Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,900
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Guzel bır cafede tanısma faslı olabılır, Fıkır alısverısı yapmak ısteyenlerede bulunmaz bır fırsat..

Ahmet bey dusuncenız ılk etap ıcın yerınde bence selamlar..

Etiketler

sayın Ahmet Bey ve tüm forum katılımcıları
karavancılığın, yalın,yalansız,art niyetsiz,dostlukların çıkar üzerine kurulmadığı bir yaşam tarzının olduğunu düşünen vede bu yaşam tarzını benimseyen biri olarak sizlerle buluşmanın ve dostluk kurmanın çok güzel olacağını düşünüyorum.
yerli yapımları beğenmeyen bir karavan sever olarak,zaruri karavan üretimi yolunda yatırım yapan,bu işle ilgili ciddi çalışmalara giren ve hale hazırda karavanımın imalatıyla uğraşan bir müteşebbüsüm.
bu güzel buluşmada yer almayı çok istiyorum,o güne kendimi ayarlamaya çalışacağım.ankaradan ha diyince biraz zor olacak ama,kısmetse eğer bu buluşmada sizlerle tanışmak ve o atmosferi yaşamak istiyorum.karavancı ruhu taşıyan herkese saygılarımı iletiyorum.inşallah buluşmak dileğiyle şimdilik iyi akşamlar.

Levent Köroğlu/ANKARA

merhaba Levent 06
senın dusuncelerrıne katılan aynı seylerı dusunen,senın yapmayacalıstıgını yapmaya calısan (kendıkaravanını yapmaya calısan) bırısı daha var.
ızmır den bıraz eskı model ama hala calısan bırısı daha var.
gayret,kuvvet ve kolaylıklar dılerım mehmet-ızmır

Günaydın
35-40 kişinin katılacağu (Ahmet beyin hazırlamış olduğu listeye bakarak) 1-2 saatlik bir cafe toplantısının faydalı olabileceği kanısında değilim. Ama çoğunluk bu yönde düşünüyorsa yapabileceğim bişe yok :smiley:))
Kolay gelsin
Ömer Sak

Sevgili dostlar... Evet...Toplantı yer, tarih ve süresinin belirlenmesi için İstanbul dışından katılmayı düşünen arkadaşların kendi durumlarını netleştirmesi önem kazanıyor.

Levent bey,

Aramıza hoşgeldiniz. Toplantımıza katılmanızı ve sizi tanımayı bizde çok isteriz.

Toplantı ile ilgili benim diğer bir önerim;

Ankara'dan (veya diğer şehirlerden) katılmak isteyen arkadaşlarımız birleşerek tek bir araçla gelebilirler ve böylelikle yol boyunca yapacakları sohbetlerle birbirlerini daha iyi tanıyabilirler. Bu zamanda ayrı ayrı harcamalar yerine tek araçtaki giderleri paylaşırlar. Belki de bu şekilde konaklamalı bir toplantının gerçekleşme ihtimali artar. İsteyen cumartesiden gelerek konaklar, isteyen pazar günü yapılacak toplantıya direkt gelir.

Haldun beyin belirttiği gibi İstanbul dışından gelen arkadaşlarımızla birlikte herkes yer, tarih ile şehiriçi ya da konaklamalı alternatiflerle ilgili görüşlerini yazarsa daha çabuk sonuca ulaşırız.

Görüşmek üzere

Ahmet

Bu mesajımın toplantımızla hiçbir ilişkisi yok.

Sayfanın altında "Okuduğunuz Konuya Benzer Konular Bulundu" başlığında ilk benzer konu ;

" Bozayılarla Yeniden Barış"

Sevinelim mi , yoksa üzülelim mi ? :D :D :D

Arkadaşlar tekrar baktım hala tarih belirlenmemiş ne zaman olursa olsun ama bu haftasonu gibi bir cümle kullanmazsak sevinirim en az 10 gün evvelden bilgimiz olursa gelmeyi çok istiyorum.Ben şöyle bir fikir daha söyleyeyim kalmak için düşündüğünüz yer çok güzel Ahmet beyin dediği şekilde aracı olmayanlar belli bir yerde toplansa diğerleride sizin kamp yaptığınız yere gelse biraz özveriyle daha orjinal hemde tarzımıza yakışır bir ilk toplantı olur sohbetler orda yapılır,hatta kalabalık bir grubuz tek biraraç tutulup istanbuldan gelen arkadaşlar hiç yorulmadan kamp yerine gelebilirler.gördüğüm kadarıyla bizi alacak yerler var kamp yerinde hoş olmasa ne olur hava durumuna bakıp yağmrsuz bir hava seçilebilir.kamp yerindeki arkdaşlarda kahvaltı etmesinler hep beraber isteyen yanında getirdiği ile isteyen ordan ,güzel bir kahvaltı eşliğinde da beraber olabiliriz kimsenin erken kalkma gibi sorunu olacağını sanmıyorum.

Çok açıklayıcı olmadığını fark ettim kısaca arkadaşlar cumartesi kamp yerine gitsin bizlerde pazar sabahı onların yanına gidelim.

Korular

Ben de İstanbul'da oturan karavansızlardanım. Toplantının merkezi bir yerde yapılması, benim ve benim gibi araç problemi olanlar için çok iyi olacak. Avrupa yakasında Yıldız korusu, Emirgan Korusu Anadolu yakasında ise Mihrabad(Kanlıca) korusu aklıma gelen yerler. Hem böyle mekanlara yine karavanlarla gelinebilir diye düşünüyorum, tabii o haftasonu hava uygun olursa, yoksa yine kapalı mekanda oturmak zorunda kalacağız.

Bunlar benim aklıma gelenler, diğer seçeneklere de uyarım.

Oğuz beyin dediği yer güzele benziyor olabilir..cumartesi olursa iyi olur çoğunluğada uyarım..A.kadir kaya maltepe..

Arkadaşlar,şu anda net den İstanbulda yağış,kuvvetli lodos ve fırtına haberini okuyunca düşündüm,böyle havalrda yapılacak toplantılara katılım çoğu kişi için kolay olmayabilir sanırım.Bu aralarda havalar mevsim gereği yağışlı,soğuk ve fırtınalı geçiyor.Havaların düzeleceği ilerki zamanlarda yapılacak toplantıya katılımın fazla olacağı bir gerçektir.Kendimden örnek vereyim.Ben ERDEK'te oturuyorum,bu havalarda İstanbula gelmek benim için oldukça zor olur.Havalar güzel olsa Bandırma'dan İstanbula çalışan feribotlar ile gelmeyi düşünebilirdim.Bu fırtınalı havalarda feribot yolculuğu ne kadar zevkli olur siz düşünün.Ankara'dan,İzmir'den diğer şehirlerden gelmeyi düşünen arkadaşlarımız içinde kış şartlarında karayolu trafiğinde zevk alabileceklerini düşünemiyorum.Bu nedenler göz önüne alınarak havalrın düzelmeye yüz tuttuğu zamanda yapılacak toplantı uzaklardan katılmayı düşünen arkadaşlar içinde zevkli bir geziye dönüşür.Hele ailece gelecek arkadaşlarımız açısından düşünülürse eşlerin ve çocuklarında bu geziden zevk almalarını sağlamak sanırım daha güzel olur.Çünki karavancılık ferdi değil ailece yapılan bir aktivitedir.Ben sadece fikirlerimi söylemek istedim niyetim kimseyi yermek veya incitmek değil.Saygılarımla ABDİ UÇAR

tüm arkadaslarıma;
aklıma geldıde bır sorayım dedım.
hanı serde bır karavan sahıbı olma arzumuz varya hemen hemen her gun satılık karavanlar bolumunde gezınıp iç cekıyorum. dıkkatımı ceken asagı yukarı ıkıyüz ün uzerınde ılan var, bır o kadarda satmayı dusunmeyenler vardır herhalde .bunların ıcınden tıcarı dusunenlerı cıkarsak bıle karavancılıgı yasamlarının geregı olarak kabullenmıs olanlar bundan zevk ve keyf alanlar daha fazladır dıye dusunuyorum
sımdı soruyorum: NEREDE BU KARAVAN RUHU TASIYANLAR
tamam yaz bıtmıs , karavanlar parka cekılmıs olabılır gerıde hıc mı paylasacak bır seyler olmaz herkez boyle kosesıne mı cekılır ( bakın mayıstos bocegıne hep ucuyor). karsı olmama ragmen şu avcılara hep ozenmısımdır ne kadar anlatacak seylerı vardır ( susturabılene aşkolsun)
dıyorumkı: bır gazetede ılan verıp de bu kısılerı buradakı aktıvıte ve muhabbetımıze mı davet etsek
dogrusunu soylemek gerekırse sadece otuzkusur kısının katılımından kırgınlık hıssettım. yapmak ıstedıklerımızı bıraz daha uzun uzun acıklayarak konun heyecanını arttırarak ılgı ve katılımı arttırmalıyız .
korkum bu kadar cabanın kısa bır kıs turu hevesı anlayısı ıle alt baslıklatda bır yerde sıkısıp kalmıs hedefıne ulasamamıs duyurulamamıs sogumaya yuz tutmus bır gırısımınustunun ortulup gıtmesı korkusudur.
evet sımdı havalar pek bı elverıssız dıye dusunenlerın haklı bır mazeretıde olabılecek gıbı . oyle ıse bıraz daha esneterek , daha ıyı fıkırlerle katılımların attırılmasına zamantanıyarak daha fazla yenı dusunce yenı ıstek ve hal carelerınden bahsederekgundemı canlı tutmaya calısmalıyız.
tabı kı bır gun -bundan fazlası olmuyor- gorusunde de bırlesıldıgınde kar kış deyıp yan cızmemelıyız (iki damla yagmurdan seker degılız erıyecek). cogunlugun ıstanbul ve cevresı olusu yararlanmanın guclugu anlayısı ıle degerlendırılmemelı ve bu gırısımın temelınde harcımız oldugunu altında ımzamız olacagı duyguları ıle gururlanma payemız olması serefını yasarız.
herkez her seyı bır an once soylemelı dusunceler meydan gormelı dahası ıstanbullular yukun agır kısmı sıze kalabılır .bız taşralılarda destek vermelıyız rajon boyle gerektırır gıbı gelıyor bana
(gazetede ılan banada ucuk gelıyor.ne varkı aklıma daha ıyısı gelmedı)
dılegım basarıdır mehmet-ızmır

Sayın Mehmet Bey
Dediğiniz gibi karancı sayısı azımsanmayacak kadar cok. Ancak sanıyorum su anda çoğunluk karavancı üstatlarımız belli bir yaşın üzerindeki ağabeylerimiz. Ve yine sanıyorum sanal ortam pek onları açmıyor. Yada 60 A4 sayfa tutan bu bölümdeki yazışmaları bir kenardan kıs kıs gülerek izliyorlar :smiley: "ohhhhooo siz amerikayı yeniden keşfetmeye calışıyorsunuz ,biz seneler önce yaptık bu işleri, bu bolye olmaz yeni bir oluşuma ne gerek var dernekler var zaten bu işler için " diyorlar kimbilir.
Kimlerin ne dediğini bilmiyorum ama bildiğim bir şey var yarın aksam hava nasıl olursa olsun muhtemelen şile'ye gideceğim :smiley: . Serin bir cumartesi akşamı mangal yakmanın keyfi bir başkadır.
Sevgiler,
Ömer Sak

sevgılı omer kardesım
dusuncelerımı paylastıgın ıcın tesekkur ederım.uzatmamak ıcın her seyı soyleyememıstım.
dedıgım gıbı heyecan pörsumesin yazalım cızelın aarayalım arastıralım. (lutfen)
hoscakal

Sevgili Omer Hocam aslinda haklisin.
Biliyorsunuz bu toplanma girisim yeni degil. Bir dernek var bu sehirde. Hatta bir federasyon var bu ulkede. Yani karavanci agabeylerimiz federasyon dahilinde calisiyorlar. Esas tasin altina ellerini koyan onlar. Bence onlarin fikir ve tecrubelerinden yararlanmali. Tekrar tekrar ayni yollardan gecmemek adina. Veya onlardan farkli bir sey varsa bu olusumda o dillendirilmeli. Mekan tutmak ve isletmek mi farkli olan. Acikcasi beni heyecanlandirdigi kadar biraz da endiselendirmiyor degil. Paranin bazi iliskilere girmesine izin verirken cok iyi tartmak lazim.
Velhasil bu ulkede karavanci cok var. Ama ucuz tatil anlayisinin disinda bir karavancilik anlayisi cok yok. Karavan demek bu ulkede ucuz tatil demek. Ucuz yazlik ev demek.
Bu zihniyet degismedigi surece cok sey cok zor olarak devam edecek diye dusunuyorum. Bu olusuma da dahil olurken simdi veya sonrasinda sadece ucuz tatil arayislarinda karavani ilk sirada goren kimi karavansiz veya karavanlilarla ayni cati altina girme endisesi icimi kemiriyor itiraf etmeliyim. Dusunsenize birbirini tanimayan bir suru kisi biranda toplanacak ve birlikte olmaya karar verip calismaya baslayacak. Bu yuzden kamp yapmayi onermistim. Insan kamp yerinde daha arinmis haliyle kendini gosteriyor. Dolayisiyla dostane iliskilerle herkes birbirini daha iyi taniyabiliyor.
Her zaman oldugu gibi bu ulkenin kaderine kendimizi kaptirip bolunup bolunup yine yalniz kalmayiz umarim. :D
Sevgilerimle
Insel

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR