Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,658
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

Evet Kemal Bey,Manevi ve güzel,düşündürücü,ve bir hayat hesabı sayfası açan bir atmosferle başlamıştım.Bunun yönü yürekten,sevgiden,saygıdan,igüzellikten ve her türlü yüce insani değerden geçen bir yoldu.Ben bir yola çıkarken rotamı çizer ve yol üstü duraklarımda yol güzergahında olan tüm güzelliklerden bir demet,güzel bir kolaj yaparak yoluma devam ederim.Yolumun üstünde ne güzellik varsa hepisine aynı yakınlıkta ve ilgiyle isevgiyle bakarak gerek objektife,gerek gönlüme nakşederim.(Elbette daha çok ısındığıma muhabbetim,saygım ve ilgim ayrıcalıklıdır.)Bu yol GÖNÜLDEN hareketle başlar ve ayırım yapmaksızın kah Ankara'da Anıtkabirden,,kah yol üzerindeki Mevlana'dan,rotaya göre belki Hacıbektaş'tan,Porsuk kıyısından geçerken Yunus'tan,hisar önünden geçerken Orhan Veli'nin martılarına bakarak,Çanakkale'den geçerken şehitlerimizi yürekten duyarak ve anarak....Yine bu yol her taraftan geçer.Mesela: Nazım Hikmet'in,Cahit Kulebi'nin,Necip Fazıl'ın,Arif Nihat Asya'nın kısacası her güzel alternatifin yanından geçer.Sayılarını buraya sığdıramayacağım ve sanki birbirlerine zıt alternatifler gib ialgınan taşlaşmış ve şartlanmış "KATI VE BAĞNAZ" ve tek yönlü beyinlere inat her güzel yoldan geçer ve o güzel duraklara uğrar vede saygıyla anar bu abideleri...Fakat ne hikmetse dediğim gibi algılama kusuru olan bazı beiyinler başlangıçtaki nur yüzlü dedenin resminden "gıcık kaparak "vay be burada irtica mirtica mı var diye kendi beyinleri doğrultusunda şartlanmış zihniyetleriyle tavırlar alabilirler.Elbette bir yanlışlık ve şartlanmışlığın verdiği yanılgıdır bu.Kınamamak ve üzerinde durmamak gereklidir.Kısacası Bbağnazlık resimde cisimde değil bizatihi algılayan beyinin birikimindedir.Dolayısıyla gezginin yolu ulus meydanından da geçer,Rusya'ya yolu uğrarsa Kızıl Meyda'dan da.Ahmet Yesevi'ye de çıkar bu yol. Pir Sultan'a da....Geçenlerde Ankara' daki kabir ziyaretlerimde Deniz Gezmiş'in de yanından geçti bu karavan ve gönül Arif Nihat Asya'nın da.Birkaç parsel ileride "Madımak" mağdurlarının toplu anıtları,biraz ileride başka tarih ve başka nice insanın ,anının ,tarihin,varlığın mermerleri...Hepsi,hepsi saygıya değerdi benim için.Yanlarından geçtim .Hem de hepisini saygıla anarak.Çünkü tüm değerler yanyana ,topraktoprağa komşu bu beldede.Ayırım yapan, bir diğerine bilinçli bilinçsiz meftun olarak ötekini öcü görmek bence bir insanlık ayıbıdır.Çiğliktir.hazımsızluktur.Bu gezgine,Objektif bakana ,objektifiyle bakana yaışmaz.Tüüm değerler insanlığa aittir.Neyse fazla uzatmadan konunun bir kısmına burada cevap verdim.Güzel bir başlangıçla yapılan bu yazılarımın değerli dostumuz,güzel insan HÜSEYİN' le ve onun güzel dilekleriyle noktalanması konusunu da daha sonra anlatırım.Bu vesileyle başta HÜSEYİN olmak üzere ilgisini esirgemeyen tüm dostlara saygılar ve sevgiler.Sağlıcakla kalın derim...

Etiketler

Sevgili Oğuz bey

Karavancılık,seyyahlık,gezgincilik,doğaseverlik,vatanseverlik ve insanlık adına çok güzel bir açıklama olmuş. Ayrıca kafamızı sadece tamirattan,onarımdan ve gezmeklerden başka güzelliklerede yönlendirmesi açısından.
Biz bu ayrıntılara "Seyyah-34 İle Tarihe Yolculuk Başlıyor"da o kadar çok rastladık ,o kadar çok yaşadıkki halen bunun hazzını yaşayıyoruz.
Saygılar ve Karavan çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

orbay74' Alıntı:
Sn Oguz bey.
Sanıyorum gec haber aldım .
Kolay gelsın.Gonlunuzun estedıgı gıbı olmasını dılerım.

Mehmet Bey Kardeşim merhabalar öncelikle.."sanıyorum geç haber aldım" demişsiniz.Oysa o sözü ben kendime söylemeliyim. 20 li sayfaları aşan karavan çalışmalarınızı asıl ben geç haber almışım.Güzel ,emek dolu çalışmalarınızda başarılar dilerim.Sağlık ve sıhhat içinde çalışmalarınızın,başarılarınızın devamını dilerim.Saygılar.

Kardeslık sıfatı ıle nıtelendırıldıgım ıcın tesekkur ederım Sn.Oguz bey kardesım.
Gayretlendırıcı dılek ve destegınıze tesekkur ederım.
Hep saglıklı ve mutlu olun.

Karavanda imalatın son aşamalarına gelindi.Bu hafta sonu İnşallah neticeye varılacak.Uzun bir aradan sonra aşağıdaki fotoğrafları yükledim:İlk fotoğraf karavan ve "FİLİKA"sı.

S4031564.jpg

usta davlumbazı da unutmamış hani...(Ahşap davlumbaz olmuş. Fakat bunu metal olanla değiştirmek üzere model olarak düşünürsek daha emniyetli ve fonsiyonel olacak.)

S4031552.jpg

Sizlerin karavanı da çok güzel oluyor.Teşekkürller.Yusuf Usta ve diğer ustalardan ekip olunca elbette sizin karavan da mükemmeliyeti yakalayacak.Az kaldı.Kolay gelsin.

Oğuz bey güle güle kullanın çok güzel olmuş.

güle güle kullanın Oğuz bey :smiley:, güzel olmuş, bitirmenize sevindim, darısı benim başıma

Sağolun Levet Bey,Teşekkür ederim.Daha iyisi sizler için olsun. :smiley: :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR