Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,897
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Sayın Vehbi42,
Bursada nerdesiz.224 94 44 benim işyeri telefonum.Görüşelim isterim.
Tabi Bursa'daki diğer bilmediğimiz dostlarımızı tanımak keyif verir.
Saygılar.

Etiketler

Sayın ykamas,

Sizi kutluyorum. Artık Bursada bir buluşma yerimiz/lokalimiz var. Gerisi de gelir inşallah...

Ne güzel sizde Bursadaki diğer arkadaşlarımızla bu yapılanmamıza önayak oluyorsunuz.

Selamlar ve görüşmek üzere...

Ahmet Oral

Aramıza hoş geldiniz Ömer bey iyi haberlerinizi bekliyoruz.

Görüşmek üzere

Ahmet Oral

Sayın ykamas'ın Bursa'da bir buluşma yeri önerisi doğrusu hoş bir sürpriz oldu. Kendisine çok teşekkürler. Acaba İstanbul da gerek Avrupa gerek Asya yakasında böyle bir yer önerecek arkadaşlar var mı?.. Çevrelerinde bildikleri ve düşüncelerimize uygun işlevselliği olabilecek (kafe atölye) hesaplı kiralanabilecek yerleri bilenler bizleri bilgiiendirseler diyorum.

yasiko' Alıntı:
Murat kardeşim,

" Kampçı ve/veya karavancı havanın durumuna bakmaz. Etkinliğini düzenler." şeklindeki görüşünü esnetmek istermisin ?

Sevgilerimle

Ahmet Oral

Ne yazık ki esnetmeye pek içim elvermiyor.

Benim kampçılığı algılamam farklı başkalarının farklı olabilir.
Etkinlik düzenlersem; " Mutlaka geleceksin ben soğuk moğuk anlamam." demiyorum.
Etkinliğimi planlayıp uygulamaya geçiyorum.
Gelmek isteyen gelir, soğuk havalarda kamp yapmak istemeyen sıcak sobasının başında oturup bizlerden gelecek kamp fotoğraflarını beklerler.
Her yiğidin yoğurt yiyiş tarzı farklıdır Ahmet Bey.

Ayrıca mesajımda bir zorlama olduğunu sanmıyorum. Kişisel görüşüm herkesi ya da Gezenbilir'i bağlamaz ki.

Arkadaşlar,

Bugün itibarıyle 22 kişi olduk. Yalnız Ömer beyin yanıtından anladığııma göre yoğunluktan konuyu okuyamamış arkadaşlarımızın olabileceğini gözönüde bulundurarak;

- 1 haftalık süremizi uzatmayı

- Bu süre zarfında bugüne kadar yazıştığınız, kendinize yakın bulduğunuz, aramızda olmasını istediğiniz arkadaşlarınıza özel mesajlar atarak bize katılmaları için davette bulunmayı öneriyorum. Katılımı arttırmak için birebir temasa geçmemiz lazım.

Çabamızın sonuçsuz kalmayacağı inancıyla hepinizle görüşmek üzere...

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)
Özden hanım bayan olarak sizi tek geçiyoruz :smiley:

1- Ahmet Oral yasiko
2- Yusuf Aybek yaybek
3- Özden Ener ozdener
4- ...... ....... orbay74
5- Haldun Uluengin hiç
6- Kadir Yaz kyaz75
7- ....... ......... şado
8- Kenan Akça kenan akca
9- Oğuz Sevim teos
10-İnsel İnal mebus
11-Uğur Ergun Ay Ergun
12- Ahmet Hakan aslanahmet
13- K.Cenk Gürsel cengo1965
14- Gencay ..... gencay
15- Bülent ..... mayıstosböce
16- Selçuk Sünetçi selsun
17- Volkan Kaya orion
18- Kadir ...... A.kadir
19- Yusuf Kamas ykamas
20- ..... ....... vehbi42
21- Ömer Sak osak
22- ....... ........ emekli balıkçı
23-

Ahmet Bey
Benim adım :Kenan Akca. Sanırım profilimde görünmüyo galiba.Emeğinize,elinize sağlık. Hoşcakalın.

Sayın ORAL,böyle bir yapılanmanın içinde olmak beni onurlandırır,lütfen adımı katılımcılar arasına kaydediniz,uzaktada olsam gönlüm sizlerle.Bu arada bir yerden başlamak adına,forumdaki arkadaşlar üyelik bilgilerindeki kimlik bilgilerini doldurmak zahmetine katlansada,kim nerede,yaşı nedir,ismi nedir bilsek yakınımızda olanlarla tanışma fırsatı bulsak.Herhalde burada kimliğini açıklamak,yarın ERGENOKON'cu olarak kapınıza polis dayanmasına neden olmaz sanırım.Bu çegince nedendir anlayamıyorum...Sevgi ve saygılarımla. ABDİ UÇAR

Ahmet Bey,

Taşrada yaşıyor olmam nedeniyle, uzak kalmış olabilirim. Sorunların ancak biraraya gelerek çözüm bulabileceği, tartışılmaz gibi. Girişimi, ilkesel olarak destekliyorum.

Cavid Sezen

Tezmertek dediğine terkkingte katılıyorum ama hernekadar karavanım olmasada karavan olduğunda düşünmek gerekir diye düşünüyorum bu düşüncenin tek ve yegane nedeni kar.gerikalan bütün şartlarda hemfikiriz ama dersinki benim karavanım unimog ozaman kim tutar karavancıyı...Madem yanına ilave söz yazabiliyoruz.''Sevgilim senin için herşeyi yaparım dağları denizleri çölleri aşarım,pazar günü buluşalım yağmur yağmazsa''buda light karavancılar için :smiley:

Teklif  ve  davet  çok  iştah  açıcı  gerçekten. Ahmet  beye  çok  teşekkürler.

Ben   taa  1974 den  beri  "karavan"  kelimesinin  anlamına  takılmış  haldeyim. Yani 35  senedir (yaşım da  ortaya  çıktı)..
O  seneler  yaz  gezilerimde  güneye  gelen  yabancı  turistlerin  karavnalarını  inceler , onlardan  bilgi  alır  sonrasında  ise  ancak  hayal  ederdim.
Baba  parası  ile  herşeyi  elde  edemiyor  insan  bazan.Sonra  artık  kendim  para  kazanmağa  başladım  ama  evlilik , geçim...derken  yine  hayal  kurmaya  devam  ettim..Ama  aklımdan  hiç  çıkarmadım. Nihayet  2008 de  ok  yaydan  çıktı  ve  kendi  karavanımı  kendi  planımla  yaptırıyorum , inşallah  mart  sonunda  485x215xm  boyutunda  arkadan  çekmeli  full  aksesuar bir  karavanım  olacak.
Şimdiden  gezilecek  yerleri  ve  kalınacak  kampingleri  bile  tespit  ettim .
Daha  da  ilerisi.....kullanacağım  tüm    mutfak , banyo....vs.  eşyalarını  peyderpey  almağa  bile  başladım.
Yani  artık  o  havaya  iyice  girdim.

Bu  kriz  ortamında  söyleyebileceğim  şeylere  kendim  inanmak  istiyorum  ama  sizleri  nasıl  inandırabilirim  diye  de  düşünmüyor  değilim.

Karavan  ve  karavancılık  hakkında  ülkemizde  yapılanmış  dernek  sayısı  ya  1  ya  da  2 , ama  3  hiç  değil .
Bu dernekleri  kurup , üye  sayısını  arttıranlar  artık  bugün  geçmiş  yıllarda ki  heyecanlarını  kaybetmiş  ve  yeni  üyelere  hiç  yüz  vermez  ve  ilgilenmez  durumdalar.Bu  gerçek. O  vatandaşlar  sadece  kendi  "karavan  gruplarını"  kurup  yaz-kış    beraber  gezerek  hayatın  tadını  çıkarıyorlar  ama  yeni  üyeler  gelmiş , gelmemiş, onlara  bilgi  aktarıp  bu  karavancılık  hobisini  geliştirmek  ve  karavan  meraklısı  sayısını  gerektiği  gibi  arttırmak  hiç  umurlarında  bile  değil .

Bu  nedenle  "gezenbilir"  çatısı  altında  yeni  bir  heyecan  yaratmak  ve  yaşanmış  yalnışlıkları  yaşamamak  uğruna  bu  hobiyi  layık  olduğu  yüksek  seviyelere  çıkarmak  için  ne  gerekirse  yapmağa  hazırım . Yeter ki  ciddiyeti    ve  ilgiyi    göstermede  bu  konuya  ilgi  duyanların  samimi  olmalarına  inancımız  olsun .

Karavanı  olsun  olmasın , çadırı  olsun  olmasın  ama  bu  konuya  merak  duyanları  zaman  zaman  yapılacak  toplantılara  davet  ederek  önce  tanışmalarını   , daha  sonra  kaynaşmalarını  sağlamakla  işe  başlanabilir. Ben  son  7  senedir  yaptığım  motosiklet  sporunda  işe  önce  bir  motosiklet  grubuna  üye  oldum  ve  o  grubun  her  hafta  düzenlediği  toplantılara  katıldım , böylece  her  toplantıda  farklı  insanlarla  tanıştım.Web  sitesinin  forum  alanında  yazışmalara  katıldım. Bilgi  alış-verişim  arttı.Herkes  beni  daha  yakından  tanıdı , ben  de  diğer  arkadaşlarımı.Ara  sıra  yapılan  gezilere  katıldım  ve  güzel  ortamlar  yarattık.Böylece  kaynaştık. Gruptaki  her kesin  illa ki  motoru  yoktu  ama  almak  inancındaydılar  ve  zamanla  motorları  da  oldu .

Burada  da  işe  böyle  başlamak  gerekir  diye  düşünüyorum.
Mükemmel  denecek  bir  web  sitemiz  ve  forum  alanımız  var. İşte bu , işin  %50 si  demektir.
Bu  ortamda  tüm  teorik  bilgileri  birbirimize  aktarabiliriz  böylece  beyinlerde  alt  yapıyı  oluşturabiliriz . Sonrası  maddi  imkan  meselesi .
İlla ki  karavanla  gidilecek  değil  ya . Çadırla  işe  başlanır..... Böylece  kamp  nedir , kamp  hayatı  nedir...kampta  ne  yapılır , ne  yapılmaz  öğrenilmeğe  başlanır . Sırası  geldiğinde  karavan  alacaklara  da  en  ucuz  ve  sağlam  yolu  gösteririz.

Ben  elimden  geleni  yaparım .Yeter ki  yalnız  kalmadığımı  göreyim , bileyim.

Beni  de  listeye  ekleyin.

Sevgilerimle.

Yaşar Özalp

Arkadaşlar,

Benim amacım sadece bu konunun içinden (tamamını okumasa da) bir tek mesajı cımbızla ayıklar gibi çekerek olumsuz görüşünü yazan Murat kardeşimden

" Haklısın abi kendim için olmasa da farklı görüşteki arkadaşlar için esnetebilirim"

şeklinde hiçde zor olmayan kendi olgunluğuna yakışır yanıtını beklerdim. Verdiği yanıtta aynı şeyleri farklı bir şekilde ifade etmemize rağmen nedense bana haddimi bildirmeyi tercih etmiş. Tartışma yaratmak amacında olmadığım için bu konu hakkında bundan sonra hiçbir fikir beyanında bulunmayacağımı belirtirim.

Yeni , sıfır  karavan  sahibi  olmak  üyelere  derim ki....

Karavanımı  yapmakta  olan  çok  değerli  bir  karavan  ustasını    göğsümü  gere  gere  tavsiye  edebilirm.
Tıklayın    www.pinokaravan.com  adresini   ve  inceleyin...(web  sitesini  yeni  oluşturdu , eksikleri  olabilir..)
Mayısta  hazır  hale  gelecek  şekilde  halen  4  farklı  boyutta  karavan  imal  ediyor.
Kalitesine  kefilim . İsteyenlere  detaylı  bilgi  aktarırım .
Fiyatı  da  piyasadan  çok  daha  caziptir.  Aldanmazsınız .

Not : Pick-up üstü ve çekme karavan yapmakla işe başladı ama panelvan ve alkoven olarak da çalışabiliyor .

Kesin  tavsiye  edebilirim.

iyi akşamlar
işlerimin yoğunluğu nedeniyle kendimle ilgili kısmı kaçırdım ama murat kardeşimin yazdıklarından şunu çıkardım karavancı evli olmaz küçük çocuğu olamazz işleri her zaman gezmeye müsait olur TOPLUMLA HAREKET ETMEZ GELEN GELİR GELMEYEN ...... aklına estiğinde çıkar doğrultusu nereyi gösteriyosa gider demek istedi herhalde DEVAM ET KARDEŞİM

Onur bey - can_karavan,

Aşağıdaki görüşlerimi arkadaşlarımın bilgisine sunarken, üretici olarak sizi muhatap olarak alıyorum. Çünkü tek cevap yazan girişimci üretici sizsiniz.

Bana göre karavancılıktaki temel sorun üretici, karavancı ve kampyerleri arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin sağlanamamasıdır. Herbirimiz kendi sorunlarımıza ayrı ayrı çözüm arıyoruz.

Üreticiler ticari anlayış çerçevesinde sadece karavanlarını satmayı düşünüyorlar. Satıştan sonra karavancı büyük bir hevesle mutlu mesut evine dönüyor. İşte sorunlar bundan sonra ortaya çıkmaya başlıyor. Kendi özel araçlarımıza bile park yerini zorlukla bulurken şimdi ikinci bir araç olarak karavanımız devreye giriyor. Uzun süre hareketsiz kalan karavanın üzerine yazılar yazan mı istersiniz, sağını solunu kurcalayıp kırıp döken mi.. Karavanımıza tamir ya da tadilat yaptırmaya kalksak (İstanbul için söylüyorum) taa.. üreticinin bulunduğu şehre gidip orada bırakıp geri dönmek, işler bitincede tekrar gidip almamız gerekiyor. Yaptığımız gezilerde birkaçı hariç güzel, temiz ve iyi yönetiliyor diyebileceğimiz kamp yerlerimiz yok. Kampyerleri yeteri kadar karavan olmadığı için onlar için ayrı bir düzenleme gereği duymuyor. Bir hoby, zevkişi olan karavancılıkta düşündükleri, hayal ettiklerini bulamayan karavancılar artacağına azalıyor. Talep olmayınca üreticiler için pazar daralıyor. Karavan azalınca kamp yerleri onlar için bir düzenleme gereği duymuyor. Bu facit daire içinde dönüp duruyoruz.

Bu ve buna benzer sorunları hepimiz biliyoruz. Çözümü sadece kendimiz için ararsak istediğimiz sonucu alamıyoruz. Bugüne kadar denendi.

O halde ne yapmamız lazım ?

Karavancılar, üreticiler ve kampyerleri olarak bu üçlü işbirliğini sağlayacak bir organizasyon içinde olmamız gerekir. Karavan üretim ve satışı ile karavan kullanıcılarının ve buna bağlı olarak kampyerlerinin düzenlenmesiyle artışının sağlanması buna bağlıdır. Bu üçlü sistemin herhangibir ayağı aksarsa sistem çalışmaz. Bunun için ilk önce siz üreticilerin bizleri desteklemeniz lazım.

Neden ?

Sistemi çalıştırmazsanız, bizim sorunlarımıza kayıtsız kalırsanız, gelecekte başka işkollarına yönelmek zorunda kalırsınız. Bizim sırtımızda yumurta küfesi yok. Ya zorda olsa şimdiki gibi kendi çözümümüzü üretir ya da karavanlarımızı satarız olur biter. Bunları bir tehdit olarak değil, çözümü bulmamız için yazıyorum.

Bu işten ekonomik kazanç sağlayan üreticiler olduğuna göre ilk önce sizlerin sistemi kurmak için birleşmesi lazım. Benim önerim İstanbulda diğer üreticilerle birlikte bir KARAVAN CENTER açmanız. Daimi bir fuar gibi. Ortak bir kapalı alan içerisinde sizin küçük standlarınız. Dışarıda ürünleriniz pırıl pırıl duruyor. Genelde aile şirketi olduğunuzu tahmin ettiğim için yeni nesilden bir ferdinizin tek başına veya ailesi ile birlikte İstanbulda yaşaması fikri onlar için bulunmaz bir fırsat olacaktır. Çalışanlara fazla maaş vermenizde gerekmez.Üniversiteli birçok genç parttime severek çalışacaktır. Bunların arasından belki sizin üretiminiz için gerekli elemanları seçme imkanınızda olur. Herkes kendi ürününü tanıtır ve satar. Ürünlerin bir arada sergilenmesi sizin ister istemez kaliteyi arttırmanızı da zorunlu kılar. Artan kalite satışlara yansır. Yine aynı çatı altında ortak bir yedekparça, çeşitli kamp ve karavan ekipmanlarının satıldığı bir KAMP-KARAVAN MARKET ve enson olarak tamir ve bakım için SERVİS bölümü.

Bunu herhangibir büyük yapı marketin tüm sene boyunca düşünüldüğünde verimli olmayan ve atıl kalan bahçe dünyası bölümü içinde açık otopark ile bağlantılı olarak çözebilirsiniz diye düşünüyorum.Kira hem paylaşılır hemde birkısmı sabit kira kalanı satıştan verilecek % olarak ödenirse fazla bir yük getirmeyecektir. Yapı market yöneticileride eğer bizim gibi akılcı düşünen kişilerse artacak ve çeşitlenecek müşteri portföyü ve atıl bölümlerin değerlendirilmesi sebebiyle karşı çıkmayacaklardır. Böylelikle belkide mevcut ekonomik krizi her iki tarafta fırsata dönüştürebilir.

Yine bu yapı marketin hafta sonları bile tam dolmayarak (yanlış planlama sebebiyle) atıl kalan güvenlikli kapalı otopark bölümlerini biz karavancılar için uzun veya kısa süreli bırakacağımız çok uygun fiyatlı otopark alanı olarak kullanılmasını sağlayabilirsiniz.(satış sonrası müşteri hizmetleri)

Aynı zamanda ikinci el pazarının da burada gerçekleşmesini sağlayarak tüm bu imkanları tek merkezden sağlamış olursunuz. 2.el pazarının organizasyonu hakikaten önemlidir. Karavanını satacaklar ile satın almak isteyenler araçları bulundukları yerde görmek/göstermek zorunda oldukları için çoğu zaman uzak yerde olan karavanların alım satımları bu yüzden gerçekleşmemektedir. Eski karavanlarını satanların sizin potansiyel yeni müşterileriniz olacağı varsayımını gözden kaçırmamanız gerekmektedir. Daha önce yazdığım pazarlama enstrümanları ile ilgili görüşlerimin sizler tarafından uygulanması fikrimi burada tekrarlıyorum.

Kampyerleri ile ilgili düzenlemeleri de yine siz üreticilerin desteğiyle biz karavancılar çözmeye çalışacağız.

Yukarıda da belirttiğim gibi karavancılık bir hoby, zevkişi olduğundan bizlerin müşterileriniz olarak memnuniyetini sağlamak için kurulacak olan karavancıların yapılanması ile ilgili bu tarz oluşumları desteklemeyi, sponsor olmayı sizin satış sonrası müşteri hizmetleri olarak kabul edip uygulamanız doğru olacaktır.

Ana hatlarıyla basit ve kısa olarak anlatmaya çalıştığım sorunlarımızla ilgili analizimin sizler tarafından değerlendirilerek bu üçlü sistemi kurabileceğimize inanıyorum. Bizler aramızda birleşme çabasına girerek kendi çözümümüzü başlattık.Sizde bunu gerçekleştirilebilir buluyorsanız hemen diğer üreticilerle temasa geçiniz.

Maalesef meslek hayatım boyunca Türk insanında gördüğüm " Bana akıl verme, para ver" fikrine sahipseniz yapacak bir şey yok.

Ört ki ölem.

Başarı dileklerimle

Ahmet Oral

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR