Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,679
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

semih bey yarın aracın elektrik ve su giriş kapakları ve buzdolabı havalandırma panjurunu getiriyorum.Bunları yarın halledelim.Selmlar.

Etiketler

:smiley: yusuf kardeşim, sende aracının resimlerini yayınlarsan sevinirim,güzel bir karavan yapım hikayesi olur.bazı işlerim için bir aya kadar istanbula gelip bir hafta kadar kalacağım o arada görüşür, senin karavanla ilgili çalışmalarına bakarız.
selamlar.

Semih Abi şimdilik arabanın ufak tefek eksikleriyle uğraşıyorum ilk olarak pencereleri ve havalandırma penceresini açmam lazım yarın sanaiye gidip soracağım kaça mal olur bakalım uygun camları bulabilecekmiyiz tavan havalandırması ile ilgili endişeliyim sanaide firigorifik kamyonların iç izolasyonunu yapan bir arkadaşım var görüşdüm telefonla yarın bekliyor pencereler takıldıktan sonra izolasyona başlayacağım o zaman fotoları çeker gönderirim.

Semih abi bugün ikitelli organize sanaii bölgesine gittim poliüretan köpük imalatı yapan arkadaşım vardı kendisi hatalı çıkan tıraşlanmış kapak denilen parçalardan ducato'nun içini doldurdu elimde dünya kadar malzeme var oradan camcıya gittim araç dizaynları yapan bir firma iki çeşit üst havalandırma vardı bir tanesi çok şıktı üstü renkli cam bir taneside sac cam olanı tavsiye ettiler bende onu beğendim iki tanede yan cam yalnız yan camları küçük istedim kapının orjinal cam yuvası çok büyük ısıtmada ve soğutmada sorun olur diye düşündüm küçük dediklerimde mitsubishi L300 ve hyundai H100 lerin yan sürgülü kapılara takılanlardan fena değil 2 yan cama 200 lira havalandırma camına 150 lira toplam 350 lira montaj hariç dedi bana hesaplı geldi montajını kendim yapabilirim dedim (en azından ümid ediyorum) ne dersiniz sizce olması gereken nedir ve fiyat nasıl uygunmu tabiki gönül ister yurt dışından getirtelim yan camlarda dışarı açılan cinsten olsun fiyakalı olsun ama malum şartlar bizim için öncelik maliyetin düşük olması hesaplı olması önerilerinizi bekliyorum.

:smiley: yusufkardeşim,
almış olduğun cam fiyatları uygundur. kaportaya lastikle tutturulan cam yerine yapıştırma tip cam kullanmanda yarar var. yapıışma camlardan su sızmaz, lastikli tip camlarda metre hesabı lastik kullanıldığı için lastiğin ek yerinden çok azda olsa damla şeklinde su alma ihtimali var.seninkilerin hangi tip olduğunu bilmiyorum. ancak!!!! yinede cam yerlerini açmakta acele etmemelisin. bunun geri dönüşü cok zor. önce camları açıp iç tasarımı sonra yapmak yerine, önce iyice düşünüp iç tasarımı planladıktan sonra gereken yerlere camları açmalısın.
örneğin; duş tuvalet kabini olacakmı? mutfak tezgahı nerede ve ne boyutta olacak. yukarıda yazdıklarından anladığım kadarıyla 4 addet pencereden söz ediyorsun, bu kadar pencere açmak gerekmeyebilir. ayrıca kaporta üzerine, 220 elektik ve su girişi, mutfak ve buzdolabı havalandırma mazgallarıda açılacağı için hepsinin yerlerini iyi hesap etmek gerekir.
tavan havalandırması için camlı tipi öneririm, aracın içne doğal ışığın girmesi iyidir, gecede yıldızları seyredebilirsin.
selamlae.

;) yusuf kardeş, 'olması gereken' demiştin yukarıda. bununla ilgili birkaç söz söylemek isterim.
forum içinde arasıra, hep pahalı markaları öneren, işin yakışığının!!!!!, tanınmış marka ve bunlara ödenen avuç dolusu euro olması gerektiğini savunanlar oluyor (tabiki her fikre saygılıyım) ancak daha ekonomik ve işlevsel çözümler varsa neden yerli malı kullanmayalım.
neden kraldan çok kralcıyız? millet olarak nitelik yerine niceliğemi önem veriyoruz? amiyane tabirle 'gösteriş meraklısımıyız?
bizim amerikalıdan avrupalıdan eksik bir yanımız yok. yüzlerce benzer örnekten bir tanesini aktarmak isterim;
konyadaki bir fabrikada otoımobil piston sekmanı üretiliyor, bu segmanları amerikalı satın alıyor, amerikada ambalajlanıyor ve yurdumuza amerikan malı olarak 10 katı fiyata geri geliyor.
tekrar konuya dönecek olursak: karavan camında olması gereken dersek, yurt içi ve yurt dışında imal edilen örneklere baktıgımızda, genellikle, senin yukarıda sözünü ettiğin, yukarı doğru açılan çift kat pleksiglass camlar kullanılıyor. bunların avantajı hafif olması ve sıcak-soğuğu daha az geçirmesi ve buharlaşma yapmamasıdır. dez avantajı ise pahalı oluşu, bir müddet sonra çizilmelerle matlaşarak şeffaflığını kaybetmesi vede çok çabuk kırılabilmesidir. tabiki isteyen istediğini kullanır. ben şahsen kendi aracımda ,normal oto camı kullanıyorum. ama eğer çekme karavan olsaydı hafiflik önemli olacağından, pleksiglass cam kullanmayı tercih edredim.

