Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,658
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Levent Bey şimdi dikkatimi çekti: Fotoğrafınızın altında şu özlü sözü gördüm.Aynen öyle.....Dediğniz gibi:"Yokluk insani mucit yapar"....Fakat dillerim ki; "VAR"lıklar beldesinde sonsuz nimetler içinde varlıkla ,sağlıkla ve huzurla nice MUCİTLİKLERE...Yurdumun insanı genelde(bazıları hariç olabilir ki, bunlar azınlıktadır.)doğuştan mucit olaya zorunludur.Saygılarımla.

Etiketler

Bu fotoğraftakiler de Avusturya'lı misafirlerimizin dağ-taş dinlemeyen karavanları.Kurtboğazı baraj gölünde ağırladığımız bu dostların karavanlarına benzer, doğaya açılmaya daha uygun bir karavan projesini hep düşünmüşümdür.Böyle bir karavanla yaz-kış,dere-tepe dolaşmak da başka bir zevk.

S4031116.jpg

S4031121.jpg

S4031117.jpg

Fotoğrafta (Fahri atölye şefi Mehmet Usta.Kendisi boya üzerine uzman olduğu kadar inşaat,tamirat,bilumum teknik işlerde maharetli bir usta. Fakat şimdi emekli . Araçtaki çalışmalarda fikir beyanında bulunmak için ziyarete geliyor .Hatta kendisi dediğim gibi fahri atölye şefi.)Bülent usta da zemin kaplamasını bitirmiş.Bir mola vakti sohbet koyu...Bülent usta da tüm maharetini ve işçiliğini döktürüyor hani...Sağlam bir iş olacak.[attachment=1]

S4031474.jpg

S4031475.jpg

Oğuz bey merhaba.Güzel bir karavan olacağı son resimlerden anlaşılıyor ancak kafama takılan bu tip araçlara alkovan yapmak ancak yetkili firmalarca yapılabiliyor bilgisi.Siz bu prosedürü nasıl çözdünüz .Bir hayli ferah görünen alkovan benim de hayalim bu durumda 10m3 bir araç yeterli ve benim için ulaşılması daha kolay.Ancak bunun için karavan imalatçısı ile yüz yüze gelmeyi açıkça istemiyorum.Kamp yerlerinde içini gezebilirmiyiz dedirtecek özenli bir araç oluyor titizliğiniz ile kolay gelsin.

Yaşar bey bilmukabele.Bizler de sizi imrenerek ve dikkatle izliyoruz.Sizin araç da çok güzel gidiyor.Eeeee olacak tabi.Ne de olsa çzlıştığınız ustalar bu konuda fedakar,cefakar vede hatta vefakar.....

Akkadaş ve dayanışma.İşler kolaya ancak öyle varır.Kolay gelsin.

dost1.jpg

karavan1' Alıntı:
Yaşar bey bilmukabele.Bizler de sizi imrenerek ve dikkatle izliyoruz.Sizin araç da çok güzel gidiyor.Eeeee olacak tabi.Ne de olsa çzlıştığınız ustalar bu konuda fedakar,cefakar vede hatta vefakar.....
Teşekkür ediyorum araç harika oluyor ustaların hakkını maddiyatla bile zor öderim Yusuf usta allah razı olsun çok titiz güzel temiz çalışma yaptı ne yaparsam yapayım o emeğin karşılığını ödeyemem....

"AŞ" paylaştıkca bereketli ve güzeldir.

paylasim-sevinci.jpg

karavan1' Alıntı:
"AŞ" paylaştıkca bereketli ve güzeldir.
Oğuz bey online oluşunuz,Açtığınız başlıkla ilgilendiğiniz ve size belki özel olabilecek sorduğum konuya cevap alamadığımdan olsa gerek ,bu aşa kaşık batıramıyacağım hissi uyandı bende.Size gezenbilir ortamına katılımımdan beri samimi ortamın verdiği rehavete kapılarak yanıtlanmayacak bir soru yönelttiğim için kusura bakmayın diyor.Zorlayıcı tavrım için özür diliyorum.Saygılar.

Ben karavan konusunda tevazuya gerek bırakmayacak kadar araştıran(Gerek teknik,gerek presedür vs.) bir kişiyim.Bu işe gönül vermişim ve gönül veren herkesi de saygıyla selamlarım.Sayın enverdede bu iş dediğim gibi araştırma işi.Bu arada bu forumda ve karavan bölümünde tüm online üyeleri vaktim olduğunca hangi konuları nasıl takip ediyorlar izlerim.Bu izlemelerim de kim nereye ne gibi fayda sunuyor,övgü yapıyor ya da yeriyor,ya da ilgili-ilgisiz izlerim .Bu da kişilerin karavancılık konusundaki ilgileri ve samimiyetleri konusunda bana bilgiler verir.Güzel ve dişe dokunur bir konuda ve titiz bir çalışmaya dikkat ederseniz günlerdir tek kale maç yapar gibi çok kez bilgilendirmek amacıyla ve paylaşım gayesiyle hep ard arda yazmışım.Her ne hikmetse bazen olur olmaz şeylere yazabilen kişilerden bazıları online olarak bu topiği izliyor ve sessiz sedasız uzaklaşıyor.Haa onu söyliyeyim:Bu çalışma yazı ve yorum beklemeksizin bir paylaşım olarak imkanlar çerçevesinde bilgi alışverişine açık olacak.Samiimiyetine ,değerbilirliğine ve güzel bir işe güzel gözlem yapabilen herkese cevap verilir.Sanırım bu yoğunluk arasında sizin yazınız gözden kaçmış olacak diyelim ve çorbada tuzu olabilecek herkesle bu AŞ paylaşılır diyelim.Herkes AŞ'ını ortaya koyduğunda bu sofra şendir.Yoksa karnı acıkınca sofraya oturan bu sofra adabının dışındadır.(Bu konuda lütfen kendinizi odak noktası olarak düşünüp alınmayın.Sözüm genelolarak söylenmiştir ve bir izlenim ve gözlemim sonucudur.İsim,kişi ve vakit önemli değildir.)Gelelim sorunuzun cevabına:Araç bu araştırma soruşturma ve hesaplamalar titizliğinde MARTOY yönetmelik hükümlerinde belirtilen ölçü limitleri içindedir.Eğer karavan yapmayı düşünüyorsanız T.C Sanayi veTicaret Bakanlığı bünyesinde bulabileceğiniz yönetmelik vs. yi araştırarak gerekli bilgileri bulabilirsiniz.Karavan yapılıyorsa bunun alkovenlisi de alkovensizi de aynı hükümler tabidir.Alkovenli karavan şurada ,alkovensiz burada yapılır diyemeyiz.Karavan üreticilerinden irtibat kurma konusundaki fikirlerinize gelince:Elbette bu çorbanın tuzu biraz fazla oluyor.Fakat paylaşımsız ve tek çırpıda bitiveriyor.Yeter ki pamuk eller cebe gitsin yetiyor bu çalışmaya.Kolaylıklar dilerim.Yeter ki çorbayı tencerenizde kotarmaya niyet edin.Merak etmeyin yanına salatasını soğanını ,garnitürünü alan bu sofraya kaşık salmaya,paylaşıma gelir.Saygılarımla.

Oğuz bey,Gezenbilir sitesi benim için hala bir labirent yolu ancak bulabiliyorum.sizin başlığı gördüğüm anda incelemeye başladım ve dediğiniz gibi titiz bir çalışma ile daha evvelde belirttiğm gibi güzel bir karavan meydana çıkartıyorsunuz.Ben çekmekaravan sahibiyim aldığım dizel araca çeki demiri taktırmak istediğimde daha önce dilediğimiz yerde bu işlemi yaptırıyorken bu kez değişen yasa ile ancak yetkili bir serviste proje çizilerek yaptırıp ruhsata işletebildim.Birde ilgili yasa okuma daha doğrusu anlama özürlüsüyüm ve şu maddenin şu fıkrası derken bakıyorumki size soracak kadar öğrenebilmişim hadi bu sefer kısa yola kaçıyorum ve hayalimdekini gerçekleştirebilmiş birini bulunca nasıl yaptınız deyiveriyorum.Bu arada cevap verme konusunda hassasiyetinize saygı duyuyor aş konusunda sizin sık kullandığınız tabirle tevazu göstermeyerek kendimden emin üstüme alınmıyor.Yanıtınız için tekrar teşekür ederken yolumuzun bir yerde kesişmesini umuyorum iyi dileklerimle.

Sayın Everdede evet çeki demiri konusu eskisi gibi değil.Çeki demiri CE belgeli olması ve takmaya yetkil belgesi olan topuzunda ve traversinde seri numaraları olan projeli çeki demirleri yasal.Doğrusu da bu.Servisinin takması önemli değil.Önemli olan uygun çeki demiri ve uygun atölyedir.Servsi takarsa belki üzerine bir de akıl parası alırllar.

Oğuz bey bir arkadaşımın karavanına uyguladığı bir ürün var .Bambu kaplama hazır vernikliside var yapıştırıcısı ile uygulanıyor .http://www.ormanurunleri.com/default.asp?say=8&altkategori=78 doğru verebildiysem linki bir incelemenizi öneririm.

enverdede' Alıntı:
Oğuz bey bir arkadaşımın karavanına uyguladığı bir ürün var .Bambu kaplama hazır vernikliside var yapıştırıcısı ile uygulanıyor .http://www.ormanurunleri.com/default.asp?say=8&altkategori=78 doğru verebildiysem linki bir incelemenizi öneririm.
Sayı Enverdede ilginiz ve öneriniz için teşekkür ederiim.Ürünü inceledim.Fakat şu an bizim uygulama malzememiz bu.Dolgu verniği ve renlendirici malzeme.Belirttiğniz irün başka bir uygulamada tercih edilebilecek bir ürün.Öneriniz için tekrar teşekkürler.Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR