Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma
Diğer bir önerim web sitemizle ilgili;
Ben bu konunun uzmanı değilim ama bence böyle olursa daha güzel olur diye düşünüyorum. Bunları siz site yöneticileri tabiki benden iyi biliyorsunuz ama sorumlu bir karavansever olarak belki nasılsa böyle de yürüyor, kimse şikayette bulunmadığına göre doğrusunu yapıyoruz yanlışına düşmemeniz için yazıyorum.
Bu konuda fikrini beyan eden arkadaşlarımında önerilerini ekledim.
Gezenbilir Karavan bölümünü açtığımızda direkt forum bölümüne girmemeli. Forum ana sayfamıza bağlantılı bir alt bölüm olmalı.
Ana sayfamızda kampçılık-karavancılıkla ilgili bir gazete, bir dergi gibi haberler olmalı. Kendini ilgilendiren haberlerin olduğu siteye insanlar daha çok bakar. Bu daha çok tıklama daha iyi reklam geliri demektir. Anasayfadaki bölümler ise ;
- Kampçılık - Karavancılıkla ilgili kanun ve yönetmeliklerden kaynaklanan sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili bir bölüm
- Bölgesel ve buna bağlı alt başlıklarda şehirlerle ilgili haber ve etkinliklerin olduğu bir bölüm
- Kampyerleri hakkında Bülent beyin (mayıstosböce) bahsettiği şekide kaynak olabilecek bilgilerin olduğu bir bölüm
Şikayetlerle ilgili bir alt bölüm olabilir.
- Karavan yapımı ile ilgili teknik bilgilerin paylaşıldığı Bülent beyin de (mayıstosböce) önerdiği bir bölüm. Bu bölüme " Yenilikler" adı
altında yalıtım, elektrik tesisatı, iklimlendirme, mutfak, üyelerin geliştirdikleri yenilik, uygulama ve buluşlar v.b gibi bir alt bölüm
eklenebilir.
- Tüm yerli ve yabancı karavan üreticilerinin web adreslerinin yer aldığı bir bölüm
- İkinci el karavan satış bölümü ve " 2. el satın alırken nelere dikkat etmeliyim" alt bölümü
- İsteyen üyelerin resimleriyle birlikte yer alacağı "Benim Karavanım " bülümü
- Kampçılık ve karavancılık kültürü bölümü.
Yazılı olmayan kurallar nelerdir. Neleri yapmalı, neleri yapmamalıyız.
- Gezi ve anılar bölümü.
Bu bölümde gezilerimiz ile ilgili tüm bilgileri yazalım.Ne, nerede, kaçpara, nasıl alınır, nereden binilir, nasıl gidilir gibi herşey. İkinci bir
arkadaşımız varsa bizim çektiğimiz zorlukları çekmesin. Eliyle koymuş gibi bulsun. Sorunsuz bir gezi gerçekleştirsin diye...
- Etkinlikler bölümü
Bazı etkinlikleri gelenekselleştirmek gerekir. Böylelikle her karavansever yıl içinde düzenlenecek bu etkinliklerin zamanını daha
önceden bilebilir. " GEZENBİLİR BİLMEMNERE KAMPÇILIK VE KARAVANCILIK FESTİVALİ " 3-5 Haziran 2009 gibi
Neden olmasın?
- Fotoğraflar bölümü
Bu bölüme fotoğrafla ilgili olduğunu bildiğim Erden beyin (erdenbay) ve ilgili diğer arkadaşlarımızın katkılarını bekliyoruz.
- Neden karavancılık bölümü
Bu bölümde karavancılığın diğer gezi alternatiflerine göre farklılıkları ve güzellikleri anlatılarak karavancılık teşvik edilir.
- Ve tabiki Forum bölümü
Benim aklıma gelen bunlar. Ayrıca yazarkan aklıma geldi. Gezenbilir Karavan gurubunun bir stickerı da olmalı. Araçlarımızın camına gururla yapıştıralım.
Bu günlük bu kadar. Yarına bakalım ne önerilerimiz var