Semih beye katılıyorum,
Herkes kendi bütçesine, beklentilerine göre bir karar verecektir. Karavan camını yağışlı havalarda açıp dışarıdaki bahar havasını koklamak varken, eğer giderken açık unutursanız
kırma ihtimalinizde var .-) Düz cam yarım açılır diye biliyorum,iki taraftan da mekanizmalılar olabilir tabii. Fiyat/performans önemli. Tercihlerin yabancıdan yana oluşu belli bir standartı tutturmuş
olmaları. Bir duş/wc kabinini bile yeri geliyor sorun oluyor yerli üretimde.
Saygıyla, Oğuz.

Abiler çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için cam 4 tane değil 2 tane yan cam bunlarda yan sürgülü kapı ve tam karşısına gelen yer birde üst havalandırma camı orjinal derken söylemek istediğim kendiliğim kendiliğinden sineklikli ve perdeli olan onuda çözdüm camın etrafına yapıştırdığım cırt bantlarla perdeyi ihtiyaca göre söküp takılabilir ayrı bir mekanizmaya gerek kalmadan önemli olan yeni yasa ve yönetmelikler çıkmadan karavana dönüşüm sorununu çözmek kafam karıştı Oğuz abinin bu günkü araştırmasından sonra anlaşılan birileri garibanın kendi karavanını yapma projesini elinden almaya çalışıyor. :D

:smiley: herkese merhaba ,işte aracın son durumu: camlar takıldı, aracın dışında yapılacak işler bitti. iç kaplamalar ve mobilyalar yapılacak.

Resim.jpg

şimdi sıra motorsiklet platformunda.Kolay gelsin semih bey.Selamlar.

:smiley: buzdolabı ve mutfak havalandırması ile sol önde görülen kapak 220 elektrik girişi.

Resim1.jpg

;) panelvanınna cam yeri açmak isteyen arkadaşlara uyarı!
cam yerini kaporta üzerinden kesmekle iş bitmiyor, içerden profil konstrüksiyon ve birde çerçeve yapmak gerekli. yapılan işlem fotoğrafta görülmektedir.

Resim2.jpg

ilyasfb şu anda forumda bu bölümü izliyorsun.Nasıl buldun aracın en son halini.

oguz abi araç güzel olmuş bence fakat biyer dikatimi çekti üst alkovenin oldugu yerdeki cam hem ufak olmuş hemde yatma pozisyonunda iken de dışarıya bakma açısından birazdaha önde olsa daha iyi olurdu, bide cam tam yuvarlak olsa daha hoş dururdu diye düşündüm lütfen alınmayın ama semih abide sende çok emek verdiniz bu benim şahsi fikrim bide 220w girişinin üstündeki camda yuvarlak olsa 2 si birbirine benzer daha uyumlu ve iyi olurdu bence araca biraz esnetik kazandırılablirse (özelikle alkovenin oval kısmının yan çevresine fiberle dahi olsa bi tatlı kavis vermek yada o yan boşlukları doldurmak gerekir die düşünüyorum 1-2 daha yazıcam şey varda canlısını görmeden anlıyamadım sanrof nası oldu onunda resmibi koyarmısınız bi bakalım şuanda o belirtigim yerler dışında bence gayet iyi ama araca dedigim gib esnetik ve birazda baskılarla resimlerle hareketlendirmek gerek BANA GÖRE BÖYLE YANI ŞAHSİ FİKRİM SİZLERİ KIRMAK İSTEMEM önden ve arkadan resminide bi görsek abi

:smiley: merhaba ilyas kardeşim, sorularına ben yanıt vermek isterim:
alkovanın kendine özgü hertürlü vibrasyona karşı güçlendirilmiş çapraz destekler içeren bir yapısı vardır. pencere yerlerini açarken rastgele değil , planlanmış bir çalışma yapılmıştır. teknik olarak en uygun yer planlanmıştır. alkovan yanlarında söz ettigin kısımların kavisli olabilmesi saç imalatta son derece zordur, senin sözünü ettigin tarzda bombeli kontürler içeren bir yapı için, fiberglass malzeme kullanılmalıdır. yapılacak işlem sırası şudur: önce yapılacak ürünün birebir aynı ölçülerinde modeli yapılır. bu modelden bir kalıp çıkarılmalı ve bu kalıptan döküm yapılmalıdır, işçilik ve maliyet üç kat artmaktadır. tabiki tek bir araç için, imalatın maliyeti son derece yüksektir.
zevkler ve ihtiyaçlar tabiki kişiye göre değişebilir, umarım kısa zamanda planladığın motorkaravana kavuşursun.
selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,636
Kaydolan Son Üyemiz
batucelik08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR