Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,682
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

sayın karavan1(oguz bey)öncelikle güzel düşüncleriniz için çok teşekür ederim dediginiz gibi yapan firma dahi bi takım tiyoları aldı(tabiri caizse)yaz tatilinde firmaya ugradıgımda aldı :smiley: burdan okuyosa erdogan başogluna bikere daha teşekür ederim karavanın eski fotosundan sonra canlı son halini görünce bana iş teklifinde bulunmuştu hatta kartı halen durmakta ne zaman istersen gel dedi.beni de baya hevesli gördü sanırım karavan konusunda bu yüzden güzel bi teklif sundu ama ben ankarada oturuyorum adapazarı sıkıntı olur die düşündüm yoksa bian için acaba denesemmi dedim yalan söylemeyim :smiley:ben teşekür edince emelilikte görüşelim dedi ama yaş 26 daha oda çok zor :Dneyse fazla başınız agrıtmayım firma filan deyince aklıma geldi paylaşmak istedim diyologumuzu. Oguz bey karavanınızı 3 kere canlı olarak gördüm yapım aşamasında hatta semih abiyede dürstce benim gözüme hoş gelmiyen yerleri belirtim yada farklı olabilecegi düşündügüm yerleride söyledim kendi yapmak istedigim ducato tipinide anlattım semih abi ye sizden iyi olmasın iyi niyetli bi abimiz bazı konularda fikir paylaşımı yaptık ortak fikirlerede zaman zamanda olsa vardık fakat sizle tanışmak mümkün olmadı işallah kısa zamanda tanışırız siz hayelinize kavuşmak üzeresiniz bizimki şuan için hayal gibi karavanımıda çok sevmeme rahmen bazı nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldım yoksa ondaki emegim varya parayala ölçülmez diim size ve hiçbir usta yardımı almadan o hale getirdim amatör takımlarmla(profosyonel mazemelerle) ama güzel bi sonuç aldım dilerim herkezin hayali gerçek olur benimki şuanda hayal herkeze selamlar

Etiketler

ilyasfb bunca maharetten sonra uzak illerdeki iş tekliflerini bir yana bırak da gel Semih beyin atölyesinde hem de yakında atölye şefi olarak göreve başla.İşin şaka tarafı bir yana gerçekten karavanı kendi imkanlarınla güzel şekillendirmişsin.Başarılar.

arkadaşlar elinize sağlık çok hoş bir araç olmuş,umarım herzaman yollarda olur,arızasız bir şekilde keyifle..

Sn Bülent bey teşekkürler.Aracın son durumdan önceki resmi bu.Bugün camlar takıldı.İç donanım konusu yavaş yavaş tamamlanacak.İç kaplama compact lamine malzeme olacak.İnşallah istediğimiz şekilde bir araç olacak.Selamlar

oguz bey teşerkür ederim güzel düşünceleriniz için :D zaten ilerde benimde semih abiyle işim olcak karavan konusunda işallah kısmet olursa bizde bi el atcaz bu olaya zaten bu gidişle :smiley:görüşmek dilegiyle sevgiler!!!!

Semih abi önerilerin için teşekkürler ducato'yu aldıktan sonra bakıma soktum iki gün sonrada kaporta ile alakalı birkaç tamirat var onlar hallolunacak sonrasında karavan yapımı aşamalı olarak başlayacak ben imkanlarım dahilinde karavanımı kendim yapmayı düşünüyorum bu sebeple her fırsatta internetten karavan yapımı ile alakalı siteleri gezip ince detaylarını öğrenmeye çalışıyorum forumda yazan değerli abilerin dostların yazılarını okuyorum ve notlar arıyorum heyecandan çok kez uykularım kaçıyor gecenin bir yarısında kalkıp bilgisayarın başına oturuyorum yine benim kadar heyecanlı olan karavan sevdalısı konyadan Mustafa Okumuş kardeşimle sık sık msn'den ve cepten görüşerek bilgi alış verişi yapıyoruz dikkatimi çeken birşey sanki karavanını kendisi yapmak isteğenler Ankara'ya toplanmış siz orada birleşip konuyla alakalı neler yapılacağı konusunda yardımlaşıyorsunuz kıskanıyorum doğrusu hiçmi koskoca İstanbulda karavan yapma meraklısı kimse olmaz neyse karavan yapımı ile ilgili iki tane site göndermişti Mustafa arkadaşım belki bilenler vardır ama bilmeyen ve yeni başlayanlar için faydalı olacağına inandığım iki site baştan sona karavan yapımını fotolarla anlatıyorlar ben çok fadalandım http://www.sbmcc.co.uk/photo1.php
http://homepage.ntlworld.com/workaholics.inc/picture_gallery.htm umarım sizlerinde işinize yarar

:smiley: KARAVANIN ÜST KISMI ŞEZLONG İÇİN COK UYGUN OLMUŞ KESİN ÖYLE BİR BİTİŞ FOTOGRAFI OLMALI,BEN ÜST KISMINI ÇOK BEĞENDİM.SAYIN YAYBEK ŞİMDİYE KADAR GÖRDÜĞÜM EN GÜZEL VE DETAYLI CAMPER YAPIM FOTOLARI http://homepage.ntlworld.com/workaholics.inc/picture_gallery.htm BUNLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Sayın masıytosböce araçta bagaj kısmı üzeri aliminyum desenli kaplamayla üzerinde durulur şekilde bir alan oluşturulunca elbette resimler ve forumda gösteririz.Daha oldulça iş var.Merdiven,motorsiklet platformu vs. derken bir dizi iş daha var.Fakat yavaş vede doğru işi yapmaya çalışıyoruz.

Buyrun size baştan sona kadar fotolarıyle Ducato nasıl karavana dönüşür Avrupa her işde olduğu gibi bu işde'de olayı aşmış paylaşım hat sfhada bizde olsa kimse tekniğimi görmesin bana muhtaç kalsın diğe düşünülür foto konmaz ben çok şey öğrendim bu yapım aşamasından gerçi arabamın daha kendi bakımlarıyle uğraşıyorum birazda nakitim olursa başlayacağım  :smiley: http://www.greyreef.co.uk/Alcyone/index.htm
yalnız bilenleriniz vardır tabiki karkasları zemine tavana ve yanlara yapıştırdıkları ilaç zannedersem bizim oto sanainde kullanılan mastik bu konuda bilgisi olan abiler aydınlatırlarsa sevinirim.Yusuf Aybek

ben böyle bir şey görmedim arkadaşlar,her aşamasını çekelim karavan yaparken demiştim ama bu arkadaş aşmış,paylaşımcılığın bu kadarını takdirle karşılıyorumhttp://www.greyreef.co.uk/Alcyone/index.htm yaybek tekrar teşekkürler,vakti ve maddi durumu olan herkes bu işi yapabilir sağlam bir iki arkadaş yada eşle,birde sabır tabi

Yusuf kardeşim senin çalışman da burdaki biçok arkadaşa yeni fikirler verecek . merakla bekliyoruz...

yaybek yukarıdaki yazıyı hangi düşünce veanlayışla yazdın bilemem.Fakat bence yanlış yazmışsın.Abilerden yardım isterken hangi abine sordun da sana yardım ve destek vaadinde bulunmadı.Örneğin bu projede önemli yeri olan Semih abin sana gerek telefonda, gerek e mail olarak cevap vermedi mii.Danıştığın takdirde her abin gereken cevabı desteği eksik etmez.Fakat sen serzenişi eksik etmemiş,avrupa paylaşımlarından bahsetmişsin.Senin belirtmediğin gibi Avrupa yalnızca teknik ekonomik vb.KONULARI AŞMIŞ OLABİLİR FAKAT bizim ülkemizdeki dostane ve sıcak paylaşımdan uzaktır.Onlara sorsan sana katalog vb seyler sunarlar.Bizde ise bir sıcak çay ikramıyla birlikte bilgi ve deneyimlerini paylaşırlar ve bu zamanı da bulurlar.Kime sorarsan cevap alırsın.Ne sırdır ki ne saklansın aklını emeğini yüreğini ortaya koyarsan doğruyu bulmak işten değil.Yazında yanlış beyen yaklaşım ve zanlardan hareket etmişsin.Semh abinden proje ile ilgiliayrıntılı detayı aldığını sanıyorum.Durum buyken daha ne demek istiyorsun ki.Sordun da kimden cevap almadın.Yeter ki soracağın adres ve yaklaşım bil gerisi abilerinin her sektörde sana bilgi vereceğini biliyorum.Haaa resim konusunu söylersen dikkatli okursan aşamalarda resimler veriliyordu.ZATEN AĞIR SEYREDEN BİR İŞTE resimlert ancak bu kadardı.Son aşamalar da reisimlendi ve semih bey tarafından sunuldu.Devamı da işin akışı itibarıyla sunulacak denmişken ne denmek istedin anlamak mümkün değil.KALDI Kİ BU PROJEDE BİREBİR ATÖLYE de üretim yapan semih beyle telefo e mail kontaktlatını biliyorum.Dahası ne ki ...Sonra bir tv de kamereman olduğunu semih beyden duydum BİZLER FOĞRAF GÖNDERİRKEN TEKNİK NEDENLERLE BAZI FOTOLAR GİTMEMİŞ.mADem öyle al kameranı fotoğraf makinanı gel Ankaraya bir sıcak çayımızı iç ve aracı en ufak vidasına kadar görüntüle git.Devlet sırrı mı bu yoksa amerikan ajanlarından sakladığımız yeni icat bir rus uçağı mı.ONUN içöin tekrar söylüyorum yanlış belirtmişsin.Elbette duyguların bu olabilir.FAKAT İNAN Kİ duyguların seni yanıltmış.Al fotoğraf makinanı gel de fotoğrafçılık birikiminden yararlanalım ve fotoğraflarda takılmadan yollansın.Daha gençsin karavancılk hayat ve paylaşılası güzel dostluk ve kardeşliklerde katedeceğin yol çok.Bu arada sorduğun abilerin de sana cevap verirler.HAni derler ya cevap vermeyen namerttir.ARACINI DUYDUM mADEM ducato almıştın ducatoda çalıştığını ayan beyan gördüğün abilerine cekinmeden sor.BU SEKTÖRDEKİ HERKESE SOR MUTLAKA CEVAP VERİRLER.SonRA YAZIna ATIFTA BULUNAN MAYISTOSBÖC DE BU KONUDA FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPTIĞIMIZ.Bazı ürünleri bize öneren değerli bir arkadaştır.Bülent ABİN DE SANA MASTİLKLER konhusunda değerli bilgilerini sunar.Fakat o da fotoğraf konusunda haksızlık ediyor.olan fotolar imkanlar çerçecevesinde gönderidi.Semih bey ve ben gerektiğnde elimizden geldiğince bu konuda tiitiz davranıyoruz.

Sayın mayıtosböce göremediğiniz fotoğraflar gönderimde oluşan teknik hatalar sonucu çıkmamış.Bunu da forumda belirtmiştim.Oysa semih bey olayı fotoğraflayıp göndeiyor.Aksaklık fotoların internet ortamına aktarılması sorunu nedeiyle oluşmuş.

Oğuz bey merhaba sizden ve forumdaki tüm kamp ve karavan severlerden çok özür diliyorum böğle bir yanlış anlaşılmaya sebep verdiğim için inanın çok üzüldüm benim kastettiğim forumdaki dostlar değil karavan yapım firmalarıdır tabiki forumdaki abilerden dostlardan çok yardım ve fayda gördüm birkaç kişiyle ki başta Semih bey (İmpasa) le telefonla görüşüp fikir aldım almayada devam ediyorum az öncede uzun uzun görüştük keşke beni yakından tanısaydınız bu konudaki heyecanımı görseydiniz ne kadar arkadaş canlısı olduğumu anlardınız tekrar söylüyorum yanlış anlaşılma var yada ben tam olarak ne anlatmak istediğimi anlatamamışım yanlış anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için hepinizden özür diliyorum.keşke bende ankarada olsaydım yada siz istanbulda 14 yıllık kameramanım ve profesyonel fotoğraf makinam var tüm ekipmanlarıyla birlikte demek istediğim eksikliğini hissettiğimiz fotoğraf ve video sıkıntısını birlikte çözerdik.kalın sağlıcakla yusuf aybek. :-[

camper içindeki ahşap karkas , iç yüzeykeki kemerlere vidalanmış aynı zamanda yapıştırılmış . ama yapıstırma için mastik kullanıldığını tahmin etmiyorum. daha güçlü bir malzeme olsa gerek. sanırım semih bey bu konuda bize fikir verebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR