp bulalım ve açıklıyalım) Oğuz bey bende internette araştırdım TSE internette yayınlamamış zaten ücretli satıyorlar yeni yönetmeliğin tam metnini sadece konuyla alakalı mühendisler ilgili kurumlar alıyor tam metni bende istemezdim o maddeleri görmeyi keşke olmasalardı bugün gittiğim makina mühendisi olan vede kamp karavan derneği istanbul yönetim kurulu üyesi olan sayın cevdet bey gösterdi siz inanmamakta serbestsiniz ama bunlar gerçek belki öğrenip ona göre tedbir almak isteyen arkadaşlar vardır diye yazdım ha yönetmeliğin bir kopyasını alabilirsem burada paylaşacağım bu işden en çok ben etkilendim böyle olmasını ben istemedim kalın sağlıcakla

mrb. herkese, tüv konuşunda görüyorumki bana hak vermişsizin ama burda bana ilginç gelen bişey oldu
YAYBEK arkadaşımızı abs konusu ile bi başlık açmiş ve aynen şunu yazmış
(TSE araç projelendirme müdürlüğünü aradım ABS yoksa dönüşüme izin vermiyorlarmış bilginize malum benim durum arabayı almışdım ve ABS olan panelvan çok az sanırım onlarda modeli yüksek olanlar onlarda ÖTV'ye takılır ben yandım siz yanmayın)
şimdide YAYBEK arkadaşım alınmada (miletigi panige sokmaya gere yok faln filan die bi yazın var tekrardan oguz abinin yazısın altında)sence kim panige sokmuş bu 2 yazı ile hemde burda kendi kendine zıt düşmüşsün hem bişeyi idda etmişsin hemde o abs adllı yazıyı sen yazmamşsın gibi geri çekilmişsin mileti panige sokmayın falan filn demişsin bu tezat 2 düşünceni anlıyamadım.ayriyeten bulan varsa belge filan yayınlasın demişsin madem tam konuya hakim degilsin böle bi duyum aldım, dogrumu bilgisi olan varsa yardımcı olsun dersin onu anlarım ama(BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ABS OLMAYAN ARAÇLAR GECEMİOMUŞ GİBİ KESİN NET BİŞEY SÖYLÜYOSAN EMİN OLARAK YAZMAN GEREKİR SENİN YAZINDAN SONRA 4 TANE MAİL ALDIM PANİKLEYEN ARKADAŞLARDAN BU KADAR ACALECİ OLMAK DOGRUMU SENCE )lütfen darılma kırmak ta istemem seni ama bu 2 tezatlık bence gelelim abs konusuna bi bakış açısı daha getirim benim şuanda almak istedigim motokaravan da abs filan yok dielimki bu kanun çıktı türkiyede kanunlar bazen geçmiş zamnlarıda kapsıyo ozaman bu eski araçlarıda kapsıyabilir abs şart koşmarı lazım tüm motokaravanlara bence yani sonuçta araç bunlar 2.si avrupada herşey daha nizami yani yurt dışına çıkıldıgında çekme karavanlarda bile agırlık testi yaptıklarını duymuştumki abs şartsa ilk orda şart olmuştur çünkü bu işin hakını veren o arkadaşlar ve kendilerine göre yurt dışına çıkarken birsürü evrak şu bu istiyolar ozaman abs yide isterlerdi benim alcagım karavan 3 sene önce arjantın-almaya -iitalya diye birçok yere gitmiş sahibi ilede görüştüm bizden böle bi şart istemediler dedi.(bügünkü şartları bilmiyorum)sizede katılıyorum olmalı abs filan ama ona gelene kadar neler var neler, yazmıyım şimdi nizami düzgün yapılan karavanlar çokmuki türkiyede teste gircek muaynede dökülür, öle dediginiz gibi testler olsa 99 nokta testi gibi ohoho(bana sölermisiniz bügüne kadar 750kg die şasesinde yazan karavanların kaçı 750kg gelir tartılsa, yada bi polis tartmışmı hiç bu 750kg olmaz deyipte (araştırmalarıma göre avrupada polis araçlarının bagajlarında 2 seyar tartı varmış böle bi durumda 2 sini tekerlerın altına koyup karavanı terazilerin üzerine çıkarmalarını istermiş ve karavan 750kg fazla çıkarsa ya net750kg agırlıga düşürcen atıcan bii kısmını eşyalarının hatta su tankını boşaltan bile duydum yada baglarım diyolarmş türkiyede polislere 750kg bu belge gerekmez deyinse suratına bakıyo dogrudur dio bilmiyo çünkü çeki demirine bakıyo sadeceı) veya motokaravanlarda projeye uygunmu die içi olsun dışı olsun bakan varmı neyse arkadaşlar panik yok relax ben de bi araştırıcam bu işi ama niyet önemli burda yoksa ben sana 100ytl ye bi abs beyni aldırrım hurdacıdan arzalı 2 de rekor baglantısı dıştan herşey nizami gözükür ama böle yapıp kimi kandırcaz GENE KENDİMİZİ KANDIRCAZ TÜRK İŞİ YANİ bu yüzden birde güzel adetimiz var kim nederse inanıyoz araştırma tartışma yetkli yerlere mail atma gibi adetlerimiz yok, fazla uzatmayım ama bura türkiye canım ülkemde tüv tük üde türkleştirmezsek banada ilyas demesinler daha öncekı tüvtürk başlıgı adındakı sayfada yazdıgım gibi alt yapı olmadan bi sitem oturtulmaya çalışıyo olan gene 5milyarlık arabası olan garıbana oluyo, ona bu devlet asgari ücretele yaşa diyo birçokda zorluk çıkarıyo(elektirik dogalgaz kazıkları gibi afedersiniz)sonra ya kusura bakma avrupaya gircez şu arabanıda bi alalım sen otobüse bin diyo(ama satarken noterden sattırıyo vergisinide alıyo sorun yok milli servet diyo ama muayneye geldimi yok kardeşim diyo ozaman men et 20 yaş altı arabaları yada o tür araçlar 6 ayda bir konturelden geçsin antika derlersede diye diyorum)şimdi size soruyorum sizce burda 5milyarlık arabaya binmek zorunda brakılan sade vatandaşmı mı suçlu yoksa onu bu hale düşüren devletimi ??????????lütfen elimizi vicdanımıza koyalım(sonrada türk işi oluyo malum 100ytl ye sigortacılar halediyo buda bi nevi rüşvete teşvik etmek degilmi ) herkeze selamlar

Kardeş dikkat edersen bir önceki yazımda ilk başta parantez içinde,o parentez içindeki yazı sayın karavan1'in onu alıntı yaptım yazınıza istinaden demek için ama yanlış yapmışım yazı benim gibi görünmüş ben savunduğum konunun arkasındayım bekliyeceğim tabi mutlaka bizede bir gün doğacak ben o arabayı ne şartlarla aldım bilemezsiniz aylardır hayalini kurduğum karavanın kendi bilgi eksikliğimdenden tehlikeye düşmesi tabiki beni panikletir ben duygu sömürüsü yapmıyorum bugün yine yazıyorum kamp karavan dernek yönetim kurulu üyesi olan sayın cevdet beyle görüşdüm çıkardı yeni yönetmeliği gözümün önünde okudu ayrıca işinde çok iyi dediği bir trafik müşavirini aradı oda sıkıntı olduğunu söyledi oradanda bakırköyde nakil vasıtaları vergi dairesine gittim oda aynı şeyi söyledi ya ötv ya da karavan dönüşümü yok dedi şimdi bu söylenenleri hafife alıp hadi ordan ben kendi işime bakarım nasılsa kurallar delinir üç beş rüşvetle el altından göz boyamayla nasılsa hallederimmi diyeyim kimseyide panikletmek niyetinde değilim ben zor durumda kaldım forumu paylaşan diyer işi bilmeyen arkadaşlarda zor durumda kalmasın iyi araştırıp öyle girsinler nasıl araba alacaklarına ne yol izleyeceklerine zamanında çok yazıştık buradaki değerli abilerle kimse ABS den bahsetmedi bende araba ne kadar üst model olursa o kadar temiz olur düşüncesiyle 2004 model aldım zaten 1 ay kaldı 2009'da müracat eder işlemleri yaptırırım dedim bilsen böyle olacağını düşük model alır bu ay içindede yapar işlemlere başlardım ruhsatımı alırdım yazın gelmesini beklerdim yine kaçmıyorum sonuna kadar gideceğim inşaallah bir açık kapı buluruzda karavanımızı yaparız yazında belki bir yerde bir araya gelip güneşin batışına karşı odun ateşinde kahve içeriz kalın sağlıcakla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,636
Kaydolan Son Üyemiz
batucelik08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR