Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan impesa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 338
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,669
Ynt: Karavanımın Yapım Aşamaları; Ducato Alco-camper - Oğuz Özen

orsaalabanda' Alıntı:
Karavanınızı güle güle iyi günlerde kullanın.
Trafikten çekili olduğunu belirtmiştiniz. Yeniden trafiğe çıkışı ve motokaravan olarak ruhsatlandırılması konusunda gelişmeler var mı? Bu konudaki gelişmeleri de paylaşırsanız ''yanınızdaki'' karavana benzer projeleri olan arkadaşlarımız için aydınlatıcı olacaktır. Teşekkürler...

Teşekkürler...Sizin " yanyana" fotoğrafta göründüğünüz "yanınızdaki" karavanınızla ilgili olarak ben de aynı temennilerimi ve duygularımı iletirim.Şimdiye kadar bu forumda aynı statü ve yeterlilikte olan gruptaki araçlar nasıl bir yol izlediyse aynı satatüye tabidir.İŞLEMLER TAMAMDIR !...

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Oğuz Hocam, atlamışım... İnceledim, sektör bir yapımcı daha kazandı, kazanıyor..

Cavid Sezen

Cavid Bey o kadarını bilemem...Her iş çok uzun soluklu bir süreçtir.Süreçte yerini alabilmek çok komplike bir olaydır.Finans ister,çıtanın yükselmesini ister her sektör.Bu anlamda sıralanacak şeyler çok kalemden oluşur.Bu kalemlerdeki faktörleri bir araya dercetmek de zor iştir hani.Başarı güzel iş,güzel ahlak,tempolu çalışma,işine saygı-sevgiden vs.vs.vs..... den geçer.Bunlar bir araya gelirse her sektör ayaktadır.Alkışlanır.Yoksa gerisi laf-ı güzaftır....

Cavid Bey, n'oldu sizin şu bahsettiğniz "dublex karavan" meselesi.Bakıyorum da bu meseleye yazan ve birşey söyleyen çok az.Aslında önemli konu.....

karavan1' Alıntı:
Cavid Bey o kadarını bilemem...Her iş çok uzun soluklu bir süreçtir.Süreçte yerini alabilmek çok komplike bir olaydır.Finans ister,çıtanın yükselmesini ister her sektör.Bu anlamda sıralanacak şeyler çok kalemden oluşur.Bu kalemlerdeki faktörleri bir araya dercetmek de zor iştir hani.Başarı güzel iş,güzel ahlak,tempolu çalışma,işine saygı-sevgiden vs.vs.vs..... den geçer.Bunlar bir araya gelirse her sektör ayaktadır.Alkışlanır.Yoksa gerisi laf-ı güzaftır....
Oğuz Hocam,

Bülent Bey, arkasını getirir sanıyorum demek istemiştim. Biz zaten tanımıyoruz kendisini, sizin bir iş ilişkiniz oldu; siz bilemezseniz, bizim bilmemiz hak verirsiniz ki daha zor. Haklısınız, bırakın motorkaravan yapmayı, kamper yapımı bile karmaşık bir iş..

karavan1' Alıntı:
Cavid Bey, n'oldu sizin şu bahsettiğniz "dublex karavan" meselesi.Bakıyorum da bu meseleye yazan ve birşey söyleyen çok az.Aslında önemli konu.....

Yeterince ilgi çekmedi, öyle görünüyor..

Esen kalın.
Cavid Sezen

karavan1' Alıntı:

Oğuz bey merhabalar ve hemen arkasından tebrikler...
Çok emek ve özveri bilgi birikimi ile karavanınızı bitirmişsiniz.
Sitede yeniyim. İsmim Ümit Tiryaki. Kamuda Mühendisim.
Saolsun proje ruhsat ve benzeri konularda yazdıklarıma Yusuf kardeşimden cevap ilgi ve alaka gördüm. Netice olarakta sizin karavanınızı yapan ve övgülerinizi kazanan Bülent ustanın telefonunu verdi bana. Bülent usta ile konuşmamızda ise sizden ve yapım aşamasında meği olan karavanınızdan bahsetti...Burada yapım aşamalarınıda izleyince doğru zaman da doğru forumda doğru kişilerle beraber oldugumu hissettim.Ben çadır kuran kampçı idim ama eşim ve benim hayalim karavana sahip olmak.Sonuçta o aşamaya yaklaştık inşallah.iveco araç bakıyorum birkaç tanesini de belirledim kısmet ise yakında başlarız. Bu aşamada sinlede kontak kurabilmeyi arzu ederim mümkünse tabi.
İş:0 312 4163353
Ev: 0312 2410887
Cep: 05362460909 e posta: umit1958@hotmail.com
o güzel karavanınıza sağlık ve sıhhat ile kazasız belasız keyifle binmenizi dilerim. Tüm arkadaşlara sevgi ve saygılarımla

selamlar oğuz kardeş eline emeğine sağlık karşılığınıda gördüğüm kadarıyla fazlasıyla almışsın allah kazasız belasız sağlıklı sıhatli sevdiklerinle beraber gezintiler versin darısı başıma inşaalah bir gün bende istediğim karavana kavuşmak dileğiyle. :'(

yaylacım' Alıntı:
selamlar oğuz kardeş eline emeğine sağlık karşılığınıda gördüğüm kadarıyla fazlasıyla almışsın allah kazasız belasız sağlıklı sıhatli sevdiklerinle beraber gezintiler versin darısı başıma inşaalah bir gün bende istediğim karavana kavuşmak dileğiyle. :'(

Sayın "yaylacım";

Foruma hoşgeldiniz. Umarım hayalleriniz gerçekleşir.

Bir yıl önce üyeliğiniz gerçekleşmiş, bir yıl beklemişsiniz ama bir günde beş mesaj atmışsınız. Bir mesaj daha atıp kendinizi
tanıtırsanız seviniriz. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41777.0

Cavid Sezen

Değerli Cavit Bey Hocam. Benim karavan faslında en son yazıyı siz yazmıştınız ve imalattan sonra konu oralarda kalmış ve konuyuı kapatmış ve gezilerime başlamıştım.Dolayısıyla da forumda yazmıyordum.Fakat ziyaretlerim ve izlemelerim devam etmekteydi.Yine de forumdaki gelişmeleri zaman zaman izliyordum.Asıl amacım karavan imali değil,gezmek ,karavanla dolaşmak olduğundan yazmaya hem vakit bulamamış,hem de gerek duymamıştım.Fakat size takdir ve teşviklerimi iletmek amacıyla bu suskunluğ bozarak bir selam sunayım dedim.Maşallah Cavit Bey Hocam sanki MEDYA TAKİP MERKEZİ KOMİSERİ GİBİ adamsınız.Hemencecik ilana düşen araçları foruma taşıyorsunuz.Bu da güzel bir beceri.Mesela Değerli Yusuf Kardeşimizin karavanını da tesadüfen sayedizde satılk ilanlarında gördük.Bu vb. gibi ilanları foruma taşımada çok uzmansınız ve eli çabuksunuz.Tekrar kutlarım sizi.Böylelikle karavan sirkülasyonunda sizin de emeğiniz çok.Dedim ya metya ve ilan takip merkezi komiseri gibisiniz.Başarılar dilerim.Bu arada Yusuf Kardeşimize ve karavanı alan hanımefendiye de hayırlı olması dileklerimi iletirim.Elbette bir ürün ya gezmek ya da satmak,değerlendirmek için yaoılır.Kişi istediği anda ve oluşan şartlar çerçevesinde tasarrufta bulunur.Hayırlı olsun.İyi niyet,samimiyetle,burayı bir ticari forum haline dönüştürmeden ve karavancılık amatör ruhuyla yapılan her faaliyet çok doğal ve hatta verimlidir.Yusuf Kardeşimizin takdir ve teşvikle izlediğimiz karavan imali de şahsen alkışladığm bir süreçti.Değerlendirme tasarrufu da y,ne takdirle karşılanacak bir durumdur.Beklentiler,gelişen ve değişen alternatifler çerçevesinde kişi malı üzerinde istediği tasarrufu kullanabilir.Tekrar alana da satana da hayırlı olsun.Bundan önce de Minemerel arkadaşımızın aracını da titiz takibiniz sonucunda foruma siz taşımıştınız.Kısacası değim gibi medya takibiniz mükemmel.Ben de her ne kadar çok dikkatli takip yapan ve değerlendiren bir kişi olsam da demek ki bu konuda şampiyon sizsiniz.Her neyse işin ciddis ve şakası bir yana karavancılık ruhu gerçekten çok önemli.Burada her güzel aşamayı takdir veteşvikle karşılayan gerek benim karavanım imali aşamasında öneri,takdir ve teşvik sunan arkadaşlara tekrar teşekkürlerimi bildiririm.Herkese kolay gelsin.Karavan imal etmej ve onca sektörle güreşmek çok zor ve uzun bir süreç.Bana kalsa bir daha karavan imal et diye eski deneyimleri konuşturarak elbette daha iyisini yapacağımdan şüphem yok.Sonra bu işin arayış,memnuniyet ve konfor yakalama açısından sonu yok.Bugün imal ettiğniz araç yarın yetmeyebilir.Yeni daha rahat ,daha geniş,daha donanımlı araçlara doğru koşarsınız eğer piyasadan yorulmadınızsa.BU ANLAMDA UZUN VE TİTİZ BİR SÜREÇ SONUCU İMAL ETTİĞM BU dUCAT DA UZUN YAZ GEZİLERİMDE yer kapasitesi açısından bana pek hitap etmedi.Daha biüyük düüşünüp,daha büyüük bir karavana sahip olmak istediğm için ben de bu güzel emek ürününü satmaya karar verdim.HERHANGİ BİR SİTEDE İLAN VERDİĞİMDE ERTESİ GÜN SİZİN TİTİZ TAKİBİNİZ ARACILIĞIYLA Gezenbilire taşınacağı muhakkak.Onun için sizden atik davranarak size yazayım dedim.saygılarımla.....

Merhaba Oğuz Bey;

Karavanınızı tamamladıktan sonra da, foruma yazmanızı beklerdim. Araçla ilgili deneyimleriniz ve gezilerinizi paylaşabilirdiniz; yine de tercih sizin.

Büyük harflerle yazdığınız ve epeyce yinelediğiniz "MEDYA TAKİP MERKEZİ KOMİSERİ" söyleminizde bir "takdir ve teşvik"ten çok, bir iğneleme var sanki. :-\ :( Bir emekli olarak elden geldiğince foruma katkı yapmaya çalışıyorum. Siz de emeklisiniz, dilerseniz sizin de katkılarınızı bekleriz.

Yusuf ve kamperi ile ilgili düşüncelerinizi ilgili başlıkta yazsaydınız, sanırım daha çok insan okuma şansı bulacaktı değil mi?

Kendi aracınızla ilgili verdiğiniz karar için, hayırlı olsun diyorum.

Saygılarımla.
Cavid Sezen

gezmen' Alıntı:
Merhaba Oğuz Bey;

Karavanınızı tamamladıktan sonra da, foruma yazmanızı beklerdim. Araçla ilgili deneyimleriniz ve gezilerinizi paylaşabilirdiniz; yine de tercih sizin.

Büyük harflerle yazdığınız ve epeyce yinelediğiniz "MEDYA TAKİP MERKEZİ KOMİSERİ" söyleminizde bir "takdir ve teşvik"ten çok, bir iğneleme var sanki. :-\ Bir emekli olarak elden geldiğince foruma katkı yapmaya çalışıyorum. Siz de emeklisiniz, dilerseniz sizin de katkılarınızı bekleriz.

Yusuf ve kamperi ile ilgili düşüncelerinizi ilgili başlıkta yazsaydınız, sanırım daha çok insan okuma şansı bulacaktı değil mi?

Kendi aracınızla ilgili verdiğiniz karar için, hayırlı olsun diyorum.

Saygılarımla.
Cavid Sezen Cavid Bey amacımız hep güzel ve yerinde ilşleri hep takdir ve teşvik etmek olmuştur.Size atfettiğm bu güzel meziyeti bir iğnelenden ziyade bir iltifat olarak göreceğinizi düşünmüştüm.(Zira yeri geldiğinde iğnelemek ve hicvetmekten de çekinmem.)fakat o kadar dikkatli ve bu konuda çabuksunuz ki takdirlerimi ifade etmek için bir mesleldaşıma böyle yazdım.YUSUF KARDEŞİMİN kRAVANI konu ile bağlantılı olduğu için bunu yazmıştım.HAREKET NOKTASI OARADA YAZDIĞIM GİBİ zikredilen karavan ilanlarının gezenbilire taşınması idi.Ve de atik davranarak size yazmamdaki neden de olur ya yarı öbür gün ben de ilgili ticari sitelere ilan vereceğim.Mutlaka o da tarafınızdan acilen bu foruma taşınacaktı.Onun için sizi bilgilendirme açısından yazdım.BEN AMATÖR RUHLA ticari ruhun ayrılasından yanayım.kARAVAN YAPIP DENEYİM PAYLAŞACAKCAK GEZENBİLİRDE AMENNA.fakat ticari ilan verceksek gerek ticari siteler var gerekse bu forumun ilanlar bölümü var.Ben burada memnuniyetle zamanım elverdiğince amatör karavan imal,i deneyimlerini paylaştım,yeri geldiğinde yine de paylaşmaya devam VE DE GÜZEL PAYLAŞIMLARDAN STİFADEYE DEVAM.4 aydır en son sizin yazınuızla hitam bulmuş bu faslı yine size cevap ve selam yazarak araladım.çalışmalarınızda başarılar dilerken bu arada karavan imali aşamasında istifade ettiğm arkadaşlara da başarılar ve selamlari.Saygılarımla...OĞUZ ÖZEN-ANKARA
[/quot

Cavid Bey konu ile birebir ilgili olduğunu düşündüğüm Yusuf kardeşimizin karavanı burada hareket noktasıydı.Bu açııdanyazdığm konu bu topictedir.Yani doğru yerindedir.saygılarımla.

Oğuz Hocam, konu tarafımdan anlaşılmıştır; açıklama için sağolun. Katkınızın sürmesi dileğiyle... :smiley:

Saygı bizden.
Cavid Sezen

seyyah-34' Alıntı:
Peki s.n Oğuz bey sizi pür dikkat izleyeceğiz vede ilk hayırlı olsun sözünü ben söylemiş olayım.Allah kolaylıklar versin.
Oğuz bey tekrar 7 ay sonra hayırlı ve herşey gönlünüzce olsun diyorum.Sizi izlemeye devam ediyor faydalı bilgilerinizi bekliyoruz camper yapmak için fırsat kollayan bir arkadaşınız olarak.
Kemal

Kemal Bey evet uzun bir aradan sonra burada görüşüyoruz.Karavanın bitim aşamasından sonra geziler ve uğraşlar derken uzun zamandır yoktum.Yoktum derken izlemeyi de zaman zaman ihmal etmedim tabi.Zira iyi bir izleyici olarak neler oöluyor diye de bakmak gereğine inanırım ve de gerek olmadıkça da yazmaya ayıracak zamanın olmuyor diye durumu beyen ederim.Mucbir bir sebep olmadıkça vede bir dosta selam verme gereği olmadıkça genelde yazmamayı yeğlerim.Bu vesile ile de sizlere tekrar selamlar iletirim.Yeni camper yolculuğnuzda başarılar ve kolaylıklar dilerim.Bu meşakkatli bir o kadar da yorucu yolda muvaffakiyetler dilerim.Ben uzun bir gezi aşamasından sonra benim camperi eksiğiyle fazlasıyla değerlendirdim ve bana ebat ve genişilik açısından yeterli rahatlamayı vermediği için bir şekilde değerlendirerek daha geniş ve ferah bir karavana doğru projeler geliştirmekteyim.Elbette bunca deneyim,birikim ve piyasa koşuullarıyla cebelleşme çok şeyler kazandırdı.Fakat yeni oluturacağım karavan konseptinde hiçbir güçlük ,zama kaybı yaşamadan bu işi gerçekleştireceğime inanıyorum.Oysa Ducato camper de gerek sağlamlık,yenilik ve performans açısından çok güzeldi.Fakat en az 5 kişi kapasiteli bir karavan düşünüyorum.İnşalllah bunu da yorulmadan bir şekilde gerçekleştireceğim.Fakat çok emek özveri,masrafla oluşturduğum Ducato da bir şekilde değerlenecek.Sizler de yeni camper inşaasında başarılar kolaylıklar tekrar.Saygılarımla.

Sayın Kemal Bey Kardeşim birkaç fotoğrafla da bizim camperin geziden dönüşteki son durumunu göstermek isterim:[attachment=1]

S4030015.jpg

S4030037.jpg

S4030059.jpg

S4030064.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR