Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,658
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

aslanahmet' Alıntı:
Oğuz Bey kolay gelsin. Güzel bir motokaravan olacak. İnşallah en yakın zamanda marşa basarsınız.

Teşekkürler.İnşallah.

Etiketler

Huseyın gece ruyalarında kac defa gormustur boyle ruyalar kımbılır. Boyle bır aracı olsaymış eger, kım bılır neler neler yapacakmıs. Dondurmayı kım sevmez kı . Ama olmusken olmalı . Bır de fındık fıstık cekırdek koydunmu yanına . Bu aracla neler neler hayal etmıs huseyın. Kokoreç i de soyle bır tutturdunmu , işte o zaman hayatı degısecektı.
Karavan mı ?
Tahmın edıyorum Huseyın duydugu şeyı baya bır aşmıslık olarak gormus olmalı . Belkı ses tonu da bır haylı kısıklasmıstır, ıçı burulmustur. Kendınce utanmış belkı de hafıf ce pembelesmıstır de. Ne yapsın kı : Onun ıcın soz bıttıgı yerdedır. Sıcacık yuregı dururmu hıç Bu guzel araca kotu bır sey olmasın dıye hemen koruması altına alıp bır nazar boncugu ıle hemen tedbır almak geldı ıcınden.
Sagol huseyın.
Dılerım bır gun ruyaların gerceklesır . Bu kadar cok ıstıyorsan eger. Kim bılır . . . . .

orbay74' Alıntı:
Huseyın gece ruyalarında kac defa gormustur boyle ruyalar kımbılır. Boyle bır aracı olsaymış eger, kım bılır neler neler yapacakmıs. Dondurmayı kım sevmez kı . Ama olmusken olmalı . Bır de fındık fıstık cekırdek koydunmu yanına . Bu aracla neler neler hayal etmıs huseyın. Kokoreç i de soyle bır tutturdunmu , işte o zaman hayatı degısecektı.
Karavan mı ?
Tahmın edıyorum Huseyın duydugu şeyı baya bır aşmıslık olarak gormus olmalı . Belkı ses tonu da bır haylı kısıklasmıstır, ıçı burulmustur. Kendınce utanmış belkı de hafıf ce pembelesmıstır de. Ne yapsın kı : Onun ıcın soz bıttıgı yerdedır. Sıcacık yuregı dururmu hıç Bu guzel araca kotu bır sey olmasın dıye hemen koruması altına alıp bır nazar boncugu ıle hemen tedbır almak geldı ıcınden.
Sagol huseyın.
Dılerım bır gun ruyaların gerceklesır . Bu kadar cok ıstıyorsan eger. Kim bılır . . . . .

Sağol Hüseyin.......Dostluğun,kardeşliğin,sevgi-saygının ve vefanın en yalın ve güzel örneği Hüseyin.DOSTLUĞUN-KARDEŞLİĞİN yeter.Sağolasın Mehmet Bey kardeşim sizin de bu güzel duygulara güzel eklentileriniz ayrı bir güzelliktir.Sağolun.....

dostluk10016.jpg

Karavanın yapımı hızla devam ediyor.Bugün Hüseyin benden önce aracın yanına gelmiş ve dünden söz verdiği MAVİ BONUĞU da getirip araca takmış.Ben de dünden söz verdiğim gibi çekirdek ve dondurmayı götürdüm.Aracın adını bile koymuş. "GÖK BONCUK" diye..Gerçekten güzel bir isim oldu.Ben martı amblemiyle alkoveni dekore etmek üzereyken Hüseyin'in güzel önerisiyle MARTI' nın uçtuğu mavi gök üzerine GÖK BONCUKLARLA bir kompozisyon oluşturacağım.Sağolasın Hüseyin...Seni tanıdığımızdan beri karavana bir hız geldi.Sağolasın...

S4031491.jpg

"Gök boncuk" gerçekten çok hoş bir isim olmuş, karavanınıza yakışmış. Ne diyelim? "ismiyle yaşasın, güzel anılar yaşatsın"...

drares' Alıntı:
"Gök boncuk" gerçekten çok hoş bir isim olmuş, karavanınıza yakışmış. Ne diyelim? "ismiyle yaşasın, güzel anılar yaşatsın"...

Teşekkürler.

Çalışma belirlenen takvime yetişmek üzere emin adımlarla ilerliyor:
100 lt.lik su deposu.

S4031482.jpg

Deponun sabitlenmesi ve kamuflajı.(Savrulmayı engelleyecek çok sıkı kayıtlar ve çelik bağlamalar dolap içindenir.Dolabın üstünteki çanta şimdilik TVrolü oynamaktadır. ;D

S4031501.jpg

Bu da kaplamaların bitmek üzere olduğunun resmidir.Araca bir miktar yük bindi.Fakat bu dolu yüküyle birlikte aracın yasal ve çekebileceği bir istiap haddini aşmayacaktır.Ölçümle öyledir.Bu araçlar zaten arkada makas ve destek olan amorsitörle sayesinde yolda fazla hafiflikten zıplamaktan da böylece kurtulacak.Bazı uygulamalrda arka makaslar yerine şişme hava yastıklarıyla bu işe daha da konfor getiren uygulamalar elbette var.Fakat bu durum aracın orijinal hali.Fazla masrafa gerek yok.

S4031505.jpg

Karavan hızlanınca sayfa sayısıda artıyor, mesainizin bir kısmınıda bu iş güç arasında paylaşıma ayırmanız ve detaylar hakkında verdiğiniz bilgiler belleğimize yazılıyor.Yanılmıyorsam ismi ile doğan ilk karavan sizinki sözüne sadık hüseyin sayesinde.Ne diyelim adıyla yaşasın size güzel günler göstersin.

Sayın Oğuz bey ve çalışan tüm arkadaşların ellerine sağlık.Çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve bilgi sahibi oluyorum.Aracınız çok değişik ve farklı.Ducato tavan saç olarak yükseltilmiş.Proje ön onayı aldı sanırım imalata geçildi.Çalışmalarınızda ALLAH güç kuvvet ve kolaylık versin.SEVGİ ve SAYGILAR.

Sağolun Enver Bey. /Sağolun Mehmet Bey.Güzel dileklerinizin aynısıyla sizlere mukabelede bulunurum.Sağolun...Fakat sanırım imalatın bitimine aşağı yukarı bir hafta kala(Her şey bir zamanlama ve program dahilinde olmuştur ve olacak.) Ankara dışında olacağımdan ve çalışmaları izleyemeyeceğimden sanırım bundan sonra fotoğraflar olamayacak.Usta tüm maharetiyle ve özverisiyle çalışıp imalatı bitirene kadar buralarda olamayacağım.Oysa en ufak ayrıntıya kadar burada imalat aşamaları paylaşımını yapmak isterdim.Fakat dediğim gibi burada olmayacağımdan ve usta da aşamaları fotoğraflayamayacağından(şimdilik) imalat bu aşamada resimlerle sona erdi sayılır.Oysa gönül isterdi ki her aşama sonuna kadar paylaşılsın.Daha fotoğrafla ,sözle,özle ifade edilecek unsurlar çok.Fakat sizler gibi değerli,paylaşımı bilen ve kutlayabilen arkadaşlarla her halükarda yine paylaşımlar sürer.(Kusura bakmayın her ikinize de aynı sözleri yazmam gerektiğinden ikinizin ismini bu yazıda birliklte yazdım.)Saygılar...Dikkatli bir gözlemci olarak izlediğimde bu topiğe zaman zaman misafir olup vara yoğa ,eğriye- doğruya fikir beyan eden ve her nedense gözlemlerime göre buraya artı yada eksi olarak bir cümle dahi yazmadan topicten kaybolan arkadaşlar da vardı.Bunların sayısı bir elin parmaklarını geçmediği gibi doğal olarak kendi tercihleridir ve lbunlarla ilgili bir beyanda bulunmayı da abesle iştigal sayarım kendim için.Değmez ve gereksizdir. Fakat deyinmeden de geçemedim.Dost olan yada olmayan,paylaşan yada paylaşamayanın kendi tercihidir.Bizler de siizler gibi daha birçok güzel paylaşımdan yana dosta selam ve saygılarımızı iletirken bu konuda başka birşey söylememeyi yeğleriz.Biz bu topicde sadece karavanın teknik yada madde kısmını değil,aynı zamanda karavan,doğa,insan sevgisini,saygıyı da paylaşabilmek için birşeyler çiziktirdilk.Çok güzel dostların güzel yorumlarını eleştirilerini aldık.Yapıcı,paylaşımcı,karşıılıklı fikir alışverişcisi olmayı benimsedik. Ve bu arada çok iyi bir takipci,gözleyici,izleyici olduk.Bu izlenim ve gözlemler arasında çok güzel ve paylaşımcı dostlarla merhabalaştık.Merhaba dediklerimize yine merhaba,yine saygı ve sevgiler.Karavan çalışmalarında başarılar....Selamın,merhabanın,enufak bir paylaşımın hatırı çok büyüktür.Paylaşımdan ve selamdan uzak kalmak -paylaşamamk ise bir kusurdur.Sanırım bizler böyle bir kusuru işlemedik.Her güzel çalışmayı istisnasız alkışlamaktan gurur duyduk ve karşılğını da yine güzel temennilerle aldık.Topicte dakikalarca durup da oraya en azından bir başarı dilemeden savuşmadık.Savuşana da lafımız olamaz.Fakat bunu belirtmek de bir borçtur benim için.SÖZÜ EDİLEN KİŞİ SAYISI DA DEDİM YA BİR ELİN PARMAKLARI KADAR DEĞİLDİR ve hiç de önemli değildir.BU BİR SERZENİŞ FALAN OLARAK,EKSİKLİK OLARAK DA ELE ALINMASIN.Fakat güzel bir işe karşı duyulan dostane bir tavır değildir.Fotoğrafladığm ve içtenliğiyle duygu ve temennileriyle gün geçtikçe ölmekte olan insanlığa karşı DOSTLUK BU DEDİRTECEK HÜSEYİN KARDEŞİMİZİN SEVECENLİĞİ DOSTLUĞU GİBİ DUYGULAR HEP YAŞASIN.SAĞOLUN DOSTLAR...

metin0035' Alıntı:
Sayın Oğuz bey ve çalışan tüm arkadaşların ellerine sağlık.Çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve bilgi sahibi oluyorum.Aracınız çok değişik ve farklı.Ducato tavan saç olarak yükseltilmiş.Proje ön onayı aldı sanırım imalata geçildi.Çalışmalarınızda ALLAH güç kuvvet ve kolaylık versin.SEVGİ ve SAYGILAR.

Sağolun Metin Bey.Teşekkürler.Gerekli yasal presdürler tamamdır.Ön proje,son proje derken yapılan bu çalışmada herşey titizlikle ele alınmıştır.Saygılar.Dilekleriniz için tekrar teşekkürler...

acıklama yapmıs olmanız bır ıncelık bence.
Onemlı olan mesajı almıs olmam, şeklıne takılmak olur mu hıc.
Tesekkurler.

karavan1' Alıntı:
Karavanın yapımı hızla devam ediyor.Bugün Hüseyin benden önce aracın yanına gelmiş ve dünden söz verdiği MAVİ BONUĞU da getirip araca takmış.Ben de dünden söz verdiğim gibi çekirdek ve dondurmayı götürdüm.Aracın adını bile koymuş. "GÖK BONCUK" diye..Gerçekten güzel bir isim oldu.Ben martı amblemiyle alkoveni dekore etmek üzereyken Hüseyin'in güzel önerisiyle MARTI' nın uçtuğu mavi gök üzerine GÖK BONCUKLARLA bir kompozisyon oluşturacağım.Sağolasın Hüseyin...Seni tanıdığımızdan beri karavana bir hız geldi.Sağolasın...
Oğuz bey gözlemlerime göre karavanınızın yapım aşamasını yayınlamaya manevi bir atmosfer ile başlamanız ve Hüseyin kardeşimizinde işe böyle renk katması ile halen bu manevi havanın devamını oluşturuyor sanki gibi geliyor bana.Vede yapım aşaması ile birlikte çok güzel haberler çıkıyor ortaya aynen burada yazdıklarınız üzre.

Bugün araçta çalışırken yüzüyle ruhuyla ve tavrıyla TERTEMİZ bir kardeşimiz geldi yanıma."Kolay gelsin abiii " deyip o sıcacık ,candan,içten tavrıyla iyi dileklerini belirtti.Çok sevindim geldiğine.Tavrına ,içtenliğine hayran olmamak mümkün değil.Sağolsun iyi dileklerini,sevgisini,saygısını eksik etmedi."Dondurma mı satacaksınız abiii" demesindeki o candanlık,o naiflik beni hem duygulandırdı,hem gülümsetti,hem de uzun uzuuun düşündürdü.Adı HÜSEYİN'miş."Hüseyin sen isetrsen dondurma da satarız güzel kardeşim" dedim.Ardından dondurmanın yanında daha neler satmamı istersin deyince çekirdek de satarsınuz dedi.Daha neler satabilirz deyince kokoreçi de belirtti.Dedim ya duygu ve düşünce ve saygı-sevgi fırtınasında bıraktı beni.Hüseyin kokoreci bilmem ya ilk dondurmayı ve çekirdeği yarın sana satmayacağım,fakat getireceğim.Çünkü bu karavan olacak deyince "Haaaaa." dedi.Yarın beklerim dedim.Gelirsem ben de sana gocaman bi mavi nazar boncuğu getirecem.Araban çok güzel olmuş abii,AlLLAH nazardan saklasın dedi.Benim sözüm söz...Yarın dondurmamla,çekirdeğimle aracın yanında olacağım.Hüseyin'in dostluğu ve güzel temennilerini de unutmadan böyle güzel insanlara her zaman maddi -manevi borcumuzun olduğunu hatırlayacağım.Sağolasın Hüseyin...Karavanımıza bereket getirdin...Sağolasın....

Bu tür insanların davranışları bende her zaman ayrı bir ilgi uyandırmıştır.
saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR