Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,874
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Bu yazıyı yazmamın nedeni bir arkadaşımızı kaybetmemek ,baştan gücün bölünmemesi,yoksa buradaki birleştirici üst düşüncenin farkındayım.yasiko bey siz yinede cevap vermeyin(aptal iyimserlikleri olan birisi değilim-orta yol bulma gibi)
''Benim kampçılığı algılamam farklı başkalarının farklı olabilir.
Etkinlik düzenlersem; " Mutlaka geleceksin ben soğuk moğuk anlamam." demiyorum.
Etkinliğimi planlayıp uygulamaya geçiyorum.''
cümlesinde ki murat beyin iyi niyeti (çocuğun var evlisin ayağnda nasır çktı rüzgar yandan esti gelme sorun yok) ortada ama şunu belirtmem gerekiyor bunu yanlızca trekkingçiler bilir bütün planlar yapılır oraya gidilecek kamp yapılacak sohbetler filan mutlaka ama mutaka biri der hava şu olursa ne olacak ben gelemem bu bende(bizde) soğuk duş etkisi yapar ve o cümle( o tek bir cümle çıkartılıp öne konur,sizde birtek o cümleyi almışsınız dersiniz çok haklı olarak)den sonra gezinin tadı tuzu kaçar ve bunun tekrarlanma oranı arttıkça tikli olursunuz.murat bey tabiki kendi ifade edebilir benim haddime değil ama bende böyle bir tik sahibi olduğum için söylemeden geçemedim,o cümleyi ilk okuduğumda bende o tepkiyi verebilirdim ve ondan sonra söylenen cümlelerden dolayı bir daha bu çok üst düşünceyle üzülerek işim olmazdı....evet kaldığımız yerden devam edelim

Etiketler

bu yazıyı yazmamın nedeni murat arkadaşımla tartışmayı devam ettirmek değil benim havalar ısınınca dan kastım maximum katılımın olabileceği en güzel zamandı çünkü daha yeni oluşan bir grup düşünsenize baharda herkesin kanının hızlanmaya başladığı zaman doğanın uyandığı günlerde bir zamanda toplanılsa katılmayı düşünmeyen birisi bile gelmeyi düşünür samimiyet oluşur belki daha sonraki buluşmalarda kar kış yağmur çamur kimse dinlemez diye düşünüyorum bizler arkadaş değiliz ki gelmeyene çürük yumurta muamelesi yapalım

yasiko' Alıntı:
Benim amacım sadece bu konunun içinden (tamamını okumasa da) bir tek mesajı cımbızla ayıklar gibi çekerek olumsuz görüşünü yazan Murat kardeşimden
" Haklısın abi kendim için olmasa da farklı görüşteki arkadaşlar için esnetebilirim"
şeklinde hiçde zor olmayan kendi olgunluğuna yakışır yanıtını beklerdim.

Cımbızla ayıklamak mı.??
Ben daha ilk mesajımda ;

TezzMertek' Alıntı:
Tüm yazıları daha okuyamadım ama ?Havalar ısınınca mı.?
Havalar ısınınca da biraz serinlese diyecek kişilerde olur.

Kampçı ve/veya karavancı havanın durumuna bakmaz. Etkinliğini düzenler.

diye yazmıştım.
Bunda amacım her zaman herkesin bir kamp ve/veya karavan etkinliğine gelemeyeceği idi.
Bunu yaşayanların (kamp ve karavanacılık yapanların) hemen anlayabileceğini düşünmüştüm.

Yanılmışım demek ki.
Ayrıca;
Forum Yöneticisi olarak bir başlıkta, tartışma çıkarmak ve/veya yangına körükle gidecek biri değilim ve olamamda.

2. mesajımda ne diyorum.?

TezzMertek' Alıntı:
Benim kampçılığı algılamam farklı başkalarının farklı olabilir.
Etkinlik düzenlersem; " Mutlaka geleceksin ben soğuk moğuk anlamam." demiyorum.

Etkinliğimi planlayıp uygulamaya geçiyorum.

Gelmek isteyen gelir, soğuk havalarda kamp yapmak istemeyen sıcak sobasının başında oturup bizlerden gelecek kamp fotoğraflarını beklerler.
Her yiğidin yoğurt yiyiş tarzı farklıdır Ahmet Bey.

Ayrıca mesajımda bir zorlama olduğunu sanmıyorum. Kişisel görüşüm herkesi ya da Gezenbilir'i bağlamaz ki.

Etkinlik düzenlediğimde ya da düzenlediğinizde herkesin katılması gerekir diye bir görüşüm yok.
Kendim etkinlik düzenledi isem karda yağsa yağmurda yağsa etkinliğimi yaparım diyorum.
Katılmayı isteyip de hava muhalefeti , iş yaşamı muhalefeti ya da evlilik vs muhalefeti nedeni ile etkinliğe iştirak edemeyenleri tu ka ka ilan ettiğimde yok. Ama ;
Bir mesajım nedeni ile herkesi kendim gibi sandığımı söyleyenler var.

kyaz75' Alıntı:
iyi akşamlar
işlerimin yoğunluğu nedeniyle kendimle ilgili kısmı kaçırdım ama murat kardeşimin yazdıklarından şunu çıkardım karavancı evli olmaz küçük çocuğu olamazz işleri her zaman gezmeye müsait olur TOPLUMLA HAREKET ETMEZ GELEN GELİR GELMEYEN ...... aklına estiğinde çıkar doğrultusu nereyi gösteriyosa gider demek istedi herhalde DEVAM ET KARDEŞİM

Bu konu başlığına bu son mesajım.
İyi Çalışmalar diliyorum sizlere.

Murat ÖZ

Arkadaşlar,

Kendilerine bu girişimimize katılırmısınız? şeklindeki davetim üzerine bugün itibarıyle Sayın Abdi Uçar (dalgıç), Erden Bayraktar (erdenbay), Cavid Sezen (gezmen), Yaşar Özalp (özalp), Kenan Tüzün (acemikaravancı), Salih Bayar (bayar28) Muammer Ekmekçi (bymuammer) Semih bey (impesa) de aramıza katılımlarıyla 30 kişiye ulaştık.

Hepiniz aramıza hoşgeldiniz...

Katılımların artması dileğiyle girişimimizle ilgili düşünce ve önerilerinizi de bekliyoruz. Tamam çok güzel bir grup oluşturuyoruz. Devamındaki önerilerinizi de yazarsanız toplantımızdan önce görüşeceğimiz konular hakkında gündemi oluşturma ve bir düzen içinde çalışma imkanımızın olacağını düşünüyorum.

Diğer bir hususda katılımcı arkadaşlarımızın kendi şehirlerinde de aynı şekilde yapılanabilmeleri için birbirleriyle temasa geçmelerinin çalışmamızın başarısı açısından çok önemli olacağını ifade etmek isterim. Bursadaki arkadaşlarımızın Yusuf beyle (ykamas) temasa geçmelerini bende bilhassa rica ediyorum. Çok tekrarlandı ama lutfen profil bilgilerinizi güncellerseniz hangi şehirlerde olduğumuz,ad ve soyadımız,yaş ve cinsiyetimizin bilinmesi ile bunları daha kolayca yapmamız imkanının olacağını birkez hatırlatmak isterim. Birbirimize kendi isimlerimizle hitap etmemizin daha iyi olacağına sizlerinde katılacağınızı umuyorum.

En kısa zamanda görüşmek üzere selamlar...

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)

Özden hanım bayan olarak sizi tek geçiyoruz :smiley:

1- Ahmet Oral yasiko İstanbul
2- Yusuf Aybek yaybek İstanbul
3- Özden Ener ozdener İstanbul
4- ...... ....... orbay74 .............
5- Haldun Uluengin hiç İstanbul
6- Kadir Yaz kyaz75 Ankara
7- ....... ......... şado .............
8- Kenan Akça kenan akca Bolu
9- Oğuz Sevim teos İstanbul
10-İnsel İnal mebus İstanbul
11-Uğur Ergun Ay Ergun ..........
12- Ahmet Hakan aslanahmet İstanbul
13- K.Cenk Gürsel cengo1965 Sakarya
14- Gencay ..... gencay Ankara
15- Bülent ..... mayıstosböce Sakarya
16- Selçuk Sünetçi selsun İstanbul
17- Volkan Kaya orion İstanbul
18- Kadir ...... A.kadir İstanbul
19- Yusuf Kamas ykamas Bursa
20- ..... ....... vehbi42 Bursa
21- Ömer Sak osak İstanbul
22- ....... ........ emekli balıkçı ............
23- Abdi Uçar dalgıç İzmir
24- Erden Bayraktar erdenbay Bursa
25- Cavid Sezen gezmen Akhisar
26- Yaşar Özalp özalp ..........
27- Kenan Tüzün acemikaravancı Ankara
28- Salih Bayar bayar28 İstanbul
29- Muammer Ekmekçi bymuammer Elazığ
30- Semih ....... impesa Ankara
31-

Özgürlüğü,doğayı,insanı seven tüm karavancı dostlara merhaba... :smiley:
Henüz bir karavanım yok. Bütçeme göre arayış aşamasındayım.
Sn Ahmet "yasiko" beyin başlattığı bu girişimi Bursa gurubundaki karavan yaşantısına gönül vermiş dostlarla ( Sn. "ykamas" "vehbi42" ve diğer katılımcı arkadaşlarla) elimizden geldiğince destekliyeceğim.
Erden Bayraktar "erdenbay"
bay.erden@gmail.com

Merhabalar Ahmet Bey ve değerli Forum üyeleri;

Yazdıklarınızı okudum, ve hemen belirtmek isterim ki, burada yazdıklarım sadece bizim firmamızı bağlar. Başkaları adına yorum da bulunmak istemem. Önerilerinizle ilgili olarak ise son derece iyi niyetli bulmama rağmen ne yazık ki, şu aşamada kendi adımıza uygulanabilir görmüyorum. Bunun sebebi herkesin zannettiği gibi ekonomik bir takım handikaplar değil, bir takım fiziki olumsuzluklar.

Şöyle ki;

Öncelikle sözünü ettiğiniz firmaların bazısının İstanbul'da halihazırda ofisleri ve irtibat noktaları mevcut. Ayrıca daha önce de belirtmiştim, bizim de İstanbul'da bu tarz bir ofisimiz geçmiş yıllarda mevcuttu. İyi verim al(a)madığımız için kapatmak durumunda kaldık.

Devam edelim, bu gibi işletmesi ortak ele alınan yerlerde, belli süre sonra rekabetten kaynaklanan çeşitli huzursuzluklar, sıkıntılar görülebilir. Bakınız illa ki olacaktır demiyorum ama bu da bir risktir. Bu ülkede, benim ilanımdaki, kendi modelimin fotografı alıp, "bunu biz ürettik" diye sitesine koyan kişiler de var ya da bir ihalede bizim eski teklif dosyamızı birebir kopyalayarak karşımıza çıkanlar da mevcut.

Bir baska sorun ise, diğer firmaları bilemem ama kendi adımıza İstanbul'a gönderebilecek sayıda bir personele sahip değiliz. Daha doğrusu henüz o sayıda değiliz. Ama süreç içerisinde neden olmasın ?

Yer teminine gelince; bence yapı-marketlerle ilgili fikriniz gayet güzel. Fakat şu anki ekonomik durumda bunu istesek de yapamayız. Sakın yanlış anlamayın, yazınızın sonundaki nedenlerden dolayı değil ama bugün ülkedeki Karavan yapımı ile ilgili son sıkıntılardan dolayı böyle bir işe kalkışmak cesaret istiyor.

Yani netice olarak ne yazık ki, size şu anda pek içaçıcı şeyler söyleyemeyeceğim. Ama bunun nedeni, yukarıda da belirttiğim gibi sadece maddi sebepler değil. Ancak alternatif bir öneri sunmak adına; bu işin belediyelerle ortak yapılmasını öneriyorum. Belediyenin bir derneğe veya federeasyona tahsis edeceği bir karavan parkı (ki Konya-Karatay Belediyesi böyle bir sey yapmış); orada işletilecek, müstakil bölümler olduğu takdirde daha etkili bir proje olur diye düşünüyorum.

Esasen biz firma olarak, Bursa'da böyle bir girişimde bulunduk ancak Belediye yetkilileri, 2B yasası ve yerel seçimler arefesinde böyle bir girişimi ertelememiz gerektiğini bildirdiler.

Umarım İstanbul'da bu tip sorunlar olmadan, güzel bir etkinlik mekanına kavuşmak mümkün olur.

Saygılarımla.

Bu forumdaki çeşitli konu başlıkları altında Pino Karavan'ın adına rastladım sık sık. Hem de bilenler/tanıyanlar hep övgü ile söz ediyorlardı. Sanırım yeri de Ümraniye'de. Acaba sahibini tanıyan var mı? Bu konuda onun da fikirlerini alsak? Tabii bir de sevgili moderatörümüz olumlu ya da olumsuz bir yorum/fikir paylaşacak mı bizlerle merak ediyorum doğrusu. Eee ne de olsa şimdilik aranızda tek kadın benim. Merak işte :smiley:

Sevgiler.

NOT: Ahmet Bey, "sizi tek geçiyoruz" demekle neyi kastettiğinizi çözmeye çalışıyorum ama.. ???

Özden hanım,

Sanırım yazdıklarımdan dolayı yanlış anlaşılıyorum. Ya da ben kendimi tam olarak ifade edemiyorum.

Birbirimizi yüzyüze tanımadığımız için gerçek kimliklerimiz hakkında önyargılı oluyoruz. İncinmemek için işin başından istemeden de olsa koruma içgüdüsüyle veya haklı olmak adına karşılıklı kırıyoruz birbirimizi..

Hem gelin dostluk, yardımlaşma, bilgialışverişi, muhabbet derken hemde siz veya başka bir arkadaşım için kötü bir şey düşüneyim, yazayım. Böyle bir birliktelik için çağrıda bulunurken sizce bu düşünce içinde olmam mantıklı mı ?

Şimdi bunun anlamını açıklarken, beni atlarla bir mi tutuyorsunuz diye alınacağınızdan korkuyorum.

At yarışı terimidir. Altılı ganyan oynarken yarışı kazanacağı düşünülen en hızlı at tek olarak yazılır. İsterseniz cümle içinde kullanalım daha iyi anlarız :smiley:

" Yarınki altılıda 3.ayakta Alıngan'ı tek geçtim " ( Alıngan atın adı :smiley: )

Argoda da kullanılır. Hatta Mustafa Sandal'ın aynı adlı bir şarkısıda vardı. Buradaki anlamı da sizin aramızdaki tek bayan olmanızı vurgulamak, güçlendirmektir.

Umarım anlaştık. Yoksa bana Pembe rengin anlamını da soracak mısınız? :D :D :D

Sevgiler

Ahmet

Ahmet Bey Merhaba,
Kadıkoy yakasinda bulusma icin Tuzla İcmeler Termal Tesislerinde bulusulabilir, karavan ile gelecek arkadaslarin park sorunu olmaz genis hos ve rahat bir alan uygun gorulmesi durumunda tesis ile gorusebilirim sevgiler.
CG.

Ahmet Bey,

Öncelikle yazdıklarınızı asla yanlış anlamadığımı belirtmek isterim. Gerçekten insan konuşurken kullandığı kelimelere ton verebildiği için yanlış anlaşma daha az oluyor. Oysa yazınca bu çok zorlaşıyor. İlk defa bir foruma üye olup tanımadığım insanlarla iletişim kurmaya çalıştığım için bunu yeni farkettim.

Ben gerçekten "tek geçmek" in anlamını bilmiyordum. Sayenizde öğrendim. Öğrenmenin yaşı yok ya... :smiley: Ne kadar doğru. Sadece merakımdan sormuştum. Yoksa kırılmak/alınmak filan aklıma bile gelmedi.

Siz kendinizi gayet iyi ifade eden birisiniz bence. Benim "tek geçmek" konusundaki bilgisizliğime ve merakıma verin. At yarışlarına gitmediğime göre diyorum ki keşke Mustafa Sandal dinleyen biri olsaydım. :smiley: :smiley:

Pembe rengin anlamını biliyorum. Çok da güzel duruyor listede ::smiley:

Bence anlaştık ;)

Sevgiler.

her ne kadar su an karavanım olmasa bile
bu konu hakkında bayagı (karavan) arastırma yaptım umarım
en kısa zamanda karavan sahibi olurum ama bayagı iyi kamp cıyımdır
denizden cok iyi anlarım bende varım

selam,
bende eski karavancı olup, şu anda karavanlara bakan ama bir türlü tam hedef tespit edemeyen ve karavansızlar gurubundanım, bende fikrinize destek veriyorum...
destek verenlerin çoğu şu an karavanı olmayanlar sanki...
biraz vakit harcayarak bilgi ve tecrübeler birleşirse herkeze faydalı olacak diye inanıyorum...

forumda yer alanların bir çoğunun karavanı olmadığını ve içinde karavan ateşinin olduğunu okuyorum bende karavan hevesimi cityvanımla gidermeye çalışanlardanım. hayalim en kısa zamanda (kriz biter işler açılırsa bir çekme karavan alarak transporterimin yerleşim alanını genişletmek)
Karavanı olan olmayan herkesin bir etkinliğe katılacağını düşünerek seviniyorum ve heyecanlanıyorum
Bu arada murat arkadaşımdan özür dilerim karşılıklı gelsek birbirimiz yanlış anladığımız ve aynı fikir tiplerinde insanlar olduğumuzu anlayacağımıza eminim
saygılar

Sayın Bayraktar ( Erden Bayraktar erdenbay Bursa)
Görüşelim dedim.Sesiniz çıkmadı.224 94 44 ararsanız görüşebiliriz.Zira Listede 3 Bursalı gördüm.vehbi42 Komiserimle görüştük,tanıştık.Çayımı içmeye bekliyorum.

Sayın. "ykamas" merhaba.
Yazınızı şimdi gördüm.
Sizinle tanışmak için en kısa zamanda ziyaretinize gelicem. Saygılar. Erden.

Sevgili karavan severler yeniden yapılanma ile ilgili yazılanları tam anlamıyla inceleme fırsatını bu akşam bulabildim. Gerçekten istekli, meraklı, hevesli bir grup oluştuğunu sevinçle izledim. Bu oluşum için öncelikle var olmasını isteyebileceğimiz faktörlerden tamamı olmasa bile büyük kısmı mevcut gibi gözüküyor. Böyle bir heyecanı birlikte yaşamak gerçekten güzel olacaktır. Yukarıda yazılanlardan hemencecik bir dernek yada kulübün tüzüğünü oluşturmak bile mümkün. Aydın'da yaşıyor olmamdan dolayı (sanırım en uzakta olan benim) aranızda fiziki olarak katılmam çok güç, Ancak bu sayfalardan,tlf ve msn aracılığıyla irtibatla sizlerle birlikte olabilir, düzenlenen etkinliklere katılabilirim.Bu nedenle benim adımı da listenize eklemenizi istiyorum.
Yukarıdaki önerilere naçizane benim de katkılarım olabilir mi? Öncelikle mekan sorununu ele alalım. İstenen mekanın özellikleri; kapalı bir alanda, bahçe içinde, bir kafe yada restoranı olan,gerektiğinde eş ve çocukların( hatta torunların) da gelebileceği, iyi vakit geçirebileceği, karavanların rahatlıkla emanet edilebileceği, tamirat-tadilat işleri için bir atölyesi olan bir mekan aranıyor...
İstanbul'u çok bilmem ama gelip gitmişliğim vardır. Hem de en son İstanbuk seyahatimi karavanımla yapmış Çiroz kampingte konaklayıp hoş anılarla ayrılmıştım. Bildiğim bir şey varsa İstanbul merkezinde böyle bir yer yok varsa da karavancılara yedirmezler (bakınız Çiroz kamping örneği ). Ama şehirden biraz uzaklaşılınca çevrede bahçeler içine yapılmış bir çok kır restoranı, köy sofrası vs. tarzında istenen özelliklere sahip işletmeler var. Hangi yola ve yöne doğru giderseniz bu işletmelerden muhakkak görürsünüz. Biz bir çok seyahatimizde karavanımızla bu tür restoranlarda konakladık, hem güvenlidir, hem elektirik su, wc gibi imkanları vardır,hemde yöresel lezzetleri sunarlar, akşam yemeğini yada sabah kahvaltısını onlardan yediğimizde ekstra ücret bile vermeden konaklardık.Tek eksikleri tamir için atölyeleridir. Bu da sanayi sitelerinden birinde kiralanacak bir atölye ile karşılanabilir, hatta sanayilerde sinek avlayan bir çok usta kendi dükkanlarını bu konuda bizlere açabilir diyorum. Bu tür işletmelerle anlaşılıp kulüp yada dernek yada arkadaş grubu olarak bir mekana sahip olunabilir. Ayrıca işletme giderlerinden kurtuluruz. İşletmeci de bu kriz ortamında 3-5 kuruş para kazanır.
Ayrıca sitemizin moderatörü ve Anakamp'ın kurucusu Özdal beyin tecrübelerinden ve fikirlerinden faydalanmak gerekir, kendisini fikirlerini açıklamaya davet ediyorum. Sevgiler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR