Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,898
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Uğur bey,
Yapmayı düşündüğünüz değişiklikler gezenbilir üyesi karavancı dostlarımızın isteklerini karşılayacaktır diye düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dileklerimle...
Oguz

Etiketler

Merhaba Arkadaşlar Gezenbilir sitesi ve benzeri siteleri vakit buldukça takip ediyorum herşey çok güzel benim en çok hoşuma
giden kampçı ve karavncı arkadaşların birşeyler yapmak için çırpınması demekki bir şeyler oluyor yavaş da olsa olsun doğa dostlarını bu sitelerde görmek beni mutlu ediyor en çok da gezilen yerlerin gerek resimleri olsun gerek bilgileri olsun bana çok faydası oluyor onları okuyup bir yere gittiğim zaman sanki hiç yabancılık çekmiyorum onun için Ahmet beyin fikirlerine katılıyor çabaları için teşekkür ediyorum.
hemen bende nacizane bir öneride bulunayım gezilip görünen yerleri kalınan kamp ve kamp yerlerini anlatan belirten nasıl gidileceğinden tutunda neler yapılabileceğine varana kadar fiyat lar dahil olsun hele birde anlatımı ve kalemi güzel olan arkadaşlar yazarsa zevkle takip edilen bir köşe olacağına inanıyorum.
Tüm Doğa severlere selamlar.

Uğur bey,

Bizlerle aynı görüşte olmanız hatta " leb der demez, Çorumla ilgili herşeyi anlatan" :smiley: bu açıklamanız ile sorunlarımızın farkında olup çözümler aramanızdan çok mutlu oldum.
Bahsettiğiniz toplantınızda bulunmak bizleri de memnun edecektir.

Hazır sizi bulmuşken bir de öneride bulunmak istiyorum.

Tüm Gezenbilir ailesi olarak neden hep birlikte sanallıktan kurtulmuyoruz ?

İlk önce İstanbul'da sonra diğer şehirlerimizde hepimiz için büyük bir GEZENBİLİR LOKALİ miz neden olmasın ?

Kaç üyemiz var bilmiyorum ama buna göre yüksek olmayan sadece kira ve yan giderlerimizi karşılayacak kadar yıllık aidat toplasak, hepimiz bir arada olsak, her grup kendisi için lokal kurmak istediği zaman oluşacak kaynak israfını önlesek vb. Sakıncaları yok mu ? Var. Birer yıllık hedefler olarak planlarız. Tahsilat yoksa lokal de yok. Gayet basit.

En azından bu öneriyi tüm arkadaşlarımıza sunarak görüşlerini alsanız ?

Belki de birçoğumuz benzer şekilde düşünüyor fakat bunu çeşitli sebeplerle dile getiremiyor olabiliriz.

Ne dersiniz ?

Selam ve sevgilerimle

Ahmet Oral

Merhabalar.

bende çok uzn zamandın kamp ve karavancılıkla ilgileniyorum ve bir karavanımın olması çok istiyorum. bi ara land ambulans alıp arkasını karavan yapmak niyetindeydim. ama maddi durumdan ötürü 2 araç almam ve kullanmam beni yıpratırdı. onun için hem haftasonları arazide hemde şehir içinde rahatlıkla kullanabileceğim bi araç almak istedim ve lada niva aldım. ilk hedefim gerçekleşmiş oldu. şimdilerde geçici bir süreliğine yani bir sahibi olana kadar ladanın üzerine bir çadır yapmaya karar verdim. ve en kısa sürede bunu gerçekleştireceğim. Bundan sonra çekme karavan sahibi olmak için elimden geleni yapacam.

en basit haliyle çizimim.
ladaadr.jpg

bende haldun beye canı gönülden katılıyorum.

Bu iş gönül işi gerçekten. ama ben sizlerden bayağı uzaktayım. ve çekme bir karavanı bir kaç kişi ortak olarak alıp devremülk gibi kullanma işi mantıklı geldi bana. ben bu işte varım. ve mantıklı olan tüm tekliflerede varım.

kyaz75' Alıntı:
bu yazıyı yazmamın nedeni murat arkadaşımla tartışmayı devam ettirmek değil benim havalar ısınınca dan kastım maximum katılımın olabileceği en güzel zamandı çünkü daha yeni oluşan bir grup düşünsenize baharda herkesin kanının hızlanmaya başladığı zaman doğanın uyandığı günlerde bir zamanda toplanılsa katılmayı düşünmeyen birisi bile gelmeyi düşünür samimiyet oluşur belki daha sonraki buluşmalarda kar kış yağmur çamur kimse dinlemez diye düşünüyorum bizler arkadaş değiliz ki gelmeyene çürük yumurta muamelesi yapalım

aslında normal olan budur. ama bu sitedeki bir çok kişi normal olmadığı için. karda kışta ve çamurdada bu işe evet diyeceklerinden eminim.

