Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,875
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Cenk bey,

Bence çok uygun. Diğer arkadaşlarımızında görüşlerini bekliyoruz.

Selamlar

Etiketler

Haşmet bey,

Aramıza hoşgeldiniz. Önerilerinizin tamamına katılıyor ve sizi yürekten kutluyorum.

Sizin sanayideki bir usta önerimize alternatif olarak mesela bazı arkadaşlarımızın (Yaşar özalp bey) kefil olacak kadar güvendiği Pino karavanla görüşüp hoby atölyemizi fiziki imkanları elverişli ise onun atölyesinde kurmamızın karavan konusundaki bilgi ve tecrübesinden faydalanmamızın daha doğru olacağını düşünüyorum. Çünkü sanayideki ustayı biz yönlendireceğiz. Halbuki yeniliklere açık, müşterilerinin fikirlerini gerekçeleriyle izah ederek anlatan biri olur veya olmaz noktasında bizlere daha faydalı olacaktır.

Ben diğer arkadaşlarımdan da belki ısrarcı oluyorum ama somut önerilerini bekliyorum.

İlk toplamtımızı yaparkan zamanınmızı daha verimli kullanmak amacıyla ilk öncelikli gündemimizi toplantımızdan önce tespit etmemizi öneriyorum. Böylelikle neleri konuşup çözüme ulaştırabileceğimizi bilerek oraya geliriz. Aksi takdirde gündem dışı tekliflerin açıklaması,gerekçelerinin anlatılması sırasında geçecek zaman sonuca gitmemizi engelleyecektir. Öncelikle o günkü gündemimizi tartışıp sonuca ulaştırdıktan sonra gerek toplantımız sonrasında gerekse de yine forumumuzda diğer öneriler tespit edilir. Bunları da 2. toplantimızdaki gündemimize ekliyerek daha verimli bir çalışma yaparız diye düşünüyorum.

Arkadaşlar yeniden yapılanma ile ilgili bu çağrıda bulunurken;

" Siz karavanı olan olmayan, kendini gezgin olarak tanımlayan, isteyen, hayal eden tüm dostların katılımı gerekiyor " diye yazmıştım.

- Karavanım yok
- Bütçem musait değil,şu an alamam
- İstanbulda değilim şeklindeki bazı yanıtlar üzerine yazmak gereğini duyuyorum.

Ben 45 yaşına kadar hep hayal ettim. Sonra gerçekleşti. Şimdi ikinci karavanım için hayal ediyorum.

Amacımız benzer düşünen tüm dostlarla beraber olmak, sorunlarımıza çözüm bulmak, ortak etkinlikler ve daha nice orijinal önerilerimizi gerçekleştirebilmektir.

Katılımlarınızı bekliyoruz.

Görüşmek üzere...

sevgılı dostlar.
konu uzerınde yazılanların hepsını okuyor ve her gun bılgısayarımın basında yenılerının yazılacagını umarak merakla beklıyorum . herkec cok guzel seyler yazıyor bu yazılanların hepsını de tanıyor ve onceden okumus gıbı hıssedıyorum. cunkı ınanın buna ben de aynı seylerı dusunuyor ve aynı dıleklerde bulunuyorum.
tamam bırden bıre olup bıtıvermeyecek belkı dusunduklerımız .ama en azından baslayıp gonul verdık saha fazla caba sarfedılmesınıde bılıyor ve kabullenıyorum.ve benım uzuntum ,oldukca uzakta ( ızmır ) olmak . haydı hemen sımdı bır karar alınsa ,hemen bır araya gelıp konusma ıhtıyacımız olsa dusunuyorum (yas 60 butce orta henuz karavanımda yok).
artık komplekslerımı yendım. bende kendı olculerımde sosyallesmeye caba gosterıyorum boyle de devam edecegım.kendı H100 aracımla esımle bırlıkte ege ve akdenız sahıllerınde tatıl yapabılme cabası ıcınde ıken byollarda bır cok karavanlar gorur ve onların pesıne takılıp doya doya hem onları seyreder hemde cocuksu bır sevgıı ıle cakır keyf onlar gıbı o keyfı yakalamaya calısırdık .ne varkı onlar bır yerde durupta karavanlarının nımetlerını doya doya yasamaya basladıkları zaman , bız onlara oradan gecen bırılerıymıs moduna gırerek , gulumseyıp el sallayıp gecer gıderdık . bılırsınız ardından bır sessızlık caktırmadan bır de ıc cekersınız radyoyu dınlıyormus gıbı yapıp ,, ne guzel sarkı degılmı ,, dersınız yanınızdakı esınıze . O da hııı der
aslında anlamıstır butun aklınızdan gecenlerı rajonun geregı o da caktırmaz yenı bır konuya gecersınız olur bıter. benım gıbı boyle cok arkadasım olanları ve olmayanları tanıyorum. ama onlarda benım gıbı dusunup pek karavanları olanların yanına yaklasmayıp uzaktan onlarla bırlıkte olmak arzusunda olan kısıler
kımbılır boyle heveslerı genc olanlarında aramızda olmaları belkı bu heyecanı bır kat daha artırır gıbı dusunuyorum . bu dusuncelerımı taaaaaaanıdıgım bıldıgım boyle karavan sevdalılarınada bıldırerek sıtemıze katılmalarını saglamak ıstıyorum mutlaka ıclerınden bazılarını cesaretlendırebılırım
once soruyorum ben kabullenıldımmı , arkadaslarıma tavsıyelerım olumlu karsılanırmı.

ben konuya hemen destek olma ıstegı ıle ORBAY74 kodu ıle katılan Mehmet Baydemır (orbay74 benı aranıza uye yapan oglum ve onun bılgısayarı) IZMIR den katılıyorum

yapılan lısteye bır turlu ısmımı ve sehrımı yazabılmeyı basaramadım yardımcı olursanız memnun olurum

not: soylemesı ayıp elbecerılerım oldukca gelıstırdım . uydurmacılıkta da etrafımdakıler benı ucuk dahı nıtelendırırler belkı bazı fıkırlerım ısınıze yarar ıse ben sadece sok mutlu olurum
karavanım yok (uzerınde ugrasıyorum) olsun.H100 duruyor ben yıne tava tencere caydanlık bu yollardayım artık utancımı bırakıp yollarda karsılasırsak sızlere kendımı tanıtacagım.
herkeze sevgıler saygılar saglık dıleklerımlle.

Uydurukçu Mehmet abim (orbay74), :D

Bizler sizin gibi düşünen herkesi aramızda görmek istiyoruz. Siz ,arkadaşlarınız gelin bizlere katılın. Kabul etmek ne demek mutluluk duyarız.

Uydurmacılıktaki becerilerinizi yazarak bizi bilgilendirirseniz seviniriz. :D

Not: Ad ve soyadınız ile şehriniz listemize eklenmiştir.

Görüşmek üzere...

Ahmet kardeşin

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)

Özden hanım bayan olarak sizi tek geçiyoruz :smiley:

1- Ahmet Oral yasiko İstanbul
2- Yusuf Aybek yaybek İstanbul
3- Özden Ener ozdener İstanbul
4- Mehmet Baydemir orbay74 İzmir
5- Haldun Uluengin hiç İstanbul
6- Kadir Yaz kyaz75 Ankara
7- ....... ......... şado .............
8- Kenan Akça kenan akca Bolu
9- Oğuz Sevim teos İstanbul
10-İnsel İnal mebus İstanbul
11-Uğur Ergun Ay Ergun ..........
12- Ahmet Hakan aslanahmet İstanbul
13- K.Cenk Gürsel cengo1965 Sakarya
14- Gencay ..... gencay Ankara
15- Bülent ..... mayıstosböce Sakarya
16- Selçuk Sünetçi selsun İstanbul
17- Volkan Kaya orion İstanbul
18- Kadir ...... A.kadir İstanbul
19- Yusuf Kamas ykamas Bursa
20- ..... ....... vehbi42 Bursa
21- Ömer Sak osak İstanbul
22- ....... ........ emekli balıkçı ............
23- Abdi Uçar dalgıç İzmir
24- Erden Bayraktar erdenbay Bursa
25- Cavid Sezen gezmen Akhisar
26- Yaşar Özalp özalp ..........
27- Kenan Tüzün acemikaravancı Ankara
28- Salih Bayar bayar28 İstanbul
29- Muammer Ekmekçi bymuammer Elazığ
30- Semih ....... impesa Ankara
31- ....... ....... ilkerabi Antalya
32- ........ ........ mali İstanbul
33- Haşmet Kalkancı drares Denizli / Aydın
34-

Diğer bir önerim web sitemizle ilgili;

Ben bu konunun uzmanı değilim ama bence böyle olursa daha güzel olur diye düşünüyorum. Bunları siz site yöneticileri tabiki benden iyi biliyorsunuz ama sorumlu bir karavansever olarak belki nasılsa böyle de yürüyor, kimse şikayette bulunmadığına göre doğrusunu yapıyoruz yanlışına düşmemeniz için yazıyorum.

Bu konuda fikrini beyan eden arkadaşlarımında önerilerini ekledim.

Gezenbilir Karavan bölümünü açtığımızda direkt forum bölümüne girmemeli. Forum ana sayfamıza bağlantılı bir alt bölüm olmalı.
Ana sayfamızda kampçılık-karavancılıkla ilgili bir gazete, bir dergi gibi haberler olmalı. Kendini ilgilendiren haberlerin olduğu siteye insanlar daha çok bakar. Bu daha çok tıklama daha iyi reklam geliri demektir. Anasayfadaki bölümler ise ;

- Kampçılık - Karavancılıkla ilgili kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili bir bölüm

- Bölgesel ve buna bağlı alt başlıklarda şehirlerle ilgili haber ve etkinliklerin olduğu bir bölüm

- Kampyerleri hakkında Bülent beyin (mayıstosböce) bahsettiği şekide kaynak olabilecek bilgilerin olduğu bir bölüm
Şikayetlerle ilgili bir alt bölüm olabilir.

- Karavan yapımı ile ilgili teknik bilgilerin paylaşıldığı Bülent beyin de (mayıstosböce) önerdiği bir bölüm. Bu bölüme " Yenilikler" adı
altında yalıtım, elektrik tesisatı, iklimlendirme, mutfak, üyelerin geliştirdikleri yenilik, uygulama ve buluşlar v.b gibi bir alt bölüm
eklenebilir.

- Tüm yerli ve yabancı karavan üreticilerinin web adreslerinin yer aldığı bir bölüm

- İkinci el karavan satış bölümü ve " 2. el satın alırken nelere dikkat etmeliyim" alt bölümü

- İsteyen üyelerin resimleriyle birlikte yer alacağı "Benim Karavanım " bülümü

- Kampçılık ve karavancılık kültürü bölümü.
Yazılı olmayan kurallar nelerdir. Neleri yapmalı, neleri yapmamalıyız.

- Gezi ve anılar bölümü.
Bu bölümde gezilerimiz ile ilgili tüm bilgileri yazalım.Ne, nerede, kaçpara, nasıl alınır, nereden binilir, nasıl gidilir gibi herşey. İkinci bir
arkadaşımız varsa bizim çektiğimiz zorlukları çekmesin. Eliyle koymuş gibi bulsun. Sorunsuz bir gezi gerçekleştirsin diye...

- Etkinlikler bölümü
Bazı etkinlikleri gelenekselleştirmek gerekir. Böylelikle her karavansever yıl içinde düzenlenecek bu etkinliklerin zamanını daha
önceden bilebilir. " GEZENBİLİR BİLMEMNERE KAMPÇILIK VE KARAVANCILIK FESTİVALİ " 3-5 Haziran 2009 gibi
Neden olmasın?

- Fotoğraflar bölümü
Bu bölüme fotoğrafla ilgili olduğunu bildiğim Erden beyin (erdenbay) ve ilgili diğer arkadaşlarımızın katkılarını bekliyoruz.

- Neden karavancılık bölümü
Bu bölümde karavancılığın diğer gezi alternatiflerine göre farklılıkları ve güzellikleri anlatılarak karavancılık teşvik edilir.

- Ve tabiki Forum bölümü

Benim aklıma gelen bunlar. Ayrıca yazarkan aklıma geldi. Gezenbilir Karavan gurubunun bir stickerı da olmalı. Araçlarımızın camına gururla yapıştıralım.

Bu günlük bu kadar. Yarına bakalım ne önerilerimiz var :smiley:

Ahmet bey,
Web sitesi başlığı altında sıraladığınız öneriler hepsi yerinde ve olumlu öneriler, ancak gezenbilir sitesi forum mantığı ve altyapısı üzerine kurulu. Yani gezenbilir.com altında karavancıların bağımsız bir web sitesi olma durumu maalesef sözkonusu değil. Bunun yolu ayrı bir web sitesi açmak ve orada devam etmek, sakıncaları var tabii ,aklıma gelenler ; zaten federasyonun bir web sitesi var (benzer alt başlıklarla), gezenbilir genel uyelerinden kopma durumu sözkonusu. Şu anda offrad merakı olan, trekking yapan gezenbilir uyeleri de bizim forumları okurken ayrı bir web sitesinde bu birliktelik zor. Zaman içinde ilgi duyanlar sonra hevesli bir karavancı olabiliyorlar.
Yanlışım varsa Özdal arkadaşım ya da konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlarımız düzeltsinler lutfen. Ayrı bir web sitemiz olsun derseniz o da tarışılabilir. www.karavanturk.org mesela :smiley:
Oguz

Oğuz bey,

Size katılıyorum. Herşey yapılabilir. Ama ;

Böyle güzel bir sitemiz varken sizinde belittiğiniz çekinceleri ortadan kaldırabilecek çözümü bulabiliriz belki de. Teknik olarak mümkün mü ? Bilmiyorum. Önerim;

" http://www.gezenbilir.com/karavan" adresinde yukarıda anlattığımız ve sizlerin önerileriyle daha da zengin içerikli şekilde oluşacak karavan web sitemiz kurulabilir. Bu sitemizin forum bölümünü tıkladığımızda buraya bağlanır. Buradan da bir linkle karavan sitemize geçiş olabilir. Böylelikle hem istediğimiz sitemize kavuşur hem de gezenbilir içinde diğer bölümdeki arkadaşlarla temasımızı da kaybetmemiş oluruz.

Belki tüm diğer bölümlerde bu şekilde ilgili web siteleri kurabilir.

Gerçekleşmezse www.karavanturk.org ta buluşuruz mesela :smiley:

Ahmet

Gezenbilir yapisi disinda bir site olusumu beni de uzer. Burayi seviyorum. Ahmet Bey'in bahsettigi basliklar ise bence cok gerekli. Buraya eklenebilecegini dusunuyorum. Cunku diger basliklar altinda baska basliklar goruyorum.

Arkadaşlar,
öncelikle şahsi bazı sorunlarımla boğuşmaktan foruma gerekli vakti ayıramadığımın ben de farkındayım. Bu yüzden bu bölümün moderatörü olarak hepinizden özür diliyorum.
Ara sıra girdiğimde de şahsıma sorulmuş bazı soruları bile cevaplayacak gücüm olmuyor maalesef.
Bu başlığı bile başından sonuna okuyabilmiş değilim maalesef. Sadece son bir kaç mesajla ilgili birşeyler yazma zorunluğum olduğunu gördüm.

Bildiğiniz gibi "Karavan Dünyası" önceleri Doğa Sporları başlığı altında yer alıyordu. Bölümün aktif olmasının da etkisiyle ayrı bir bölüm haline geldi. Bunun bir sonraki aşaması da Karavan Dünyası altında alt bölümlerin oluşturulmasıydı. Bununla ilgili bir çalışma yaptım, forum yönetimindeki arkadaşlara sundum. Yakında işlerlik kazanacaktır.

Ancak; gezenbilir.com altında ayrı bir site oluşumu "bence" doğru olmaz. Mesela bizim ANAKAMP olarak ayrı bir sitemiz var, sitemizin içinde "forum"u tıkladığınız zaman gezenbilir.com Karavan Dünyası bölümüne yönlendiriyoruz. Ve gezenbilir.com çatısı altında yer almaktan son derece memnunuz. İnanılmaz zengin bir site ve dostluk ortamı. Yaptığımız etkinliğe karavan hayatını merak eden ancak forumu takip edenlerden de katılanlar oldu bugüne kadar.

Bu başlık altında yazılan yazıların tamamını okumadığım için sadece son mesajla iligili kısaca birşeyler yazabildim.

Web sitesi konusunda Özdal Bey'e katılıyorum. Gezenbilir'de karavancılara ait bir sayfa mümkün olmuyorsa başka bir web sayfasını adres göstermek çok mantıklı, hatta şöyle söyleyeyim şahsen gezenbilir forumunu Özdal Bey'in Anakamp sitesinden yönlendirilerek keşfettim. Karavan Dünyası altındaki forum konularını takip ettiğim gibi, gezi konularını, dağcılık konularını, motorsiklet konularını da takip ediyorum ve aslında bu durumdan da gayet hoşnutum

Kısaca adres olarak başka bir web sitesi fikrini mantıklı buluyorum, fakat forum olarak gezenbilirden kopmamamız gerektiğini düşünüyorum.

Not: Bu arada Özdal Bey'e bir sorum olacak. Başka bir forum başlığı altında bahsi geçti ama, neden Anakamp'a şu an üye olamıyoruz.
Bahsettiğimiz, karavancıların birleşme ortamı neden Anakamp olmasın???

Arkadaşlar,

Ne benim ne de inanıyorum ki Oğuz beyin (teos) ( mutlaka kendisi de açıklamada bulunacaktır) ayrı bir site veya buradan ayrılmak gibi bir amacımız olmadı. Sadece sorunlarımıza çözüm bulma noktasında önerilerimizi sizlerle paylaştık.

Gerek moderatörümüz Özdal bey gerekse Teknik Admin Sedat Açıl bey (yol) arkadaşlarımız yaptığı ve yapacağı açıklamalarla konuyu aydınlatacaklarını umuyorum.

Selamlar

Herkese merhabalar,

Bir süredir şehir dışında olmam nedeniyle bu güzel başlıktan ve hareketten yeni haberim oldu.Elbette ben de, bu umut verici girişime destek veriyorum.Fazla uzatmadan, ben de fikirlerimi ve önerilerimi sunmak istiyorum.

-Şimdiye kadar okuduğum yazılar içerisinde öne çıkan fikirlerin lokal ve tamirhane(teknik destek) olduğunu gördüm. Bu elbette diğerlerinin gerçekleşmeyeceği anlamına gelmiyor. Ancak ilk aşamada daha kolay gerçekleştirilebilir bir hedef olması ve yeni projelerin gerçekleşmesine fırsat vermesi bakımıdan Lokal-Cafe fikrini ben de öncelikli olarak görüyorum. Hem bu sayede tüm üyeler birbirleri ile tanışmış olacak(ki bunu çok önemli buluyorum) hem de yeni projelerin gerçekleşmesine bir zemin hazırlanmış olacak diye düşünüyorum.

-Diğer yandan benim gibi karavan sahibi olmayan veya İstanbul'a uzak olan karavancı veya adayları ile ilgili olarak şunu söylemek isterim. Bu yeni çalışma karavan sahibi olmayan, uzakta olan ve hatta üretici ve kampingleri de doğrudan ilgilendiriyor.Ben mesela, deneyimli karavancılarla bir araya gelmek, bu kültürü tanımak, ileride sahip olmak istediğim karavanın standartlarını belirlemek, buluşmalarda bir araya gelmek isterim. Yine karavan üreticileri ve kampinglerde 'ilgi duyarlarsa' bu çalışmadan avantajlı çıkacaklardır diye düşünüyorum.

-Öneriler konusunda ise şimdiye kadarki fikirlerin tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Geliştirilmesi konusunda ise bu yeni grup-çalışma-girişim-hareketin ileriki aşamalarda medyada yer almasının, karavacılığın heveslendirilimesi, tanıtılması ve gelişitirilmesi açısından gerekli olduğunu düşünüyorum.Yapılacak geziler dışında sosyal yardım kampanyalarının düzenlenmesi(kitap,giyecek vs..) ve karavanlarla bunların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması gibi etkinliklerin bu kültüre yakışacağına inanıyorum.

-Bir de Forumun geliştirilmesi konusuna ben de katılıyorum, son zamanlarda bir tek başlığın bu potansiyeli kaldırmadığı düşüncesindeyim.Gezenbilir çatısında altında devam etmek ama en fazla 4-5 yeni başlık(Genel, Teknik, Alım-satım, Geziler,Benim karavanım) açmak gerektiğini düşünüyorum.

Arkadaşlar Merhabalar.. Güzel düşünceleriniz ve paylaşımlarınız için hepinizi kutluyorum.
Forumumuzdaki bölümler çoğaldığı için teknik olarak daha fazla ana konu başlığı açılamadığından, bahsettiğiniz türde forum sayfası anlayışınıza bizde katılılıyoruz ve yakın zamanda hayata geçirmek içinde son toplantıda ele alınmıştır.

Şöyleki;
Gezenbilir.com 'un ilk sayfasında ilgili ana bölüm linkleri ve en son forum gezi haberlerinden derlenmiş vs.bir ana sayfa.
Off-Road a girmek isteyen veya Karavan'a girmek isteyen bu sayfayı tıkladığı zaman açılan 2. sayfada bağımsız bir bölüm.
Takip edilen mesajlarda sadece o bölümü alakadar ettiği gibi, daha geniş ve içeriği zengin alt başlıklar.

Bu ihtiyaçlarımızı belirleyebilmek içinde siz değerli Karavan dostlarının katılımları ile bir toplantıda hep beraber bulunabilmek bizleri memnun edecektir. :smiley:
Saygılar, selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.