Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,686
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Sayın karavan1 ve impesa , merakla aşamaları izleyebileceğimiz fotolarızı bekliyoruz. kolay gelsin...

Etiketler

Bülent Bey, öncelikle merhabalar.Karavan imalatı şu aşamada bazı teknik nedenlerle ağır gitti.Onun için fazla bir aşama kaydedilmediği için resimler konulamadı.Fakat şu aralar işlere biraz hız verildi.Resimleri sanırım kısa zamanda görmek imkanı olacak.Bagaj,motosiklet platformu,atık su deposu,temiz su deposu vs. derken işler biraz daha zaman alacak.İlginiz ve izolasyon gibi konularda bilgileriniz için ayrıca teşekkürler.

Sayın mus72 teşekkürler.Yukarıda belirttiğm gibi aşamalar ve resimleri kısa zamanda görmek imkanımıız olacak.

:smiley: merhaba mus72,
mailinizdeki bahsettiğiniz karavan diğer araç sanırım( m23 iveco)
aslında bu araç ile illgili başından sonuna kadarki yapım aşamasını ayrı bir konu açarak daha sonra yayınlamayı düşünüyorum ,özellikle kendi karavanını yapmak isteyenler için son derece faydalı olacağını sandığım bir çalışmayıda detaylı bir biçimde aktaracağım ; ( iç ve dış kaplama malzemeleri, son derece pahalı olan karavan ekipmanları yerine yerli malzemelerle nasıl çözümler bulunabileceği gibi)
sorunuza gelince, araç ön panel harici tamamen kaportası kesilerek yenisi inşa edilerek yapıldı.( buradan şunu belirtmek isterim: ben her nekadar kendi karavanımı yapıyor olsamda,bu işe,otomotiv sektöründeki deneyimime güvenerek girdim . eger bu tarz komplike bir işe girişmek istiyorsanız mutlaka bir otobüs karoseri yapımcısından teknik destek almalısınız, eğer yolunuz ankaraya düşerse benim karavanımı inceleyip profil yapımı konusunda fikir alabilirsiniz,
kullandığım profil ölçüleri:
tabanda, 40x60x2mm
tavan ve yan duvarlarda, 30X40x1,5mm ve 30x30 ,1,5mm
yan duvarlarda kaplama malzemesi, aliminyum kompozit panel, aracın ön kısmı ve arka panel saç, tavan tamamen saç. ancak tavanda 3mmlik rulo fiberglass da kullanabilirsiniz. (çok daha incelerini kullanan karavan yapımcıları var, ben zayıf malzemeyi tavsiye etmiyorum)
yine profillere dönecek olursak; piyasada,tüm kasa yapımında, 20X20 ,1.5 milimetrelik profil kullanan karavan yapımcılarını üzülerek görüyoruz, aracın en önemli kısmı profil iskelet yapımında yeteri kadar güçlü malzeme kullanmakta yarar var.

:smiley: merhaba, son çalışmalarımız; yaşam aküsü ve yeri.

GetAttachment.aspx

Semih abi yüklediğiniz foto açılmıyor sabırsızlıkla yeni fotoları bekliyoruz biz yeni karavanseverler sizin engin tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz.iyi çalışmalar.

Sayın impesa, güçlü malzeme konusundaki tercihiniz son derece mantıklı. Çünkü aracın silindir hacmi ve beygir gücü gözönüne alındığında extra malzemenin araca getireceği yük ihmal edilebilir düzeyde kalır zaten. eminim birçok karavan imalatçısından daha sağlam ve ergonomik olacak çalışmanız. bizlere de fikirler veriyorsunuz bu arada. birçok arkadaş tarafından takip ediliyorsunuz sanırım. sizlere kolaylıklar diliyorum. ankaraya vize amacıyla birara gelmem gerekiyor. inşallah uğrayabilirim ve tanışma fırsatı buluruz. saygılar sunarım... bu arada foto açılmıyor galiba...

Semih bey araçta yapılan bagaj kısmı iyi olmuş eline sağlık.

merhaba, birkaç gün içinde yoğun olarak fotoğraf yayınlayacağım, bu arada aracın astar boyası atıldı, hafta içinde boyanacak,
araç bitmeye yaklaştıkça küçük ama önemli ayrıntılar çok vakit alıyor, bu gün mutfak ve buzdolabı havalandırma mazgallarının yerlerini açtık, tüm ayrıntıların resimlerini hafta içinde yayınlayacağım,
selamlar.

:smiley: merhaba mus72,
sizin gibi konuya bilinçle yaklaşan karavan dostlarının artması ,ve bu konuların forumlarda tartışılması ile yurdumuzda üretilen karavanların daha iyiye doğru gideceğini umarım. sizin karavan deneyiminiz olmamasına rağmen(sanırım teknik deneyiminiz var) sağlamlık konusuna mantıklı yaklaşımınız ,umarım, kalitesizliği kendisine prensip edinen bazı sözde karavan yapımcılarının kulağına küpe olur.
şu anda tamamen kendi imkanlarımla yapımını sürdürdüğüm ikinci otokaravan bitmek üzere, yaklaşık birbuçuk yıl önce kendi karavanımın yapımına başlamadan önce bazı imalatcıların çalışmalarını izledim. bir imalatcının tamamen yeni yapılan alkovanlı karavan iskeletini 20x20mm profilden yaptığını görünce şok oldum. kendisine bu konstrüksiyonun zayıf olup olmadığını sorduğumda, bana yanıldığımı, karavanda hafifliğin çok önemli olduğunu söylemişti. bu söyleme pek aklım yatmamıştı.
her neyse ben yinede profil malkzemeyi alırken kendi bildiğimi yaptım, yani biraz daha ağır olsada sağlam olanı seçtim.
şu anda iyiki böyle yapmışım diyorum, çünki çok zayıf malzeme ile karavan imalatı yapan beyin ürünleri hakkında şikayetler hiç bitmiyordu.
unutmayalım! YALAN SEL HIZIYLA, DOĞRU İSE KAPLUMBAĞA HIZIYLA GİDER, AMA DOĞRU HEP ZAMANINDA YETİŞMİŞTİR.
selamlar,görüşmek üzere.

Evet değerli semih bey kardeşim,dediğn gibi DOĞRU KAPLUMBAĞA HIZIYLA DA GİTSE MENZİLİNE EĞRİDEN DAHA EMİN ŞEKİLDE ULAŞIR.İnşallah bu düstur ve anlayışla nice başarılar dilerim.Karavan dünyasında senin bu anlayışla iyi işler çıkaracağına inanıyorum.Tekrar başarılar.

Semih Bey karavanın havalandırma davlumbazları ve su elektrik giriş kapakları öylesine güzel olmuş .Ellerine sağlık.

Merhaba semih abi bilgisayarımın arşivinden ve bi takım yerlerden buldugum fotoları sana göstermek istedim karavanın son aşamasında belki sana faydası olabilir diye düşündüm göreselik ve esnetik açısından araçların dış fotosunu göstermeyi uygun gördüm benim çok hoşuma gitti resimler umarım sanada faydası dokunur kolay gelsin!!!

yeni ducato alkovan.jpg

transporter alkovan.jpg

selam internetin yabancısıyım fikrimide yazmak istedim nereye yazmam gerektiğinide bilmeden yazıyorum.bağışlayın.benim bildiğim yeni kanuna göre karavan yapmaya elverişli araçların kesilmesine kanun müsade etmiyor.yeni araç alımındada şasi olarak alımlara müsade ediyor ayrıca bu araçları karavana dönüştürdüğünüzde ötv oranı yüzde 84 olarak devlet istiyor yani yani bir araç parasıda devlete vermek gerekiyor diye biliyorum.karavancıların karavan edinme iştahlarını engelliyor.haksızlık bu.değilmi.yanlışmı biliyorum bilen varsa yazsın.sevgiler

:smiley: merhaba ilyas kardeşim,
gönderdiğin karavan resimleri çok güzel, özellikle vw'nin yandan ve içten ayrıntılı resimleri ,sende veya başkasında varsa yayınlarsanız sevinirim. önden gördüğüm kadarıyla sanki alkovanın ön kısmı ayrı bir kapak halinde açılıyormuş gibi bir izlenim verdi. merak ettim doğrusu.
bu arada konuyu takip edenlerin bilgisine: alko-camper(martı 1) bugün itibariyle boyacıya verildi. önümüzdeki hafta boyanmış olur.
selamlar.

mrb.semih abi söyledigin aracın yandan bi fotosu vardı çok aradım bulamadım ama bende bakmıştım önü açılıyomu die açılmıyodu yandan fotosunda gayet net görmüştüm onu silmişler sanırım bide onlara bakarken senin ünümorga(ünümorg u yannış yazmış olabilirm)unumorguna uygulayabilcegin bi karavan fotosu gördüm onada bi göz at istersen ekliyom fotosunu benim hoşuma gitti baya seninkinede çok yakışır ama tabi masrafı için bişey diyemicem görüşmek üzere abi kolay gelsin

k2.jpg

k3.jpg

k4.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.