şahsen ben kar kış özellikle çamuru yeğlerim hem kamp kurmuş hemde off road yapmış olurum ve harika olur :smiley:

Karavansever dostlarım,

Muammer beyin önerisi üzerine daha önce

Offroad sevenler işte sizin çekme karavanınız... www.gezenbilir.com/index.php?topic=17878.0

Camper arayışında bu konu hakkındaki görüşleriniz... www.gezenbilir.com/index.php?topic=18379.0

Karavan Örnek Model ve Resimleri (3) Camperbox www.gezenbilir.com/index.php?topic=17883.0

başlıklaıyla görüşlerinize sunduğum farklı çekme karavan/camper/camperbox/camperback çözümlerini belki dikkatinizden kaçmış olabilir diye tekrarlıyorum.

Bunların 750kg yi geçmemesi halinde kayıt yok, muayene yok, park derdi yok ve en önemlisi biz burada ucuza maledebiliriz. Taktır aracına bir çeki demiri, al camperini çık geziye.
Camperbox/back tipi ise çeki demiride gerekmez . Pick-up'ına yükle ve çık. Arkada taşınan bir yük olarak tanımlanacağı için bence hiçbir sorun yok. İstersen ayakları üzerinde kurduğun yerde bırak, işlerini halledince geri dön. Bıraktığın yerden tatiline devam et.

İsterseniz devre karavan olarakta birleşip değerlendirilebilir.

Bahsettiğim gibi karavancılık konusunda henüz çok tazeyim, çekme karavanların 750 Kg'ı aşmadığı taktirde vergi, muayene kayıt kuydat dışında kaldığını da bilmiyordum. Öğrendiğim çok iyi oldu ;)

Gezenbilir ailesi olarak da bir lokalin olması gerçekten güzel bir fikir, biraz daha özveri, biraz daha örgütlenme ve çaba gerektirir ama kesinlikle güzel bir fikir.

Lokallerin birleşmesi fikrinde hem kulağa hoş gelen hem de sıkıntı olabilecek ihtimaller söz konusu, mesela araç sahibi olan herkesin ihtiyacı olan bir tamirhane, atölyedir. Kısaca karavancı arkadaşlar ve offroadcu arkadaşların ortak ihtiyacı olan bir atölye kiralanıp aynı camia ile lokal de paylaşılabilir mi ??
Bu kulağa hem hoş geliyor, fakat ileride Orhan Babacılar ve Müslüm Babacılar arasındakine benzer bir ilişkiye mahal verirmiyiz bilemiyorum. Bence böyle bir ihtimal de toplandığımzda tartışılabilir.

Diğer bir konu da şu, belki de aramızda karavanlarını kullanıp hevesini almış ve "devre karavan" şeklinde kullanımı için karavanlarını vakfedecek hayırseverler de çıkabilir. Bu konuyu ilk duyanların " hadi canım kim karavanını satmak varken devre karavan şeklinde kullanımına müsade eder ki" dediğine eminim. Denizcilik ve yelkencilikle ilgilenenleriniz bilirler ki, yelkenli ile dünya seyahati hayalleri kuran Tonguç- Yeşim Tokol çifti, hayaller kurarken bir gün daha önce dünya etrafında bir buçuk kez tur atmış bir denizce olan ve Amerikada yaşayan Prof. Eralp Akkoyunlu'nun, 1985'de kendi yaptırdığı teknesini, dünya seyahati yapmak isteyen bir Türk çifte hediye edeceğini duymuş ve hayalleri gerçek olmuştu. Tokol çifti, Fiji adalarında olan tekneyi önce Türkiye'ye getirerek yarım bir dünya turu yaptılar, son zamanlarda da yeniden bir seyahata hazırlanıyorlardı.

Herşey mümkün, iste yeterki...

Ben de şu öneriyle geleyim arkadaşlar yaklaşık 2-3 gündür inceliyorum bana pek mantıklı geldi araç üstü çadırlar.
yerlisi var
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13267.0
http://www.arakibulaki.com/Default.aspx?aType=IlanDetayi&AdvertID=38047
[attachment=1]

yabancısı var http://www.hannibal.co.za/Default.asp?pageid=541
ayrıca kendinizde yaptırabilirsiniz aynısı olmasada(belkide daha iyisini) .Ahmet beyin gönderdiği fotodaki portatif ocak benzerini aracınızın arkasına mobil bir şekilde sığacak şekilde ayarladığınızda hiçbir sorun kalmaz ayrıca bu sayfada çok orjinal bir kalorifer sisteminden bahsediyor http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=18427.20 yani isteyen kışın bile kullanabilr.Bu açıdan bakınca çok uygun bir fiyata orjinal bir sisteme sahip olabiliriz.İlk başta ne fark var çadır gibi deniliyor ama ben herikisini de denedim(çadırda aralıksız 35 gün) üzerimde kertenkelelerle uyandığımda olmuştur ayı geldi korkusuyla tir tir titrediiğim zamanlarda ama aracın üstünde uyumak çok daha konforlu inanın heleki bayanlarda varsa araç üstü tartışılmaz bile.Hatta aluminyumcu bir abimize içinde sıcak buhar gezdirme düşüncesiyle yanlızca taban kaça mal olur diye bir mailde yolladım.cevap bekliyorum yan barları 20-30 cm yükseklikte olacak aşşağıda uyanmayalım diye,çadır kısmını branda dan klasik malzemelerden diye 2-3 çeşit düşündüm.hatta alkovanlı karavanını dağ yoluna vurmak istemeyenlerde alabilr.Buda bir fikir olsun

tent.php.jpg

index.php.jpg

yasiko' Alıntı:
Uğur bey,

Tüm Gezenbilir ailesi olarak neden hep birlikte sanallıktan kurtulmuyoruz ?

İlk önce İstanbul'da sonra diğer şehirlerimizde hepimiz için büyük bir GEZENBİLİR LOKALİ miz neden olmasın ?

Kaç üyemiz var bilmiyorum ama buna göre yüksek olmayan sadece kira ve yan giderlerimizi karşılayacak kadar yıllık aidat toplasak, hepimiz bir arada olsak, her grup kendisi için lokal kurmak istediği zaman oluşacak kaynak israfını önlesek vb. Sakıncaları yok mu ? Var. Birer yıllık hedefler olarak planlarız. Tahsilat yoksa lokal de yok. Gayet basit.

En azından bu öneriyi tüm arkadaşlarımıza sunarak görüşlerini alsanız ?

Belki de birçoğumuz benzer şekilde düşünüyor fakat bunu çeşitli sebeplerle dile getiremiyor olabiliriz.

Ne dersiniz ?

Selam ve sevgilerimle

Ahmet Oral

Güzel düşüncelerinizden dolayı sizlere teşekkür ederim. Forum üye sayısı olarak 20 bini geçtik. Ana menünün altında gözüken bu sayıya her ay 2 bin küsür arkadaşımız ilave oluyor.

Tüm alt yapımzın oturduğunu ve olgunlaştığımızı fark ettiğimiz için düğmeye bastık. :smiley: Baharda ilk dernek şubemizi İstanbul'da kuruyoruz. Hepimiz için hayırlı olur inşallah.
Selamlar..

Merhaba Ahmet bey,

Karavancılıkla ılgılı acmıs oldugunuz butun konuları okumaya calısıyorum, Fazla ıstırak etmesemde hepsını elımden geldıgınce takıp edıyorum, Katkınızı'da ınkar etmemek gerekıyor, Karavanlan ılgılı her konuya katkı yapıyorsunuz,

Sızı sahsım adına gonulden Kutluyorum saygılarımı selamlarımı yolluyorum,

Benım gıbı bu ıse yenı gonul vermıs arkadaslarımıza onculuk yapmanız sevındırıyor bızlerı,

İsmimin bu yapmıs oldugunuz lıstede'de olmasından ve sızlerlen olmakdan mutluluk duydum,
Henuz bır karavanım yok, ama Arastırıyorum Kısmetse 2010 yaz bası emeklı oluyorum ve akabınde bır karavan almayı dusunuyorum, zamanımda cok olur İnsallah daha faal falıyetlerde olmak dılegıylen,

Selamlar Ahmet bey,

Bir süredir Çanakkale Geyikli tarafında kamp ve karavancılığında içerisinde olduğu bir proje yürüttüğümü açtığım bir konuda bildirmiştim. Ayrıca bu günlerde Çanakkale'li bir girişimcinin karavan üretmek istediğini de öğrendim. Elinde kalıp filan da varmış... İlgilenir misiniz?

Salih kardeşim,

Hakkımdaki güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Aramızda olmandan bizde mutlulk duyuyoruz.

İnşallah sende gönlündeki karavana sahip olup, planladığın gezileri gerçekleştirirsin.

Sevgiyle...

Ahmet

Sayın ethem,

Kampyeri hepimizin sorunu .Daha önceki mesajlarınızı okudum. Eğer yapacağımız toplantıya katılıp çözüm önerilerinizi anlatırsanız çok seviniriz.

Üretim konusu şu an gündemimizde yok. İsterse o arkadaş bir mesajla ne yapmak istediğini anlatırsa değerlendirebiliriz.

Selamlar

Ahmet Oral

Katilim toplantisi icin gun ve saat belirlendi mi? Kacirmis olabilir miyim acaba?

Arkadaşlar,

Katılımların ve önerilerin artmasını beklerken heyecanımızı kaybedeceğimizden korkuyorum. İsterseniz bizler ilk toplantımızı yapalım, temeli atalım, katılımların artmasını yine bekleyelim.

Bugüne kadar yapılan önerileri doğrultusunda ilk toplantımız için gündem aşağıdaki gibi şekilllendi :

1- Lokal konusunun değerlendirilmesi

1.1- Aramızdan bir arkadaşımızın büro veya işyerinin hizmetimize sunulması
1.2- Tespit edeceğimiz mevcut bir cafenin toplantılarımız için kullanılması
1.3- Bizler tarafından ortak finanse edilecek bir mekanın kullanılması
1.4- Hoby atölyesi + cafe şeklinde planlanan ile bir mekanın belirlenmesi
1.5- Gezenbilir'in açacağı genel merkezin bizler tarafından da kullanılabilmesinin görüşülmesi

2- Hoby atölyesinin faaliyete geçmesinin görüşülmesi

2.1- Sanayide bir usta ile anlaşılarak mevcut atölyenin ortak kullanılması
2.2- İstanbul'da bir karavan üreticisi ile anlaşılarak gerçekleştirilebilmesinin görüşülmesi
2.3- Ortak finanse edeceğimiz Atölye/cafenin ve ustanın belirlenmesi

3- Kamp yerleriyle ilgili olarak tüm bilgilerin yer alacağı bir kaynak oluşturmak üzere çalışmaların yapılması ile ilgili yöntemlerin görüşülmesi

4- İstanbul yakınlarında ya da tespit edeceğimiz başka bölge ve yerlerde bizler tarafından finanse edilen, ihtiyaçlarımıza göre düzenleyeceğimiz kamp yerimizin görüşülmesi

4.1- Tüm Türkiye'de ve İstanbul'da mevcut kurulmuş ve kurulacak yerlerle temasa geçerek bu mekanların amaçlarımız doğrultusunda kulanılabilmesinin gürüşülmesi

5- Karavan yapımı ve ilgili ekipmanlar hakkında bir kaynak oluşturmak üzere çalışmaların yapılması ile ilgili yöntemlerin görüşülmesi

6- Devre karavan ve birikimli kura yöntemiyle karavan sahibi olabilmemiz hakkındaki görüşlerin değerlendirilmesi

7- Karavan üreticileri, Karavancılar ve Kampyerleri arasındaki işbirliğinin sağlanabilmesi hakkındaki görüşler

8- Gezenbilir ilgili moderatör ve yönetimden arkadaşlarımızın da katılımıyla, oluşturulacak yeni web sitemizle ilgili görüşmeler

9- Karavancılıkta çekme ve motokaravan dışındaki diğer alternatiflerin üretiminin ve yaygınlaştırılmasının görüşülmesi

Gündeme ekleyecekleriniz varsa bildiriniz. Sıralama toplantıdan önce oylarınızla her şekilde değiştirilebilir.

Geriye toplantının yer ve zamanının tespiti kaldı. Yer olarak bugüne kadar sadece Cenk beyin (cengo1965) teklif ettiği Tuzla İcmeler Termal Tesisleri var.

Katılımlarınızla YER ve ZAMAN hakkındaki görüşlerinizi bekliyorum.

Selamlar

Ahmet

Yer zaman ve mekan konusunda
Öyle sanıyorum ki herkese uyacak en mantıklı gün haftanın Pazar günleri olacaktır.
Eğer öyle olacaksa acaba pazar günü İstanbul'a yakın biryerlere gitsek sonuç kötü mü olur? Karavanı olan arkadaşlar karavanı ile, karavanı olmayanlar binek otomobili ile, otomobili de olmayanlar diğer araçlara konuk olarak gidilse, fakat amaç biryerleri gezmek yada mangal yapmak değil de bu tip konuları konuşup uzlaşmak olsa. Aynı zamanda karavanı olan arkadaşların karavanlarını görmüş, belki de daha çok motive olur muyuz?
Yoksa böylesi bir gezi asıl konumuzdan sapmamıza mı sebep olur, malum havalar dışarıda olturmaya pek de müsait değil?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

SON KONULAR

Geri