Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,687
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Benimde aklımda iveco nun bu modelini bilgilerinize sunmak vardı,karavan olmaya çok musait olduğu gibi karavanla çok zor yerlerede gidebilirsiniz(ofroad aracı gibi kullanalım demek istemiyorum),unimog un daha bi kolay versiyonu gibi geldi,yani benim gibi aklında hem dağ tepeyede gideyim hem denizede,bizim gibiler için biçilmiş kaftan bu araç.fiyatı hakkında bir bilgim yok bilen varsa sevinirim..hedef fiyat için 100-120 diye bir rakkam gördüm umarım doğru değildir

Etiketler

Bülent bey ,
İVECO 4x4 arazi aracını 2008 başında test aracı olarak TÜRKİYE'ye getirdi İtfaiye,Orman İşletme,İski gibi kuruluşlara
tanıtımını yaptı.Yanılmıyorsam buyıl Mart başında Basın lansmanıda yapıldı. Aracı bende test sürüşü olarak kullandım.
Arazi araçları konusunda çok bilgim olmasada karavan olarak düşündüğüm için bu arabayla ilgilendim. Resmi kurumlara satışı düşünüldüğü için ÖTV' siz fiyatı bile 80.000 YTL gibi hatılıyorum. Vergiler üzerine eklenince sizin söylediğiniz rakamları geçebilir. Böyle bir aracı karavan olarak kullanmak herkese kısmet olması dileklerimle.

:smiley: merhaba bülent bey,
fotoğraftaki iveco aracın unimoga göre daha hafif ve pratik kullanımlı olacağını sanıyorum. ancak yurdumuzda piyasaya sürümü az olacagını sandığımdan dolayı parça sorunları yaşanabilir. araç yenidir ve garantiside vardır ancak,çok tanınmış alman markalarının dahi yetkili servislerinde,aylarca parça beklendiğine çok şahit olmuşumdur. mercedes siprinterin buna benzer 4x4 çift kabin bir modeli vardı. birkaç yıl önce yurdumuza bunlardan kısıtlı sayıda gelmişti, bende resimleri yok ama gerçekten muhteşem araçlardı, bana sorarsanız ünimogun light alternatifi 4x4 siprinter olabilir derim.
ilyas kardeşim,
kapının önünde, her giriş çıkışta gözüme takılan ünimogumu, karavana çevirsemmi diye bende çok düşündüm. ama şimdilik bırakalım orjinal haliyle dursun. zaten otobüs karavanı henüz bitirmedim, artık ona hız vermem gerekiyor. belki ilerliyen zamanlarda yeniden değerlendirme yaparız.
Alko-camper( martı 1) ile ilkgili son durum:
araç yetişirse yarın boyanıyor, pazartesi camlar takılacak,resimler yayınlanınca bakalım beğenecekmisiniz?

Semih Bey Ducatonun boyadan sonra takılacak olan pencere sistemleri de hazırlandı.Pazartesi getiriyorum.Selamlar.

Semih Bey Kardeşim,bugün pencereleri getirdiğimde arabanın bagaj,boya ve tavan havalandırma sitemini görünce sizin bu yolda iyi hatta çok iyi aşamalar kaydettiğinizi takdirle izledim.Bunu da burada belirtmeyi bir borç ve gereklilik olarak düşündüm ve yazıyorum.Ellerinize sağlık.Bu amatör ruh ve profesyonel işcilik yanyana gelince güzel şeyler çıkıyor.Günlerce tartışıp fikir birliği yaparak ortaya getirdiğimiz bu projede emekleriniz çoktur.Artık şu son aşamalarda araç iyice belirgin bir şekilde ortaya çıktı.Motosiklet platformu,merdiven ve ısıtma sistemi ile iç kaplama ve tefrişat da en kısa zamada çıkacak.O zaman bu özgün proje iyice ortaya çıkacak.Takdire şayan uğraşınız,emeğinize tekrar teşekkürler.Bu arada kendi karavanınız "Kale" de şekillenmeye başladı.Nice güzel projelerle yine karavancılık gündeminde başarılara imza atmanız dileklerimle saygılarımı sunarım. OĞUZ

Bugün itibariyle(MARTI-1) in fotoğrafları.

Bugün itıbariyle(MARTI-1) Resimleri

Semih Bey, ilyas fb sanırım şu anda forumdasınız

Semih Bey fotoğrafları göndermede bir problem oluştu.

İlyasfb çekme karavanını internette gördüm.Güzel dizayn etmişsin.Hatta karavan üreten firmadan daha güzel şekil şemail vermişsin.TEBRİKLER.

:smiley: merhaba yaybek, yeni ducato aracınız hayırlı olsun, umarım istediğiniz gibi bir karavan oluşturursunuz.
sanırım ducato marka araçlar,yurdumuz karavancılığında önemli bir yer tutacağa benziyor. bu araçların önden çekişli olmasının getirdiği kullanım rahatlığı ve kasa bölümünün yere yakın olması, arkadan çekişli araçlara göre avantaj oluşturuyor.
yusuf kardeşim, buradan senin gi bi ducato araçlarını karavana çevirmek isteyenlere önerilerim olacak.
öncelikle hem aracı tanımak, hemde motorkaravanda olması gereken ekipman ve ihtiyaçların tesbiti için aracın orjinal haliyle birkaç kamp yapmakta yarar var.
daha sonra motorkaravan dönüşüm işlemine başlandığı zaman pencere yerlerini iyi hesaplayıp açmak gerekli. bu aşamada şöyle bir sorun karşımıza çıkacaktır;
ducato ve boxer araçların kaporta sacı yumuşak ve biraz zayıf. bu nedenle açılan pencere yuvaları çevresine hem destekleyici, hemde ilerki aşamalarda aracın iç yan duvar kaplamaları yapılırken kaplama malzemesi ile pencereler arasında oluşacak boşluğu kapatmak amacıyla sacdan çerçeveler yapılmalıdır. bu ayrıntırın hepsinin fotoğraflarını birkaç gün içinde yayınlayacağım,
yaşam aküsü için aracın taban sacı altında özel bir kutu yapılmalıdır, üzeri kapaklı ve contalı olan bu akü kutusundan aracın içine hiçbir şekilde asit buharı kaçmamalıdır.
araçta duş ve tuvalet olup olmamasına karar verip, yerleşim planı ona göre yapılmalı, tabiki atık su depolarının yerleride gözardı edilmemelidir.
Martı -1 ile illgili son durum:
araç boyandı, bugün alkovan üzerindeki sunroof monte edildi, yarın camlar takılacak, sıra yavaş yavaş mobilya işlemlerine geliyor.selamlar.

Sayın impesa,

PSA Grubu araçlar (Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Citroen Jumper), ülkemizde karavan yapımında çok yaygın olarak kullanılıyor. Özellikle camper yapımında lider sanıyorum. Kısaca " karavansever"lerin ilgisini çekiyor.

Durum böyle olunca, ya burada ya da başka bir başlıkta, PSA Grubu araçlar, enine boyuna ele alınsa nasıl olur? Bölük pörçük bilgiler yerine daha derli toplu bilgilere sahip oluruz.

impesa'ya hitaben yazmamın nedeni, son olarak impesa tarafından gündeme getirilmesidir.

Cavid Sezen

Arkadaşlar fotoları yanlızca benmi göremiyorum :smiley:

sayın cavit sezen,
biz böyle bir konu başlatırken, tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız bir motorkaravanın yapım aşamasını, özellikle kendi karavanını yapmak isteyen karavan dostları ile paylaşmaktı. umarım bugüne dek ,bölük pörçük de olsa aktarmaya çalıştığımız bilgiler ve deneyimler yararlı olur. biz bu işe başlarken kimseden destek almadık, ve destek vermek isteyende çıkmadı. yeri gelmişken buradan GEZENBİLİR forum sitesi kurucularına çok teşekkür etmek isterim, çünki foromdaki yazışmalarn çok şey öğrendik. bundan sonrada forumdaki yazışmaları büyük bir keyifle takip etrmeye devam edeceğim.
bu bağlamda kendi araçlarımızın motorkaravana dönüşme sırasındaki deneyimlerimizin ilgilenenlere yararlı olması dileğiyle, bundan sonrada bilgi akışına devam etmeyi düşünüyoruz.
anlaşılacağı üzere amacımız psa grubu araçların genel özelliklerini tartışmak değildir, kaldıki forumda ARAÇLAR başlığı altında tüm markalar için ayrılmış bölümler mevcuttur.
teşekkür ederim.

Resim2.jpg

:smiley:

Resim3.jpg

Resim3.jpg

:smiley:

Resim4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR