Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasiko Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 286
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,871
Ynt: Kampçılık ve Karavancılıkta Önerilerinizle Yeniden Yapılanma

Ahmet Oral bey haklı arkadaşlar. Destek gerek ve başlamak her zaman en zorudur.
İsimler...öneriler...maddi manevi katkı örnekleri...şöyle şöyle olursa daha iyi olur gibi fikirler...Hepimizin, kendimizi bu olayın daha bir içinde hissetmesine yardımcı olacaktır.
Yolculuğa çıkarken nasıl hayalleriniz sizin önünüzden gidiyor ve tahrik ediyorsa, bu olay için de aynı yöntemi kullanın lütfen. Güzel bir mekan...bir atölye, bir kafe... Sohbetler...Tur programları...vs.
Bu işi becerenlerden eksiğimiz olmadığını kendimize kanıtlayalım.
Haydi arkadaşlar, gayret. Dayanışma ruhu şart.

Etiketler

hangi sehirde ya da ulkede oldugumuz cok onemli degil. ortam sanal, dostluklar gercek. ben de varim.

Ben de sizleri destekliyorum. Ama daha henüz bir karavanım yok. Hatta karavana dönüştürecek aracı bile henüz alamadım. Yine de yapabileceğim bişeyler varsa ben hazırım.

Tamam, destek mesajı atan arkadaşları listeye ben ekleyeceğim.

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)

1- Ahmet Oral yasiko
2- Yusuf Aybek yaybek
3- Özden ..... ozdener
4- ...... ....... orbay74
5- Haldun Uluengin hiç
6- ...... ........ kyaz75
7- ....... ......... şado
8- ....... ........ kenan akca
9- Oğuz Sevim teos
10- Mebus ....... mebus
11-Uğur Ergun Ay Ergun
12- Ahmet Hakan aslanahmet
13-

Ahmet Bey,

Soyadım Ener. Yazmayı unutmuşum kusura bakmayım. Tek kadın benim galiba. Umarım bir sakıncası yoktur :smiley: Elimden geldiğince maddi-manevi her türlü desteğe varım.

Kolay gelsin.

Devamlı birşeyler yazıyorum ama kızmayın ne olur. Hayal ediyorum, neden böyle olmasın diyorum. Çünkiü biliyorum ki "oturarak sadace tavuklar başarıya ulaşır" :D

Bizim bu çalışmamızın sadece İstanbul'da yaşayan arkadaşlarımızın değil hepimizin ortak bir çalışması olduğunu düşünüyorum.
Neden diğer şehirlerdeki arkadaşlarımız da bizlerle eş zamanlı olarak bu harekete katılmasınlar. Sizlerde (başarabilirsek) bizler gibi hayalleriniz peşinde şehrinizde " güzel bir mekan...bir atölye, bir kafe... Sohbetler...Tur programları..." ve daha nicelerini gerçekleştimeyesiniz ?

Hadi sizde Ankara, İzmir, Adana,Trabzon,Kayseri,Konya... kendi katılımcı listenizi hazırlayın.

Düzenleyeceğimiz gezilerde sizleri ziyaret edelim... Bize misafir olun... ne dersiniz ?

KATILIMCILAR (Yanıtlama sırasına göre)
Özden hanım tek bayan olarak sizi tek geçiyoruz :smiley:

1- Ahmet Oral yasiko
2- Yusuf Aybek yaybek
3- Özden Ener ozdener
4- ...... ....... orbay74
5- Haldun Uluengin hiç
6- ...... ........ kyaz75
7- ....... ......... şado
8- ....... ........ kenan akca
9- Oğuz Sevim teos
10-İnsel İnal mebus
11-Uğur Ergun Ay Ergun
12- Ahmet Hakan aslanahmet
13- K.Cenk Gürsel cengo1965
14- Gencay ..... gencay
15- Bülent ..... mayıstosböce
16-

Merhaba ismim Insel INAL

Kampcilik,kavancilik baslibasina bir OZGURLUK e acilan kapi ee.. zamanla icinden kendi ozgur girisimlerinide sergiliyecekti iste cikti aramizda ozgur fikirlerini objecktif sunan bir arkadasimiz,Ahmet bey. Bunu desteklemek tabiiki mumkun candan destekliyorum haa..ilerisinde neler olacak gorup bakacagiz ... basta Ahmet arkadasimi,ayrica destek veren tum arkadaslarimi kutluyorum hepimize kolay gelsin.

Gencaycım,

Uzun zamandır kayıptın. Aramıza hoşgeldin.

Merhaba Ahmetcigim, evet uzun zamandir yokum yogun islerimden dolayi ama aklimda burada degildi desem dogru olur:smiley:) baslattigin girisimi gordum cok mutlandim tum arkadaslarimin adina umarim hersey yolunda gider saglikli gunler dilegiyle guzel adimlarda bulusma dilegiyle..

Tebrikler herkese,hemen fiziki olarak katılamasamda düşünsel anlamda desteğim sonsuzdur.Böyle amatör güzel düşünceler pratiğe geçmeye yani doğmaya başladığı için çok mutuyum.eğer istanbulda yaşıyor olsaydım fiziksel olarakta aynı kafede çay içmeyi çok isterdim gerçi çok uzak değil adapazarındayım ve eşim istanbullu(maltepe) 1-2 ayda bir geliyorum ozamanlar kesin uğrarım.
Ahmet bey daha önce siz konunuza alt başlık olabilecek bir fikir sunmuştum açılıma katkısı olur olmaz ben tekrar yayımlayım bir cümle bile olsa katkıda bulunabilirsem sevinirim.herkese kolay gelsin
''Arkadaşlar konu biraz iddialı gibi gözükse de.Bu kamp karavan dünyasına(Türkiye) kalıcı bir şey bırakalım diye düşünüyorum,bizim gibi daha karavanla kamp yapmayanlar,daha iyi şartlarda yapmak isteyenler kendi bölgesini
iyi bilen , bilmeyenler için bilgilendirici yazılar yazmak isteyenler.bir kaynak oluştursak.
hatta bunu ilerde kitap haline getiremesek bile
bilgisayar ortamına aktarıp insanlarında faydalanabileceği bir kitapçık oluştursak.
Mesela günlük tutar gibi düşünün bu günlükte kişisel bilgilerinizi de katarak
bir yer hakkında-örnek olarak, a bölgesi…b kamping i yada sizin konakladığınız yer neresi ise-bilgiler verseniz
fotoğraflı olsa kişisel aileniz değil de herkesin bakacağını düşünerek
daha bir dokümantasyon olsa.şurasının fiyatı şu,şuradan alışveriş yaptım şu su kötü-iyi,şu kamping iyi-kötü-vasat gibi
belirtici kelimeler kullansak.şu bölgede kimsenin bilmediği ama kampinge uygun yerler var desek yada ben şu
bölgede yaşıyorum kamping yapmak isteyenlere yardımcı olabilirim,1…99 araca kadar konaklamak isteyenlere
yardımcı olabilirim.benim yerimin fotoğrafı şunlar elektrik var şu yok gibi ayrıntılı bilgiler verilerek oraya gelenleri neler göreceği konusunda bilgilendirerek.yada filan arkadaşımın boş şurada arazisi var gibi.O bölgede bir şekilde konaklamak isteyen arkadaşlara en azından araçlarını çekebileceği bir yer bulsak faydalı olur.Bu insanların evinin önü bile olabilir.
Herkes karavanla çıktığı gezinin maliyeti (kaç kişi kaç km)arıza olduğunda nerde kaça yaptırdığını beğendiyse
yapan yerin tlf nu ytl-tl-euro gibi net değerler yazarak bilgilendirse
Daha bir sürü bilgininde olabileceğini düşünerek genel bir şablon çıkarsak,belli bir foto adedi koyarak bunları
arşivlesek nasıl olur.bu ayrıca kamping alanlarının sahipler ininde neleri eksik yaptıklarını anlaması açısından
faydalı olur.
Bu bölüme dahil edilebilecek karavan nasıl yapılır diye bir bölüm ilave edilse.örnek çeki demiri
desek ve bunun altına kişiler bilgilerini yazsa sonra bu işten anlayan arkadaşlar bunun düzenlemesini
yaparak arşiv niteliği kazandırsa.
Bunların birçoğu parça parça var zaten biz bunu daha fonksiyonel hale getirsek nasıl olur.
Ayrıca bu bilgiler zamanla yenilense örnek a kamping i yeni çamaşırhane ilave etti,çeki demirinde yeni bir sistem
bulundu,,,Şurda çeki demiri daha ucuz ve daha kaliteli gibi.karavan la ilgili karavanın herhangi bir yerini yapan
arkadaşlar,detayları not alarak fotoğraflasa(bunu da branşlaştırsak-parçaların fotoları yapılacak yer….gibi)
Böyle geniş bir konuyu nasıl bir düzene sokarız bunu hep beraber konuşup paylaşabilirsek,daha fonksiyonel bir iş yapmış oluruz.'
[/b]'

[/b]

Bülent bey,

Beklentimiz önerilerin artması. Başta da belirttiğim gibi 1 hafta süresince karşılıklı tartışmalara girmeden sadece her konuda önerileri bekliyoruz.Daha sonra her öneriyi beraberce değerlendireceğiz.

Adapazarında neden sizde aynı yapılanmaya gitmiyorsunuz. Bakın Cenk beyle (cengo1965) temasa geçerek diğer hemsehrilerinizinde katılımını sağlayabilir ve GEZENBİLİR Adapazarı şubesini -çalışma grubunu- kurabilirsiniz. O zaman düzenleyeceğiniz ıslama köfte partinize bizi de davet edersiniz :D

Biraz çaba... neden olmasın ?

Yaptığım bir öneriyi açmak istiyorum ;

DEVRE KARAVAN SİSTEMİ

Bu sisteminde mesela 9 kişi aşağıdaki devrelerde karavanı kullanacaklardır. Bu arkadaşlar kendi maddi imkanları ölçüsünde anlaşacakları bir fiyattan karavanlarını satın alacaklardır.

Örneğin bizler kişibaşı 10.000 - 15.000 TL verebiliriz diyorlarsa 90.000 - 135.000 TL aralığında kendi istedikleri ekipmanların olduğu bir karavanı ortak olarak satın alabileceklardir. Hukuki alt yapısı,kullanma şartları,tamir ve bakım, hisse devri, vergi, kasko,acil yardım servisi vs.gibi aklımıza gelecek herşey için birlikte bir sözleşme hazırlayabiliriz.

- Karavanımızı hergün kullanmayacaksak
- Ödeyeceğimiz bedele karşılık satın alamayacağımız harika bir karavana sahip olacaksak bu sistem bize hayallerimizi gerçekleştirme imkanı sunacaktır.

Yapacağımız şey ortaklarımız ile tatillerimize veya bize en uygun olan zamanlara göre devreleri seçmek olacaktır.

Bu uçukta olsa iyi niyetle düşünülmüş ham fikrimdir. Ortak sayısı, devreler, fiyat her türlü değiştirilebilir.

1 Mart - 15 Mart / 16 Temmuz - 30 Temmuz
16 Mart - 30 Mart / 1 Ağustos - 15 Ağustos
1 Nisan - 15 Nisan / 16 Ağustos - 30 Ağustos
16 Nisan - 30 Nisan / 1 Eylül - 15 Eylül
1 Mayıs -15 Mayıs / 16 Eylül - 30 Eylül
16 Mayıs -30 Mayıs / 1 Ekim - 15 Ekim
1 Haziran - 15 Haziran / 16 Ekim - 30 Ekim
16 Haziran - 30 Haziran / 01 Kasım - 15 Kasım
1 Temmuz - 15 Temmuz / 16 Kasım - 30 Kasım

Bir diğer önerim eskiden de yapılan ve uygulanabilir olan oto satışlarındaki gibi birikimli kura sistemi.

Sistemi aynı şekilde karavan/camper için de uygulayabiliriz.

Aslında tüm bu önerileri karavan üreticilerinin düşünüp uygulaması gerekmez mi ? Küresel bir krizin olduğu satışların durma noktasına geldiği bu dönemde bir pazarlama tekniği olarak neden uygulamazlar ? Ben onların yerinde olsam bizleri kazanmak ve bu durgunluktan çıkabilmek için elimden geleni yapardım. Piknikler düzenler, modelleri tanıtır,birebir temasa geçerek biz potansiyel karavan alıcılarının neler istediklerini, gerek teknik, gerekse iç dizayn hakkında neler düşündüklerini öğrenir, bilgi alışverişinde bulunurdum.

Sıfır satışlar olması gerekmez.2. el de bizlerin tadilat ile camper/karavan yapmayı düşünüp,ortaya çıkan yeni yasalar ve keyfi uygulamalar sebebiyle gerçekleştiremediğimiz bu isteklerimizi neden karavan üreticileri yapmasın ? Neden kişisel olarak tek tek uğraşalım ?

Karavan/camper üreticileride satışa sundukları araçların üzerinde tadilat ve değişiklikler yaparak, tescilinde karavan/camper olmayan araçları proje çizdirerek bu şekilde tescil ettirmiyor mu? Nasıl yaptıkları yada yaptırdıkları bizi ilgilendirmez. Bu onların sorunu olmalı ,bizim değil.

Biz birleşerek mesela 20-30 kişi üreticilerden gerek 2. el tadilat gerekse yeni, taleplerimiz doğrultusunda donanıma sahip, tescili yapılmış karavan/camper alımları için anahtar teslimi fiyat teklifi istesek, böyle bir siparişe hayır mı diyecekler ? İstediğimiz kalitedeki en uygun fiyat ve ödeme planını hangisi verirse ondan alırız.

Üreticilerin diğer bir sorunu biz potansiyel müşterilerle üretim hakkında sanki çok ileri ve gizli üretim teknolojileri varmış gibi konuşmamaları ve üretimin her aşamasında anlaşılmayan bir gizlilik içine girmeleri. Aramızdan birçokları (bende) istesek yabancı üreticilerin imalat aşamalarının safha safha görüntülendiği resimleri teknik malzeme detayları ile birlikte sitemizde yayınlayabiliriz.

Kısaca herşeyimiz var ama organize değiliz. :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri