Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,658
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Cengiz Bey kullanılacak malzeme ve şekli benim insiyatifimdedir.Bülent usta ben hangi malzemeyi uygun bulursam onu getiririm uygular.Ustaya kalırsa çok şey ister de işin ekonomik,ergonomik olanınıben tesbit ederim.Ne de olsa maliyet bana yansır.Kısacası ustaya göre yapıştırıcı gerekti.Bana göre gerek li değildi ve aşırı maliyetti almadım.Çünkü aracın profil yapısı ustaca kesilmiş straforu tutacak ve aynen yapışmış gibi sabitleyecek yapıdadır.Bazı yerler hariç yapıştırıcı istemez.Hatta güzel bir uygulamayla hiç de istemez bu araçta.Eğer fuzuli masraf yapayım dersen yapıştırıcı vardır ve straforu eritmeyen su bazlı bir yapıştırıcı olup fiyatı da bir tüpünün 14-15 TL.civarındadır.Çevrenizde en basitinden Praktiker mağazası varsa alabilirsiniz.Normal silikon vs. olmaz. Strafor erir.Ben buna gerek duymadım.Bülent ustanın maharetiyle benim işbirliğim yanyana gelince straforlar kalıp gibi oturdu.(Kendi maharetimi sayıp da öğünç payı çıkarmaya gerek yok ya ben de bunca zamandır deneyimle karavana imza atacak durumdayım tevazuya gerek yok.)Velhasıl dayanışma,itaat beceri,özveri ve işine sadakat her şeyin başı kardeşim.Böyle olursa en basit malzeme bile şekillenir.Bu anlamda yönlendirdiğim bu imalatta elbette Bülent ustanın tüm maharetini ve özverisini kullandığına kullanacağına inanıyorum.Kendisi internet engelli oduğundan(şimdilik) kendisine gelen övgüleri de nakletmek benim görevim.Gidişat çok iyi.Elllerine sağlık .Usta usta olursa straforu duvara zamk gibi tutturur velhasıl.Durum bu.Saygılarımla.

Etiketler

kurtadam' Alıntı:
Oğuz bey merhaba karavanınızı bir an önce içinize sinerek bitirmenizi dilerim .Bülent usta straforları yapıştırıyormu yoksa sıkıştırarakmı sabitliyor, yapıştırıyorsa yapıştırıcı olarak ne kullanıyor bende aynı çalışmaları yapacağım fikir edinmeye çalışıyorum
[/quo

Cengiz Bey eğer çok gerekirse ve daha da ucuz olsun denirse şöyle bir yapıştırıcı da deneyebilirsiniz.

611718001.jpg

Oğuz bey
Benim karavanım çekme olduğundan ve tavanda kullanacağım için mecburen yapıştırcı kullanacağım ,verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim emeği geçenlerin eline sağlık karavanınızın yapım aşamalarını merakla takip ediyorum hoşçakalın.

kurtadam' Alıntı:
Oğuz bey
Benim karavanım çekme olduğundan ve tavanda kullanacağım için mecburen yapıştırcı kullanacağım ,verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim emeği geçenlerin eline sağlık karavanınızın yapım aşamalarını merakla takip ediyorum hoşçakalın.
Cengiz bey bence de Oğuz bey haklı kaplama altında kalacağı için yapıştırıcı çok gerekmeyebilir. Ama özellikle tavan gibi sabitlenmesi gereken bir yere uyguluyorsanız basit bir izola bant ya da koli bantı bile siz kaplamayı yapıncaya kadar straforu yerinde tutmaya yetecektir. Böylece gereksiz bir masraftan kurtulmanın yanında içinde yaşayacağınız bir ortamda zararlı olabilecek bir kimyasaldan da kurtulursunuz...

Haşmet bey evet haklısınız bant iyi bir fikir uygulama sırasında ilk önce bantı deneyeceğim sonuç olumsuz olursa ikinci tercih yapıştırıcı olabilir, teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, bir işe başlamak yarısıdır siz yolun yarısını katetmişsiniz. Darısı bizim başımıza. KOLAY GELSİN.

Oğuz bey size kolay gelsin sistemli bilinçli bir çalışmayla programınızın aksamayacağını hatta daha öncesindende tamamlayacağınızı tahmin ediyorum.

Cengiz bey benim kendi arabamda tavan ızgaraları metal sac olduğu için koli bandıyla yapıştırdım bayağı işe yaradı ama Yaşar abinin arabasında ahşap karkaslar vardı bant yapışmadı bende izocam'ı kenarlarından zımba ile ahşaba çaktım hem çok düzgün oldu hem çabuk oldu ;)

Yusuf Bey ben bu sistemi araçın çelik konstrüksiyonu yapılırken de uygulardım ya. Ah şu iyi niyet yok mu...Neyse !... :'( :eek: ::smiley: :mad: ;D 8 ::smiley: :eek: ??? ;D :D :D :D :D :'( :'( ;D :D :D :D.........

Bugün iç kaplama ,taban kaplama malzemeleri temin edildi.Marin kontra ve zemin için beton kontrası.Duvarlara 4 mm. dolaplara 15 mm. olarak alındı.Taban 18 mm.beton dökümünde kullanılan su kontrası.Tabi taban kaplaması altına şilte ,üzerine yine şilte ve laminant kaplama olacak zemin.Duvarlar,tavan 4 mm.marin kontra olacak .birleştirme yerleri H profil.Dolap oturma grubuvs. 15 mm.marin kontra.iyice tesviye ve zımparadan sonra dolgu verniği pinoteks vs. ile şekillendirilip reknlendirilecek iç mekan.Bu arada iç kaplamadan önce tış tente.Tente motorlu ve kendi oluşturduğumuz malzemeden olacak.Omnistor değil fakat onun kendi montajladığımız özgün bir versiyonu olacak.Fotoğrafları ve montaj aşamaları ilerki günlerde burada olacak.

S4031394.jpg

Aracın bugün itibariyle kaplama durumunu gösteren fotoğraflar.

S4031452.jpg

S4031453.jpg

S4031454.jpg

S4031455.jpg

S4031456.jpg

Bu arada 3 metrelik özel imalat tente aracın boyuna uygun olarak kısaltıldı.Tentenin yalnız taşıyıcı unsurları bunlar.Sağ taraftaki kısma tente motoru montajlanıp tente aliminyum silindirine rulo yapılarak montajlanacak.Elbette tentenin üst kısmını kaplayacak kapatma sacı da eklendikten sonra tente kullanıma hazır hale gelecek.Omnistor gibi değil fakat o kadar fonksiyonlu bir tente olacak.(Tentenin montajlanma yeri aracın ve tentenin limitleri dahilinde gerek yükseklik ve gerekse boy olarak ayarlanmıştır.)

S4031450.jpg

Aracın tamamlanmasına hızla devam ediliyor.Zamanım elvermediği için fotoğraflamaya gidemedim.Fakat en kısa zamanda çalışan eleman kendi adına bir web sitesinde bu çalışmaları da refererans göstererek faaliyetlerine devam etmeyi düşünüyor.Oradan bu vb. çalışmalar izlenebilir.

yaybek' Alıntı:
Oğuz bey kolay gelsin fotoğraflardan çok güzel görünüyor.
Yusuf Bey teşekkürler.Gerekli itina için bayağı mesai sarfediliyor.Fakat bir daha yorulmamak için azami dikkat gösterilse de bu da insanı yoruyor.Onun için ben de başka işlerim nedeniyle bir süre aracı yakından izlleyemeyeceğim.Fakat çalışan eleman işine itina ederek çaba götereceğini taahüt ettiğnden işi kendi mecraına bıraktım.Bakalım sonucu göreceğiz.Bu araçtan alacağı referansla birlikte bir site açmayı bile düşünüyor.Bırakalım kendi sitesinde çalışmalarını sergilesin.Belki faydası olur kendisine ve karavancılk adına.

Oğuz bey kolay gelsin, istediğiniz gibi bir araç olacak galiba sonunda

Teşekkürler Levent Bey.Dediğniz gibi istediğmiz bir aracı yakalamak için çalışıyoruz.Dilerim en azından istediğimize yakın olur.Mükemmel her zaman iyinin düşmanıdır.İyiyi tercih ederek fakat mükemmeli de gözardı etmeden yapılan bir çalışma.Elbette yoğun zihinsel çaba ve emek gerektiriyor bu işler.İnsan bir ufak detay ve parça için koşuşturuyor ve kafa yoruyor.Bir de bu süreç içinde piyasanın çoklu unsurları içinde koşuşturmak gerçekten uzun soluklu bir süreç.Doğru malzeme,doğru adres,doğru eleman vs. vs. vs. peşinde koşmak dediğm gibi çok uzun soluklu ve çaba gösteren bir süreç.Aslında bütün bunlar ülkemizdeki profesyonel karavan sektörünün bir ayıbı demeye dilim varmıyor ya ,bir handikapı.Eğer bu sektör daha makul ve ekonomik ölçülerde normal bütçelere uygun karavanlar üretebilse de millet bu koşuşturmaca araştırmaca vs.vs.vs. den kurtulabilse.Tenteye ayrı koş civataya, menteşeye,kontraya,boyaya,strafora.musluğa ,cama cerçeveye derken onlarca kalem işle uğraşmak ve boğuşmak gerçekten zor.Kim istemez herşeyiyle tam tekmil donanımlı ve tek atölyeden bir çırpıda çıkan karavanları.Fakat dediğm gibi iş fazla tuzlu olunca herkes kendi yahnisinin tuzunu yağını kendi bütçesine göre toparlamaya çalışıyor.Yine kim istemez ki sahilde gördüğüm mükemmel karavanıyla ülkemde konforun en alasını yaşayan bir Hollanda'nın seviyesinde karavan edinmemeyi...Velhasıl işte bu vb. durumlar değerlendirildiğinde buralarda piyasayla güreş tutarak yapılan işler her türlü çabaya rağmen böyle gidiyor.Kendi karavanını oluşturmaya çalışan ben ve benim gibi tüm arkadaşlara başarılar diler,ALLAH kolaylık versin derim.Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

SON KONULAR

Geri